Německo – Polsko 0:0 (kon.) | Itálie – Švédsko 1:0 (kon.) | Česko – Chorvatsko 2:2 (kon.)
Španělsko – Turecko 3:0 (kon.)
konec
Španělsko
3:0 (2:0)
Turecko
Pátek 17.06.2016, 21:00 • Stade de Nice, Nice • Mistrovství Evropy • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    88
    Do velké šance se dostal Şahan, který už běžel ze strany skoro sám na De Geu, tomu ale čisté konto zachránil parádním zákrokem Azpilicueta, když střelu krásně zablokoval!
     
    81
    Poslední střídání i na straně Španělska, ze hřiště jde Jordi Alba a nahradí ho hráč Chelsea, Azpilicueta.
     
    71
    I Španělé sahají znovu do své sestavy, druhé střídání se bude týkat Fàbregase, který odejde ze hřiště a vymění ho hráč Atlética, Koke.
     
    70
    Turci naposledy střídají, ze hřiště odejde Inan, kterého nahrazuje útočněji laděný záložník Mallı – změní to nějak obraz hry?
    68. Babacan musel po ráně Soriana k zemi
     
    68
    Ke střele z dálky se dostal nově příchozí borec Bruno Soriano, který se rozhodl k ráně k tyči, tu ale dokázal Babacan vyrazit mimo tři tyče!
     
    64
    Ze hřiště odejde dnes výtečný záložník Manchesteru City David Silva a nahradí ho jeho kolega ze španělské ligy Bruno Soriano.
     
    62
    Je tu tedy avizovaná změna, ze hřiště odchází další nevýrazný ofenzivní hráč, Özyakup a na hrací ploše se místo něj ukáže Şahan.
    48. Álvaro MORATA - 3:0
     
    48
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla fotbalová nádhera a tvrdá rána do tureckých zad! Na hranici ofsajdu poslal pas za obranu na Jordiho Albu Iniesta a obránce Barcelony ještě celou akci vyšperkoval pasem před prázdnou bránu na ÁLVARA MORATU – ten se nemýlil a upravil tak na 3:0!
     
    46
    Tak je to tady – zcela nevýrazný Hakan Çalhanoğlu odchází ze hřiště a svoje místo přepouští hráči Borussie Dortmund, Nuri Şahinovi.
     
    41
    Ozan Tufan je další hráč, který vidí žlutou, protože si přidržel za dres Iniestu, který vnikal do vápna – Mažić nemohl jinak, než tasit požadovanou kartu.
    37. NOLITO - 2:0
     
    37
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ledová sprcha pro, do této doby dobře bránící, Turky! Fábregas ze středu pole vyslal pas vzduchem za obranu, kde udělal velkou chybu Mehmet Topal – ten prodloužil míč za sebe, kde byl pouze jeho soupeř NOLITO a ten dokázal uklidit míč mimo dosah zaskočeného Babacana!
    34. Álvaro MORATA - 1:0
     
    34
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec přišlo to, co asi přijít muselo a Babacan poprvé loví míč ze sítě. Opět to byl trochu nečekaně vzdušný centr, což je pro Španělsko trochu atypické – každopádně z levé strany přišel krásný a nadýchaný centr od Nolita, který mířil přesně na hlavu útočníka Juventusu ÁLVARA MORATY, jenž ve výskoku zamířil naprosto přesně a dokázal balón uklidit na zadní tyč!
     
    32
    Ale opět pouze tento tým klamal tělem, protože hra byla zrychlena pasem na Juanfrana, který přízemním centrem našel Nolita – ten ovšem nedokázal v pádu z gólové pozice z malého vápna míč poslat směrem na bránu!
    29. Nolitův střelecký pokus prolétl jen těsně vedle tyče
     
    29
    Tak teď to jen zahučelo na tribunách, protože ke střele zpoza vápna napřáhl hráč Celty Vigo Nolito, jeho obstřel ale jen těsně minul Babacanovu bránu!
    12. Nebezpečný hlavičkový pokus Piquého
     
    12
    Tak toto může španělské hráče hodně mrzet! Ke střele hlavou se dostal po rohu Piqué, ale nenavázal na svoji branku hlavou proti Česku a bránu o něco málo přestřelil!
     
    11
    Tak teď může jeden z tureckých stoperů děkovat nebesům, protože po Albově centru si srazil míč velice nešťastně směrem na vlastní bránu, ten ale zastavila tyčka!
     
    9
    Burak Yılmaz si počínal u postranní čáry nedovoleně a byl až tak tvrdý, že sudí tahá první žlutou pro Turky – útočník Beijingu Guoan ale podle opakovaných záběrů vážně tento trest za kopnutí do protihráčovy nohy zasloužil.
     
    7
    Zajímavá střela a také první šance celého zápasu přišla podle očekávání před bránou celku z východu Evropy, protože po hezké akci napřáhl zpoza vápna Morata a přízemní ránou pořádně vyděsil Babacana, který musel vyrazit na roh!
     
    1
    Opět se rozehrálo podle nových pravidel, tedy pouze s jedním hráčem ve středovém kruhu a byli to Španělé, kdo toho využil. Ti stačili o míč po rychlé akci přijít a zase ho získat zpět, takže se u něj vystřídala už skoro celá středová řada. Nakonec Ramos až moc váhal a musel faulovat Turana.

    Velice rychle tak tento hráč a kapitán svého týmu vidí žlutou, protože svého protějška z tureckého celku zastavil v nadějném protiútoku.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 34. Morata (Nolito), 37. Nolito, 48. Morata (Alba)

    Karty:   1. Ramos (ESP) – 9. Yılmaz (TUR), 41. Tufan (TUR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 15:13.
    Španělsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba (81. Azpilicueta) – Fàbregas (71. Koke), Busquets, Iniesta – Silva (64. B. Soriano), Morata, Nolito.
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Turecko: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin – Tufan, Inan (70. Mallı), Özyakup (62. Şahan) – Çalhanoğlu (46. Şahin), Yılmaz, Arda Turan (C).
    Náhradníci: Kivrak, Tekin – Kaya, Çalık, Şahin, Tosun, Şahan, Köybaşı, Mallı, Şen, Mor, Özbayraklı.

    Rozhodčí: Mažić – Ristić, Djurdjević (všichni Srbsko), 4. rozhodčí: Kulbakov (Bělorusko)
    bahis siteleri