Belgie – Irsko 3:0 (kon.) | Island – Maďarsko 1:1 (kon.) | Portugalsko – Rakousko 0:0 (kon.)
konec
Island
1:1 (1:0)
Maďarsko
Sobota 18.06.2016, 18:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Mistrovství Evropy • Skupina F
Předzápasové kurzy
    90+5. Zblokovaná střela z přímého kopu
     
    90+5
    Rána Gylfiho Sigurdssona zblokovala zeď a poté se ještě dostal ke střele střídající veterán Eidur Gudjohnsen, jehož dělovku ale zblokoval Nagy a je konec!
     
    90+1
    Ádám Nagy zbytečně fauloval na polovině hřiště a ruský arbitr mu za jeho zákrok ukázal žlutou kartu.
    88. Birkir SÄVARSSON - 1:1
     
    88
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    V sektoru maďarských fanoušků vypukla nespoutaná euforie, hráči v bílém se nakonec přeci jen dočkali vyrovnání! Nemanja Nikolić poslal z pravé strany přízemní centr do předbrankového prostoru, který si BIRKIR SÄVARSSON nešťastně srazil do vlastní sítě!
     
    84
    Maďaři reagují posílením ofenzívy, za Rolanda Juhásze nastupuje Adam Szalai.
     
    84
    Islanďané už podruhé v zápase změní kapitána! Po Gunnarsonovi a Sigthórssonovi, jenž nyní opouští hřiště, kapitánskou pásku navlékne už sedmatřicetiletý veterán Eidur Gudjohnsen!
     
    83
    Skvěle to udělal Birkir Bjarnason, jenž na sebe navázal pozornost tří protihráčů a nakonec byl faulován Kleinheislerem, jenž si neodpustil poznámky směrem k rozhodčímu a za to dostal žlutou kartu.
     
    81
    Hráčům v bílých dresech se čas začíná rychle krátit. Tamás Kádár navíc zatáhl za záchranou brzdu a nedovoleně seslal k zemi Finnbogasona, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    77
    Právě Dzsudzsák byl faulován Birkirem Sävarssonem, který za svůj zákrok vyfasoval žluté napomenutí a svěřenci Bernda Storcka budou mít k dispozici další standardku.
     
    74
    Střídající Alfred Finnbogason po ztrátě míče pro jistotu stáhl k zemi unikajícího Guzmicse. Sudí Karasjov mu udělil žlutou kartu, Finnbogason tak o příští zápas přijde.
     
    70
    Hannes Halldórsson o fous nedokázal zachytit nákop z levé strany do pokutového území a míč opět propadl až na zadní tyč, tam se ale Lang nedokázal zorientovat a Islanďané to díky Ragnaru Sigurdssonovi nakonec zvládli!
     
    69
    Lars Lagerbäck sáhl ke druhé změně. Jón Dadi Bödvarsson má odpracováno, na jeho místo nastupuje Alfred Finnbogason.
     
    67
    Ofenzívu Maďarů vyztuží i Dániel Böde, jenž nahrazuje Tamáse Priskina.
     
    67
    Maďaři poprvé střídají, Nemanja Nikolić si zahraje místo Zoltána Stiebera.
     
    65
    Ze hřiště odchází kapitán severské party Aron Gunnarsson, jehož místo zaujme krajánek z italského Udine Emil Hallfredsson.
     
    61
    Po trmě-vrmě v islandském vápně se k míči málem dostal jeden z dvojice Kleinheisler – Gera, nikdo v bílém ale ze skvělé pozice nakonec nevypálil!
     
    58
    Tlak Maďarů začíná sílit! László Kleinheisler vypálil zpoza hranice pokutového území a nechybělo mnoho k tomu, aby se jeho projektil vešel mezi tři tyče!
     
    42
    Johann Gudmundsson ve středu hřiště nedovoleně atakoval Lászla Kleinheislera a za svůj zákrok si vysloužil žlutou kartu.
    39. Gylfi SIGURDSSON - 1:0
     
    39
    Island právě vstřelil branku!
    Seveřané se pár minut před poločasem dostávají do vedení! Exekuce pokutového kopu se ujal GYLFI SIGURDSSON, který zakončil neomylně do Királyho protipohybu!
     
    37
    Penalta pro Island!
    30. Gudmundssona vychytal skvělý Király!
     
    30
    Po půlhodině jsme se dočkali první šance zápasu! Obrovským podceněním svého soka se o to postaral Tamás Kádár, jenž pustil k balonu Johanna Gudmundssona, jehož přízemní ránu dokázal Király vyrazit!
    10. Bödvarssonova hlavička skončila nad Királyho břevnem
     
    10
    Po deseti minutách jsme viděli první šanci zápasu! Dalekonosný Gunnarsonův aut našel ve vápně hlavu Jóna Dadiho Bödvarssona, jenž nasměroval míč těsně nad břevno Királyho svatyně!
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vojtěch Balon

    Branky: 39. G. Sigurdsson (pen.) – 88. Sävarsson (vla.)

    Karty:   42. Gudmundsson (ISL), 74. Finnbogason (ISL), 77. Sävarsson (ISL) – 81. Kádár (HUN), 83. Kleinheisler (HUN), 90+1. Nagy (HUN)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:15.
    Island: Halldórsson – Sävarsson, R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C) (65. Hallfredsson), B. Bjarnason – Sigthórsson (84. Gudjohnsen), Bödvarsson (69. Finnbogason).
    Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – Gudjohnsen, Finnbogason, Traustason, Sigurjónsson, Hallfredsson, Ingason, Magnússon, Hermannsson, Hauksson, E. Bjarnason.

    Maďarsko: Király – Lang, Guzmics, Juhász (84. Szalai), Kádár – Kleinheisler, Gera, Nagy – Stieber (67. Nikolić), Priskin (67. Böde), Dzsudzsák (C).
    Náhradníci: Dibusz, Gulácsi – Bese, Fiola, Korhut, Elek, Lovrencsics, Pintér, Böde, Németh, Nikolić, Szalai.

    Rozhodčí: Sergej Karasjov – Nikolaj Golubjov, Tichon Kalugin (všichni Rusko)
    bahis siteleri