Portugalsko – Wales 2:0 (kon.)
konec
Portugalsko
2:0 (0:0)
Wales
Středa 06.07.2016, 21:00 • Stade de Lyon, Lyon • Mistrovství Evropy • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    88
    Gareth Bale to přehnal s agresitivou v souboji s Cédricem Soaresem a také velšská hvězda vidí těsně před koncem žlutou kartu.
     
    86
    Na trávník se za rozhodnutého stavu dostává žolík Ricardo Quaresma, jemuž přepustil místo další zkušený borec Nani.
     
    86
    Už to mohlo být nad nebesa jasné! V pokutovém území se zničehonic zjevil Cristiano Ronaldo, který ale udělal zbytečnou kličku navíc, Hennessey ho vytlačil mimo střelecký úhel a CR7 poté pálil do boční sítě!
    80. Baleovu střelu z velké dálky dokázal Patrício vytěsnit mimo tři tyče.
     
    80
    Gareth Bale pálí ze všech pozic! Jeho jedovatice z dobrých pětadvaceti metrů ve vzduchu pořádně zaplavala, Patrício ale tygřím skokem vyrazil míč do bezpečí!
     
    79
    Deset minut před koncem se na plac dostává velezkušený João Moutinho, jemuž uvolnil pozici ve středu portugalské zálohy Adrien Silva.
     
    78
    Ojojoj, to byla šance! Máriův centr sice nebezpečí pro Wales neznamenal, poté ale Bale zbytečně ztratil míč, ke kterému se dostal Danilo Pereira a Wayne Hennessey jen tak tak udržel kulatý nesmysl před brankovou čarou!
     
    74
    No a Renato Sanches po pokažené střele opouští hřiště, na jeho místo nastupuje André Gomes.
     
    72
    S karetními tresty se doslova roztrhl pytel. Stejný metr platí i pro Cristiana Ronalda, jenž za diskuze s hlavním arbitrem vyfasoval žlutou kartu.
     
    71
    Bruno Alves poté nesmyslně poskakoval před o rozehrávku se pokoušejícím Hennesseym, což sudí Erikson potrestal žlutou kartou.
    71. Fonteho hlavičku dokázal Hennessey chytit.
     
    71
    Wayne Hennessey měl opět plné ruce práce! Máriův centr na zadní tyč našel hlavu Josého Fonteho, jehož přesnou a razantní hlavičku velšský gólman jen tak tak stačil polapit před brankovou čarou!
     
    66
    Chris Coleman sáhl pětadvacet minut před koncem k poslednímu střídání. Ofenzívu Walesu vyztuží ještě Jonathan Williams, jemuž uvolnil plac James Collins.
    66. Naniho střelu dokázal Hennessey pouze vyrazit k Máriovi, ten však následně poslal míč trestuhodně mimo tři tyče.
     
    66
    Renato Sanches si netroufl na střelu a posunul míč na pravou stranu Nanimu, jehož štiplavou a navíc tečovanou dělovku Wayne Hennessey s obrovskými problémy vyrazil přímo k Máriovi, který z předbrankového prostoru těsně minul!
     
    63
    Hal Robson-Kanu má odpracováno, na jeho místo nastupuje Simon Church.
    63. Ronaldo poslal míč z přímého kopu těsně nad branku.
     
    63
    Exekuce přímého kopu se podle očekávání ujal Cristiano Ronaldo, který parádně obstřelil zeď, balon ale nakonec proletěl těsně nad břevnem Hennesseyho klece!
    62. Žlutá karta - James Chester
     
    62
    James Chester nedovoleným způsobem poslal k zemi Ronalda a navíc z toho je žlutá karta pro velšského zadáka.
     
    62
    Gareth Bale zařadil na nejvyšší rychlostní stupeň a povedeným dloubákem našel v pokutovém území střídajícího Vokese, před ním ale doslova za minutu dvanáct odvrátil míč do bezpečí Bruno Alves!
     
    58
    Zklamaný Joe Ledley opouští hřiště, na místo defenzivního záložníka nastupuje útočník vydělávající si na chleba v Burnley Sam Vokes.
    53. NANI - 2:0
     
    53
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Smrtící tříminutovka Portugalska a naděje Walesu jsou v troskách! Další Guerreirův centr odvrátil James Chester pouze k Ronaldovi, jemuž přízemní střela sice příliš nevyšla, ve skluzu se ale k letícímu míči dostal NANI, který se trefil přesně do Hennesseyho protipohybu!
    50. Cristiano RONALDO - 1:0
     
    50
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec je z toho gól! Máriův centr velšská obrana srazila do zámezí, z následného rohového kopu už se však Portugalci trefili! João Mário od rohového praporku narazil míč Guerreirovi, jehož centr přesně našel hlavu CRISTIANA RONALDA a ten parádní hlavičkou nedal Hennesseymu šanci!
    44. Ronaldo ve velké šanci selhal!
     
    44
    Adrien Silva si na levé straně přehodil míč na svou silnější pravačku a poté přesným centrem na zadní tyč oslovil Cristiana Ronalda, jehož hlavička ale proletěla těsně vedle!
     
    25
    Polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky je za námi a Velšané jsou v posledních minutách vskutku nebezpeční! Centr Robsona-Kanu z pravé strany našel v předbrankovém prostoru Andyho Kinga, jehož hlavičku Fonte jen tak tak přizvedl mimo tři tyče!
    19. Bale poslal míč těsně nad branku Portugalců.
     
    19
    Tento signál Walesu vyšel! Ledley našel přízemním pasem v pokutovém území trestuhodně neobsazeného Garetha Balea, jehož následný pokus z otočky proletěl těsně nad!
    16. Mário poslal míč zhruba metr vedle pravé tyče Hennesseyho branky.
     
    16
    Asi jsem to zakřikl. João Mário vypálil ze střední vzdálenosti a ačkoliv mu střela příliš nesedla, pumlíč proletěl těsně vedle pravé tyče Hennesseyho svatyně!
    8. Žlutá karta - Joe Allen
     
    8
    Změnit se to pokusil hvězdný Gareth Bale, opora madridského Realu ale míč ztratila – stejně jako Joe Allen, jenž navíc nedovoleně poslal k zemi Naniho a sudí Erikson už mu žlutou kartu ukázal.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vojtěch Balon

    Branky: 50. Ronaldo (Guerreiro), 53. Nani (Ronaldo)

    Karty:   71. Alves (POR), 72. Ronaldo (POR) – 8. Allen (WAL), 62. Chester (WAL), 88. Bale (WAL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:12.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Alves, Fonte, Guerreiro – Mário, D. Pereira, A. Silva (79. Moutinho) – Sanches (74. A. Gomes) – Nani (86. Quaresma), Ronaldo.
    Náhradníci: Eduardo, A. Lopes – R. Carvalho, Moutinho, Éder, Vieirinha, A. Gomes, R. Silva, Eliseu, Quaresma.

    Wales: Hennessey – Gunter, Chester, Collins (66. Jonathan Williams), A. Williams, Taylor – Allen, Ledley (58. Vokes), A. King – Robson-Kanu (63. Church), Bale.
    Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – G. Williams, D. Edwards, J. Richards, Cotterill, Vokes, Jonathan Williams, Vaughan, Church.

    Rozhodčí: Erikson – Klasenius, Wälnmark (všichni Švédsko)
    bahis siteleri