Itálie – Kazachstán 2:3 (kon.) | Polsko – Dánsko 2:5 (kon.) | Japonsko – Rakousko 0:3 (kon.)
Norsko – Francie 2:1 (kon.) | Bělorusko – Slovinsko 2:3 (1:2 po s.n.) | Lotyšsko – Německo 2:3 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Německo
Neděle 04.09.2016, 17:00 • Riga • Kvalifikace mužů na OH • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:02
    Lotyši budou hrát přesilovou hru! Rychlý protiútok vyústil v ostrý faul na Mikelise Redlihse, kterého se dopustil Marcel Goc. V dané situaci však neměl moc na výběr, lotyšský útočník by jel sám na bránu.
     
    54:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Daugavinš vydržel na trestné lavici jen několik vteřin! Draisaitl nahrál Macekovi, jehož dělovku jenže Merzlikins vyrazil, na dorážku TOMA KÜHNHACKLA byl však krátký. Německo je zpět ve vedení. Asistence: Brooks Macek.
     
    54:37
    Velká šance pro Němce na vítězství. Za katr zamíří Kaspars Daugavinš a naši západní sousedů budou hrát přesilovku.
     
    46:19
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši srovnávají stav utkání. Daugavinš předvedl fantastickou práci na brankovišti, nádhernou zadovkou našel hůl MARTINSE KARSUMSE, který dokázal pokořit Grubauera. Asistence: Kaspars Daugavinš, Miks Indrašis.
     
    44:48
    Meija byl faulován při přebírání kotouče na modré čáře, na trestnou lavici usedne Boyle za podražení. Velká šance pro Lotyše na vyrovnání.
     
    41:14
    Fantastický zákrok Merzlikinse! Kink přihrál před branku úplně osamocenému Gocovi, který měl dostatek času na zakončení, jenže jeho pokus lapí svou lapačkou mladý gólman ze švýcarské ligy. V této fázi utkání to byl ohromně důležitý zákrok.
     
    39:15
    Němci mohli v závěru třetinu udeřit, v situaci dva na jednoho se pro střelu rozhodl Fauser, jenže nedokázal zamířit přesně!
     
    34:55
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšům se podařilo zužitkovat velký tlak a v přesilovce snižují na rozdíl jediného gólu. Před brankou se velmi rychle dokázal zorientoval MIKS INDRAŠIS, který dopravil kotouč za Grubauerova záda. Asistence: Kaspars Daugavinš, Oskars Bartulis.
     
    33:24
    Následovat však bude přesilová hra, na trestnou lavici zamířil Wolf. Velká šance pro Lotyše na korekci skóre.
     
    31:15
    Obrovská šance Lotyšů, Darzinš byl vyslán do samostatného úniku, tváří v tvář Grubauerovi však neuspěl. Gólman Washingtonu předvedl hned dva úspěšné zákroky. Hráč, který v minulosti působil i ve Vsetíně, se tak z úspěšného zásahu zatím radovat nemůže.
     
    29:04
    Následuje vyloučení, Lotyši budou hrát druhou přesilovou hru po faulu Marcuse Kinka.
     
    24:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se dostávají do vedení o dvě branky! Hagerovu střelu vyrazil Gudlevskis pouze před sebe, kde operoval pozorný FELIX SCHÜTZ a dorazil kotouč za Gudlevskise. Asistence: Patrick Hager.
     
    22:35
    Fanoušci domácího týmu se zlobí, jenže na trestnou lavici putuje Oskars Bartulis. Vyloučení si možná zasloužili oba hráči v souboji, rozhodčí si však všiml jen jednoho zákroku a posílá Lotyše do čtyř.
     
    16:18
    Německo právě vstřelilo branku!
    Kühnhackl adresoval nádhernou přihrávku křížem útočného pásma na hůl LEONA DRAISAITLA, který poslal kotouč za Gudlevskise. Němci dokázali proměnit první přesilovou hru a jdou do vedení. Asistence: Tom Kühnhackl, Patrick Reimer.
     
    14:47
    Ehrhoff byl nedovoleně zastaven Rekisem, který si půjde za podražení sednout na trestnou lavici.
     
    01:24
    Hned po minutě hry uvidíme první vyloučení, Reimer poslal kotouč na branku, kde stál dotírající Seidenberg, který byl však při souboji příliš agresivní, povalil brankáře a jde si sednout za katr.

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 35. Indrašis (Daugavinš, Bartulis), 47. Karsums (Daugavinš, Indrašis) – 17. Draisaitl (Kühnhackl, Reimer), 25. Schütz (Hager), 55. Kühnhackl (Macek)


    Lotyšsko: Gudlevskis (od 29. Merzlikins) – Kulda, Bartulis, K. Redlihs, Sotnieks, Rekis, Pujacs, Freibergs – Karsums, Daugavinš, Indrašis – Darzinš, M.Redlihs, Džerinš – Girgensons, Bukarts, Meija – Dzierkals, Pavlovs, Kenins
    Německo: Grubauer (Endras) – Holzer, Ehrhoff, Seidenberg, Müller, Hördler, Akdag, Boyle – Kink, Seidenberg, Goc – Rieder, Macek, Draisaitl – Kühnhackl, Hager, Schütz – Fauser, Kahun, Wolf

    Rozhodčí: Fraňo, Rantala – Jensen, Tošenovjan
    bahis siteleri