TK před startem nového ročníku CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference PSG Zlín (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
Tisková konference Jaroslava Šilhavého (kon.) | Tisková konference k festivalu Sporťáček (kon.)
Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | TK ke startu nového ročníku Tipsport extraligy (kon.)
konec
Tisková konference ke startu nového ročníku Tipsport extraligy

Úterý 06.09.2016, 15:00Tiskové konference
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (15:56:43)
     
    Oficiální část tiskové konference je nyní u konce.
     
    Deník Sport zase vydává v pátečním vydání rozšířený magazín, připravuje další pokračování souboje fanoušků ve Fantasy extralize a nabídne rovněž sestřihy klíčových momentů.
     
    Své aktivity má však také pivovar Radegast. Ten bude pokračovat ve své klasické statistice Radegast Index, nejvíce těchto ocenění zatím získal Jan Výtisk. Projekt hořká volba se týká fanoušků. Cílem je propojit příběhy hokejistů a fanoušků ve všech regioneh, kde se hraje hokejová extraliga.
     
    Pavel Mencl (generální ředitel Generali): My jsme se po jednání stali novým partnerem extraligy. Hokej v ČR je fenoménem. Vyměnili jsme Českou pojišťovny za Generali, naším cílem je proto potvrdit znalost. Připravili jsme si i různé aktivity. Jednou z nich je bezpečnost fanoušk, kdy se budou vracet ze stadionů. To probíhá v rámci aktivity Vidíme se? Rozdáme 100 000 reflexních pásek fanoušků, aby jejich návrat byl bezpečnější. Připravili jsme si také spotřebitelskou soutěž, kdy výherce pojede s národním týmem na sérii zápasů v Euro Hockey Tour.
     
    Mobilní pobočky budou na stadioně Sparty, v Liberci, v Brně, Vítkovicích či Pardubicích.
     
    Všechny zápasy pak poběží i na internetové televizi TV Tipsport. Máme také Tipsport aplikaci s nabídkou klasických sázek i live sázek s možností sledovat na chytrých telefonech přenosy TV Tipsport. Aplikaci podporují operační systémy Android a iOS.
     
    Sochor: Chceme však naším fanouškům nabídnout i kurzy na největší favority soutěže. Nejmenší kurzy mají Liberec a Kometa Brno, nejvyšší pak Karlovy Vary. Bookmakeři a sázkaři však nejvíce věří Kometě Brno, jejíž kurz je 4,75, Liberce 5,25, Sparty 5,5 a Třinec má kurz 6.
     
    Václav Sochor (Tipsport): Chceme, aby Tipsport extraliga byla i nadále tak populární a zajímavá jako v letech minulých.
     
    Tipsport extraliga se projevuje i na sociálních sítích Facebook, Instagram či Twitter.
     
    Hokejka je komunitou fanoušků českého hokeje, hráčů a rodičů maých hráčů pod záštitou hokej.cz a ČSLH. Hokejka TV je samostatnou sekcí na hokej.cz, zahrnovat bude všechny streamy zápasů ELH. Bude zahrnovat i vybrané streamy z WSM ligy, případně mládežnických soutěží.
     
    Hokej.cz připravuje se společností eSports.cz rozšířené portfolio statistik o nová analytická data a vizualizace.
     
    Pokračovat bude také anketa Zlatá helma Sencor, tato anketa bude probíhat již poosmnácté.
     
    Prodejní cena této publikace bude 199 korun, pro členy hokejky pouze 149 korun.
     
    V rekordech se dá nalézt celkem 119 rekordů týmových, 179 hráčských a brankářských a 32 výkonů týkajících se rozhodčích, trenérů či diváků.
     
    Zamazal: Jednou provždy chceme sjednotit metodiku, co je rekord a co není rekord. Nevěděli jsme často, komu rekordy přičítat a tak dále.

     
    Společně s Ondřejem Zamazalem se nám povedlo vydat publikaci Kniha rekordů extraligy ledního hokeje. Hlavním akcentem rekordů je období od začátku extraligy od sezony 93/94.
     
    Oslavy výročí by měly proběhnout ve 5. a 36. kole (3. a 6. ledna), aktuálně probíhají o těchto datech diskuze s jednotlivými kluby.
     
    Obermajerová: Čeká nás sezona slavnostní, bude již 80. ročníkem. Právě tato "80" by se měla objevovat na dresech hráčů, reklamních plochách, atd. Rádi bychom připomínali historii extraligy a ve spolupráci s médii bychom rovněž rádi vybrali nejlepší pětku historie této soutěže.
     
    Generálním partnerem zůstává společnost Tipsport.
     
    Jana Obermajerová (BPA): Věřím, že sezna bude stejně tak úspěšná jako loni, kdy padl rekord v průměrné návštěnosti na jedno kolo. Zejména je ale potřeba přivítat nového partnera extraligy, kterým se stala pojišťovna Generali.
     
    Čárových rozhodčích je aktuáně celkem 26, z toho tři jsou úplnými nováčky.
     
    Na nominační listině pro extraligu je nyní celkem 18 hlavních rozhodčích. Martin Fraňo a Antonín Jeřábek mají podepsán kontrakt v KHL, pozastavenou činnost mají i František Kalivoda a Tomáš Turčan.
     
    Šindler doplňuje: Novým úkolem pro Komisi rozhodčích je získávání a výchovu mladých rozhodčích. K tomuto bychom chtěli zapojit zejména média včetně České televize. Dlouhodobě však není o práci rozhodčích velký zájem. Podmínky, které svaz vytváří pro mé kolegy jsou sice vynikající, ale adeptů tolik není. Máme dva pilotní programu. Tím prvním je Program rozvoje rozhodčích, kde intezivně pracujeme s rozvojem rozhodčích. Nadstavbovm projektem je program Akademie rozhodčích ČSLH a zahrnuje deset lidí. Nováčkem v programu je i Tomáš Micka.
     
    Na nominačních listinách ČSLH máme přibližně přes 300 rozhodčích přesto však došlo k úbytku 10% rozhodčích. Máme také 7 profesionálních rozhodčích, jimiž jsou Oldřich Hejduk, René Hradil, Jan Hribik, Vladimír Pešina, Robin Šír, Lukáš Krob a Daniel Pražák. Pro rozlosování rozhodčích bude určený systém SSR.
     
    Vladimír Šindler o Komisi rozhodčích: Vše zůstává víceméně stejné. František Rejthar zůstává zodpovědný za extraligu, Pavel Halas má zase velké zkušenosti s meznárodní scénou. Stanislav Barvíř zase bude metodicky pracovat s čárovými rozhodčími a bude se specializovat zejména WSM ligu.
     
    V lednu by navíc mělat Tipsport extraliga slavit výročí 80 let, to by mělo nadejít přibližně zkraje ledna roku 2017.
     
    Co se týče hostování bez nesouhlasu mateřského klubu, zde se jedná o pevnou částku 300 000 korun napříč všemi soutěžemi. Hostování z extraligy do extraligy lze přitom učinit pouze na rok. Z extraligy do nižších soutěží se hostování pohybuje s částkou 40 000 korun u mladých hráčů do 24 let a 60 000 korun u starších hráčů.
     
    Dochází také ke snížení spodní a horní hranice trestů. Nyní jsou tresty v rozmezí od jednoho do čtyř zápasů a následně od dvou do pěti zápasů. Rozšíření finanční pokuty se týká nyní i bodnutí, krosčeku, faulu kolenem, zásahu proti divákům či úderu hlavou – až 10% základní měsíční odměny.
     
    Komise rozhodčích ve spolupráci s vedením extraligy bylo zavedeno zrušení trestu ve hře, udělován bude moci být maximálně trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání. Automaticky projednávány tresty do konce utkání a za filmování – i nadále je tu však možnost odporu u disciplinární komise ČSLH.
     
    Novinkou bude rovněž kontrola brankářské výstroje včetně vesty a kalhot.
     
    Zaveden byl také zákaz zhasínání světel po vstřelené brance a povoleno je maximálně šest cizinců v jednom týmu. soupiska zápasu obsahuje celkem dva brankáře a dvacet hráčů do pole. Domácí mužstvo nastupuje ve světlých dresech, hostující v tmavých dresech. Na tiskových konferencích v play-off se bude objevovat výhradně hlavní trenér.
     
    Změny v herním řádu: Prodloužení se nyní bude hrát 5 minut systémem 3 na 3. Povedlo se nám to již ukotvit i legislativně. Samostatné nájezdy v play-off již budou mít 5 hráčů z každého mužstva. Co se týče prodloužení v předkole či v play-off v 1. – 4. zápase – hrát se bude 5 na 5 20 minut, v dalších duelech do rozhodnutí.
     
    Předsedou disciplinární komise zůstává Karel Holý, předsedou hráčské komise ČSLH se stal hlasováním Jiří Šlégr, mimo něj jsou v ní Vilém Burian, Petr Ton a Marek Černošek.
     
    Vladimír Šindler byl jmenován předsedou komise rozhodčích a velmi intenzivně se zapojil do výuky rozhodčích.
     
    Řezníček: Začínáme 9. září 2016, předkolo play-off odstartuje hned vzápětí. Pak už je harmonogram stejný jako v minulých letech.
     
    Řezníček: Extraligu potká i řada zajímavých návratů. Přichází sem zpět Martin Erat, Tomáš Vincour, Ondřej Němec, Martin Zaťovič, Miroslav Blaťák, Jakub Petružálek, Petr Hubáček, Petr Vrána, Marek Kvapul, Richard Nedomlel, atd.
     
    Řezníček: Všechny týmy, které si sportovní cestou vybojovaly účast, rovněž získaly licenci pro start v novém ročníku Tipsport extraligy. Výjimky dostaly týmy Mladé Boleslavi a Litvínova týkající se míst k sezení.
     
    Josef Řezníček: Scházíme se tu za mé účasti již popáté. Letos nás čeká již 24. ročník nejvyšší soutěže. První ročník se uskutečnil v roce 1937, tehdy v roce 1936 dokonce byla extraligy rozlosována až v prosinci
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Na tiskové konferenci v hokejové Síni slávy jsou dnes přítomni Zdeněk Zikmund, dále pak Vladimír Šindler (manažer rozhodčích), Josef Řezníček (ředitel extraligy), Jana Obermajerová (generální ředitelka BPA), Václav Sochor (vedoucí oddělení komunikační skupiny Tipsport) a Pavel Mencl (generální ředitel pojišťovny Generali).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    Radek Barkman

    bahis siteleri