Finsko – Švédsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 4:3 (kon.)
po prodl.
Finsko
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Švédsko
Čtvrtek 08.09.2016, 18:10 • Hartwall Arena • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer vážení sportovní přátelé. Dnes začínají přípravy národních týmů před vrcholem letošní sezóny, kterou je bezpochyby Světový pohár, jenž se bude konat v kanadském Torontu. My dnes budeme prostřednictvím našeho online přenosu sledovat zápas mezi severskými týmy, a sice Finskem a Švédskem.
     
    Finsko

    Finové do nové sezóny vstoupí jako úřadující vicemistři světa, když v letošním finále podlehli 0:2 Kanadě. Do té doby neproháli jediné utkání, dokonce ve skupině právě Kanadu porazili 5:0. Finále ale patřilo zámořskému týmu, který obhájil zlaté medaile z MS konaného v Praze. Dnes poprvé naskočí finští hokejisté do přípravy, ale sestava bude rozhodně úplně jiná. Na Světový pohár trenéři poslali to nejlepší, co mají k dispozici. Uvidíme, jak se dnes proti svému soupeři představí a s jakou taktikou nastoupí.
    Fini dali dohromady takový tým, který by měl šanci uspět. Podaří se jim navázat na předchozí úspěchy?

     
    Nominace Finska

    Brankáři: Pekka Rinne (Nashville/NHL), Tuukka Rask (Boston/NHL), Mikko Koskinen (Petrohrad/KHL)

    Obránci: Rasmus Ristolainen (Buffalo/NHL), Sami Vatanen (Anaheim/NHL), Olli Määttä (Pittsburgh/NHL), Esa Lindell (Dallas/NHL), Ville Pokka (Rockford/AHL), Sami Lepistö (Ufa/KHL), Jyrki Jokipakka (Calgary/NHL)

    Útočníci: Aleksander Barkov, Jussi Jokinen (oba Florida/NHL), Mikael Granlund, Erik Haula (oba Minnesota/NHL), Sebastian Aho (Kärpät Oulu), Patrik Laine (Tappara Tampere), Teuvo Teräväinen (Chicago/NHL), Mikko Koivu (Minnesota/NHL), Leo Komarov (Toronto/NHL), Valtteri Filppula (Tampa Bay/NHL), Jori Lehterä (St. Louis/NHL), Joonas Donskoi (San Jose/NHL), Lauri Korpikoski (Edmonton/NHL).
     
    Švédsko

    Švédi v posledních dvou letech neprožívají příliš úspěšnou éru. V roce 2015 v České republice získali páté místo, letos v Rusku pak skončili ještě o stupínek níže, tedy šestí. Do Světového poháru ale budou dělat vše pro to, aby pro ně neúspěšná umístění skončila mnohem lépe. I oni budou mít k dispozici to nejlepší, co jde. Dnes se pokusí proti Finům zvítězit, aby získali patřičné sebevědomí. O stejnou věc ale půjde i jejich soupeři. Čeká nás rozhodně zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    Nominace Švédska

    Brankáři: Henrik Lundqvist (New York Rangers/NHL), Jacob Markström (Vancouver/NHL), Robin Lehner (Buffalo/NHL)

    Obránci: Victor Hedman, Anton Stralman (oba Tampa Bay/NHL), Erik Karlsson (Ottawa/NHL), Nicklas Kronwall (Detroit/NHL), Nicklas Hjalmarsson (Chicago/NHL), Oliver Ekman-Larsson (Arizona/NHL), Mattias Ekholm (Nashville/NHL)

    Útočníci: Daniel Sedin, Henrik Sedin (oba Vancouver/NHL), Patric Hörnqvist, Carl Hagelin (oba Pittsburgh/NHL), Nicklas Bäckström (Washington/NHL), Henrik Zetterberg (Detroit/NHL), Loui Eriksson (Boston/NHL), Gabriel Landeskog (Colorado/NHL), Alexander Steen (St. Louis/NHL), Filip Forsberg (Nashville/NHL), Jakob Silfverberg (Anaheim/NHL), Carl Söderberg (Colorado/NHL), Marcus Krüger (Chicago/NHL).
     
    Vzájemná utkání

    Letos v únoru se obě reprezentace střetly v rámci Euro Hockey Tour a v obou případech byli úspěšnější Švédové. Poprvé brali výhru 3:2, o dva dny později pak zvítězili 4:2. Finové tedy mají svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný podvečer, dnešní den patří přípravným zápasům na Světový pohár. V našem utkání budeme sledovat severské derby mezi Finskem a Švédskem. Za pá okamžiků budou známy sestavy a my si je také představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Rinne (Rask) – Ristolainen, Määttä, Vatanen, Jokipakka, Lindell, Pokka – Laine, Barkov, Jokinen (A) – Granlund, Koivu (C), Donskoi – Teräväinen, Filppula (A), Lehtera – Komarov, Haula, Korpikovski.

    Švédsko: Markström (Enroth) – Ekholm, Karlsson (A), Hedman, Stralman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Eriksson – Forsberg, Bäckström, Hörnqvist – Hagelin, Kruger, Silfverberg – Landeskog, Söderberg, Rakell.

    Rozhodčí: Eric Furlatt (CAN), Anssi Salonen (FIN) – Steve Miller (CAN), Sakari Suominen (FIN).
     
    Oba celky vstupují na finské Hartwall Areny za obrovského potlesku. Ještě před samotným duelem zazní hymny soupeřů. Finský tým vjel na ledovou plochu z velkého dýmu a můžeme říci, že dnes domácí tým má ze všech účastníků asi nejvyrovnanější brankářskou dvojici.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Aleksander Barkov, který dává svému celku právo první útoku. Ovšem hostující tým se dostal velmi lehce z svého obraného pásma a kotouč míří do střední třetiny.
     
    00:32
    Před branku Jakoba Markströma se tlačil Patrik Laine, jehož pokus končí na betonech vysokého švédského brankáře. Finsko začalo zápas hodně aktivně a zatím přehrává svého soupeře.
     
    01:36
    Domácí tým vyslal další pokus od modré čáry, který skončil na noze Victora Hedmana. To bylo obrovské štěstí pro Švédy, jelikož hostující brankář vůbec nic neviděl.
     
    01:58
    A první velkou šanci registrujeme na straně Finska! Před branku se dostal Haula, jehož bekhendový pokus vyrazil se štěstím brankář Vancouveru.
     
    02:13
    Marcus Krüger se prvním vyloučeným hráčem v dnešním zápase, a tak budeme sledovat první přesilovou hru domácího celku. Finsko hraje v úvodu zápasu zatím skvěle.
     
    02:23
    Tre Kronor vyhrálo vhazování a kotouč letí až před branku Finska! Ovšem ani napodruhé se Suomi nedostane do útočného pásma, a tak musejí hráči v bílých dresech začít od znovu.
     
    02:59
    Mezi kruhy se ocitl osamocený Donskoi, jehož pokus přes obránce skončil na hrudi švédského vysokého brankáře. Markström se velmi dobře přesunul s přihrávkou a černou gumu schoval ve své výstroji.
     
    04:03
    Stále platí, že Suomi hraje velice dobře a pohyb domácích hráčů je zatím téměř neuvěřitelný. Soupeř se zatím nedostal k jedinému nebezpečnému zakončení, a tak Pekka Rinne nemusel řešit žádnou vážnou situaci.
     
    05:10
    Jacob Markström si musel poradit s pokusem, který na něj z pravé strany vyslal Lauri Korpokovski. Ovšem švédský brankář do statistiky přidává další úspěšný zákrok.
     
    05:56
    Dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru dostal Granlund, který než zvedl hlavu, tak byl atakován soupeřem. K černé gumě se opět tedy vracejí hráči v modrých dresech.
     
    06:29
    Hostující brankář má opravdu hodně práce a nyní si musel počíhat na tvrdou ránu Jyrki Jokipakky. Ten se pokusil propálit Jacoba Markströma, ale ten je zatím nejlepším švédským hráčem na hrací ploše.
     
    06:47
    Snad poprvé se hostující tým dostal před branku soupeře, ale místo zakončení byla k vidění kombinace podél mantinelu. Zda se, že Tre Kronor je ze svého výkonu trochu podrážděné.
     
    07:41
    Hostující tým nahazuje kotouč za branku soupeře, ale po dobrém napadání se k němu vracel. Po pár přihrávkách se k puku dostal Silfverberg, jehož nahození od levého mantinelu vyrazil Pekka Rinne.
     
    08:18
    Po přerušení hry se mezi střídačkami strhla strkanice, když do jednoho z obránců najel Komarov. To se samozřejmě nelíbilo hráčům Švédska, a tak na ledové ploše vznikla mela. Ovšem hlavní sudí se rozhodli, že vylučovat nebudou.
     
    08:42
    Také Tre Kronor si zahraje první přesilovou. Dvouminutový trest za nedovolené bránění inkasuje Sami Vatanen, ten zbytečným zákrokem atakoval soupeře bez kotouče.
     
    09:30
    První nepříjemné střele musel čelit finský brankáře, který vyrazil kotouč ke svému spoluhráči. Následně se domácímu celku podařilo poslat černou gumu za branku soupeře a posílá do hry čerstvé síly.
     
    10:15
    Od modré čáry vystřelil Anton Stralman, jehož pokus zastavil Aleksander Barkov, který se s kotoučem cpal až před švédskou branku. Ovšem hostujícímu mladíkovi se nakonec zakončit nepodařilo, jelikož mu kotouč přeskočil hůl.
     
    11:58
    Mladičký hráč Floridy hraje opravdu výborně, když si řekl o kotouč ve středním pásmu. Následně se Barkov dostal do útočného pásma a měl kolem sebe na levé straně dost prostoru. Ovšem místo střely hledal dlouho přihrávkou spoluhráče, ten puk nedokázal zpracovat.
     
    12:21
    Joonas Donski po prohraném vhazování se vydal za branku hostujícího celku, kde výborně napadal rozehrávku soupeře. Ovšem švédští obránci si nakonec dokázali poradit a černou gumu udrželi na hokejkách.
     
    13:21
    Pohyb finského celku je velice dobrý, a tak se Suomi dostalo do další kombinace před brankou soupeře. Ovšem zakončení od modré čáry mezi tři tyče nezamířilo.
     
    13:55
    Hráči Tre Kronor napadali rozehrávku domácího celku, ale čároví sudí avizovali ofsajd. Hra se tedy za malou chvíli přesune do středního pásma.
     
    13:58
    Dalším vyloučeným je maličký Carl Hagelin, který si ve středním pásmu pomohl hákováním. Z opakovaných záběrů faul nebyl vidět, ale i tak následuje další početní výhoda Finska.
     
    14:40
    Početní výhoda se zatím domácímu celku moc nedaří. V rohu kluzišti hledal zadovkou spoluhráče Aleksandera Barkova, jenž našel pouze soupeře, který hned vyhazuje.
     
    15:29
    Do konce přesilové hry domácího celku zbývá půlminuta, ale Finsku se zatím nepodařilo usadit se před brankou Jacoba Markströma. K vidění je tedy další vyhození hostujícího hráče přes všechny čáry.
     
    16:01
    V době, kdy hlasatel hlásil, že je Švédsko v plném počtu, tak přišlo zakončení z hole Lea Komarova. Ten vypálil z pravého kruhu pro vhazování, ale puk skončil jen v moci švédského brankáře. Hned po odpískání byla k vidění další strkanice, které se účasnil právě Komarov.
     
    16:01
    Bude se hrát ve čtyřech. Na trestnou lavici usedá Erik Karlsson, kterého doplnil Erik Haula. Oba borci jsou vyloučení za hrubost, a tak uvidíme, kterému z celků bude vyhovovat více prostoru na ledové ploše.
     
    16:15
    Tak to byla další obrovská šance finského výběru. Domácí vymysleli rychlou přihrávku přes šířku útočného pásma, ale rychlé zakončení mířilo jen těsně nad branku. Jacob Markström měl obrovské štěstí, protože jinak by nestihl zareagovat.
     
    18:00
    Hrají se poslední dvě minuty první třetiny, která zatím nabídla velmi pěknou hokejovou zábavu. Finsko se zatím může pochlubit lepším pohybem a zasloužilo by si dát první branku zápasu.
     
    19:17
    Domácí Erik Haula na ledové ploše dlouho nepobude a opět zamíří na trestnou lavici. Finský hráč si pomohl nedovoleným bráněním, a tak si početní výhodu vyzkouší také Švédsko.
    19:17
     
    19:57
    V přesilové hře se mohlo poprvé měnit skóre, ale Gabriel Landeskog viděl kotouč na poslední chvíli! Přihrávka mířila na zadní tyč, kde hlídkoval právě kapitán Colorada. Ovšem toho situace překvapila a kotouč zamířil pouze do rohu hrací plochy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě byla k vidění pěkná hokejová podívaná, ale branky jsme se zatím nedočkali. Finský tým byl v první dvacetiminutovce aktivnější a vypracoval si dvě velké příležitosti. Jenže v brance Tre Kronor zatím čaruje "obr" Jacob Markström. Suomi mělo v první třetině jasně lepší pohyb a tím se také domácí dostávali do varu. Naopak Švédsko čekalo na první velkou šanci do času 19:57, kdy Landeskog netrefil kotouč do prázdné branky. Uvidíme, co nám oba celky předvedou v další části hry.
     
    Střely na branku: 8:5.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Do druhé periody nastupuje domácí tým v početní nevýhodě, a tak se bude bránit šancím švédského celku. Úvodní vhazování vyhrál Henrik Sedin dopředu, ale Loui Eriksson se k němu nedostal.
     
    20:18
    Henrik Sedin našel na modré čáře připraveného Erika Karlssona, jehož tvrdou ránu schoval do lapačky Pekka Rinne. Bude se vhazovat po levé ruce domácího gólmana.
     
    20:52
    Švédsku se početní výhoda zatím daří, ale po dobré kombinaci místo střely přišla nepřesná přihrávka na Olivera Ekmana-Larssona, atak hosté přicházejí o útočné pásmo.
     
    21:27
    Domácí brankář musel být pozorný, když hostující hráči na něj vyslali pokus z ostrého úhlu. Ovšem i tentokrát Pekka Rinne obstál.
     
    22:08
    Švédsko si vypracovalo další obrovskou šanci, ale finský fantom pokryl tutovku! Z ostrého úhlu vypálil Carl Hagelin, jehož pokus domácí brankář vyrazil před sebe, kam dojel jako první Anton Stralman. Pokus hostujícího obránce skončil právě v lapačce Pekky Rinneho.
    22:08
     
    22:45
    Tlak švédského celku je u konce, jelikož faulem se provinil Gabriel Landeskog. Ten dostává dvouminutový trest za sekání, a tak uvidíme další přesilovou hru domácího celku.
     
    23:30
    Carl Hagelin si počkal na přihrávku na domácího obránce a kotouč zachytil Maličký švédský útočník následně ušetřil pár vteřinek pro svůj tým, když kotouč nahodil za branku Suomi.
     
    24:04
    Tre Kronor výborně napadalo rozehrávku finského výběru, který dostalo pod velký tlak. Hosté nakonec kotouč vybojovali a vrátili ho za branku, kterou hájí Pekka Rinne.
     
    24:54
    Gabriel Landeskog se po návratu z trestné lavice hned zapojil do hry a dostal se z pravé strany k bekhendovému zakončení. Ovšem pokus kapitána Colorada zamířilo pouze nad finskou klec.
     
    25:48
    Z rohu hrací plochy dostal přihrávku na levý kruh pro vhazování Teuvo Teräväinen, jehož pokus po ledě chytá spolehlivý Jacob Markström. Ten dnes odvádí opravdu výborný výkon, ale do konce zápasu zbývá více než polovina času.
     
    26:12
    Už to vypadalo, že se Švédsko bude muset stěhovat z útočného pásma, ale za brankou zabojoval Filip Forsberg. Talentovaný hráč odmítl soupeře a následnou přihrávkou hledal spoluhráče před brankou. Jenže kotouč skončil až ve středním pásmu, a tak jsme další velkou šanci neviděli.
     
    27:15
    Jestliže první dvacetiminutovka patřila domácímu výběru, tak ta druhé je opakem. V prostřední části je aktivnější Tre Kronor, které má v těchto chvílích více za hry a je právem nebezpečnější.
     
    28:13
    U kotouče byli opět domácí hráči, ale mezi ně vlétl Carl Hagelin, jenž vybojoval černou gumu a sledujeme kombinaci hostujícího výběru.
     
    28:31
    Tak pozor! Hlavní sudí zatím branku Olivera Ekmana-Larssona nepotvrdili. Po hvizdu se rozhodčí sjeli u časoměřičů a stále o situaci diskutují, jelikož k vidění byl kontakt s domácím brankářem.
    28:31
     
    28:31
    Dle opakovaných záběrů se rozhodčí domluvili velice správně a branku neuznávají! Zakončení Olivera Ekmana-Larssona zamířila z levého kruhu přesně do horního rohu branky. Ovšem jeden z rozhodčích správně viděl postavení Marcuse Krügera v brankovišti, a tak je stav stále nerozhodný.
     
    29:57
    Pokračuje se dále ve hře a v polovině zápasu stále čekáme na úvodní branku utkání. Hraje se velmi pohledný hokej, jenž se přelévá ze strany na stranu. Oba brankáři zatím podávají výborné výkony.
     
    30:49
    Tre Kronor se dostává do tempa a opět předvádí výbornou obranu už od středního pásma. Hostující hráči se rozestavili na obranné modré čáře, kde donutili Finy k nahození černé gumu za branku.
     
    31:05
    V brance Švédska došlo k výměně brankářů! Ze hry odstoupil Jacob Markström, jenž podal v první polovině zápasu výborný výkon a je jasné, že dnes branku nedostane. Mezi tři tyče se tedy nově postavil brankář Kings Jhonas Enroth.
     
    31:41
    Po zakázaném uvolnění se hra přesunula před branku Finska. Tam sice Aleksander Barkov buly vyhrál, ale tím také vystrašil Pekku Rinneho, který musel zastavit kotouč z hole spoluhráče.
     
    32:18
    Tre Kronor hraje opravdu dobře a utkání v těchto chvílích ovládá. Ovšem po jednom ze soubojů u mantinelu se černá guma dostala mezi diváky, následuje další buly před finskou svatyní.
     
    33:03
    Další zbytečný faul předvedl Gabriel Landeskog, který za brankou Finska krosčekem atakoval soupeře a opět oslabuje svůj tým. Finsko bylo v posledních minutách pod velkým tlakem, ale nyní má šanci na vstřelení první branky zápasu.
     
    33:46
    Finsko se usadilo v útočném pásmu, i když trochu krkolomně. Ovšem po přihrávce na modrou čáru přišla tvrdá střela, kterou levým betone dokázal vyrazil brankář Kings.
     
    34:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Konečně jsme se dočkali branky, kterou si z přesilové hry připisuje do statistiky talentovaný hráč Floridy! ALEKSANDER BARKOV zachytil špatnou rozehrávku Erika Karlssona, jenž našel přesně finského hráče. Barkov již na nic nečekal a rychlou střelou propálil Jhonase Enrotha. Bez asistence.
    34:40 Aleksander BARKOV - 1:0
     
    34:51
    Hlavní trenér hostujícího celku nebude spokojený po faulu Gabriela Landeskoga, který ukončil tlak hostujícího celku. Z následné přesilový hry Finsko dokázalo udeřit.
     
    35:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    V krátkém sledu je opět vyrovnáno a talk do branky se Tre Kronor vyplatil. Pokus Daniela Sedina dokázal Pekka Rinne vyrazit před sebe. Jenže do prostoru dojížděl také atakovaný LOUI ERIKSSON, od jehož brusle kotouč doskákal za brankovou čáru. Asistence: Daniel Sedin a Victor Hedman.
    35:30 Loui ERIKSSON - 1:1
     
    36:54
    Další přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na útočné čáře si pomohl nedovoleným bráněním Marcus Krüger, jenž zcela zbytečně atakoval domácího kapitána.
     
    37:20
    Tre Kronor vyhrálo vhazování před vlastní brankou a okamžitě přišlo vyhození černé gumy přes všechny čáry. Finsko to bude muset zkusit opět od vlastní branky.
     
    38:06
    Domácímu výběru se tato početní výhoda nedaří, jelikož Švédi opět vyhazují kotouč až za branku, kterou hájí Pekka Rinne. Hlavní trenér přikazuje střídání své první přesilovkové formaci.
     
    39:13
    Marcus Krüger naskočil z trestné lavice a okamžitě se dostal do samostatného úniku. Hráč čtvrté švédské formace zkusil bekhendový blafák, jimž trefuje hruď finského maskovaného muže.
     
    39:58
    V posledních vteřinách bylo k vidění další zaváhání v obraně hostujícího celku. Další přihrávka zamířila na hůl domácího hráče, který se otočil a rychle vystřelil. Jhonas Enroth měl plné ruce a nohy práce, aby kotouč z mezikruží vyrazil k mantinelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě byly k vidění dvě branky, po jedné na každé straně, a tak je stav stále vyrovnaný. Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hráči Tre Kronor, kteří si vypracovali několik obrovských šancí. Ovšem přišel zbytečný faul Gabriela Landeskoga, který dokázal v početní výhodě potrestat Aleksander Barkov. Jenže po pár vteřinách bylo opět vyrovnáno, když se po důrazu do branky prosadil Loui Eriksson. V závěru třetiny mohly oba týmy převážit misky vah na svou stranu, ale brankáři byli proti.
     
    Střely na branku: 16:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Mikko Koivu vyhrál úvodní vhazování třetí třetiny, Finsko se dostalo do útočného pásma, ale za brankou hostujícího týmu o něj přišlo.
     
    40:48
    Tre Kronor postavilo ve středním pásmu opět obrannou hráz a získalo kotouč. Suomi o ztrátě puku zamířilo na střídačku a pouští do hry čerstvé síly.
     
    41:43
    Domácí výběr se po útoku soupeře zmocnil černé gumy za vlastní brankou. Jenže finským hráčům už nezbývalo moc sil, a tak posunuli hru až k brance, kterou hájí Jhonas Enroth.
     
    42:38
    Třetí třetina se odehrává spíše v bojovném duchu, k vidění je hodně osobních soubojů. Na malou chvíli se pod tlak dostal hostující tým, jenž nic nevymýšlel a poslal hru do bezpečné zóny.
     
    43:30
    Další obrovská šance švédského výběru! Po chybě Samiho Vatanena se hosté dostali do přečíslení. Kotouč se zmocnil Daniel Sedin, jenž přihrávkou před branku hledal svoje dvojče. Ovšem teč Henrika Sedina zamířila do betonu Pekky Rinneho. Finský brankář měl obrovské štěstí, jelikož černá guma mířila do jeho protipohybu.
     
    44:34
    Na útočné modré čáře se faulu dopustil Carl Hagelin, jenž podrazil svého soupeře. Švédsko by další zbytečný faul mohl mrzet, jelikož domácí hrají početní výhody opravdu dobře.
     
    45:09
    Už to vypadalo, že se Suomi usadí před švédskou brankou, ale následně přišla nepřesná přihrávka, po které se hostující hráči dostanou s kotoučem až před branku Pekky Rinneho.
     
    46:02
    Jakob Silfverberg mezi kruhy zachytil rozehrávku soupeře, ale místo střely volil přihrávku na rozjetého spoluhráče. Ovšem ani ten přes dobře postaveného bránícího hráče nedokázal zakončit.
     
    46:54
    Hráči ze země tisíce jezer hráli v další početní výhodě, ale žádnou velkou šanci si nedokázali vypracovat. Ba naopak se museli spíše bránit. Po vypršení trestu registrujeme další zakázané uvolnění domácího výběru.
     
    47:42
    Ve hře při plném počtu hráčů na ledové ploše se opět do hry více dostává Švédsko. To se snaží vsítit další branku, ale zatím se to hráčům v modrých dresech nedaří. Jenže Finsko pouze kotouče vyhazuje do středního pásma.
     
    48:46
    Tre Kronor odevzdalo černou gumu na hůl hostujícího obránce, ten dlouho čekal až mu vystřídají spoluhráči. Další útok Finsko řeší pouze nahozením na brankáře švédského celku. Jhonas Enroth hru raději přerušil, jelikož k němu velmi rychle dojížděl soupeř.
     
    49:13
    Po vhazování se Švédsko rychle dostalo do útočného pásma, kde nic nedokázalo vymyslet, a tak se kotouče zmocnili domácí. Jenže Finsko opět vyhazuje jen do středního pásma.
     
    49:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pasivní hra se finskému výběru nevyplatila, a tak se z další branky raduje Tre Kronor! U mantinelu získal černou gumu CARL SÖDERBERG, jehož nahození propadlo domácímu brankáři mezi betony až za brankovou čáru. Pekka Rinne toho moc neviděl, jelikož před ním clonil Gabriel Landeskog. Ovšem jinak hostující tým zcela zaslouženě otáčí skóre zápasu na svoji stranu. Asistence: Rickard Rakell a Gabriel Landeskog.
    49:48 Carl SÖDERBERG - 1:2
     
    51:43
    Zdá se, že hostující tým je při chuti a nebude čekat na to, s čím přijde soupeř. Švédští hokejisté jsou stále u kotouče a kombinují ve středním pásmu.
     
    52:25
    Hosté se s pukem dostali nejprve za vlastní bránu a následně až do středního pásma. Poté Tre Kronor odevzdalo černou gumu soupeři a šlo střídat.
     
    53:20
    A mohlo být opět vyrovnáno, ale hráč Tampy Bay spálil obrovskou šanci! Před brankou zůstal zcela osamocený Valtteri Filppula, který zakončoval po ledě, ale pouze do středu branky. S přihrávkou se přesouval švédský gólman, jenž kotouč vykopl betonem.
     
    55:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jhonas Enroth podcenil střelu soupeře a je opět vyrovnáno! MIKAEL GRANLUND dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy a z ostrého úhlu překvapil hostujícího brankáře. Tomu kotouč proletěl mezi rukou a tělem až do branky. Asistence: Mikko Koivu.
    55:01 Mikael GRANLUND - 2:2
     
    55:46
    Hostující tým nahazuje černou gumu za branku Finska, kam s rozehrávkou dojel pomoci finský brankář. Hra se rychle přesouvá před druhou s branek.
     
    56:15
    Za Oliverem Ekman-Larsson číhal Aleksander Barkov, k němuž se kotouč nedostal. Už to vypadalo, že finský útočník bude zakončovat do odkryté branky, ale švédský obránce kotouč přizvedl a nedopustil další velkou šanci Suomi.
     
    56:50
    K vidění bude na konci zápasu ještě jedna přesilová hra, kterou si zahrají hráči Tre Kronor. Za finskou brankou si držením pomohl Aleksander Barkov, jenž dostává dvouminutový trest.
     
    57:38
    Na vrcholu kruhů se do puku opřel Erik Karlsson, jehož pokus finskému brankáři vypadl, ale dostal se k němu první bránící hráč. Ten nic nevymýšlel a poslal černou gumu až k červené čáře.
     
    57:48
    Finsko hraje toto oslabení velmi dobře a opět vyhazuje kotouč až za brankou soupeře. Švédsku se početní výhoda vůbec nedaří, ale zkusí to opět od začátku.
     
    58:50
    Finsko ubránilo dost možná klíčovou početní výhodu soupeře a vypadá to, že se bude prodlužovat. Švédsko promarnilo jedinečnou šanci, a tak uvidíme v severském derby nadstavbovou část.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku: 18:23.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:59
    Švédský výběr se dostal do přečíslení a hned z toho mohla být obrovská šance. Henrik Sedin místo rychlé střely počkal na Erika Karlsson, do jehož pokusu skočil obětavý obránce.
     
    61:40
    V další pohledné akci si před branku sjel Loui Eriksson, jehož puku z levého kruhu zamířil do betonu Pekky Rinneho. Ovšem v prodloužení je tlak Švédska téměř neuvěřitelný.
     
    62:39
    Finsko od inkasované branky zachránila branková konstrukce. Tvrdá rána Erika Karlssona skončila jen na tyči, ale zacinkaní vyděsilo všechny finské příznivce.
     
    63:35
    Hra ve třech nabízí hodně šancí a hosté se v útočném pásmu rozestavili, jakoby hráli přesilovou hru.
     
    64:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V závěru prodloužení se hra začala přelévat ze strany na stranu a už bylo otázkou času, které přečíslení jednomu z celku vyjde! Aleksander Barkov našel na levé straně OLLIHO MÄÄTTÄU, jehož pokus skončil ve vzdálenějším horním rohu branky. Musíme uznat, že obránce Pittsburghu nedal švédskému brankáři nejmenší šanci kotouč zachytit. Asistence: Aleksander Barkov a Jussi Jokinen.
    64:18 Olli MÄÄTTÄ - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 11 634 diváků.
     
    Sledovali jsme opravdu perfektní utkání, které nám dokázalo, že sledujeme nejlepší hráče. V severském derby vyhrálo trochu nezaslouženě Finsko, ale oba celky se utkají za pár dní v odvetě. První perioda sice patřila hráčům Suomi, ale zbytek zápasu už byli lepší hráči Tre Kronor. Hra se velmi často přelévala ze strany na stranu, a tak bylo k vidění hodně šancí. V prodloužení rozhodl přesnou střelou vítěz letošního Stanleyova poháru Olli Määttä, jenž vykouzlil nakonec úsměvy na rtech domácích příznivců.
     
    Střely na branku: 20:24.
     
    Oba celky předvedly nádhernou podívanou, která se všem fanouškům musela líbit. Ovšem tímto se s vámi už loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:49:02)
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 35. Barkov, 56. Granlund (Koivu), 65. Määttä (Barkov, Jokinen) – 36. Eriksson (D. Sedin, Hedman), 50. Söderberg (Rakell, Landeskog)


    Finsko: Rinne (Rask) – Ristolainen, Määttä, Vatanen, Jokipakka, Lindell, Pokka – Laine, Barkov, Jokinen (A) – Granlund, Koivu (C), Donskoi – Teräväinen, Filppula (A), Lehtera – Komarov, Haula, Korpikovski.
    Švédsko: Markström (32. Enroth) – Ekholm, Karlsson (A), Hedman, Stralman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Eriksson – Forsberg, Bäckström, Hörnqvist – Hagelin, Kruger, Silfverberg – Landeskog, Söderberg, Rakell.

    Rozhodčí: Eric Furlatt (CAN), Anssi Salonen (FIN) – Steve Miller (CAN), Sakari Suominen (FIN)

    Diváci: 11 634
    bahis siteleri