Finsko – Švédsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 4:3 (kon.)
po prodl.
Finsko
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Švédsko
Čtvrtek 08.09.2016, 18:10 • Hartwall Arena • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:50
    K vidění bude na konci zápasu ještě jedna přesilová hra, kterou si zahrají hráči Tre Kronor. Za finskou brankou si držením pomohl Aleksander Barkov, jenž dostává dvouminutový trest.
     
    44:34
    Na útočné modré čáře se faulu dopustil Carl Hagelin, jenž podrazil svého soupeře. Švédsko by další zbytečný faul mohl mrzet, jelikož domácí hrají početní výhody opravdu dobře.
     
    36:54
    Další přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na útočné čáře si pomohl nedovoleným bráněním Marcus Krüger, jenž zcela zbytečně atakoval domácího kapitána.
     
    33:03
    Další zbytečný faul předvedl Gabriel Landeskog, který za brankou Finska krosčekem atakoval soupeře a opět oslabuje svůj tým. Finsko bylo v posledních minutách pod velkým tlakem, ale nyní má šanci na vstřelení první branky zápasu.
     
    22:45
    Tlak švédského celku je u konce, jelikož faulem se provinil Gabriel Landeskog. Ten dostává dvouminutový trest za sekání, a tak uvidíme další přesilovou hru domácího celku.
    19:17
     
    19:17
    Domácí Erik Haula na ledové ploše dlouho nepobude a opět zamíří na trestnou lavici. Finský hráč si pomohl nedovoleným bráněním, a tak si početní výhodu vyzkouší také Švédsko.
     
    16:01
    Bude se hrát ve čtyřech. Na trestnou lavici usedá Erik Karlsson, kterého doplnil Erik Haula. Oba borci jsou vyloučení za hrubost, a tak uvidíme, kterému z celků bude vyhovovat více prostoru na ledové ploše.
     
    13:58
    Dalším vyloučeným je maličký Carl Hagelin, který si ve středním pásmu pomohl hákováním. Z opakovaných záběrů faul nebyl vidět, ale i tak následuje další početní výhoda Finska.
     
    08:42
    Také Tre Kronor si zahraje první přesilovou. Dvouminutový trest za nedovolené bránění inkasuje Sami Vatanen, ten zbytečným zákrokem atakoval soupeře bez kotouče.
     
    02:13
    Marcus Krüger se prvním vyloučeným hráčem v dnešním zápase, a tak budeme sledovat první přesilovou hru domácího celku. Finsko hraje v úvodu zápasu zatím skvěle.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 35. Barkov, 56. Granlund (Koivu), 65. Määttä (Barkov, Jokinen) – 36. Eriksson (D. Sedin, Hedman), 50. Söderberg (Rakell, Landeskog)


    Finsko: Rinne (Rask) – Ristolainen, Määttä, Vatanen, Jokipakka, Lindell, Pokka – Laine, Barkov, Jokinen (A) – Granlund, Koivu (C), Donskoi – Teräväinen, Filppula (A), Lehtera – Komarov, Haula, Korpikovski.
    Švédsko: Markström (32. Enroth) – Ekholm, Karlsson (A), Hedman, Stralman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Eriksson – Forsberg, Bäckström, Hörnqvist – Hagelin, Kruger, Silfverberg – Landeskog, Söderberg, Rakell.

    Rozhodčí: Eric Furlatt (CAN), Anssi Salonen (FIN) – Steve Miller (CAN), Sakari Suominen (FIN)

    Diváci: 11 634
    bahis siteleri