Swansea – Chelsea 2:2 (kon.) | Sunderland – Everton 0:3 (kon.)
konec
Sunderland AFC
0:3 (0:0)
Everton FC
Pondělí 12.09.2016, 21:00 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (22:54:59)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 1:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:8.
     
    Je dobojováno. Diváci, kteří na tribunách zbyli, dávají pískotem najevo svou nespokojenost s další prohrou Black Cats. Domácí byli favoritovi dlouho vyrovnaným soupeřem, čisté konto ale udrželi jen necelou hodinu. Pak se třikrát v rozmezí jedenácti minut prosadil nezastavitelný Romelu Lukaku, jenž tak rozhodl o tříbodovém zisku pro Toffees a Sunderland odsoudil k setrvání v suterénu tabulky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Javier Manquillo se vydal na útočný výlet, pak se ale zapomněl po ztrátě míče vrátit a toho mohl využít střídající Arouna Koné, s jehož přízemním pokusem z hranice pokutového území si ale Pickford poradil!
     
    90+2
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Stekelenburga nepramenilo. To už známe i počet diváků, kteří si dnes našli cestu na Stadium of Light – 42406! Z této cifry ale zbyla na tribunách do konce sotva třetina...
     
    90+1
    Na začátku tříminutového nastavení se van Aanholt vrátil do akce, jeho pohyb ale zdaleka není ideální. Po jeho akci se domácí přesto dostali na útočnou polovinu a nakonec z toho vytěžili roh!
     
    90
    Už podruhé musí být v dnešním utkání ošetřován Patrick van Aanholt, což může být další komplikací Black Cats směrem do dalších ligových zápasů. To už se rozběhla poslední minuta základní hrací doby.
     
    89
    Pohled do tváře Davida Moyese je výmluvný, skotský odborník na lavičce Sunderlandu by se teď asi nejraději zahrabal a opustil Stadium of Light nějakým podzemním tunelem...
     
    88
    A to bude to poslední, co nezastavitelný Lukaku na hřišti stihne. Hostující snajpr po vstřelení hattricku opouští hřiště, tleská kotli příznivců Toffees a objímá se s koučem Koemanem, na jeho místo nastupuje Arouna Koné.
     
    87
    Autorovi hattricku byl následně odpískán útočný faul na střídajícího N'Donga, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku. To jim je ale v této fázi zápasu houby platné...
     
    86
    Domácím už se příliš nechce vracet do defenzívy a nyní toho parádně využil Gerard Deulofeu, jenž si seběhl na volné pravé křídlo a poté v šestnáctce našel přesným centrem Lukaka, jenž se tentokrát do zakončení neprokousal.
     
    85
    Romelu Lukaku to zpoza hranice pokutového území vzal znovu na sebe, čtvrtý gól se mu ale vstřelit nepodařilo, poněvadž napálil míč přesně do míst, kde stál připravený Jordan Pickford.
     
    84
    Patrick van Aanholt nedokázal odvrátit balon do bezpečí, čehož na pravém křídle využil španělský legionář Gerard Deulofeu, střídající útočník Toffees ale z ostrého úhlu těsně minul domácí svatyni!
     
    83
    Na trávníku se momentálně opravdu nic zajímavého neděje a další a další diváci se pomalu trousí zpět do svých domovů. Na dnešní utkání by chtěli svěřenci Davida Moyese asi co nejrychleji zapomenout...
     
    81
    Wahbi Khazri bezmocně rozhazuje rukama poté, co Jones posoudil jeho snažení získat balon jako nedovolené, Maarten Stekelenburg už si chystá balon k rozehrávce.
     
    80
    Někteří diváci už opouštějí své sedačky, aby se vyhnuli pozápasové zácpě na silnicích poblíž Stadium of Light a není se čemu divit, utkání už se jen dohrává...
     
    79
    Zatím tomu nic nenasvědčuje. Ani tato akce Black Cats neskončila úspěšně, Jack Rodwell z půlky hřiště prakticky jen odevzdal balon Stekelenburgovi, který je v posledních minutách zcela bez práce.

    Vojtěch Balon

    Branky: 60. R. Lukaku (Gueye), 68. R. Lukaku (Bolasie), 71. R. Lukaku (Mirallas)

    Karty:   42. Watmore (SUN) – 55. Gueye (EVE)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 1:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:8.
    Sunderland AFC: Pickford – Manquillo, Koné, Djilobodji, van Aanholt – Rodwell, Kirchhoff (76. Denayer) – Januzaj, Gooch (57. Khazri), Watmore (73. N'Dong) – Defoe.
    Náhradníci: Mika – Denayer, Khazri, O'Shea, N'Dong, McNair, Love.

    Everton FC: Stekelenburg – Coleman, A. Williams, Jagielka, Baines – Gueye, Barry – Mirallas, Barkley (46. Deulofeu), Bolasie (75. Davies) – R. Lukaku (88. Koné).
    Náhradníci: Robles – Deulofeu, Koné, Lennon, Ra. Funes Mori, Holgate, Davies.

    Rozhodčí: Jones – Scholes, Cann

    Diváci: 42406
    bahis siteleri