Manchester City – Mönchengladbach 4:0 (kon.) | Leverkusen – CSKA Moskva 2:2 (kon.) | Tottenham – Monaco 1:2 (kon.)
Real Madrid – Sporting 2:1 (kon.) | Legia – Dortmund 0:6 (kon.) | Club Brugge – Leicester 0:3 (kon.)
Porto – Kodaň 1:1 (kon.) | Lyon – Dinamo Záhřeb 3:0 (kon.) | Juventus – Sevilla 0:0 (kon.)
konec
Club Brugge KV
0:3 (0:2)
Leicester City
Středa 14.09.2016, 20:45 • Jan Breydelstadion, Brugge • Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek středečního večera a už zítra u sledování textových přenosů z Evropské ligy na počtenou! (22:37:45)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:10.
     
    Je dobojováno! Leicester City ve svém historicky prvním vystoupení v nablýskané Lize mistrů bere všechny tři body na půdě belgických Brugg. Anglický šampion mohl už ve třetí minutě prohrávat po akci Izquierda, ten ale ze skvělé pozice nemýřil přesně a o pouhé dvě minuty později odpověděl po Butelleho zaváhání Marc Albrighton. Brzký inkasovaný gól domácí sice neposlal do kolen, definitivně se tak stalo až po náramném přímém kopu Mahreze po půlhodině hry. Ten samý hráč o další půlhodinu později suverénně proměnil pokutový kop, a Foxes tak nakonec na půdě Brugg zvítězili 3:0! Belgický mistr se ale nemá za co stydět, o jeho vysoké porážce rozhodlo především neproměňování šancí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ruud Vormer u postranní čáry ostře zajel do Luise Hernándeze a ani on nakonec nevyvázne bez karetního napomenutí.
     
    90+3
    Střídající Demarai Gray na sebe nalákal pozornost hned tří hráčů soupeře a poté přenesl míč na volného Drinkwatera, hosté hrají v naprostém klidu a do jejich historicky prvního vítězství v Lize mistrů už zbývají sekundy!
     
    90+2
    Tak jsem se asi spletl. Ricardo van Rhijn se dostal ještě k jednomu centru, který ale do pokutového území neproletěl, a domácí tak budou mít k dispozici další vhazování z pravé strany.
     
    90+1
    Aktivně napadající fotbalisté Leicesteru nepouští svěřence Michela Preud'hommea dál, než za půlící čáru, v tuto chvíli to už vypadá, že se utkání pouze dohrává.
     
    90
    Leonardo Ulloa za svůj zbytečný zákrok nakonec dostal žlutou kartu, to už se nám na Jan Breydelstadionu rozběhla poslední minuta základní hrací doby!
     
    89
    Ludovic Butelle to teď schytal na hranici vlastního pokutového území od Ulloy, který ve skluzu zabrousil do noh domácího gólmana. Hra je přerušena, kolem Butelleho a řeckého arbitra se slétli hráči obou týmů.
    Vardy ve vápně faulován a Mahrez následně bezpečně proměnil pokutový kop.

     
    88
    Vanakenův střílený centr z levé strany nikoho v modrém dresu nenašel, domácí fotbalisté však ještě pokračují v kombinaci na útočné polovině. Dočkají se alespoň čestné trefy?
     
    87
    Střídající Ahmed Musa se po rychlé kombinaci Foxes a Grayově kolmici ocitl tváří v tvář Butellemu, veškerý vzruch je ale bezpředmětný, poněvadž si nigerijský útočník nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    86
    Vormer uklouzl po souboji s Fuchsem, což sudí nevyhodnotil jako faul leicesterského zadáka. Řecký arbitr Sidiropoulos přerušil hru až o pár sekund později po nedovoleném zákroku van Rhijna.
     
    85
    Hans Vanaken si ze středu zálohy naběhl až do bezprostřední blízkosti Kaspera Schmeichela, Wes Morgan se ovšem včas vrátil a odhlavičkoval centr adresovaný domácímu středopolaři do bezpečí.
     
    84
    Ricardo van Rhijn se užuž chystal ke střele, v pokutovém území ale uklouzl a Leicester založil rychlou protiakci, na jejímž konci stál Demarai Gray a jeho střela z ostrého úhlu, která vcelku výrazně přeletěla Schmeichelovu svatyni.
     
    83
    Stav 0:4 by už byl pro Bruggy hodně krutý. Domácí hrají na hranici svých možností a v určitých pasážích jsou lepším týmem, belgický šampion ale dnes doplatil na bídnou koncovku.
     
    82
    Ranieriho parta byla kousek od vstřelení čtvrtého gólu! Trestuhodně neobsazený Robert Huth se dostal k hlavičce z hranice malého vápna a míč poté proletěl o pár centimetrů vedle pravé tyče!
     
    81
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Riyad Mahrez, přichází Demarai Gray.

    Vojtěch Balon

    Branky: 5. Albrighton, 29. Mahrez, 61. Mahrez (pen.)

    Karty:   27. Simons (BGY), 34. Engels (BGY), 60. Butelle (BGY), 90+4. Vormer (BGY) – 48. Slimani (LEC), 90. Ulloa (LEC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:10.
    Club Brugge KV: Butelle – van Rhijn, Engels (53. Poulain), Denswil, De Bock – Vormer, Simons (C), Pina, Vanaken – Diaby (62. Vossen), Izquierdo (77. Gedoz).
    Náhradníci: Bruzzese – Bolingoli-Mbombo, Cools, Gedoz, Vossen, Claudemir, Poulain.

    Leicester City: Schmeichel – L. Hernández, Morgan (C), Huth, Fuchs – Albrighton, Drinkwater, Amartey, Mahrez (81. Gray) – Slimani (62. Ulloa), Vardy (70. A. Musa).
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, A. Musa, A. King, Gray, Ulloa, Wasilewski.

    Rozhodčí: Sidiropoulos – Efthimiadis, Kostaras (všichni Řecko)
    bahis siteleri