Rusko – Vietnam 7:0 (kon.) | Kolumbie – Paraguay 0:0 (2:3 po pen.)
konec
Rusko
7:0 (4:0)
Vietnam
Středa 21.09.2016, 00:30 • Coliseo Ivan de Bedout, Medellin • Mistrovství světa • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Mistrovství světa ve futsalu 2016 nám dospělo do vyřazovacích bojů a my se spolu můžeme těšit na úvodní osmifinále. Půl hodiny po půlnoci totiž začne námi sledované utkání mezi Ruskem a Vietnamem. Přeji příjemný sportovní zážitek.
     
    RUSKO

    Reprezentanti této velmoci budou jednoznačnými favority zápasu. Úřadující vicemistři Evropy totiž svou základní skupinou prošli bez ztráty kytičky a s celkovým skóre 19:6 předčili Thajsko, Egypt i Kubu. Právě poslední dva zmiňované soupeře Rusové zlikvidovali pěti, respektive šestibrankovým rozdílem a sami inkasovali v obou případech pouhou jednu branku. Směle tak Rusko může navázat na čtvrtfinálovou účast na Mistrovství Světa 2014!

    Zápasy v základní skupině

    17.9.2016 Rusko – Kuba 7:1
    14.9.2016 Egypt – Rusko 1:6
    11.9.2016 Thajsko – Rusko 4:6
     
    VIETNAM

    Vietnamští futsalisté dnes mohou jen překvapit. Rozhodně se od nich neočekává, že budou Rusku rovným soupeřem a už vůbec ne, že by své soky dneska mohli porazit. Dosud totiž na tomto mistrovství Vietnam zvítězil pouze v úvodním utkání s Guatemalou a poté s jen jednou vstřelenou brankou podlehli Paraguayi i Itálii. Ve své základní skupině obsadili Vietnamci třetí místo a do osmifinále se kvalifikovali jakožto čtvrtý nejlepší tým ze třetích míst. Měli totiž o chlup lepší skóre než Panama a Austrálie, kterým uškodily vysoké prohry s Portugalskem či Brazílií.

    Zápasy v základní skupině

    18.9.2016 Itálie – Vietnam 2:0
    15.9.2016 Paraguay – Vietnam 7:1
    12.9.2016 Vietnam – Guatemala 4:2
     
    Hlavním rozhodčím dnes bude Jorge Antonio Flores Hernández ze Salvadoru. Toho doplní Mexičan Francisco Rivera a Kubánec Sergio Cabrera. Dějištěm utkání pak bude hala Coliseo Ivan de Bedout, která pojme 6000 diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Gustavo – Čiškala, Eder Lima, Robinho, Davydov
    Náhradníci: Zamtaradze, Vikulov – Šajachmetov (C), Lyskov, Romulo, Milovanov, Abramov, Nijazovič, Abramovič

    Vietnam: D. T. Ngo – Y. D. Vu, N. S. Ngo, M. T. Nguyen, V. V. Tran
    Náhradníci: V. H. Nguyen – Q. N. Le, L. V. Tran, T. L. Phung, T. H. Tran, B. Q. Nguyen (C), D. H. Pham, P. Danh, T. D. Mai

    Rozhodčí: Flores Hernández (SLV), Rivera (MEX), Cabrera (CUB).
     
    Futsalisté obou reprezentací již přicházejí na hrací plochu. Před námi jsou samozřejmě státní hymny.
     
    Státní hymny jsou za námi a do zahájení zápasu už zbývá pouze několik desítek vteřin. Jisté je, že úvodní výkop obstarají Rusové.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Obrovská šance hned při první akci Ruska. Robinho se uvolnil na pravé straně a dokázat přehodit vyběhnuvšího gólmana. Míč se snesl jen na břevno.
     
    00:40
    Registrujeme další zakončení. Eder Lima trefil z velké blízkosti jen brankáře Ngoa.
     
    01:27
    Vietnamu se zatím nepodařilo přejít na útočnou polovinu hřiště. Navíc je nyní domlouváno vietnamskému gólmanovi, který zřejmě překročil hranici brankoviště.
     
    02:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je tady první branka zápasu! Eder Lima dokázal i přes obránce přihrát před prázdnou bránu, kde se od jednoho ze soupeřů uvolnil IVAN ČIŠKALA a ten míč usměrnil do svatyně vietnamského brankáře. Asistence: Eder Lima
    02:18 Ivan ČIŠKALA - 1:0
     
    03:02
    Nepřesná rozehrávka Vietnamu mohla přinést brejk pro Edera Limu. Naturalizovanému Brazilci v ruském dresu k míči chyběly dva kroky.
     
    03:30
    Velmi rychle z brány musel Gustavo, který důrazným odkopem zastavil potenciální velkou šanci. Long Vua Trana.
     
    04:04
    Lysov se pokusil uvolnit mezi dvěma hráči a jeden z nich jej povalil na hrací plochu. První akumulovaný faul Vietnamu a volný kop pro Rusko.
     
    04:41
    Rusům se nepodařilo aspoň o něco lépe rozehrát volný kop, ale stále se drží u míče a dobývají Ngoovu bránu.
     
    05:52
    Ruská kombinace dospěla jen ve ztrátu míče a k vidění byl brejk Vietnamu! Phung zakončoval, avšak Gustavo rychle vyběhl a při zákroku byl kousek od soupeře, který tak neměl prostor na přesnější střelu.
     
    06:35
    Na druhé straně jsme rovněž viděli rychlejší přechod do útoku. Ding Thuan Ngo v bráně Vietnamu tentokrát nemusel zasahovat, neboť míč šel vedle tyče.
     
    06:54
    Po úvodním tlaku Ruska se pomalu osmělují i Vietnamci. Jejich kombinace však začíná z hloubi vlastní poloviny a dopředu se Asiaté posouvají jen velmi pomalu.
     
    07:26
    Tvrdou ránu Edera Limy teď obětavě zablokoval Phat Danh, jenž okamžitě dostal křeč do levé nohy. Každopádně se bude kopa roh.
     
    07:38
    Výborně sehraná standardní situace končí střelou vysoko nad bránu. Ngo se poté pokoušel o rychlou rozehrávku, ale míč poslal jen zpátky k soupeři.
     
    08:12
    Záhy po ztrátě se Rusové prezentovali dobrým napadáním. Robinho získal míč a našel volného Edera Limu, nicméně ten vybojoval jen další roh.
     
    08:16
    Opět téměř na chlup stejná situace. Tentokrát Eder Lima pálil vedle, ale Dinh Thuan Ngo dlouhý výhozem vrací míč Rusům.
     
    08:56
    Konečně si Vietnamci trochu více pohráli s míčem. Nakonec ale stejně přišel jen vysoký a příliš nepřesný nákop.
     
    09:09
    Na pravé straně byl faulován Lyskov. Zajímavá standardní situace ve prospěch ruské reprezentace.
     
    09:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tohle bylo sehráno opravdu skvěle! Lyskov pouze přistrčil míč k Romulovi, jenž vyslal tvrdou střílenou přihrávku na zadní tyč. Tam do hry zasáhla hlava SERGEJE ABRAMOVIČE, od které balón putoval do sítě. Asistence: Romulo
    09:11 Sergej ABRAMOVIČ - 2:0
     
    10:48
    Vietnamci se již nyní odhodlali ke hře bez brankáře. Z početní výhody však na útočné polovině zatím nic nezískali.
     
    11:27
    Po akci podél postranní čáry chtěl vypálit Bao Quan Nguyen. Zakončení vietnamského kapitána bylo bez větších potíží zablokováno.
     
    11:53
    Nyní již se Rusku daří hrát na polovině soupeře. Ngo v bráně Vietnamu si však zatím připsal jen další úspěšný zákrok.
     
    12:04
    Tentokrát se ale Ngo zjevil v pozici faulujícího hráče a musel čelit standardní situaci. Ta přinesla dvě zakončení, ale první bylo zablokováno a druhé letělo vedle.
     
    12:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je to 3:0! Jeden z Vietnamců ztratil míč při zakládání útoku, Abramov dokázal rozjet rychlé přečíslení, které vyřešil přihrávkou na SERGEJE ABRAMOVIČE. Ruský futsalista si míč přehodil na pravačku a přesnou bombou do horního rohu brány zvýšil vedení svého celku. Asistence: Sergej Abramov
    12:17 Sergej ABRAMOVIČ - 3:0
     
    13:49
    Po další inkasované brance se Vietnamc poměrně rychle přesunuli na polovinu soupeře, nicméně jejich kombinace dosud nepřinesla nebezpečnější zakončení.
     
    14:29
    Navíc přišla ztráta míče, po které se do hry musel zapojit brankář Ngo. Ten si v klidu pohlídal atakujícího soupeře a nechal balón dojet vedle brány.
     
    14:38
    Rohový kop přinesl otevřenou střelu pro vietnamského hráče. Dělovka z první si to namířila hodně vysoko nad Gustava.
     
    15:22
    Oddechový čas pro Rusko.
     
    15:59
    Vietnamu se mohlo podařit snížit. Nebezpečné zakončení však přináší jen rohový kop, neboť Gustavo dokázal výtečně zasáhnout.
     
    16:27
    Už už to vypadalo na zajímavou standardní situaci pro Rusko, ale nakonec je to právě jeden z ruských hráč, který je označen jako faulující.
     
    16:45
    Vietnamci jsou nyní aktivnější a Gustavo musel znovu řešit tvrdou ránu od postranní čáry. Zatím to jsou ale projektily z poměrně velké vzdálenosti.
     
    17:08
    Nedorozumění v souhře ruské reprezentace znamenalo další rohový kop ve prospěch Vietnamu. Tentokrát šlo následné zakončení hodně vedle brány.
     
    17:56
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je tady další branky favorizovaného týmu. Rusové se bez potíží ubránili akci soupeře a rychlejší postup na druhou stranu tak mohl rozjet Abramovič. Střelec dvou branek předal míč SERGEJI ABRAMOVOVI, jenž přízemní střelou nachytal nepřipraveného Ngoa!
    17:56 Sergej ABRAMOV - 4:0
     
    18:26
    Vietnamci přispěchali s okamžitou odpovědí. Po pěkné akci byl Gustavo již překonán, ale střelu do odkryté ruské brány dokázal zastavit dobře postavený Romulo.
     
    19:43
    V samotném závěru ještě přišla šance Vietnamu. Velmi výživná střela z volného kopu však letěla přeci jenom trochu vedle pravé tyče Gustavovy brány.
     
    19:59
    Ještě jedno zakončení soupeře musel řešit i Ngo. Abramovova snaha o krásný gól přes polovinu hřiště neslavila úspěch.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Úvodní půle je tedy u konce a Rusko zatím zcela po zásluze vede. Favorizovaná reprezentace měla od úvodního výkopu více ze hry a již ve třetí minutě skóre otevřel Ivan Čiškala. Na tuto úvodní branku pak v 10. a 13. minutě navázal Sergej Abramovič a v čase 17:56 skóroval ještě Sergej Abramov. Vietnam si sice dokázal vypracovat nějaké šance, ale pozorný Gustavo dosud nekapituloval.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 1:27.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:09
    Pokus o okamžitý přechod do útoku v podání Vietnamu končí dalekým odkopem brankáře Gustava.
     
    20:20
    Jeden z Rusů se doslova fotbalovým centrem snažil najít Edera Limu. Tento brazilský šikula v dresu Ruska se pokusil o akrobatické zakončení, nicméně těžký míč ve vzduchu netrefil.
     
    21:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Výborný vstup do druhé půle pro Rusko. ARTEM NIJAZOV si bleskově narazil míč s Ederem Limou a následně se zjevil ve skvělé pozici na středu hrací plochy. Odtud prudkou ranou po zemi propálil vietnamského gólmana. Asistence: Eder Lima
    21:00 Artem NIJAZOV - 5:0
     
    22:23
    Vietnamci se pokoušejí aspoň o čestný úspěch v podobě jedné branky, ale ani aktivní napadání zatím nepřináší úspěch. Rusové dnes dokonale ukazují svou vyzrálost.
     
    23:05
    Eder Lima to udělal výborně, když se obtočil kolem Ngoc Sona Ngoa a vykoledoval si faul na hranici brankoviště.
     
    23:16
    Reprezentanti Vietnamu nyní skvěle přečetli rozehrávku této nebezpečné standardní situace a docela v pohodě poslali míč daleko od své brány.
     
    23:47
    Xuan Du Vu se výborně uvolnil na levé straně hrací plochy, ale Gustavo byl včas z brány a dokonale zmenšil střelecký úhel. Následuje tak pouze rohový kop.
     
    24:22
    Abramov bleskově postupoval k bráně Vietnamu a Quoc Nam Le (VIE) ho zezadu zatáhl za dres. První žlutá karta zápasu!
     
    24:46
    Před chvílí faulovaný Abramov si mohl spravit chuť, avšak střelou po rozehrání volného kopu poslal míč nad bránu.
     
    25:13
    Znovu zakončoval Sergej Abramov. Tentokrát to bylo po rohovém kopu a Van Huy Nguyen musel předvést výtečný zákrok!
     
    26:33
    Vietnamci se stále ne a ne dostat k nějakému nebezpečnějšímu zakončení. Sice si v této půli vypracovali několik rohových kopů, ale ty nebyly zahrány ideálně.
     
    26:48
    Naopak Rusové jsou po rozích velmi nebezpeční. Téměř vždy se dostanou ke střele a jinak tomu nebylo ani nyní, kdy pálil Lyskov. Míč šel jen do blokujícího soupeře.
     
    27:17
    Rohový kop byl zahráván i na druhé straně a byla z toho jen sražená střela. Další rozehrávkou z rohu byl Van Vu Tran zahnán až na vlastní polovinu.
     
    27:33
    Hodně odvážný prúnik nyní pokoušel Ngoc Son Ngo. Vietnamského hráče však zastavuje hvizd sudího, který viděl míč celým objemem za postranní čárou.
     
    28:52
    Velmi pomalu a rozvážně se nyní Rusové prodrali až do blízkosti Van Huy Nguyena. Ten již nedokázal zareagovat na Nijazovu poslední změnu, avšak míč se dostal až mimo dosah ruského fotbalisty.
     
    29:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nádherná souhra! Romulo ve středu hřiště rozjel bleskovou sérii narážeček a ač se zdálo, že po doteku Milovanova půjde míč za brankovou čáru, Eder Lima kulatý předmět ještě stihl na hrací ploše a předložil ho znovu ROMULOVI. Tomu již stačilo zblízka dotlačit míč do brány. Asistence: Eder Lima
    29:36 ROMULO - 6:0
     
    31:27
    Už to pomalu začíná vypadat na to, že se Vietnam nedočká branky. Nyní jsme sice byli svědky rychlého přečíslení dvou na jednoho, ale Vikulov zasahovat vůbec nemusel
     
    31:57
    Vikulov ustál nebezpečné zakončení z levé strany a z rozehrávky se výhozem pokusil oslovit spoluhráče. Míč si to namířil do zámezí.
     
    32:17
    Přečíslení pro změnu na druhé straně! Lyskov ze středu předal míč doleva Romulovi, ale ten si vylámal zuby na dobře postavenému brankáři Vietnamu.
     
    32:43
    A další šance Ruska. Tentokrát to byl sám Lyskov, kdo postupoval na brankáře, avšak na velmi dobře chytajícího Nguyena si rovněž nepřišel.
     
    34:06
    Utkání se prakticky už jen z povinnosti dohrává. Rusové jsou jednoznačnými vítězi zápasu a jediné, o co teď půjde, bude čisté konto na straně vedoucího týmu.
     
    34:31
    Romulo se po souboji s jedním z Vietnamců ocitl na zemi a signalizoval zásah do tváře, ale rozhodčí mu důrazně naznačil, že se má postavit zpátky na nohy.
     
    35:06
    Hraje se posledních pět minut zápasu. Na útočné polovině se drží Rusové, kterým zjevně nestačí šest zářezů.
     
    36:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přeci jenom přichází sedmá branka ve prospěch Ruska. První kolmice na Edera Limu sice neprošla, ale ta další už ano a naturalizovaný Brazilec zády k bráně přistrčil míč před IVANA MILOVANOVA, jenž bez potíží skóroval. Asistence: Eder Lima
    36:02 Ivan MILOVANOV - 7:0
     
    36:42
    Hned dvakrát v krátkém časovém úseku musel zasahovat Van Huy Nguyen! V obou případech si poradil na výbornou a drží skóre na sedmibrankovém rozdílu.
     
    37:06
    Tentokrát už byl Nguyen v bráně Vietnamu překonán, ale Šajachmetovo zakončení do odkryté brány ještě dokázal vykopnout jeden z vietnamských futsalistů.
     
    37:40
    Rusové znovu zahrozili. Tentokrát to byl Davydov, který pálil kolem vietnamského brankáře a osmý gól nevsítil jen vinou několika decimetrů.
     
    38:09
    Zatímco se Vietnamci snaží aspoň o jednu branku, Rusové pravidelně vyrážejí do rychlých brejků. Další takový končí nepřesnou střelou.
     
    38:39
    Výborně se teď z velkého tlaku při napadání soupeře vymanili ruští futsalisté. Dokonce jejich souhra vyústila v povedený lob Nijazova, který však trefil boční stranu tyče.
     
    39:45
    Velká paráda v závěru zápasu. Vikulov dlouhým nákopem našel Abramova, který se zavěsil do vzduchu a letící míč trefil téměř dokonale. Nguyen připraven!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je tedy u konce a favorizovaní Rusové jednoznačně postupují do čtvrtfinále. Ve druhém poločase totiž dokázal brzy zvýšit na 5:0, když se prosadil Artem Nijazov a to byla definitivní konečná pro naděje Vietnamu. Ve 30. minutě se navíc trefil Romulo a skóre na konečných 7:0 uzavřel Ivan Milovanov. Vietnam se tedy se šampionátem loučí, Rusko se může připravovat na jednoho z dvojice Španělsko – Kazachstán.
     
    STATISTIKY ZÁPASU

    Držení míče: 56% – 44%
    Střely na bránu: 21 – 7
    Střely vedle brány: 21 – 8
    Zablokované střely: 14 – 15
    Fauly: 6 – 7
    Žluté karty: 0 – 1
    Rohové kopy: 9 – 12
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Na shledanou! (02:10:54)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 3. Čiškala (Eder Lima), 10. Abramovič (Romulo), 13. Abramovič (Abramov), 18. Abramov, 21. Nijazov (Eder Lima), 30. Romulo (Eder Lima), 37. Milovanov (Eder Lima)

    Karty:   25. Q. N. Le (VIE)


    Rusko: Gustavo – Čiškala, Eder Lima, Robinho, Davydov
    Náhradníci: Zamtaradze, Vikulov – Šajachmetov (C), Lyskov, Romulo, Milovanov, Abramov, Nijazovič, Abramovič

    Vietnam: D. T. Ngo – Y. D. Vu, N. S. Ngo, M. T. Nguyen, V. V. Tran
    Náhradníci: V. H. Nguyen – Q. N. Le, L. V. Tran, T. L. Phung, T. H. Tran, B. Q. Nguyen (C), D. H. Pham, P. Danh, T. D. Mai

    Rozhodčí: Flores Hernández (SLV), Rivera (MEX), Cabrera (CUB)

    Diváci: 643
    bahis siteleri