Magnitogorsk – Záhřeb 6:1 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 3:2 (1:0 po s.n.) | Petrohrad – Chanty-Mansijsk 9:4 (kon.)
Viťaz – Novosibirsk 3:2 (po pr.) | Soči – Jaroslavl 2:3 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Medveščak Záhřeb
Pátek 23.09.2016, 16:05 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké odpoledne. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z dalšího duelu Kontinentální hokejové ligy, tentokrát se zde společně zaměříme na utkání, v němž obhájce titulu Metallurg Magnitogorsk vyzve na svém ledě Medveščak Záhřeb. Začínáme v 16 hodin!
     
    MEDVEŠČAK ZÁHŘEB

    Chorvatskému zástupci v KHL se na začátku tohoto ročníku příliš nedaří, o čemž svědčí bilance čtyř výher a sedmi porážek, která Záhřebu aktuálně stačí až na jedenáctou příčku v Západní konferenci. Medveščak tahá za sebou nelichotivou sérii tří proher v řadě, naposledy podlehli svěřenci Gordieho Dwyera Traktoru Čeljabinsk jednoznačně 0:3.
     
    METALLURG MAGNITOGORSK

    Obhájce Gagarinova poháru v dosavadním průběhu základní části dvakrát neoplývá suverenitou. Metallurg si připsal na své konto šest výher a pět porážek, na čelo Východní konference ztrácí Mozjakin a spol. z pátého místa už sedm bodů. Z posledních pěti duelů však Metallurg zvítězil hned čtyřikrát, nad jeho síly byl pouze rozjetý Čeljabinsk. Ve svém posledním ligovém vystoupení Magnitogorští dokázali udolat bratislavský Slovan poměrem 4:2.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Jan Kovář (MET) 11 zápasů, 8 bodů (1+7)
    Tomáš Filippi (MET) 11 zápasů, 1 bod (0+1)
    Jakub Krejčík (ZAG) 3 zápasy, 1 bod (0+1)
    Tomáš Mertl (ZAG) 11 zápasů, 3 body (0+3)
    Jiří Smejkal (ZAG) 11 zápasů, 1 bod (1+0)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – Antipin, J. Birjukov, Lee, Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Wolski, Jan Kovář, Mozjakin – Zaripov, Dm. Kazionov, De. Kazionov – A. Sjomin, Filippi, Osala – Kaletnik, Železkov, Timkin – Kosov.

    Medveščak Záhřeb: Hovinen (Taylor) – Morrisonn, Parlett, Bezina, T. Larkin, Katic, J. Krejčík – Co. Genoway, Mertl, McMillan – Butler, Brulé, Paré – Bolduc, A. Giroux, Perkovich – Glumac, Smejkal, Arkalov.

    Rozhodčí: Baluška (SVK), Komarov – Golovljov, Šeljanin (všichni RUS).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový vstup do zápasu v podání Magnitogorsku! Jan Kovář si proklestil cestu ze středního pásma až za Hovinenovu svatyni, odkud nahodil kotouč do předbrankového prostoru a WOJTEK WOLSKI ho dorazil do sítě! Asistence: Jan Kovář.
    00:31 Wojtek WOLSKI - 1:0
     
    01:06
    Alexej Bereglazov vyhodil kotouč na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po pravici Iljy Samsonova.
     
    02:04
    Samsonov pro jistotu podržel Glumacovo nahození ze středního pásma ve své lapačce, následovat tak bude další buly v útočném pásmu Záhřebu.
     
    02:43
    Jiří Smejkal se pokusil nahodit kotouč do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v bílém dresu a domácí už zakládají další protiútok.
     
    03:36
    Kovář s Mozjakinem opět dostali do problémů zadáky Medveščaku, ti si ale nakonec poradili a Wojtek Wolski už se k puku neprokousal.
     
    04:28
    Jakub Krejčík se po pravém křídle prokousal až do útočného pásma a poté našel na vrcholu kruhů Bolduce, ten byl ale tísněn a nedokázal dostat skákavý touš pod kontrolu.
     
    05:08
    Vladislav Kaletnik vybojoval jednoduchým nahozením buly v útočném pásmu, vhazovat se tak bude po levici Nika Hovinena.
     
    05:39
    Domácí se ale v pásmu dlouho neudrželi a na druhou stranu se vydal Nathan Perkovich, jehož nahození Samsonov pro jistotu podržel až do hvizdu sudího píšťalky.
     
    06:27
    Wolski s Mozjakinem ujeli do brejku proti dvěma bránícím hráčům soupeře a první jmenovaný to vzal na sebe, s jeho střelou z levého kruhu si ale Hovinen poradil!
     
    07:04
    Magnitogorští si zahrají přesilovku, Shaone Morrisonn (ZAG) vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    07:56
    Svěřenci Gordieho Dwyera se osvobozují, Chris Lee se vrací pro kotouč až do hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    08:25
    V této početní výhodě se svěřencům Mika Pelina zatím vůbec nedaří, hosté se opět dokázali osvobodit.
     
    09:11
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Pár sekund po Morrisonnově návratu na led Záhřebští vyrovnávají! BRANDON MCMILLAN se po pravém křídle dostal do útočné třetiny a nadvakrát propálil Samsonova! Bez asistence.
    09:11 Brandon MCMILLAN - 1:1
    https://giphy.com/gifs/d31vzKcs5wIommZi
     
    09:57
    Kotouč teď neposedně poskakoval na levém kruhu, Mozjakin ho ale nedokázal dostat pod kontrolu. Tlak domácích však ještě pokračuje!
     
    10:50
    Danis Zaripov ještě udržel domácí v útočném pásmu, nicméně hokejistům Magnitogorsku se nedaří dostat se ke střele.
     
    11:47
    Dmitrij Kazionov (MET) se v rohu kluziště naprosto zbytečně ohnal po Bolducovi, za což byl potrestán trestem na pět minut plus do konce zápasu za sekání! Menší trest odpyká Arťom Železkov.
     
    12:31
    Hokejisté Medveščaku sice kombinují v útočném pásmu, nicméně zatím jediná střela, která přišla z hokejky zadáka Beziny, byla zblokována.
     
    13:22
    Metallurg se osvobozuje a oba týmy střídají, to už je téměř polovina dlouhé Záhřebské přesilovky za námi.
     
    14:06
    Proti Brulého střele z levého kruhu vytasil Ilja Samsonov svou vyrážečku včas, domácí posléze znovu vyhodili puk do bezpečí.
     
    14:48
    A znovu. Alexandre Giroux se vrací pro puk až za vlastní svatyni, takový průběh přesilovky si hosté určitě nepředstavovali.
     
    15:35
    Ve vlastním oslabení ujel do rychlé protiakce Oskar Osala, jemuž ale střela příliš nesedla, a Hovinen tak měl úlohu snadnou.
     
    16:11
    Necelou minutu před koncem dlouhatánské přesilovky Medveščaku se svěřenci Mika Pelina opět osvobodili – už minimálně popáté.
     
    16:40
    McMillan bekhendem vrátil kotouč do předbrankového prostoru, kam si sjel Bobby Butler, vracející se Osala ale jeho hůl na poslední chvíli zablokoval!
     
    16:47
    Dlouhatánské pětiminutové oslabení Magnitogorsk ubránil, Arťom Železkov už je zpět na ledě.
     
    17:35
    Kombinace Leea s Tomášem Filippim domácím ovoce nepřinesla, následné nahození druhého jmenovaného skončilo v rohu kluziště a tam se kotouče ujal Thomas Larkin.
     
    18:26
    Po nějaké době bylo znovu rušno v útočném pásmu Medveščaku, Gilbert Brulé se ale ke střele nakonec nedostal a Mozjakin poté vyhodil touš do bezpečí.
     
    19:14
    Sergej Mozjakin nabil na modrou Timkinovi, ten ale netrefil puk podle svých představ, a Niko Hovinen tak nemusel zasahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Hokejisté Magnitogorsku se dostali do vedení už po půlminutě hry a parádní asistencí se pod to podepsal Jan Kovář, hosté se ale nevzdali a o pár minut později se jim podařilo vyrovnat. Medveščak měl následně k dispozici pětiminutovou přesilovku, tu ale využít nedokázal, a tak stále platí stav 1:1.
     
    Druhá třetina začne v 16:50, tak si to nenechte ujít!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Thomas Larkin (ZAG) to po přerušení hry přehnal s agresivitou ve strkanici před Hovinenem a italský reprezentant půjde pykat na dvě minuty za hrubost.
     
    21:08
    Nepřesná rozehrávka z hokejky Leeho skončila na zakázaném uvolnění, hra se přestěhuje zpět před Samsonova.
     
    21:42
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku využívají a stejně jako v úvodu první třetiny se i na začátku té druhé ujímají vedení! Mozjakin našel parádní přihrávkou poslepu v předbrankovém prostoru JANA KOVÁŘE, jenž šikovně ztečoval puk do sítě! Asistence: Sergej Mozjakin, Chris Lee.
    21:42 Jan KOVÁŘ - 2:1
     
    22:59
    Arťom Železkov (MET) vyfasoval dvě plus dvě minuty za vysokou hůl, hokejisté chorvatského celku tak budou mít ideální příležitost k vyrovnání!
     
    23:42
    Francis Paré se po pravém křídle prokousal až do zakončení ze zajímavé pozice, s jeho střelou na bližší tyč si ovšem Samsonov bez problémů poradil.
     
    24:29
    Domácí se dokázali osvobodit, kromě jedné střely Parého se zatím Medveščak v této přesilovce k ničemu zajímavému nedostal.
     
    25:21
    Rozehrávka Záhřebských skončila až na zakázaném uvolnění, následovat tak bude buly před Nikem Hovinenem.
     
    26:13
    Na střely na branku sice svěřenci Gordieho Dwyera vedou 17:10, ani v této přesilovce jim to ale vůbec nelepí a domácí se bez problémů brání.
     
    26:59
    Železkov už je zpět na ledě, Metallurg přečkal bez ztráty kytičky už druhou nestandardně druhou přesilovku soupeře v utkání!
     
    28:02
    Tomáš Filippi to zkusil z pravého kruhu, jeho pokus ale nebyl vůbec přesný a Hovinen nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    29:08
    Metallurg právě vstřelil branku!
    No a už je to o dva góly, produktivita domácích je zatím ukázková! Denis Kazionov vyslal na zteč Kaletnika, jenž parádním křižným pasem vyzval ke skórování ALEXEJE BEREGLAZOVA a ten se se štěstím nemýlil! Asistence: Vladislav Kaletnik, Denis Kazionov.
    29:08 Alexej BEREGLAZOV - 3:1
     
    30:06
    Polovina základní hrací doby je za námi a zdá se, že hokejisté Medveščaku přestávají domácím stačit. Metallurg má v tuto chvíli vývoj zápasu zcela pod kontrolou.
     
    31:14
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Svěřenci Mika Pelina přidávají další trefu, to už je pro hosty kruté! Chyby v rozehrávce Medveščaku využil napadající DENIS KAZIONOV, který překonal Hovinena počtvrté! Bez asistence.
    31:14 Denis KAZIONOV - 4:1
     
    31:14
    Trenér Medveščaku Gordie Dwyer si vybírá oddechový čas!
     
    31:40
    Sergej Mozjakin (MET) si v souboji v rohu kluziště pomohl vysokou holí, hosté si tak zahrají další přesilovou hru.
     
    32:25
    Colby Genoway si na střelu netroufl a to se mu vymstilo, domácí se poté dokázali osvobodit.
     
    33:21
    Kotouč nyní poskakoval před domácím brankovištěm, nikdo v bílém dresu se ale nezorientoval včas a Ilja Samsonov nakonec přerušil hru!
    Zahráli jste si někdy na zamrzlé řece? :-)

    ODR season is underway. #MadeOfHockey (repost via @tarvainen)

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey (@ccmhockey),

     
    33:40
    Magnitogorský kapitán Mozjakin už je zpět na ledě, za 11 minut v početní převaze hosté nedokázali vstřelit ani gól.
     
    34:28
    Právě Sergej Mozjakin se nyní zapojil do protiakce Metallurgu, ale jeho střela skončila až v ochranné síti, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    35:22
    Samsonov proti střele Iljy Arkalova předvedl povedený zákrok lapačkou, za což si vysloužil hlasitý potlesk ze zaplněných ochozů.
     
    35:56
    Ve druhé třetině velmi aktivní Denis Kazionov po přihrávce Osaly vypálil z levého kruhu, střela mu ale příliš nesedla a Hovinen bez potíží zasáhl.
     
    36:50
    Tři minuty před koncem třetí třetiny sledujeme hlušší pasáž hry, ani jednomu týmu se teď nedaří kloudně rozehrát.
     
    37:39
    S ikonickou osmašedesátkou hrající Jaroslav Kosov to schytal od Arkalova (ZAG) vysokou holí, útočník Medveščaku za svůj zákrok vyfasoval dvouminutový trest.
     
    38:45
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tohle už je demolice záhřebského celku! Spoustu prostoru dostal na vrcholu kruhů TOMÁŠ FILIPPI, který se opřel do puku, co to šlo a tvrdou ranou propálil bezmocného Hovinena! Asistence: Alexandr Sjomin, Oskar Osala.
    38:45 Tomáš FILIPPI - 5:1
     
    39:36
    Samsonov pro jistotu přerušil hru, následovat bude ještě jedno vhazování před strážcem magnitogorské svatyně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina byla jednoznačně v režii domácích. Záhřebští nedokázali proměnit další dlouhatánskou – tentokrát čtyřminutovou – přesilovku za stavu 1:2 z jejich pohledu a byli za to potrestáni, Metallurg totiž přidal další tři góly a rázem vede už 5:1.
     
    Třetí třetina začne v 17:45, tak si to nenechte ujít!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Vladislav Kaletnik se vydal napadat rozehrávku Medveščaku, kotouč se mu ale vydolovat nepodařilo a hosté se nakonec v klidu dostali do útočného pásma.
     
    41:37
    Autor jediné branky Záhřebu Brandon McMillan se zpoza Samsonovovy svatyně vytočil do předbrankového prostoru, poté byl ale o puk připraven.
     
    42:26
    Teprve devatenáctiletý supertalent Ilja Samsonov je ve třetí třetině prakticky bez práce, hokejisté Metallurgu hosty k ničemu zajímavému nepouštějí.
     
    43:20
    Domácí vyhodili puk do středního pásma a odjeli střídat, za prakticky rozhodnutého stavu už se svěřenci Mika Pelina nikam neženou a především šetří síly.
     
    43:57
    To byla šance! Defenzíva Magnitogorsku teď zaspala a do obrovské šance se dostal Alexandre Giroux, jenž ale tváří v tvář Samsonovovi na strážce domácí svatyně nevyzrál!
     
    44:25
    Alexej Bereglazov (MET) půjde pykat na dvě minuty za hákování Genowaye.
     
    45:08
    Poměr sil na ledě se vyrovná, Tomáš Mertl (ZAG) si totiž v souboji s Těreščenkem pomohl vysokou holí.
     
    45:40
    S tresty se najednou roztrhl pytel, tentokrát byl za nedovolené bránění potrestán Gilbert Brulé (ZAG).
     
    46:15
    Mozjakinova přihrávka na pravý kruh byla zblokována, tlak Magnitky ale ještě pokračuje!
     
    46:20
    Jan Kovář se šikovně vytočil do předbrankového prostoru, odkud však napálil kotouč do břevna!
     
    46:25
    Bereglazov už je na ledě a to znamená, že domácí nyní hrají v pěti proti třem hráčům Medveščaku!
     
    47:02
    Užuž se zdálo, že Sjominova rána z levého kruhu skončila v síti, Hovinen však měl obrovské štěstí, puk totiž orazítkoval tyč!
     
    47:08
    Tomáš Mertl skáče zpět do hry, to nejhorší mají hosté za sebou. Také Brulého návrat už se blíží.
     
    47:57
    Pouhých pár okamžiků poté, co se vrátil na led Gilbert Brulé se bude znovu vylučovat. Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Alexandr Sjomin (MET).
     
    48:37
    Svěřenci Mika Pelina se osvobozují, ani v této početní výhodě se hostům zatím vůbec nedaří.
     
    48:58
    Český zadák Jakub Krejčík vypálil od modré, Samsonov byl ale ve správný čas na správném místě a bez problémů přerušil hru.
     
    49:57
    Sjomin už je zpět na ledě, ani v této početní výhodě se svěřencům Gordieho Dwyera příliš nedařilo.
     
    50:46
    Aktivní Denis Kazionov zkusil štěstí z pravého kruhu, Hovinen ale jeho pokus vyrazil a útočník Metallurgu už se k dorážce nedostal.
     
    51:30
    Domácí mají dění na ledové ploše zcela pod kontrolou a svého soupeře k ničemu nepouští, o vítězi je už nyní jednoznačně rozhodnuto.
     
    52:19
    Nepovedená rozehrávka Thomase Larkina skončila až na zakázaném uvolnění, hra se tak vrátí zpět před Nika Hovinena.
     
    52:59
    Alexandr Sjomin sice na útočné modré o puk přišel, hosté ho ale obratem vyhodili na další icing.
     
    53:37
    A znovu. Jaroslav Chabarov ovládl rychlobruslařský souboj o vyhozený kotouč, potřetí v krátkém časovém sledu skončila rozehrávka Medveščaku na zakázaném uvolnění.
     
    54:26
    Dnes nepříliš aktivní Danis Zaripov se dostal ke střele, jeho pokus z levého kruhu ale Hovinena nepřekvapil.
     
    55:17
    Medveščak se málem dočkal kosmetické úpravy výsledku. Po Brulého pasu byl v mezikruží zcela osamocen Mike Glumac, jeho střela ale skončila na tyči!
     
    56:04
    Svěřenci Mika Pelina se posléze znovu usadili v útočném pásmu, Sergej Mozjakin si ovšem ukousl příliš velké sousto a lacino o puk přišel.
     
    56:57
    Zdá se, že tři minuty před koncem už se utkání jen dohrává. Ani jeden tým se nikam nežene, domácí mají vše bezpečně pod kontrolou.
     
    57:52
    Nathan Perkovich (ZAG) si půjde odpočinout za katr na dvě minuty za sekání na Sjomina, domácí si tak v samotném závěru zahrají další přesilovou hru.
     
    58:14
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Niko Hovinen kapituloval pošesté, magnitogorská aréna znovu vybuchla nadšením! Železkov nabil na modrou čáru napřaženému SERGEJI TĚREŠČENKOVI, jehož rána z první se zastavila až v síti! Asistence: Arťom Železkov, Jevgenij Timkin.
    58:14 Sergej TĚREŠČENKO - 6:1
     
    58:59
    Arťom Železkov (MET) vyfasoval dvě minuty za podražení, i hosté si tak v závěru třetí třetiny vyzkouší hru v početní převaze.
     
    59:15
    To byl pane zákrok! Mike Glumac měl na hokejce jasný gól, Ilja Samsonov se ale famózně přesunul a tygřím skokem udržel kotouč před brankovou čarou!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Třetí třetina už se jen dohrávala a v jejím závěru upravil Sergej Těreščenko na konečných 6:1 ve prospěch Magnitogorsku. Svěřenci Mika Pelina dnes svého soka jednoznačně přehráli a i za přispění Jana Kováře a Tomáše Filippiho si připsali další tři body do tabulky.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ:

    Jan Kovář (MET) 1+1, 2 střely, čas na ledě 21:53
    Tomáš Filippi (MET) 1+0, 1 střela, čas na ledě 12:05
    Jakub Krejčík (ZAG) 0+0, 4 střely, čas na ledě 23:20
    Tomáš Mertl (ZAG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:53
    Jiří Smejkal (ZAG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 6:09
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (18:24:06)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 1. Wolski (Jan Kovář), 22. Jan Kovář (Mozjakin, Lee), 30. Bereglazov (Kaletnik, De. Kazionov), 32. De. Kazionov, 39. Filippi (A. Sjomin, Osala), 59. S. Těreščenko (Železkov, Timkin) – 10. McMillan


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – Antipin, J. Birjukov, Lee, Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Wolski, Jan Kovář, Mozjakin – Zaripov, Dm. Kazionov, De. Kazionov – A. Sjomin, Filippi, Osala – Kaletnik, Železkov, Timkin – Kosov.
    Medveščak Záhřeb: Hovinen (Taylor) – Morrisonn, Parlett, Bezina, T. Larkin, Katic, J. Krejčík – Co. Genoway, Mertl, McMillan – Butler, Brulé, Paré – Bolduc, A. Giroux, Perkovich – Glumac, Smejkal, Arkalov.

    Rozhodčí: Baluška (SVK), Komarov – Golovljov, Šeljanin (všichni RUS)
    bahis siteleri