HC Plzeň – Sparta 3:4 (kon.) | Jihlava – Havířov 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:4 (kon.) | Vítkovice – Třinec 1:2 (po pr.) | HC Litvínov – Letňany 7:4 (kon.)
K. Vary – Kladno 5:1 (kon.) | Slavia – Chomutov 3:4 (0:1 po s.n.) | Č. Budějovice – Písek 8:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kolín 3:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 7:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:6 (1:1, 2:3, 0:2)
SC Marimex Kolín
Pátek 07.10.2016, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 11. kolo
Partner:
     
    Na ledové ploše v tuto chvíli panuje rolbař, což znamená, že už se dnes v Kotlině nic zajímavého dít nebude. Dovolte mi tedy, abych se s vámi rozloučil. Přeji vám hezký víkend a u dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (20:09:44)
     
    Je tomu tak, tři body z dnešního klání putují do Kolína. Bruslařům se v závěrečné části hry vyrovnat nepodařilo, naopak dva zásahy přidal Vasyl Zheliznyak, který tak stvrdil vítězství svého týmu.

    Kozlové se tak po dnešním vítězství v tabulce přiblíží Českým Budějovicím a právě Havlíčkovu Brodu, na které ztrácí už jenom 4 body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Kolínu se nedaří dostat do útočného pásma, mrzet je to ale nemusí, protože už moc dobře vědí, že o vítězství dnes nepřijdou.
     
    58:16
    Domácí špatně vystřídali a v jednu chvíli jich bylo na ledě šest. Rozhodčí si toho všimli a na trestnou lavici zamíří Jakub Adam (HBR).
     
    57:23
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Také hosté se prosazují ve vlastním oslabení a pravděpodobně tak rozhodují o svém dnešním vítězství. Matěj Poul přihrál VASYLU ZHELIZNYAKOVI, který si sjel až před brankářem a střelou na lapačku ho překonává! Asistence: Matěj Poul.
     
    55:49
    Miroslav Sýkora (KOL) je vyloučen za podražení a Havlíčkobrodští dostávají početní výhodu.
     
    55:25
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolínští se ujímají dvoubrankového vedení! Do konce třetí třetiny už příliš času nezbývá, domácí to budou mít těžké. Hosté se dostali do přečíslení a Jonáš Kronus se protlačil do zakončení z levé strany. Tomáš Blažek s vypětím všech sil jeho pokus vyrazil pravým betonem, jenže se po složitém zákroku nestačil zvednout a puk se odrazil k nepokrytému VASYLU ZHELIZNYAKOVI, který z dorážky trefil odkrytou část klece! Asistence: Jonáš Kronus, Tomáš Gorás.
     
    54:47
    Kolín vyhrál vhazování a využil toho ke svému útoku, Matěj Poul z levé strany Tomáše Blažka neprostřelil.
     
    54:15
    Bruslaři se dostali na chvíli ven z pásma, už mají ale puk zase pod svoji kontrolou. Jenže se jim nepovedl přechod modré čáry a píská se ofsajd.
     
    53:45
    Tomáš Lachman dostal skákavou přihrávku, kterou dokázal udržet před modrou čárou a následně se domácí probojovali ke střele, kterou Březina vyráží.
     
    53:21
    Hra se vrátila před bránu Kolína a stejně jako před chvíli se Kozlové po zisku puku provinili zakázaným uvolněním.
     
    52:50
    Jonáš Kronus vyvezl kotouč po levé straně až do pásma Havlíčkova Brodu, jeho lehkou střelu z kruhu Blažek v poklidu vyrazil.
     
    52:22
    Po předešlé útočné akci Kolína se opět hraje před Martinem Březinou. Hosté nakonec vybojovali kotouč, ale odpálili ho jenom na zakázané uvolnění.
     
    51:19
    Kozlové sebrali puk z buly v útočném pásmu a Matěj Poul vypálil skrz klubko těl, Tomáš Blažek byl však pozorný a vyrazil jeho ránu levým betonem.
     
    50:26
    Sledujeme stále stejný obrázek hry. Domácí kombinují v pásmu Kolína, jenže od modré čáry trefí brusle bránících hráčů, nebo narazí na připravené betony Martina Březiny.
     
    49:40
    Domácí jsou aktivnějším mužstvem a drží se v útočné třetině, hosté se ale brání dobře. Když už nějaký pokus na bránu projde, Martin Březina si s ním poradí.
     
    48:34
    Lukáš Pokorný poslal dopředu Václava Piskače, k němu se ale sjela trojice bránících hráčů a donutila ho jenom nahodit kotouč na Martina Březinu, který pak rozehrál na své spoluhráče.
     
    47:23
    Domácí si v početní výhodě žádnou nebezpečnou šanci nevypracovali a Štěpán Dudycha je zpátky na ledě.
     
    46:59
    Bruslaři se dostali do útočného pásma, jenže neměli puk plně pod kontrolou, až ho nakonec u hrazení ztratili a Kozlové se dalším vyhozením osvobodili.
     
    46:25
    Do hry se znovu zapojuje Tomáš Blažek, který zastavuje vyhození Kolína.
     
    45:58
    Jenže Havlíčkovu Brodu se útočná kombinace nedaří a Kolín tak může vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    45:23
    V plném počtu se příliš dlouho nehrálo, Štěpán Dudycha (KOL) je potrestán za podražení.
     
    44:33
    Viktor Horák se vrací na led a může pomoci svým spoluhráčům.
     
    43:59
    Bruslaři se brání úspěšně, znovu poslali puk do bezpečí až za Březinovu klec.
     
    43:17
    Vasyl Zheliznyak se dostal až před brankáře, zblízka ale vyprášil pouze jeho připravené betony. K odraženému puku se dostali domácí a mohou se osvobodit.
     
    43:00
    Vojtěch Holenda sebral kotouč obránci na modré čáře a vyvezl kotouč až do útočného pásma, tam o něj ale přišel.
     
    42:33
    Viktor Horák (HBR) podrazil svého soupeře a míří na trestnou lavici. Kolínští mají šanci navýšit své vedení.
     
    41:25
    Kolínští se nadechovali k další bleskové útočné akci, jenže si nedokázali přesně přihrát a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    40:45
    Na druhé straně se prodral až před brankáře Tomáš Gorás, z úhlu ale trefil jen Blažkovy betony.
     
    40:27
    V první útočné akci se předvedl Michal Teplý, který obešel několik protihráčů, jeho zakončení bylo ale zablokované a skončilo za bránou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině se dlouho nic nedělo a sledovali jsme poměrně nudný hokej. První předzvěst, co se bude odehrávat v dalších minutách, přinesla zhruba polovina druhé periody, když bylo nařízeno trestné střílení, které ale Michal Teplý nevyužil.

    Pak se ale s góly roztrhl pytel a v posledních 6 minutách jich padlo 5. Nejprve si hosté rychle vybojovali tříbrankové vedení, když se radovali Gorás, Vasilev a Nutil. Stejně rychle o slušný náskok ale zase přišli.

    Před přestávkou se ještě stihli prosadit Přibyl s Teplým, kteří snížili stav utkání na rozdíl jediné branky. Jak tohle dopadne? To se dozvíme ve třetím dějství, které začne přibližně v 19:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Neskutečné, co se v těchto chvílích děje v Kotlině! Daniel Polák uvolnil ne levé straně Vojtěcha Holendu, který vyslal z kruhu nebezpečnou ránu zápěstím. Tu Martin Březina sice vyrazil, jenže puk se odrazil před MICHALA TEPLÉHO, který dokázal trefit poskakující kotouč a neomylně ho zavěsil do hostující klece! Asistence: Vojtěch Holenda, Daniel Polák.
     
    38:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračuj, tentokrát však svítilo červené světlo a opačné straně hřiště. Jakub Rubner poslal dopředu JIŘÍHO PŘIBYLA, který se vetřel mezi beky a střelou nad vyrážečku rozvlnil síť za zády Martina Březiny! Asistence: Jakub Rubner, David Donda.
     
    37:00
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Tohle je ledová sprcha pro domácí Bruslaře, kteří během dvou minut inkasovali již třetí gól! Samuel Dotter poslal kotouč před brankoviště, kde už byl připravený JOSEF NUTIL, jenž zblízka propálil Tomáše Blažka! Asistence: Samuel Dotter, Ondřej Plíhal.
     
    35:58
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A vedou již dvougólovým rozdílem! Velkou zásluhu na této brance má Miroslav Sýkora, který přesným pasem uvolnil MIROSLAVA VASILEVA, jemuž nedělalo problémy uklidit puk do odkryté části klece, kam se nestačil domácí gólman přesunout! Asistence: Miroslav Sýkora, Matěj Poul.
     
    35:23
    Bruslaři vyhráli buly v útočném pásmu a Daniel Polák se napřáhl k tvrdé ráně, která prosvištěla jen těsně kolem pravého horního rohu kolínské svatyně.
     
    34:10
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Konečně se hostům podařilo jejich převahu přetavit v gól. Puk putoval od Ondřeje Plíhala k Samuelu Dotterovi, který uviděl v dobré pozici volného TOMÁŠE GORÁSE, který z levé strany překonal TOmáše Blažka a posílá svůj celek podruhé v utkání do vedení! Asistence: Samuel Dotter, Ondřej Plíhal.
     
    33:48
    V těchto chvílích mají více ze hry hosté, kteří se po většinu času drží v útočném pásmu, do střeleckých příležitostí se ale moc nedostávají.
     
    32:49
    Vojtěch Holenda nabral rychlost a podél levého hrazení se vrhl dopředu. V pásmu Kolína elegantně přešel přes obránce a dostal se až do zakončení, jeho střelu zblízka ovšem Martin Březina vyrazil.
     
    31:26
    Richard Cachnín vybojoval kotouč ve středním pásmu a hned s ním zamířil do pásma Kolína, jeho střelu zápěstím přes obránce z vrcholku mezikruží vytěsnil Březina vyrážečkou.
     
    29:54
    Michal Teplý se rozjel ke svému pokusu, před brankářem udělal rychlý pohyb a zkusil krátký forhendový blafák, při zakončení ale minul hostující bránu!
     
    29:54
    Michal Teplý se dostal do úniku. Martina Březinu ohrozit nedokázal, bylo to však proto, že byl zahákovaný bránícím hráčem, po čemž bude následovat trestné střílení!
     
    29:32
    Sledovali jsme útočný výpad Havlíčkova Brodu, vinou nepřesností ale nevyvrcholil ohrožením hostujícího gólmana.
     
    28:50
    Kolínští hráči drželi puk na holích a přihrávali si v pásmu Havlíčkova Brodu, domácí honci kotouče je ale nepustili ke střele.
     
    28:15
    Kozlové využili nevýhodného postavení domácích útočníků a puk jim sebrali, jenže pak nepřesnou rozehrávku poslali jenom na zakázané uvolnění.
     
    27:55
    Bruslaři vyvezli kotouč a dostali se až do útoku, tam ale honí puk podél hrazení, odkud se nemůžou dostat do zakončení.
     
    27:25
    Kozlové se na chvíli usadili v pásmu Havlíčkova Brodu a zatápí domácí obraně, jejich zakončení ale končí ve výstroji Tomáše Blažka.
     
    26:42
    Matěj Poul se dostal ke kotouči mezi kruhy. Nebyl sice v dobrém postavení, ale bekhendem poslal puk na bránu a Tomáš Blažek měl plné ruce práce, aby mu kotouč nepropadl mezi vyrážečkou a betonem.
     
    25:57
    Havlíčkobrodští se dostali do rychlé útočné akce, s ničím se nepárali a jak se dostali na kruh, tak vypálili. Rána byla sice tvrdá, ale nepřesná.
     
    24:48
    Trest Pavla Grauera dospěl do svého konce a Kolín hraje se všemi hráči v poli.
     
    24:28
    Domácím se nedaří usadit v pásmu Kolína, ten se úspěšně brání a vyhazuje puky na opačnou stranu hřiště.
     
    23:58
    Bruslaři se dostali ke střele z nebezpečného prostoru mezi kruhy, jeden z hostujících obránců ale jejich ránu zablokoval a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    23:17
    Michal Teplý neměl v tísni komu přihrát a tak se zkusil proháčkovat mezi dvěma hráči Kolína, ti mu ale kotouč sebrali. Kozlové následně pospíchali do přečíslení 2 na 1, obránce Havlíčkova Brodu se však stihl vrátit a kolínskou přihrávku zastavil.
     
    22:48
    Pavel Grauer (KOL) sekl svého soupeře a následuje dvouminutový odpočinek na lavici hříšníků.
     
    21:36
    Oba celky zápolily o kotouč u mantinelu v pásmu Bruslařů, z chumlu bruslí vyšťoural kotouč Ondřej Plíhal a hned se tlačil na bránu, jeho bekhendové zakončení ale vykopl Blažek pravým betonem.
     
    20:56
    Bruslaři nahodili puk do útočné třetiny a David Donda nabral obrovskou rychlost, byl u puku jako první a zpoza brány posílal puk kolem tyče před brankoviště, tam ale puk nikoho z jeho najíždějících spoluhráčů nenašel.
     
    20:13
    Domácí sice vyhráli buly, jenže kvůli nepřesné rozehrávce útočí hosté. Ti jsou však vytlačeni do rohu pásma, odkud Tomáše Blažka neohrozí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první periodě padlo poměrně hodně trestů, první branka však padla ve hře 5 na 5. Jejím autorem byl Miroslav Sýkora, který nenápadnou ranou překvapil Tomáše Blažka a poslal Kolín do vedení. Domácím se ovšem podařilo vyrovnat, když ve vlastním oslabení ujel do úniku Jiří Přibyl a po nádherném blafáku mohl zvednout ruce nad hlavu. Stav po konci první třetiny je nerozhodný, ta druhá začne přibližně v 18:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Tomáš Gorás vedl útočnou akci Kozlů po levé straně, vzal situaci na sebe a zkusil vystřelit přes obránce. Trefil ale pouze brusle Tomáše Lachmana a puk se odrazil do rohu kluziště.
     
    18:36
    Michal Teplý si může oddychnout, během jeho trestu domácí neinkasovali, právě naopak. Teď už se může vrátit do hry.
     
    17:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Branka padla na opačné hřiště, než bychom ji očekávali. Domácí dostali kotouč do středního pásma, kde byl u něj jako první JIŘÍ PŘIBYL, který nabral takovou rychlost, že ukázal všem soupeřům záda a řítil se sám na brankáře. Domácí útočník předvedl dlouhý blafák a přehodil beton levý beton ležícího Březiny! Bez asistence.
     
    16:53
    Bruslařům se podařilo vybojovat kotouč a dostat ho ven z vlastního pásma.
     
    16:36
    Kozlové mají možnost navýšit své vedení, Michal Teplý (HBR) je potrestán 2 minutami za krosček.
     
    15:23
    Kolín mířil do útoku z pravé strany, pak nahodil kotouč směrem na bránu a Tomáš Blažek jej raději schoval pod lapačku.
     
    14:48
    Domácí se dostali do nadějného přečíslení 2 na 1, Václav Piskač z pravé strany přihrál Jiřímu Přibylovi, než si ale havlíčkobrodský útočník přichystal puk ke střele, už měl před sebou ležícího beka Kozlů, která jeho ránu zablokoval svým tělem.
     
    13:15
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Teď už se všem Kolínští radují! Hosté pokračovali v obléhání domácí klece, až se nakonec ujala ta nejnenápadnější střela. MIROSLAV SÝKORA vyslal svůj pokus z vrcholku levého kruhu, ukryl jej za obránce a puk pomalu doskákal až k levé tyči domácí svatyně! Bez asistence.
     
    12:39
    Po návratu Matěje Krejčího do hry pokračují Kozlové v tlaku, Vasyl Zheliznyak se prosmýkl mezi beky a zblízka vypálil, Tomáše Blažka ale nepřekonal.
     
    12:11
    Kolínští během krátké početní výhody počastovali Tomáše Blažka několika střeleckými pokusy, ty ale nebyly tak nebezpečné, aby jej překonaly. Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    11:22
    Na ledě je také Jonáš Kronus, hosté mají opět krátkou přesilovou hru.
     
    10:25
    Krátká početní výhoda Kozlům žádnou šanci nepřinesla, Pokorný je zpátky na ledě a pokračuje se ve hře 4 na 4.
     
    10:11
    Miroslav Vasilev se dostal k několika dorážkám a zblízka, což se nelíbilo Matěji Krejčímu (HBR), který si s ním spěchal vyřídit účty a odpyká si menší trest za hrubost.
     
    09:22
    Síly na ledě se vyrovnají, Jonáš Kronus (KOL) se provinil podražením a oslabí tak svůj tým.
     
    09:05
    Kolínští se drželi v útočném pásmu a kombinovali, až se nakonec Dominik Dubovči dostal ke střele z vrcholku mezikruží, Tomáš Blažek jeho ránu ukryl ve své výstroji.
     
    08:25
    Přesilovou hru si zahrají poprvé také hosté, Lukáš Pokorný (HBR) je potrestán za držení protihráče.
     
    07:55
    Na ledové ploše už je i Matěj Poul, skóre se během početní nerovnováhy nezměnilo.
     
    07:29
    Havlíčkův Brod se snaží vymyslet nebezpečnou akci, zatím ale recept na prolomení soupeřovy obrany nenašli.
     
    06:52
    Hosté se již brání ve čtyřech, Dudycha je zpátky na ledě.
     
    06:42
    Bruslaři obléhali hostující klec a několikrát se dostali do zakončení, stříleli ale z nevýhodného úhlu, tak je hostující brankář vychytal, nebo puky skončily na zadním mantinelu.
     
    05:55
    Domácí budou hrát 57 sekund v 5 proti 3, Matěj Poul (KOL) je poslán za dvířka trestné lavice kvůli nebezpečné výstroji.
     
    05:30
    Bruslaři kombinovali v útočném pásmu, pak ale přišli o kotouč a musí začínat znovu od své brány.
     
    04:52
    Bruslaři si zahrají již druhou přesilovou hru, na trestnou lavici míří Štěpán Dudycha (KOL) za nedovolené bránění.
     
    04:36
    Tohle bylo nebezpečné! Kolín sevřel svého soupeře a i když jeho kombinace neprobíhala úplně přesně, po několika nepříjemných odrazech skončil puk jen těsně vedle Blažkovy klece!
     
    03:38
    Havlíčkobrodští zahájili svoji akci ve vlastním pásmu, následně dostal na levé křídlo přihrávku Jiří Přibyl, který se natlačil až před bránu, jeho zakončení ovšem Martin Březina pokryl.
     
    02:30
    DO první útočné akce mířili Kozlové, na modré čáře je ale zastavil hvizd sudího pro ofsajd.
     
    02:06
    Zheleznyakův trest vypršel a Kolín hraje v plném počtu, v prvním oslabení se ubránil.
     
    01:59
    Bruslaři se brzy vrátili do útočného pásma a znovu začali kombinovat. Na konci útočné akce stál Radim Pejchal, jeho ránu od modré čáry ale Březina vyrazil betonem.
     
    01:13
    Domácí kombinovali v útočném pásmu, pak se ale o kotouč nechal obrat Jiří Přibyl a Kolín se dlouhým vyhozením osvobodil.
     
    00:42
    Kozlové dostali puk ven ze svého pásma a když se do něj domácí chtěli vrátit, tak se provinili ofsajdem.
     
    00:06
    Domácí vyhráli buly a Tomáš Křehlík se hned tlačil dopředu, jenže byl podražen Vasylem Zheliznyakem (KOL), který putuje na trestnou lavici na 2 minuty za podražení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy mají za sebou úvodní rituály kolem svých branek a první pětky se shlukují okolo středového kruhu. Zápas může začít.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Zvěřina, Polák, Adam, Rubner, Škareda, Horák, Krejčí, Lachman "A", Pejchal – Křehlík, Teplý, Holenda "C" – Přibyl "A", Donda, Piskač – Kohout, Cachnín, Pokorný – Kyncl

    SC Kolín: Březina (Mašek) – Dotter, Dubovči, Štěpánek, Zdeněk "C", Grauer "A", Dudycha, Sýkora, Nutil – Gorás, Kronus "A", Rulc, Zheliznyak, Dytrych, Plíhal, Laube, Poul, Vasilev, Kalista

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Jan Jeletz, Jaroslav Kuřítko.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    SC Kolín – BK Havlíčkův Brod 2:5
     
    Postavení v tabulce:

    Havlíčkův Brod – 5. místo, 14 bodů, skóre 29:30
    Kolín – 7. místo, 7 bodů, skóre 16:45
     
    Kolín je extraligovým nováčkem a vůbec si zatím, na rozdíl od Písku, nevede špatně. Během minulého víkendu se ale Kozlům proti silným soupeřům vůbec nedařilo. Nejdříve v pátek schytali porážku 1:5 v Mladé Boleslavi a o den později na svém ledě vůbec nestačili nedalekým Pardubicím, které si domů odvezly jednoznačnou výhru 9:0.
     
    Havlíčkův Brod se v poslední době poměrně trápí. Minulý pátek sice doma splnil povinnost a porazil poslední Písek 3:0, ale mladí Bruslaři rozhodně nepředvedli takový výkon, jaký by si oni sami a jejich přísní trenéři Václav Adam a Jaroslav Benc přáli. O den později se partě z Kotliny vůbec nedařilo v Českých Budějovicích, kde poprvé v sezoně nedokázala skórovat a po matném výkonu padla jednoznačně 0:4.
     
    Příjemný páteční večer! Srdečně vás ze zimního stadionu v Kotlině vítám u sledování on-line přenosu zápasu BK Havlíčkův Brod – SC Kolín, který se odehraje v rámci 11. kola NOEN extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 18. Přibyl, 39. Přibyl (Rubner, Donda), 40. Teplý (Holenda, Polák) – 14. Sýkora, 35. Gorás (Dotter, Plíhal), 36. Vasilev (Sýkora, Poul), 37. Nutil (Dotter, Plíhal), 56. Zheliznyak (Kronus, Gorás), 58. Zheliznyak (Poul)


    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Zvěřina, Polák, Adam, Rubner, Škareda, Horák, Krejčí, Lachman "A", Pejchal – Křehlík, Teplý, Holenda "C" – Přibyl "A", Donda, Piskač – Kohout, Cachnín, Pokorný – Kyncl
    SC Marimex Kolín: Březina (Mašek) – Dotter, Dubovči, Štěpánek, Zdeněk "C", Grauer "A", Dudycha, Sýkora, Nutil – Gorás, Kronus "A", Rulc, Zheliznyak, Dytrych, Plíhal, Laube, Poul, Vasilev, Kalista

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Jan Jeletz, Jaroslav Kuřítko
    bahis siteleri