Lotte – Leverkusen 2:2 (4:3 po pen.) | Dynamo Drážďany – Bielefeld 0:1 (kon.) | Freiburg – Sandhausen 3:3 (3:4 po pen.)
Würzburger – Mnichov 1860 0:0 (3:4 po pen.) | St. Pauli – Hertha 0:2 (kon.) | Mönchengladbach – Stuttgart 2:0 (kon.)
Frankfurt – Ingolstadt 0:0 (4:1 po pen.) | Hallescher – Hamburg 0:4 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Úterý 25.10.2016, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach (kapacita 54 057) • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý podvečer, vítám vás u online přenosu z Německého poháru. Na programu je zápas šestnáctifinále, ve kterém změří síly Borussia Mönchengladbach a VfB Sttutgart. Zápasem, jehož začátek je naplánován na 20:45, vás provede Radim Sochor.
     
    Mönchengladbach vyřadil v prvním kole mnohými neznámý Drochtersen/Assel 1:0, o jedinou branku se postaral Korb v pětapadesáté minutě. Sttutgart zavítal na půdu Homburgu a po gólech Gentnera, Ozcana a Taschnyho vyhrál 3:0.
     
    Poslední vzájemný zápas spolu týmy sehrály letos v březnu, tehdy Gladbach zvítězil hladce 4:0. Skórovali Hazard, Raffale, Hermann a Grosskreutz (vlastní).
    Fotbalový stánek v Mönchengladbachu již je připravený na večerní duel!

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Vestergaard, Strobl, Elvedi – Herrmann, Kramer, Dahoud, Johnson – Hahn, Stindl (4-4-2)
    Náhradníci: Sippel – Rütten, Wendt, Schulz, Korb, Hofmann, Sow

    VfB Stuttgart: Langerak – Klein, Šunjič, Baumgartl, Insúa – Zimmermann – Carlos Mané, Gentner, Asano – Tashchi, Özcan (4-1-3-2)
    Náhradníci: Uphoff – Maxim, Zimmer, Grgic, Sarpei, Großkreutz, Kamiński

    Rozhodčí: Perl – Stein, Emmer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A utkání nám začalo! Domácí dnes nastoupí ve svých bíločerných dresech. Hosté dnes zvolili červenou variantu dresů.
     
    2
    Taschimu se nepodařilo přihrát balon svému spoluhráči na polovině domácího týmu, jelikož byl atakován domácími hráči a o balon byl obrán.
     
    2
    Hned v úvodu kombinují na vlastní polovině domácí, kdy si postupně balon vyměňují mezi sebou všichni obránci a k nim se připojují záložníci.
     
    3
    Až po nějaké minutové kombinaci se podařilo hostujícímu týmu sebrat balon z kopaček domácích hráčů a můžou se taktéž o něco pokusit.
     
    4
    Na druhé straně si taktéž převzetí balonu vyzkoušel australský brankář Langerak, který následně rozehrál balon svým spoluhráčům.
     
    5
    Carlos Mané fauloval na útočné polovině Dahouda a domácí mají i nadále balon v moci.
     
    6
    Domácí velmi rychle kombinují a nedávají hostujícím hráčům moc prostoru si vyzkoušet něco s balonem. Žádná pozice ke střele však zatím ještě nepřišla.
     
    8
    Domácí momentálně poprvé v zápase zariskovali v kombinaci, což se jim nevyplatilo a hosté mohli jít do rychlého protiútoku, ovšem veškeré plány jim překazili domácí obránci.
     
    9
    Herrmann obdržel dlouhý balon na pravé straně a pokusil se odcentrovat, ovšem trefil pouze obránce a vybojoval první roh pro svůj tým v utkání.
     
    10
    Rohový kop rozehráli domácí hráči přízemním centrem, kdy si pro balon došel Hahn a pokusil se vystřelit, ale jeho střela zamířila vysoko nad branku Langeraka.
     
    11
    Po levé straně unikal domácím obráncům japonský záložník Asano, který chtěl ještě posunout přihrávku na nabíhajícího spoluhráče, ale trefil pouze obránce, čímž alespoň vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    13
    Máme zde standardní situaci domácího týmu, kterou rozehraje Herrmann.
     
    14
    Ten se pokusil nacentrovat balon do pokutového území, ale balon letěl příliš vysoko a rychle, tudíž ho nikdo odhlavičkovat nedokázal a skončil až v zámezí.
     
    16
    Hostujícímu týmu se zatím nedaří přechod do útočné fáze, jelikož jakákoliv přihrávka skončí na kopačkách domácích hráčů.
     
    18
    Özcan nepřesně přihrával svému nabíhajícímu spoluhráči, který měl volný prostor před sebou. Přihrávka však byla příliš dlouhá, aby ji hostující hráč stihl.
     
    19
    První větší příležitost utkání! Na svědomí ji měl osmnáctiletý turecký útočník Özcan, který využil chyby domácí obrany a stál v ideální střelecké pozici v pokutovém území, ovšem jeho střelu stihl včas zablokovat domácí stoper Vestergaard.
     
    20
    Po předcházející šanci jsou však stále v územním tlaku domácí hráči, kteří ačkoliv kombinují, tak se do žádné příležitosti nedostali.
     
    21
    Po dlouhém centru směrem dopředu byla akce domácích zastavena, jelikož se německý útočník Hahn nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    22
    Elvedi fauloval na vlastní polovině Baumgartla a hosté mají míč ve svém držení.
     
    23
    O míč však rychle přišli a směrem vpřed vyrážejí domácí hráči.
     
    24
    A další příležitost hostujícího týmu zmařil znovu dánský stoper Vestergaard! Japonský záložník Asano unikal po levé straně a snažil se obstřelit brankáře Sommera, avšak včas veškeré nebezpečí zažehnal domácí stoper, který svým skluzem střelu zablokoval.
     
    25
    Baumgartl byl faulován na polovině hřiště a tím pádem může hrát Stuttgart.
     
    26
    Stuttgart má k dispozici rohový kop po centru, který právě na rohový kop poslal hlavou Vestergaard.
     
    27
    Z rohového kopu však žádné nebezpečí nevzniklo.
     
    27
    Znovu to byl Asano, který dostal balon do pokutového území domácího týmu. S balonem se však tak dlouho mazlil, až mu ho domácí obránci z kopaček odkopli na rohový kop.
     
    28
    Ani tentokrát nedokázali hosté zahrozit z rohového kopu. Následně se ještě Zimmermann pokusil vystřelit z dálky, ale branku přestřelil.
     
    30
    A další rohový kop pro hostující celek.
     
    30
    Poprvé jsme se z rohového kopu dočkali také hlavičky, kterou si vzal na starost Tashchi, ale jeho pokus zamířil nad branku.
     
    31
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak domácí ze své první šance utkání střílí branku! Asano ztratil na polovině domácích balon a domácí šli do rychlého protiútoku. Jeden z domácích hráčů poslal balon za obranu, pro který si došel Hahn a ten parádní patičkou posunul balon na amerického záložníka FABIANA JOHNSONA, který svoji střelou nedal hostujícímu brankáři šanci – 1:0!
    31. JOHNSON - 1:0
     
    34
    A domácí pokračují ve své kombinaci a nikam se neženou.
     
    37
    Další šance domácího týmu! Jantschke se dostal do bezprostřední blízkosti brankáře Langeraka a pokusil se vystřelit, ovšem australský brankář byl proti a skvělým zákrokem míč pomocí nohou zachytil!
     
    38
    Özcan rozehrál standardní situaci z pravé strany, ale trefil pouze domácího hráče.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Emiliano Insúa (VfB Stuttgart).
     
    40
    Domácí budou zahrávat volný přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    40
    A mohli jsme vidět další velmi dobrou příležitost domácích! Herrmann poslal balon na osamoceného Hahna, který si balon parádně zpracoval, ale jeho střelu zachytil brankář Langerak!
     
    42
    Zimmermann tvrdě odstavil od balonu Kramera a domácí budou zahrávat autové vhazování z pravé strany.
     
    43
    V posledních minutách se hraje zejména na středu hřiště, kde si oba týmy vyměňují balon.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí nenastavil ani minutu a první poločas je za námi. V úvodu utkání byl více na míči domácí celek, ale první dvě šance si vytvořili překvapivě hosté. Ani z jedné však branku nevstřelili taktéž velikou zásluhou dánského stopera Vestergaarda. Následně však díky jedné šance dokázal americký záložník Johnson vstřelit branku a další šance domácích přicházely, avšak zůstaly nevyužity.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas nám začal bez nějakých změn v sestavách a my se můžeme těšit na druhou polovinu utkání!
     
    47
    Herrmann fauloval skluzem Kleina, který běžel za míčem. Brankář Langerak bude odkopávat balon z vlastní poloviny.
     
    49
    Tak to je neskutečné! Johnson šel zcela sám na brankáře Langeraka, ale ukázal, že není lakomý a přihrával svému nabíhajícímu spoluhráči Hahnovi, který měl před sebou zcela odkrytou branku, ale jeho střela byla tak slabá, že se stihl brankář Langerak vrátit a míč zachytit ještě před brankovou čarou!
     
    51
    Domácí i nadále pokračují ve své kombinaci a pokouší se vymyslet něco směrem dopředu.
     
    52
    A další veliká šance domácích! Po centru z pravé strany poskakoval balon přesně uprostřed pokutového území hostujícího týmu, ale Johnson balon netrefil ideálně a branku přestřelil!
     
    53
    O minutu poději přichází další šance domácích! Hahn dostal přihrávku přesně před brankáře Langeraka a pokusil se hned z prvního doteku vystřelit, což nakonec nebylo dobré řešení, jelikož trefil pouze australského brankáře, který mu svým výběhem zmenšil úhel na střelu.
     
    55
    Tak australský brankář Langerak měl v posledních minutách plné ruce práce, ale svůj tým nadále drží nad vodou, jelikož domácí vedou pouze o jedinou branku.
     
    56
    Herrmann si chtěl orazit balon před pokutovým územím s jedním ze svých spoluhráčů, což se mu nepodařilo a na druhé straně utekli do rychlého protiútoku hostující hráči. Byla to situace dva na dva, kdy turecký útočník Özcan chtěl vzít vše na sebe a pokusil se vystřelit zpoza vápna, ale trefil pouze obránce.
     
    57
    Ukrajinský útočník Tashchi byl nepříjemně faulován zezadu Elvedim a hosté budou mít k dispozici volný přímý kop.
     
    58
    Hostujícímu týmu se standardní situace příliš nepovedla a do rychlého protiútoku mířili domácí hráči. Herrmann však svoji přihrávkou akci zpomalil a hostující obránci se stihli vrátit.
     
    59
    Na zemi zůstává ležet po vzdušným souboji Zimmermann, který dostal zřejmě loktem do hlavy od Stindla, ale souboj se obešel bez karty.
     
    60
    Zimmermann ani nepotřeboval nijak dlouhé ošetřování od svých lékařů a můžeme ho vidět zpátky na hřišti.
     
    61
    Elvedi našel svoji přihrávkou na pravé straně Herrmanna, který se pokusil odcentrovat, ale trefil pouze stojícího hostujícího hráče, od kterého se balon odrazil na rohový kop.
     
    61
    Z toho domácí nic nevytěžili a hosté míří do protiútoku.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach).
     
    64
    Asano se dopustil útočného faulu na dánského stopera Vestergaarda a domácí mají znovu míč na svých kopačkách.
     
    66
    Veliké komplikace momentálně měl brankář Langerak, který musel ve vzdušným souboji podstoupit souboj s jedním z domácích hráčů a nepodařilo se mu balon zachytit do svých rukavic. Naštěstí pro hosty vše dobře dopadlo.
     
    67
    Znovu se hraje fotbal na středu hřiště, kdy se ani jednomu týmu nedaří vytvořit nějaká kloudná akce.
     
    68
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Asano, přichází Großkreutz.
     
    70
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Strobl, přichází Wendt.
     
    71
    Baumgartl fauloval Stindla a domácí mají výhodu standardní situace.
     
    71
    Standardní situaci rozehráli nakrátko a v poklidu si kombinují na své polovině.
     
    72
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Özcan, přichází Maxim.
     
    74
    Hahn unikal po pravé straně a pokusil se již z brankové čáry odcentrovat, ale od bránícího obránce se balon odrazil pouze k hostujícím hráčům, kteří míří směrem vpřed.
     
    75
    Do konce základní hrací doby zbývá patnáct minut. Podaří se hostujícímu týmu vyrovnat?
     
    76
    Vestergaard fauloval na půlící čáře Tashchiho a hosté mají k dispozici výhodu v podobě balonu ve své moci.
     
    78
    První větší šance hostujícího týmu ve druhém poločase! Střídající rumunský záložník Maxim se na hranici pokutového území jedním pohybem zbavil bránícího hráče a levou nohou vystřelil. Razanci měla jeho střela velmi dobrou, ovšem naneštěstí pro hosty letěla pouze do středu branky, kde byl připravený brankář Sommer.
     
    80
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tashchi, přichází Sarpei.
     
    80
    Parádním obranným zákrokem se momentálně vyznamenal Herrmann, který odkopl balon v pokutovém území jednomu z hostujících hráčů, který se již napřahoval ke střele.
     
    84
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    A máme zřejmě rozhodnuto! Vestergaard našel dlouhým centrem vepředu amerického záložníka Johnsona, který balon posunul přízemní přihrávkou na domácího kapitána LARSE STINDLA a ten parádně obstřelil hostujícího brankáře, který neměl šanci k zákroku – 2:0!
    84. STINDL - 2:0
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Stindl, přichází Sow.
     
    90
    Hlavní arbitr dnešního utkání Perl nastaví celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    K rychlému sprintu se na pravé straně dostal nováček na hřišti Sow, ale zakončit ani přihrát nedokázal. Domácí mají však výhodu autového vhazování.
     
    90+2
    Domácí už v klidu utkání dohrávají a vychutnávají si vítězství v dnešním utkání společně s fanoušky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    A utkání je za námi! Ve druhém poločase byli stejně jako v tom prvním lepší domácí hráči, kteří až na jednu situaci hosty do ničeho nepustili a sami ještě přidali zásluhou Stindla jednu branku.
     
    Já se s vámi pro dnešní večer loučím. Na počtenou. (22:36:47)

    Petr Peleška

    Branky: 31. Johnson, 84. Stindl

    Karty:   62. Stindl (MNC) – 39. Insúa (STU)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Vestergaard, Strobl (70. Wendt), Elvedi – Herrmann, Kramer, Dahoud, Johnson – Hahn, Stindl (87. Sow) (C) (4-4-2)
    Náhradníci: Sippel – Rütten, Wendt, Schulz, Korb, Hofmann, Sow

    VfB Stuttgart: Langerak – Klein, Šunjič, Baumgartl, Insúa – Zimmermann – Carlos Mané, Gentner (C), Asano (68. Großkreutz) – Tashchi (80. Sarpei), Özcan (72. Maxim) (4-1-3-2)
    Náhradníci: Uphoff – Maxim, Zimmer, Grgic, Sarpei, Großkreutz, Kamiński

    Rozhodčí: Perl – Stein, Emmer
    bahis siteleri