Pittsburgh – Florida 3:2 (kon.) | New Jersey – Arizona 5:3 (kon.) | Boston – Minnesota 0:5 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 4:3 (2:0 po s.n.) | Toronto – Tampa 3:7 (kon.)
St. Louis – Calgary 1:4 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:2 (kon.) | Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:1 (po pr.) | Los Angeles – Columbus 3:2 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 26.10.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Peter Budaj (LAK) 19 zákroků, 2 góly, 90,5%
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:55 (07:17:46)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Alec Martinez (LAK) 1+0
    2. Anže Kopitar (LAK) 1+0
    3. Cam Atkinson (CBJ) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-21; Zablokované střely: 9-20; Vhazování: 55%-45%; Hity: 33-32; Přesilové hry: 0/1-1/1; Trestné minuty: 2-2.
    Hodnocení Sergeje Bobrovskiho, který v závěru utkání znejistil.

     
    Columbus po brankách Brandona Saada a Cama Atkinsona ve Staples Center dvakrát vedl, jenže domácí Kings dokázali vždy zareagovat. Nejprve zásluhou Anžeho Kopitara a poté Drewa Doughtyho, který poslal utkání do prodloužení. V něm byli Kings aktivnější a zásluhou dorážejícího Alece Martineze zvítězili potřetí v řadě. Konečný výsledek. Los Angeles Kings 3 Columbus Blue Jackets 2.
     
    Konec zápasu.
    61:14 Alec MARTINEZ - 3:2
     
    61:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tanner Pearson na levém křídle nabral rychlost a po nádherné stahovačce se snažil zamířit mezi betony Sergeje Bobrovskiho, který sice opět předvedl nejistý zákrok, na poslední chvíli ale kotouč mířící za jeho záda dokázal vytěsnit mimo, jenže v blízkosti pravé tyče se poté dostal k dorážce ALEC MARTINEZ a dokonal skvělý obrat Kings, kteří v zápase dvakrát prohrávali. Asistence: Tanner Pearson a Tyler Toffoli.
     
    60:20
    Jeff Carter na pravém křídle vypálil z úhlu a po zablokované střele se snažil dostat k dorážce, Sergej Bobrovskij si ale pohlídal puk a v blízkosti levé tyče ho přikryl lapačkou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Columbus sice vstupoval do poslední části zásluhou Cama Atkinsona, který se prosadil v přesilové hře, s jednobrankovým vedením, jenže ani podruhé ho nedokázal udržet. Drew Doughty střelou z úhlu překonal Sergeje Bobrovskije, který předvedl nepřesvědčivý zákrok, a v Staples Center utkání vyvrcholí prodloužením 3 na 3. Skóre po 60 minutách. Los Angeles Kings 2 Columbus Blue Jackets 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce normální hrací doby zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:30
    Tanner Pearson zkusil vypálit od modré čáry, Sergej Bobrovskij ale ztlumil jeho střelu na hrudi a poté přerušil hru.
     
    57:54
    Devin Setoguchi dostal krásnou kolmou přihrávku do jízdy a po pokrytí kotouče před Davidem Savardem se nádherně protáhl před bránu, následné zakončení mu ale znemožnil Sergej Bobrovskij, který mu puk holí skvěle vypíchl!
     
    57:18
    Nick Shore na pravém křídle nabral rychlost a krásnou střelou se snažil z úhlu zamířit pod horní tyč, Sergej Bobrovskij ale vytáhl skvělý zákrok a levým ramenem jeho pokus vyrazil!
     
    57:03
    Hokejisté obou týmů zjednodušili hru a ta se nyní v rychlém tempu v závěru zápasu přelévá ze strany na stranu.
     
    56:12
    Seth Jones se sice za vlastní bránou ocitl pod tlakem napadajícího Andyho Andreoffa, vzápětí mu ale pomohl jeden ze spoluhráčů a Blue Jackets se podařilo nakonec rozehrát.
     
    55:43
    Vzápětí to zkoušel na pravém křídle krátce za modrou čárou Cam Atkinson, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde ji připravený Peter Budaj vyrazil.
     
    55:05
    Seth Jones se pokusil vrátit Columbusu podruhé v zápase ztracené vedení, jeho následná střela od mantinelu se ale stala pochoutkou Petera Budaje.
    54:03 Drew DOUGHTY - 2:2
     
    54:03
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nick Shore přihrál od modré čáry doprava do jízdy DREWOVI DOUGHTYMU, jehož následnou střelu mířící z úhlu ke vzdálenější levé tyči Sergej Bobrovskij nedokázal zachytit mezi tělem a vyrážečkou a puk nad jeho pravým betonem zamířil do sítě. Asistence: Nick Shore, Dustin Brown.
     
    53:52
    Brayden McNabb odvedl v levém rohu obranného pásma dobrou práci a po vyhrání osobního souboje rozehrál.
     
    52:26
    Anže Kopitar těsně před útočnou modrou čárou nahazoval puk směrem na bránu, Sergej Bobrovskij byl ale pozorný a lapačkou puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    51:33
    Brayden McNabb krátce po komerční přestávce pálil diagonální střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování ke vzdálenější pravé tyči, Sergej Bobrovskij ale opět ukázal v plné kráse svou lapačku!
     
    51:11
    Alec Martinez se po rychlém protiútoku Kings po pravém křídle snažil z kruhu pro vhazování zamířit do bližšího pravého horního rohu brány, Sergej Bobrovskij ovšem vytáhl další skvělý zákrok a puk ukryl ve své lapačce!
     
    50:51
    Kings se nepodařilo rozehrát a po zakázaném uvolnění se hra vrátila pře slovenského brankáře Petera Budaje.
     
    50:37
    Hra se v rychlém sledu přelévá ze strany na stranu, zatím ovšem bez nějaké vyložené brankové příležitosti. Obě obranné řady se skvěle vracejí a dokáží střely soupeře blokovat.
     
    49:33
    Alec Martinez odvedl v obraně skvělou práci, když v blízkosti pravé tyče nedovolil Blue Jackets ohrozit bránu Petera Budaje a vzápětí založil rychlý protiútok svého týmu.
     
    48:36
    David Savard napřáhl na opačné straně ledové plochy v pravém kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, razance ovšem byla na úkor přesnosti a jeho pokus zamířil vedle přední tyče.
     
    47:34
    Devin Setoguchi zkoušel vypálit z pravého kruhu pro vhazování, jenže jeho následná střela zápěstím byla zablokována.
     
    47:00
    Los Angeles Kings si začíná vytvářet obrovský tlak a usilovně se snaží před svými fanoušky vyrovnat stav utkání na 2:2.
     
    45:40
    Tyler Toffoli zkusil ihned po vhazování vypálit od modré čáry, jeho tvrdá střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde ji Sergej Bobrovskij zastavil a přerušil hru.
     
    45:34
    Nic Dowd se krásně uvolnil a z levého kruhu pro vhazování vypálil na bránu, Sergej Borovskij byl ale připraven a puk po dobrém zákroku ukryl ve své náruči.
     
    44:40
    Na opačné straně pálil z pravého kruhu pro vhazování v dresu Columbusu na přední tyč Josh Anderson, také Peter Budaj byl ale připraven a puk stejně jako jeho protějšek ukryl v lapačce.
     
    44:05
    Tyler Toffoli nádhernou střelou z levého kruhu pro vhazování mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Sergej Bobrovskij vytáhl fantastický semafor, na kterém zasvítila červená!
     
    43:45
    Zaměřeno na ...

    Slovenský brankář Peter Budaj během posledních let chytal v nižších soutěžích, v letošní sezóně se ale vrátil do NHL a do dnešního utkání vstupoval se dvěma výhrami. Ve třetím zápase to ale zatím na prodloužení stoprocentní bilance nevypadá, Kings prohrávají 1:2.
     
    42:06
    Blue Jackets po levém křídle zavezli puk rychle do útočného pásma a střelou z kruhu pro vhazování po ledě mířili mezi betony Petera Budaje, ten byl ale u své pravé tyče včas a po jejich rychlém sevření puk vyrazil!
     
    41:29
    Andy Andreoff se na levém křídle v blízkosti modré čáry neprobil do útočného pásma a Columbus mohl otočit hru, jenže ani Blue Jackets se vzápětí k ničemu nedostali.
     
    40:17
    Oba týmy do dnešního zápasu vstupovaly se dvěma výhrami v řadě, před závěrečnými dvaceti minutami jsou ovšem k prodloužení série blíže hosté z Columbusu, kteří do závěrečné části vstupují za stavu 2:1 s jednobrankovým vedením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 19-15; Zablokované střely: 8-10; Vhazování: 58%-42%; Hity: 24-24; Přesilové hry: 0/1-1/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:25.
    Scout Los Angeles Kings Denis Fugere na vlastní kůži poznal boj s rakovinou a ve Staples Center šel ostatním příkladem.

     
    Zatímco během první části Columbus tahal za kratší konec lana, do té druhé vstoupil skvěle a po necelých dvou minutách od jejího zahájení se zásluhou Brandona Saada ujal vedení. Na to sice v polovině zápasu dokázal odpovědět svým druhým gólem v sezóně Anže Kopitar, Blue Jackets ale měli vzápětí k dispozici po faulu Dustina Browna přesilovou hru, kterou využil Cam Atkinson a v početní výhodě vrátil svému týmu po 71 sekundách od inkasování vyrovnávacího gólu ztracené vedení. Skóre po druhé třetině. Los Angeles Kings 1 Columbus Blue Jackets 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Alec Martinez dokázal na modré čáře zachytit vyhození Blue Jackets a poté z otočky pálil táhlou střelou mezi betony Sergeje Bobrovskiho, ten je ale včas sklapl a přerušil hru!
     
    39:06
    Anže Kopitar zkusil v pravém kruhu pro vhazování vypálit zápěstím, jeho prudká střela ale byla přizvednuta a puk po ní skončil v ochranné síti.
     
    38:57
    Blue Jackets vyrazili po levé straně do rychlého protiútoku a na modré čáře napřáhli k nebezpečné střele, která po ledě mířila k bližší levé tyči, Peter Budaj ovšem předvedl skvělý reflex a puk pravým betonem vyrazil!
     
    38:00
    Puk skončil na jedné ze střídaček a hra byla přesně dvě minuty před koncem druhé třetiny přerušena.
     
    37:40
    Kings si během přesilové hry nedokázali vytvořit žádný souvislejší tlak a Blue Jackets hrají po skvěle zvládnutém oslabení opět v plném počtu.
     
    35:39
    Josh Anderson na pravé straně obranného pásma přidržel jednoho z protihráčů a také Kings si zahrají první přesilovou hru.
    34:51 Cam ATKINSON - 1:2
     
    34:51
    Columbus právě vstřelil branku!
    Alexander Wennberg si u mantinelu na pravém křídle zpracoval puk a ze stoje ho přiťukl zadovkou Samovi Gagnerovi, který z otočky krásnou bekhendovou přihrávkou našel CAMA ATKINSONA, a ten vzápětí z mezikruží nádhernou střelou letící těsně nad ledem bez přípravy zamířil nad pravým betonem Petera Budaje k přední levé tyči. Blue Jackets využili první přesilovou hru a po 71 sekundách si vzali ztracené vedení v Staples Center rychle zpět! Asistence: Sam Gagner a Alexander Wennberg.
     
    34:31
    Dustin Brown krátce po vyrovnávacím gólu usedl na trestnou lavici za držení. Blue Jackets mají k dispozici první přesilovou hru a šanci získat zpět ztracené vedení.
     
    33:51
    Brandon Dubinsky se pokusil rychle odpovědět střelou z levého kruhu pro vhazování, ta ovšem našla pouze hruď Petera Budaje, který přerušil hru.
    33:40 Anže KOPITAR - 1:1
     
    33:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tyler Toffoli středem ledové plochy vyrazil do rychlého protiútoku, a přestože se vzápětí mezi kruhy pro vhazování nedokázal protáhnout mezi dvěma protihráči, bekhendem přihrál do jízdy ANŽEMU KOPITAROVI, který po objetí brány našel na modré čáře Toma Gilberta. Ten mu vzápětí puk vrátil a kapitán Los Angeles Kings krásnou střelou z levého kruhu pro vhazování zamířil do bližšího levého horního rohu brány. Asistence: Tom Gilbert a Tyler Toffoli.
     
    32:25
    Po reklamní přestávce ve Staples Center nastal velice krásný okamžik. Několik fanoušků napsalo na karty jméno někoho, koho trápí rakovina a vyjádřili mu tak podporu.
    Slavnostní vhazování, které obstaral desetiletý Cooper.

     
    31:46
    Cam Atkinson na pravém křídle nabral rychlost a jeho následné nahození ukryl ve výstroji připravený Peter Budaj, po jehož zákroku následuje krátká reklamní přestávka.
     
    30:32
    Tyler Toffoli se pokusil v pravém kruhu pro vhazování na opačné straně ledové plochy po nabrání rychlosti vypálit přes obránce Blue Jackets, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    30:00
    Kings založili útok po levém křídle a krátce za modrou čárou napřáhli k táhlé střele, která po ledě mířila mezi betony Sergeje Bobrovskiho, ten měl ovšem skvělý výhled a po jejich rychlém sklapnutí puk vkleče bez problému vyrazil.
     
    29:00
    Kings se po zakázaném uvolnění hostujících hráčů Columbusu k ničemu nedostali a ve druhé třetině zatím tahají za kratší konec lana. Blue Jackets začínají svého soupeře v počtu střel dotahovat, mnohem důležitější ovšem je, že vedou 1:0.
     
    27:50
    Columbusu se nepodařilo rozehrát a puk podél hrazení zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se hra vrátila zpět před Sergeje Bobrovskiho.
    Který kapitán dotáhne svůj tým až na vrchol?
     
    27:10
    Andy Andreoff se ocitl mezi kruhy pro vhazování po přihrávce Dustina Browna z pravého křídla ve velké šanci a střelou letící těsně nad ledem se snažil z blízkosti zamířit k levé tyči, včas k němu ale přistoupil Lukáš Sedlák, který jeho pokus zablokoval.
     
    26:34
    Po Zachovi Werenskim to zkoušel z pravého křídla Sam Gagner, jeho pokus ale zamířil pouze do hrudi Petera Budaje, který puk ve stoje podržel ve své výstroji a přerušil hru.
     
    25:47
    Tyler Toffoli se v blízkosti pravé tyče ocitl ve skvělé šanci a krásnou diagonální střelou mířil z úhlu přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Sergej Bobrovskij ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a vyrážečkou puk vyrazil!
     
    25:34
    Obránce Zach Werenski, nejproduktivnější hráč Blue Jackets, nabral na pravém křídle rychlost a z úhlu se pokusil vstřelit v letošní sezóně NHL třetí gól, Peter Budaj byl ale na místě a jeho pokus ukryl ve své lapačce!
     
    24:58
    Devin Setoguchi to vzápětí zkoušel střelou z levého křídla, jeho střela ale zamířila pouze do náruče Sergeje Bobrovskiho, který si připsal dvanáctý zákrok a vzápětí přerušil hru.
     
    24:24
    Brayden McNabb zkusil na pravém křídle vypálit z vrcholu kruhu pro vhazování, jeho následná střela mířící do horní části brány ale byla sražena vedle vzdálenější levé tyče.
     
    24:00
    Blue Jackets ve druhé třetině udeřili z první střely a aktivnější hokejisté Los Angeles musí dohánět jednobrankové manko.
     
    22:30
    Los Angeles Kings se pokusilo rychle zareagovat, jenže puk po nepřesné přihrávce po pravé straně zamířil na zakázané uvolnění.
    21:31 Brandon SAAD - 0:1
     
    21:31
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nick Foligno ve středním pásmu prohodil puk u mantinelu mezi nohama jednoho z hráčů Kings a bekhendem přihrál do jízdy BRANDONOVI SAADOVI, který si v pravém kruhu pro vhazování srovnal puk na hůl a po naznačení přihrávky pohledem střelou zápěstím zamířil mezi betony Petera Budaje. Asistence: Nick Foligno a David Savard.
     
    20:55
    Nick Foligno vysokým obloukem v blízkosti modré čáry nahodil puk do levého rohu útočného pásma, vzápětí ho ale nedokázal dobruslit, protože u něj byl jako první Jake Muzzin.
     
    20:07
    Ve Staples Center před sedmi sekundami začala druhá třetina, do které oba týmy vstupují za bezbrankového stavu, navzdory tomu, že Los Angeles Kings bylo v první třetině jasně lepší.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-6; Zablokované střely: 6-4; Vhazování: 43%-57%; Hity: 13-13; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:29.
    LA Kings první třetina nevyšla podle představ. Grimasa hlavního trenéra Darryla Suttera je po první části výmluvná.

     
    LA vstoupilo do utkání dvou spřátelených franšíz dobře a Columbus Blue Jackets jasně přehrávalo, jenže hosty podržel výtečný Sergej Bobrovskij, který se nejvíce zapotil po střele Trevora Lewise. Domácí útočník se zrodil po bekhendové přihrávce z pravého křídla sám před bránou a měl soustu času na to, aby si kotouč ještě bruslí přikopl na hůl, brankář Blue Jackets ale jeho následnou střelou mířící po ledě ke vzdálenější pravé tyči levým betonem vykopl. Skóre po první třetině. Los Angeles Kings 0 Columbus Blue Jackets 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Jake Muzzin z levého křídla nahazoval puk mezi kruhy pro vhazování, ani jeden ze dvou jeho spoluhráčů ho ale nedokázal zpracovat ani tečovat směrem na bránu.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:47
    Brandon Dubinsky se pokusil v blízkosti levé tyče zakončit bekhendem, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    18:23
    Kings se poprvé v zápase nepodařilo na pravém křídle rozehrát a puk vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    17:50
    Markus Nutivaara se ocitl v blízkosti levé tyče v šanci, jeho střela z úhlu ale našla pouze náruč připraveného Petera Budaje.
     
    17:31
    Jake Muzzin vypálil tvrdě od modré čáry po přihrávce Jeffa Cartera, jeho střela ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji ukryl ve výstroji pozorný Sergej Bobrovskij.
     
    16:50
    Kings už směrem na bránu Columbusu vyslali deset přesných střel, zatímco Blue Jackets na opačné straně prověřili Petera Budaje pouze čtyřikrát.
     
    16:18
    Devin Setoguchi se ocitl v mezikruží ve slibné střelecké pozici a bez přípravy se puk snažil napálit mezi tři tyče, jeho střela ale obranný val před bránou Sergeje Bobrovskiho nepropálila.
     
    15:29
    Dwight King si na pravém křídle dobře pokryl puk a bekhendem se ho snažil nahodit před bránu, Zach Werenski ale odvedl v obraně skvělou práci, když ho vytlačil do rohu kluziště.
     
    15:16
    Alec Martinez byl zřejmě tím hráčem, který byl na levém křídle v útočném pásmu příliš rychle. Po postavení mim hru na straně LA Kings je tu další reklamní přestávka.
     
    14:19
    Andy Andreoff středem ledové plochy zavezl puk do útočného pásma a těsně za modrou čárou se pokoušel nadvakrát vypálit, když poprvé puk minul a podruhé ho poslal do bruslí stínícího protihráče, který jeho pokus dobře zablokoval.
     
    13:11
    Sam Gagner sice dokázal mezi kruhy pro vhazování přebruslit jednoho z hráčů Kings a dostat se ke zdánlivě ztracenému kotouči, střelou na dlouhou hůl ho ale pouze usměrnil vedle vzdálenější levé tyče. Peter Budaj mohl zůstat v klidu.
     
    12:42
    Blue Jackets zatím hrozí především z pravého křídla, odkud na bránu LA Kings mířila další střela, Peter Budaj si ji ale pohlídal a po dobrém zákroku puk přikryl na ledě lapačkou.
     
    11:58
    Vzápětí už se hostům podařilo rozehrát a z pravého kruhu pro vhazování pálil Brandon Saad, jeho pokus ale našel pouze náruč připraveného Petera Budaje.
     
    11:45
    Alexander Wennberg vyhrál v obranném pásmu vhazování a Columbus mohl po levém křídle vyrazit do útoku, jeho akci ale zastavila příliš prudká kolmá přihrávka, po které puk zamířil podél střídaček na zakázané uvolnění.
     
    11:39
    Zach Werenski vyhodil puk z obranného pásma přes ochranné sklo, byla tam ale teč, takže vylučovat se nebude. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    09:32
    Tanner Pearson se vzápětí ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci a z úhlu se snažil zamířit nad pravým ramenem Sergeje Bobrovskiho pod horní tyč, jeho pokus ale skončil nad.
     
    09:20
    Trevor Lewis se po zpětné bekhendové přihrávce Nicka Shorea z pravého křídla ocitl před bránou v obrovské šanci a po přikopnutí kotouče bruslí pálil po ledě přesně ke vzdálenější pravé tyči, jenže Sergej Bobrovskij vytáhl fantastický zákrok a levým betonem puk vykopl mimo tři tyče!
     
    08:20
    Cam Atkinson se v mezikruží ocitl ve slibné střelecké pozici a z otočky pálil těsně nad ledem k pravé tyči, Peter Budaj byl ale na místě a levým betonem puk vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    08:02
    Dustin Brown zkusil zaskočit Sergeje Bobrovskiho na pravém křídle střelou z ostrého úhlu, brankář Columbusu byl ale pozorný a vzápětí si poradil i s jeho dorážkou.
     
    07:24
    Tanner Pearson nahazoval puk z levého křídla před bránu, tam ale nebyl žádný z jeho spoluhráčů a kotouč zamířil do vzdálenějšího pravého rohu ledové plochy.
     
    06:31
    Blue Jackets rychle otočili hru a vypálili z pravého křídla, tentokrát již jejich střela mířila mezi tři tyče a Peter Budaj si po vyražení puku připsal první úspěšný zákrok.
     
    05:29
    Trevor Lewis zkusil vypálit na pravém křídle z úhlu, Sergej Bobrovskij byl ale opět připraven a po čtvrtém zákroku v utkání puk vyrazil mimo nebezpečí.
     
    04:50
    Los Angeles se během úvodních necelých pěti minut dostalo již k pěti střelám na bránu, zatímco Peter Budaj na opačné straně ledové plochy zatím marně čeká na první zákrok.
     
    03:50
    Anže Kopitar na levém křídle z ostrého úhlu nenápadně vypálil, jeho pokus byl ale nebezpečný a od oblouku brány se odrazil mimo.
     
    02:54
    Drew Doughty dostal na modré obranné čáře puk na paty a rozehrávka Kings se tak o něco zpomalila.
     
    02:05
    Nic Dowd zkusil na levém křídle vypálit od modré čáry, jeho následná střela ale zamířila pouze doprostřed brány a Sergej Bobrovskij si připsal první úspěšný zákrok, po kterém přerušil hru.
     
    01:53
    Kings po pravém křídle rychle přešli do útočného pásma, jenže v něm byli příliš rychle. Hra byla přerušena kvůli postavení mimo hru.
     
    01:35
    Derek Forbort si sjel za svou bránu pro volný puk a po rychlém oblouku pod tlakem protihráče na pravé straně obranného pásma rozehrál.
     
    00:13
    Puk dopadl na led a Blue Jackets se vydali po pravém křídle do první útočné akce, následné nahození z pravého křídla Brandona Saada ale před bránou nikoho nenašlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Před začátkem utkání se ve Staples Center uskutečnilo slavností vhazování, které obstaral v rámci kampaně NHL proti rakovině desetiletý Cooper a vysloužil si potlesk fanoušků.
    Porovnání statistik Petera Budaje a Sergeje Bobrovskije.

     
    Hokejisté obou týmů jsou již připraveni na modré čáře a Staples Center se rozezněla americká národní hymna. Do začátku utkání zbývá jen pár okamžiků.
    Columbus bude na ledě LA Kings usilovat o třetí výhru v řadě.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Budaj (J. Campbell) – McNabb, Doughty (A), Muzzin, Martinez, Forbort, Gilbert – King, Kopitar (C), Toffoli – Pearson, J. Carter (A), Setoguchi – Andreoff, Dowd, D. Brown – Clifford, N. Shore, Lewis. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Prout, Nutivaara – Calvert, Dubinsky (A), Atkinson – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Hartnell, W. Karlsson, J. Anderson – Jenner (A), Sedlák, Gagner. Hlavní trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Brad Watson. Čároví: Shane Heyer, Shandor Alphonso.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) 0+0, +/- 0
    Peter Budaj (LAK) 2 zápasy, 54 zákroků, 6 gólů, úspěšnost 88,9%
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, +/- 0
     
    Vzájemné zápasy

    09.12.15 Columbus - Los Angeles Kings 2:3
    06.11.15 Los Angeles Kings – Columbus 2:3
    10.02.15 Columbus – Los Angeles Kings 3:4
    26.10.14 Los Angeles Kings – Columbus 5:2
    07.02.14 Los Angeles Kings – Columbus 2:1
     
    Columbus Blue Jackets

    Hlavní trenér John Tortorella může být s výkonem svého týmu spokojený poté, co Columbus dokázal navázat na výhru proti Chicagu hladkým vítězstvím 3:0 na ledě Dallasu. Blue Jackets mají sice mladý tým, o to více se ovšem chtějí zlepšovat a pokračovat v nastaveném trendu. Columbus se prezentuje v úvodu nové sezóny NHL dobrým forčekingem, po kterém ve vysoké rychlosti vyráží do rychlých protiútoků. Tým překvapivě táhne devatenáctiletý mladíček Zach Werenski, který během úvodních čtyř zápasů zaznamenal pět kanadských bodů za dva góly a tři asistence a je jeho nejproduktivnějším hráčem.
     
    Los Angeles Kings

    LA Kings se ve středu ráno v Staples Center představí v letošní sezóně NHL poprvé a naposledy proti Columbusu. Celkem se oba dva týmy potkají dvakrát, druhý zápas se ovšem odehraje na ledě Columbusu. Kings sice dokázali během posledních dvou utkání proti Dallasu a Vancouveru naplno bodovat, proti Columbusu se ale budou muset obejít bez své brankářské jedničky Jonathana Quicka a k dispozici navíc není ani dvojka Jeff Zatkoff. Potřetí v letošní sezóně NHL se tak do brány postaví od začátku slovenský brankář Peter Budaj, který má zatím po dvou výhrách stoprocentní bilanci. Veteránovi LA Kings bude krýt záda čtyřiadvacetiletý Jack Campbell.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    LA Kings po špatném vstupu do nového ročníku NHL 2016-17 konečně zabralo a po třech porážkách v normální hrací době zvítězilo dvakrát v řadě. Jenže ani soupeř Kings si nevede špatně, Blue Jackets vyhráli dva z úvodních čtyř zápasů a do utkání v Staples Center budou vstupovat stejně jako domácí s dvěma výhrami v řadě, na rozdíl od Kings ovšem v normální hrací době a se skóre z posledních dvou zápasů 6:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 34. Kopitar (Gilbert, Toffoli), 55. Doughty (N. Shore, D. Brown), 62. Martinez (Pearson, Toffoli) – 22. Saad (N. Foligno, D. Savard), 35. Atkinson (Gagner, Wennberg)


    Los Angeles Kings: Budaj (J. Campbell) – McNabb, Doughty (A), Muzzin, Martinez, Forbort, Gilbert – King, Kopitar (C), Toffoli – Pearson, J. Carter (A), Setoguchi – Andreoff, Dowd, D. Brown – Clifford, N. Shore, Lewis. Hlavní trenér: Darryl Sutter.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Prout, Nutivaara – Calvert, Dubinsky (A), Atkinson – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Hartnell, W. Karlsson, J. Anderson – Jenner (A), Sedlák, Gagner. Hlavní trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Brad Watson. Čároví: Shane Heyer, Shandor Alphonso

    Diváci: 18230
    bahis siteleri