Zwolle – GA Eagles 3:1 (kon.) | Feyenoord – Heerenveen 2:2 (kon.) | Utrecht – Nijmegen 1:1 (kon.)
Den Haag – Alkmaar 0:1 (kon.)
konec
PEC Zwolle
3:1 (1:1)
Go Ahead Eagles
Neděle 30.10.2016, 12:30 • MAC³PARK Stadion (Zwolle) • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    PEC Zwolle využil výhodu domácího prostředí a Go Ahead Eagles porazil 3:1. Tato důležitá výhra katapultovala PEC na desátou příčku tabulky, naopak celek z Deventeru zůstal po třech porážkách v řadě předposlední. (14:23:50)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny dvě minuty.
     
    90+1
    V závěru utkání vyvolal Wouter Marinus (PEC Zwolle) menší roztržku a za její vyprovokování obdržel žlutou kartu.
    90. Danny HOLLA - 3:1
     
    90
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    O vítězi utkání je definitivně rozhodnuto! Do role exekutora přímého volného kopu se převtělil DANNY HOLLA a technockou ránou do pravé části brány zvýšil vedení svého týmu na zřejmě konečných 3:1. Fanoušci domácího celku tak mohou slavit.
    88. Červená karta
     
    88
    Sander Fischer (Go Ahead Eagles) se po unikajícím hráči sápal tak vehementně, až mu hlavní sudí udělil červenou kartu a potrestaný hráč bude muset zbytek utkání sledovat z útrob stadionu.
     
    86
    A Teijsse se krátce po svém příchodu na hřiště opravdu objevil ve vyložené šanci. Van der Hart nejprve zkrotil pumelici vyslanou z hranice vápna a pak zlikvidoval právě dorážku Teijsseho.
     
    85
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: hru hostujícího celku by měl oživit příchod Kennyho Teijsseho, jenž nahradil Marcela Ritzmaiera.
     
    82
    Hra se otočila a v rohu vápna vypálil Wolters. Zacílil k bližší tyči, tu ale minul.
     
    80
    Achahbar si naběhl na přihrávku směřující za obranu, ocitl se však v několikametrovém ofsajdu.
     
    78
    Svěřenci kouče Janse se snaží držet míč co nejdál od své brány, což se jim poměrně dobře daří.
     
    76
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu PEC Zwolle: Kingsleyho Ehizibueho nahradil Anass Achahbar.
     
    74
    Střídání proběhlo také v týmu Go Ahead Eagles: dohráno má Sander Duits a své fotbalové dovednosti bude moci divákům předvést Joey Suk.
     
    72
    A právě střídající Marinus se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči, který přes změť těl odeslal vedle pravé tyčky.
     
    71
    Ještě před provedením standardní situace došlo v týmu PEC Zwolle ke výměně: ze hřiště odešel Mustafa Saymak a na trávník vběhl Wouter Marinus.
     
    70
    V bezprostřední blízkosti levého okraje vápna Joey Groenbast (Go Ahead Eagles) stáhl k zemi Verdonka, za což byl potrestán kartou žluté barvy.
     
    68
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: Sam Hendriks přenechává své místo Kevinu Brandsovi.
     
    67
    Centrovaný balon se snesl na hlavu Fischera, jehož zakončení postrádalo přesnější mušku.
     
    66
    Achenteh sice nedokázal kličkou oklamat van Polena, ale pro svůj celek aspoň vybojoval roh.
     
    65
    Křižná rána Duitse se neujala a hra bude navázána van der Hartovým odkopem.
     
    63
    Ehizibue byl přistižen v ofsajdu – míč pro Go Ahead Eagles.
     
    61
    Marcel Ritzmaier (Go Ahead Eagles) vlétl do souboje jako utržený ze řetězu a nemůže čekat nic jiného, než udělení žluté karty. A přesně to se také stává.
     
    59
    Hubené vedení domácí dostatečně neuspokojilo. Střelu ze střední distance zplodil Holla, avšak bohužel pro Zwolle neměl dostatečně přesně seřízena mířidla.
    57. Mustafa SAYMAK - 2:1
     
    57
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš se předvedlo v celé své "parádě". Po neproměněné šanci Ritzmaiera podnikli domácí rychlý protiútok a MUSTAFA SAYMAK si po Schenkeveldově předávce posunul míč před hranici šestnáctky, kde sestrojil nechytatelnou bombu umístěnou do pravého horního rohu brány.
     
    56
    Ritzmaier zaskočil van der Harta přímou střelou ze standardní situace z úctyhodné vzdálenosti, když orazítkoval břevno.
     
    54
    Ehizibue si u pravého okraje vápna šikovně poslal míč kolem Achenteha, své tělo ale nedokázal natlačit před něj a protihráče nakonec faulova.
     
    52
    Hosté se vydali napadat rozehrávku svých soků a zahnali je do kouta. Hráči Zwolle se ale z kleští chytrými narážečkami vymanili.
     
    51
    Momentálně můžeme vidět hru ve středu hřiště, při které žádná z ekip nad tou druhou výrazně nepřevyšuje.
     
    48
    Tu za oplácení vidí také Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles).
     
    48
    Queensy Menig (PEC Zwolle) podrazil Achenteha a prohlédl si žlutou kartičku.
     
    47
    Druhá půle začala útokem domácích hráčů. Z levé strany poslal balon do pokutového území Menig a kulatý předmět toutou rizikovou zónou pouze prolétl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou mužstev se vracejí ze svých kabin a jsou připraveni dotáhnout svůj boj o důležité body ve druhém poločase.
     
    První polovina utkání by se dala vyhodnotit jako vyrovnaná, přestože začátek utkání byl v režii fotbalistů Zwolle. Domácí hráči se ujali vedení už ve druhé minutě, kdy se prosadil Menig. Jen o chvíli později mohl jejich náskok navýšit Mokhtar, ale jeho pokus zastavilo břevno. Pak se v šanci objevil střelec úvodního gólu Menig, jenomže z ideální pozice zamířil trestuhodně nad. Na hřišti se poté dlouho nic nedělo, až v závěru první pětačtyřicetiminutovky rozvlnil síť Fischer a zapříčinil tím, že týmy do druhé poloviny klání vstoupí za vyrovnaného stavu 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Zřejmě úplnou tečku za úvodním dějstvím byla navštívenka Warmerdama, kterou gólman GA Eagles s potěšením přijal.
     
    45
    První půle byla nastavena o jednu minutu.
    42. Sander FISCHER - 1:1
     
    42
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    V závěru úvodního dějství se hostujícím fotbalistům podařilo vyrovnat. Po centru z levé strany došlo uvnitř pokutového území k hlavičkovému souboji mezi Hendrikem a van Polenem, od nich se balon odrazil k neobsazenému SANDERU FISCHEROVI, jenž z pozice penaltového puntíku vypálil pohotově do levé části brány a na jeho ránu zkoprnělý van der Hart nedokázal zareagovat.
     
    40
    Menig chytrou kličkou prošel přes obránce do pravé části pokutového území a v něm po kontaktu s jiným soupeřem upadl. Penalta? Nikoliv. Muž s píšťalkou nechal hru plynout dál.
     
    38
    Hráčům Go Ahead Eagles se podařilo procpat míč do vápna, tam bez přípravy vysokou nohou zakončoval Hendriks, ale ohrozil jedině diváky sedící v horních patrech tribuny.
     
    36
    Téměř ze třiceti metrů od brány rozehrával standardní situaci Warmerdam a rozhodl se pro přímou střelu, která sice obstřelila obrannou zeď, současně však proletěla zhruba dva metry vedle levé brankové konstrukce.
     
    34
    Hosty útočné choutky neopouštějí. Z pravé strany vyslal prudký centr do předbrankového prostoru Maatsen a balon proskotačil těsně kolem natažené nohy nabíhajícího Hendrikse.
     
    31
    A od rohového praporku přilétl míč na hlavu Nievelda, jenž se ještě musel věnovat souboji s bránícím hráčem, takže nakonec nedokázal svá mířidla srovnat přesně.
     
    30
    Na opačné straně byl Groenbast přetlačen Verdonkem, ale smutnit nemusí, protože pro svůj tým získal alespoň výhodu rozehrávky rohového kopu.
     
    28
    Balon nakonec získal Warmerdam, po překročení půlící čáry byl ale nepřiměřeně atakován Duitsem, takže hlavní rozhodčí musel přerušit hru.
     
    26
    Hra se nyní přesunula doprostřed hřiště, kde se mužstva usilovně přetahují o míč a ten v posledních okamžicích velice často střídá svého majitele.
     
    24
    Po zemi to nešlo, a tak domácí zkusili zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu. Přestože Menig zařadil vysokou rychlost, byl u míče dříve gólman Zwarthoed.
     
    21
    Od levé lajny vyslal balon směrem do šestnáctky Achenteh, pozorný van der Hart byl ale připraven a poté, co míč sebral ze vzduchu, ho s rozvahou rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    19
    Střídání v týmu PEC Zwolle: zdravotní problémy nedovolí Younessi Mokhtarovi pokračovat ve hře, místo něj na hřiště vbíhá Ryan Thomas.
     
    17
    V tuto chvíli se balon nachází na kopačkách de Koningových svěřenců, kterým se nedaří projít přes střed hřiště. Ten totiž pečlivě střeží záložní řada Zwolle.
     
    14
    Hosté po zisku míče založili rychlou protiakci a ta byla zastavena jen za cenu faulu Dannyho Holly (PEC Zwolle), jenž stáhl k zemi Wolterse a inkasoval žlutou kartu.
     
    13
    Zwolle ze své další útočné akce vybojovalo rohový kop, přízemní přihrávka mířila do pokutového území a v něm došlo ke zblokované ráně Saymaka.
     
    12
    Před hranicí šestnáctky obdržel míč Menig, po jeho převzetí se prosmýkl mezi dvěma strážci a dostal se do ideální palebné pozice. Podruhé v zápase se však do listiny střelců nezapsal, protože přibližně z penaltového puntíku bránu trestuhodně přestřelil.
     
    9
    Teď je u míče Go Ahead Eagles, týmu z města Deventer je dovoleno kombinovat na území domácího celku.
     
    7
    To ale byla šance! Zdvojnásobení náskoku svého celku měl na kopačce Mokhtar, z hranice velkého vápna ale pouze rozezvučel břevno. Zwarthoed se po míči stačil pouze ohlédnout.
     
    4
    Nešetrný zákrok Randyho Wolterse (Go Ahead Eagles) u postranní čáry vyvolal emoce u hráčů a chladného nenechal ani hlavního arbitra, než ze své kapsy vytáhl žlutý kartonek.
    2. Queensy MENIG - 1:0
     
    2
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Na tahu byli domácí a svůj ofenzivní výpad dotáhli až do zdráného konce. Van Polen nakopl balon za obranu, u rohu vápna si ho jedním dotekem zpracoval QUEENSY MENIG a příznivce Zwolle záhy rozradostněl přesným lobem přes vyběhnuvšího Zwarthoeda.
     
    1
    Přesto první střelecký pokus patřil hostům. Wolters se rozeběhl po levém křídle a adresoval míč Ritzmaierovi, který pálil nad cílené zařízení.
     
    1
    Úvodní výkop provedli hráči PEC Zwolle.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí zápas odehrají v modrobílých dresech a hosté zvolili červenožlutou kombinaci svých dresů.
     
    Fotbalisté obou týmů právě nastoupili na hrací plochu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PEC Zwolle: van der Hart – Schenkeveld, van Polen, van de Pavert, Verdonk – Holla, Saymak, Warmerdam – Ehizibue, Menig, Mokhtar.
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – A. Achahbar, Sandler, Marinus, Thomas, Karagunis, Evre, Brock-Madsen.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh – Nieveld, Ritzmaier, Duits – Maatsen, Hendriks, Wolters.
    Náhradníci: Cummins – Suk, Brands, Teijsse, Ojamaa, Dekker.

    Rozhodčí: Gözübüyük – Goossens, van Dongen.
     
    Poslední vzájemná utkání

    15.02.2015 Zwolle – G.A. Eagles 0:1
    19.10.2014 G.A. Eagles – Zwolle 3:2
    16.03.2014 Zwolle – G.A. Eagles 2:0
    08.12.2013 G.A. Eagles – Zwolle 4:1
    19.12.2012 G.A. Eagles – Zwolle 2:3
     
    Go Ahead Eagles

    Dobře si nevede ani Go Ahead Eagles. Nováček soutěže se s pouhými osmi body krčí na šestnácté pozici a mezi nizozemskou smetánkou ho čekají perné časy. Klub z města Deventer v posledních dvou duelech nedokázal vstřelit gól, v Utrechtu prohrál třígólovým rozdílem a v domácím klání inkasoval dvě branky od Twente.
     
    PEC Zwolle

    Zwolle za svými výsledky z předchozí sezony výrazně zaostává, a pokud v rozpačitých výkonech bude pokračovat i ve zbytku sezony, s největší pravděpodobností se nevyhne záchranářským soubojům. Díky dvougólovému vítězství na hřišti Excelsioru se PEC v minulém kole odpoutal ode dna tabulky, což je alespoň nějaká vzpruha k lepším zítřkům.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, vítejte u textové online reportáže z utkání 11. kola nejvyšší nizozemské soutěže, v jehož rámci budeme sledovat duel PEC Zwolle a Go Ahead Eagles. Utkání tabulkových sousedů má výkop ve 12:30 a jeho průběhem vás provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 2. Menig, 57. Saymak, 90. Holla – 42. Fischer

    Karty:   14. Holla (ZWO), 48. Menig (ZWO), 90+1. Marinus (ZWO) – 4. Wolters (EAG), 48. Achenteh (EAG), 61. Ritzmaier (EAG), 70. Groenbast (EAG)   88. Fischer (EAG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:9. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 19:13.
    PEC Zwolle: van der Hart – Schenkeveld, van Polen, van de Pavert, Verdonk – Holla, Saymak (71. Marinus), Warmerdam – Ehizibue (76. A. Achahbar), Menig, Mokhtar (19. Thomas).
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – A. Achahbar, Sandler, Marinus, Thomas, Karagunis, Evre, Brock-Madsen.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh – Nieveld, Ritzmaier (85. Teijsse), Duits (74. Suk) – Maatsen, Hendriks (68. Brands), Wolters.
    Náhradníci: Cummins – Suk, Brands, Teijsse, Ojamaa, Dekker.

    Rozhodčí: Gözübüyük – Goossens, van Dongen
    bahis siteleri