Zwolle – GA Eagles 3:1 (kon.) | Feyenoord – Heerenveen 2:2 (kon.) | Utrecht – Nijmegen 1:1 (kon.)
Den Haag – Alkmaar 0:1 (kon.)
konec
PEC Zwolle
3:1 (1:1)
Go Ahead Eagles
Neděle 30.10.2016, 12:30 • MAC³PARK Stadion (Zwolle) • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    V závěru utkání vyvolal Wouter Marinus (PEC Zwolle) menší roztržku a za její vyprovokování obdržel žlutou kartu.
    90. Danny HOLLA - 3:1
     
    90
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    O vítězi utkání je definitivně rozhodnuto! Do role exekutora přímého volného kopu se převtělil DANNY HOLLA a technockou ránou do pravé části brány zvýšil vedení svého týmu na zřejmě konečných 3:1. Fanoušci domácího celku tak mohou slavit.
    88. Červená karta
     
    88
    Sander Fischer (Go Ahead Eagles) se po unikajícím hráči sápal tak vehementně, až mu hlavní sudí udělil červenou kartu a potrestaný hráč bude muset zbytek utkání sledovat z útrob stadionu.
     
    86
    A Teijsse se krátce po svém příchodu na hřiště opravdu objevil ve vyložené šanci. Van der Hart nejprve zkrotil pumelici vyslanou z hranice vápna a pak zlikvidoval právě dorážku Teijsseho.
     
    85
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: hru hostujícího celku by měl oživit příchod Kennyho Teijsseho, jenž nahradil Marcela Ritzmaiera.
     
    76
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu PEC Zwolle: Kingsleyho Ehizibueho nahradil Anass Achahbar.
     
    74
    Střídání proběhlo také v týmu Go Ahead Eagles: dohráno má Sander Duits a své fotbalové dovednosti bude moci divákům předvést Joey Suk.
     
    71
    Ještě před provedením standardní situace došlo v týmu PEC Zwolle ke výměně: ze hřiště odešel Mustafa Saymak a na trávník vběhl Wouter Marinus.
     
    70
    V bezprostřední blízkosti levého okraje vápna Joey Groenbast (Go Ahead Eagles) stáhl k zemi Verdonka, za což byl potrestán kartou žluté barvy.
     
    68
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: Sam Hendriks přenechává své místo Kevinu Brandsovi.
     
    61
    Marcel Ritzmaier (Go Ahead Eagles) vlétl do souboje jako utržený ze řetězu a nemůže čekat nic jiného, než udělení žluté karty. A přesně to se také stává.
    57. Mustafa SAYMAK - 2:1
     
    57
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš se předvedlo v celé své "parádě". Po neproměněné šanci Ritzmaiera podnikli domácí rychlý protiútok a MUSTAFA SAYMAK si po Schenkeveldově předávce posunul míč před hranici šestnáctky, kde sestrojil nechytatelnou bombu umístěnou do pravého horního rohu brány.
     
    56
    Ritzmaier zaskočil van der Harta přímou střelou ze standardní situace z úctyhodné vzdálenosti, když orazítkoval břevno.
     
    48
    Tu za oplácení vidí také Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles).
     
    48
    Queensy Menig (PEC Zwolle) podrazil Achenteha a prohlédl si žlutou kartičku.
    42. Sander FISCHER - 1:1
     
    42
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    V závěru úvodního dějství se hostujícím fotbalistům podařilo vyrovnat. Po centru z levé strany došlo uvnitř pokutového území k hlavičkovému souboji mezi Hendrikem a van Polenem, od nich se balon odrazil k neobsazenému SANDERU FISCHEROVI, jenž z pozice penaltového puntíku vypálil pohotově do levé části brány a na jeho ránu zkoprnělý van der Hart nedokázal zareagovat.
     
    19
    Střídání v týmu PEC Zwolle: zdravotní problémy nedovolí Younessi Mokhtarovi pokračovat ve hře, místo něj na hřiště vbíhá Ryan Thomas.
     
    14
    Hosté po zisku míče založili rychlou protiakci a ta byla zastavena jen za cenu faulu Dannyho Holly (PEC Zwolle), jenž stáhl k zemi Wolterse a inkasoval žlutou kartu.
     
    12
    Před hranicí šestnáctky obdržel míč Menig, po jeho převzetí se prosmýkl mezi dvěma strážci a dostal se do ideální palebné pozice. Podruhé v zápase se však do listiny střelců nezapsal, protože přibližně z penaltového puntíku bránu trestuhodně přestřelil.
     
    7
    To ale byla šance! Zdvojnásobení náskoku svého celku měl na kopačce Mokhtar, z hranice velkého vápna ale pouze rozezvučel břevno. Zwarthoed se po míči stačil pouze ohlédnout.
     
    4
    Nešetrný zákrok Randyho Wolterse (Go Ahead Eagles) u postranní čáry vyvolal emoce u hráčů a chladného nenechal ani hlavního arbitra, než ze své kapsy vytáhl žlutý kartonek.
    2. Queensy MENIG - 1:0
     
    2
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Na tahu byli domácí a svůj ofenzivní výpad dotáhli až do zdráného konce. Van Polen nakopl balon za obranu, u rohu vápna si ho jedním dotekem zpracoval QUEENSY MENIG a příznivce Zwolle záhy rozradostněl přesným lobem přes vyběhnuvšího Zwarthoeda.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 2. Menig, 57. Saymak, 90. Holla – 42. Fischer

    Karty:   14. Holla (ZWO), 48. Menig (ZWO), 90+1. Marinus (ZWO) – 4. Wolters (EAG), 48. Achenteh (EAG), 61. Ritzmaier (EAG), 70. Groenbast (EAG)   88. Fischer (EAG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:9. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 19:13.
    PEC Zwolle: van der Hart – Schenkeveld, van Polen, van de Pavert, Verdonk – Holla, Saymak (71. Marinus), Warmerdam – Ehizibue (76. A. Achahbar), Menig, Mokhtar (19. Thomas).
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – A. Achahbar, Sandler, Marinus, Thomas, Karagunis, Evre, Brock-Madsen.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh – Nieveld, Ritzmaier (85. Teijsse), Duits (74. Suk) – Maatsen, Hendriks (68. Brands), Wolters.
    Náhradníci: Cummins – Suk, Brands, Teijsse, Ojamaa, Dekker.

    Rozhodčí: Gözübüyük – Goossens, van Dongen
    bahis siteleri