Carolina – Philadelphia 3:4 (kon.) | Detroit – Florida 2:5 (kon.) | NY Islanders – Toronto 5:1 (kon.)
Chicago – Los Angeles 3:0 (kon.) | NY Rangers – Tampa 6:1 (kon.) | Edmonton – Ottawa 0:2 (kon.)
Calgary – Washington 1:3 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Los Angeles Kings
Pondělí 31.10.2016, 00:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám tu všechny hokejové fanoušky! Krátce po půlnoci našeho času bude rozehráno utkání NHL mezi Chicagem Blackhawks a Los Angeles Kings. Souboj týmů, které získaly v posledních sedmi sezónách dohromady pětkrát Stanley Cup, slibuje hodně atraktivní podívanou.
     
    Los Angeles Kings:
    V organizaci Kings museli na začátku sezóny řešit velké problémy s brankáři. Nejprve se totiž na dlouhou dobu zranila jasná jednička Jonathan Quick a vzápětí odpadl také jeho náhradník Jeff Zatkoff. Šanci zachytat si v NHL tak po delší době dostal na farmě uklizený Slovák Peter Budaj. Králové vstoupili do sezóny špatně a z prvních tří zápasů neuhráli ani bod. Pak ale dokázaly vydřít čtyři výhry v řadě, byť všechny přišly až v prodloužení nebo nájezdech. Naposledy ale hráči LA padli 0:1 na ledě St. Louis. S osmi body jim v tabulce Západní konference patří průběžné osmé místo.

    Nejproduktivnější hráči:
    Alec Martinez – 7b (2+5)
    Tanner Pearson – 6b (4+2)
    Anže Kopitar a Tyler Toffoli – 6b (2+4)

    Brankář:
    Peter Budaj – 6 zápasů, průměr 1,99, úspěšnost 91,3%
     
    Chicago Blackhawks:
    Hokejisté Chicaga dosud nasbírali 9 bodů, tedy jen o bod víc, než LA. Přesto se ve vyrovnané tabulce Západní konference usadili na páté pozici. Z posledních tří zápasů Černí jestřábi uhráli pět bodů, když doma přehráli po nájezdech 5:4 Toronto, poté v této disciplíně nestačili na Calgary, ale naposledy vyhráli 3:2 v prodloužení na ledě New Jersey. V sestavě Blackhawks dostává prostor i český obránce Michal Kempný, jenž přišel z ruského Omsku.

    Nejproduktivnější hráči:
    Artěm Anisimov – 10b (5+5)
    Richard Pánik – 9b (6+3)
    Patrick Kane – 9b (2+7)

    Brankáři:
    Corey Crawford – 6 zápasů, průměr 2,85, úspěšnost 90,4 %
    Scott Darling – 2 zápasy, průměr 3,38, úspěšnost 90,0 %
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), B. Campbell, Hjalmarsson, Seabrook (A), Kempný, Rozsíval – Pánik, Toews (C), P. Kane – Panarin, Anisimov, Hossa – Motte, Krüger, Schmaltz – Hinostroza, Rasmussen, Tootoo. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Los Angeles Kings: Budaj (J. Campbell) – Muzzin, Doughty, (A) Martinez, Gilbert, M. Greene, Forbort – King, Kopitar (C), Toffoli – Pearson, J. Carter (A), Setoguchi – Andreoff, Dowd, D. Brown – Clifford, N. Shore, Lewis. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Dan O'Halloran. Čároví: Jonny Murray, Devin Berg.
    Jedna z největších opor Chicaga Blackhawks, která během letošní sezóny NHL dovršila milník 500. gólů v NHL!

     
    Arťom Anisimov v posledním zápase vystřelil Chicagu Blackhawks vítězství proti New Jersey Devils, když se prosadil v prodloužení a bodoval v šestém zápase v řadě. V sestavě Los Angeles Kings nechybí základní stavební kámen Drew Doughty, který je skvělým obráncem, ale také dokáže udeřit směrem vpřed.
    United Center před oceněním Mariána Hossy za 500 gólů NHL!

     
    Fanoušci v United Center začali během slavnostního ceremoniálu a proslovu skandovat "Hossa, Hossa, Hossa!" Neskutečný a nádherný okamžik. Někdy slov netřeba. Slovenský útočník převzal slavnostní plaketu, ve které se nachází puk s označením 500. gólu NHL.
     
    Slavností ceremoniál, který kromě fanoušků přerušila také dcera Mariána Hossy Zoja, když svému tatínkovi ucpala nos a vykouzlila na jeho tváři úsměv, je za námi a vše je připraveno k zahájení dnešního zápasu, v němž Chicago Blackhawks hostí Los Angeles Kings!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:57
    Los Angeles nepustilo Chicago během prvního střídání ke střele a vzápětí se podél střídaček dokázalo osvobodit. Vzápětí přišlo nahození, se kterým se Corey Crawford snadno poradil a holí rozehrál.
     
    01:59
    Marcus Krüger na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho střelu na přední tyči skvěle tečoval Tyler Motte, Peter Budaj ale dokázal zareagovat a připsal si první úspěšný zákrok!
     
    02:11
    Dennis Rasmussen nedokázal zpracovat kotouč a Chicago Blackhawks v úvodu zápasu vyhodilo puk nechtěně na první zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo před bránou Coreyho Crawforda.
     
    02:47
    Blackhawks rychle otočili hru a Marián Hossa nebezpečně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, na přední tyči ale jeho pokus pravým betonem vyrazil skvělý Peter Budaj!
     
    03:23
    Chicago si v úvodu utkání vytvořilo dobrý tlak a nyní to zkoušel Jonathan Toews, jehož střela byla několikrát tečována a puk se nakonec od hole jednoho z hráčů odrazil do ochranné sítě.
     
    04:07
    Kings nebezpečně vypálili z levého křídla, Corey Crawford byl ovšem na místě a střelu mířící do vzdálenějšího pravého horního rohu brány vyrazil levým ramenem mimo!
     
    05:04
    Hosté se po pár okamžicích dostali k další střele, Corey Crawford byl ovšem znovu připraven a pokus letící těsně nad ledem holí přizvedl do ochranné sítě.
     
    05:23
    Artemij Panarin z pravého kruhu pro vhazování nádhernou střelou mířil do bližšího pravého horní rohu brány, Peter Budaj ale vytáhl fantastický zákrok, když puk lapačkou vytáhl nad svou bránu a puk skončil na střeše jeho svatyně!
     
    05:27
    Dustin Brown dostal dvě minuty za hákování a Chicago Blackhawks si po necelých šesti minutách zahraje v dnešním zápase první přesilovou hru.
     
    06:26
    Před bránou Petera Budaje vznikl obrovský závar, slovenský brankář mu ale dokázal odolat a Jonathan Toews se z blízkosti nadvakrát nebo natřikrát snažil prosadit marně!
     
    06:54
    Chicago právě vstřelilo branku!
    JONATHAN TOEWS si na vrcholu pravého kruhu pro vhazování srovnal puk na hůl a poté nádhernou střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Petera Budaje přesně do bližšího pravého horního rohu brány. Chicago využilo přesilovou hru a ujímá se vedení 1:0! Asistence: Brian Campbell a Nick Schmaltz.
    06:54 Jonathan TOEWS - 1:0
     
    07:30
    Derek Forbort dostal dvojitý trest za vysokou hůl, když v pravém rohu obranného pásma zasáhl jednoho z hráčů Chicaga do obličeje, ve kterém se následně objevila krev.
     
    08:44
    Chicago jako by si myslelo, že to půjde samo a zatím se marně snaží usadit v útočném pásmu. Los Angeles Kings třikrát v řadě vyhodilo puk až k bráně Coreyho Crawforda.
     
    09:29
    Artemij Panarin krásnou diagonální přihrávkou našel v blízkosti levé tyče volného Patricka Kanea, jeho následná střela ale zamířila nad a skončila na ochranném skle za bránou Petera Budaje!
     
    11:10
    Los Angeles se podařilo vyhodit puk znovu až k bráně Coreyho Crawforda a Blackhawks toho až na jednu nebezpečnou střelu Patricka Kanea během čtyřminutové přesilové hry příliš mnoho zatím nepředvedli.
     
    11:47
    Vyloučený Derek Forbot se vrátil zpět na ledovou plochu a po přerušení hry nás čeká krátká reklamní přestávka, po které jsme ihned zpět.
    Nádherný moment, o který se postarala Hossova dcera Zoja.

     
    12:32
    Blackhawks z obranného pásma pouze nahodili puk do zóny Kings tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění, a odjeli rychle střídat.
     
    13:19
    Arťom Anisimov hledal přihrávkou přes šířku brankoviště v blízkosti levé tyče Artemija Panarina, který se ocitl v obrovské šanci, po ledě ale nedokázal puk poslat do zdánlivě prázdné brány a Peter Budaj jeho pokus vleže vyrazil pravým betonem! Slovenský brankář vytáhl další fantastický zákrok.
     
    14:27
    Blackhawks jsou zatím výrazně nebezpečnější a nad Los Angeles Kings vedou zcela po zásluze. Hosté se sice také dostali k několika střelám, žádná ale bránu Coreyho Crawforda výrazně neohrozila.
     
    15:08
    Peter Budaj skvěle ucpal prostor u své pravé tyče a střelu Blackhawks z blízkosti vyrazil po bleskovém přesunu vyrazil za svou bránu.
     
    15:32
    Devin Setoguchi krásně vypálil z levé strany na vzdálenější pravou tyč, jenže Corey Crawford puk letící těsně nad ledem krásně viděl a levým betonem ho vyrazil mimo!
    Marián Hossa se svou rodinou během slavnostního ceremoniálu. Malou a roztomilou dceru Zoju nelze přehlédnout.

     
    16:20
    Dwight King ve středním pásmu zbytečně podrazil jednoho z hráčů Blackhawks a daroval svému soupeři v závěru první třetiny další přesilovou hru.
     
    18:20
    Brent Seabrook před pár okamžiky nahodil puk před bránu, kde ho mezi nohama skvěle tečoval clonící Arťom Anisimov a vzápětí pod pravým betonem Petera Budaje mířil do brány, slovenský brankář ale dokázal bleskově zareagovat a vleže kotouč nataženou pravou rukou, v níž má lapačku, vyrazil!
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:03
    Kings se dostali na pravém křídle k nahození, které Corey Crawford bez problému ukryl ve své lapačce a po spolehlivém zákroku přerušil hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Peter Budaj během první třetiny musel předvést několik skvělých zákroků, na jednu střelu ale nestačil, když se po necelých sedmi minutách v přesilové hře prosadil kapitán Chicaga Jonathan Toews a vstřelil svůj první gól v letošní sezóně NHL. Skóre po první třetině. Chicago Blackhawks 1 Los Angeles Kings 0.
    Blackhawks úvodní část zápasu v United Center opanovali.

     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:09.
     
    Statistiky po první třetině: Střely: 11-8; Zablokované střely: 1-3; Vhazování: 56%-44%; Hity: 3-15; Přesilové hry: 1/3-0/0; Trestné minuty: 0-8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    V United Center začala druhá třetina, do které domácí Blackhawks zásluhou kapitána Jonathana Toewse, který se prosadil v přesilové hře, vstupují s jednobrankovým vedením.
     
    20:38
    Richard Pánik se ocitl před bránou po přihrávce z pravého křídla ve skvělé šanci, jenže jeho následná střela z blízkosti levé tyče zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány a Kings vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění.
     
    21:23
    Tyler Toffoli na levém křídle nabral velkou rychlost a na vrcholu levého kruhu pro vhazování krásně vypálil zápěstím, Corey Crawford byl ale připraven a jeho pokus mířící přesně pod horní tyče pravým ramenem vyrazil!
     
    22:03
    Svěřenci Darryla Suttera vstoupili do prostřední části utkání pořádně zostra, zatím se jim ovšem skvělého brankáře domácího Chicaga překonat nepodařilo.
     
    22:24
    Los Angeles Kings se během první třetiny prezentovalo velice fyzicky náročným hokejem, o čemž dokonale svědčí 15 hitů. Jen pro porovnání, Blackhawks předvedli během úvodní třetiny hity pouze tři.
     
    22:50
    Corey Crawford vyjel za svou bránu, kde zastavil nahození Kings z levého křídla a poté holí podél mantinelu rozehrál.
     
    23:19
    Michal Kempný se uvedl na levém křídle krátce za modrou čárou střelou s příklepem, jeho pokus byl ovšem nepřesný a zamířil vedle bližší levé tyče brány Petera Budaje.
     
    24:27
    Patrick Kane předvedl v útočném pásmu nádherný oblouk, během něhož si z pravého křídla vybruslil na vrchol levého kruhu pro vhazování a poté napřáhl k táhlé střele letící těsně nad ledem, kterou v blízkosti levé tyče srazil mimo jeho spoluhráč Jonathan Toews.
     
    25:44
    Derek Forbort se chtěl v levém rohu obranné pásma zbavit obloukem napadajícího Nicka Schmaltze, což se mu sice podařilo, jenže vzápětí ztratil stabilitu a rozštípal se o mantinel. Michal Kempný toho vzápětí využil a na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, jeho následný pokus byl ale zablokován.
     
    26:02
    Tyler Motte předvedl nádhernou individuální akci, když mezi nohama jednoho z hráčů Kings prohodil puk mezi nohama a poté se protáhl mezi dvěma věžemi Los Angeles před bránu, hrad se mu ale dobýt nepodařilo, když v blízkosti levé tyče nedokázal puk zvednout nad pravý beton Petera Budaje, který předvedl úžasný zákrok a podržel svůj tým nad vodou!
     
    26:41
    Brent Seabrook chtěl na pravém křídle puk od modré čáry nahodit před bránu, jenže puk promáchl a podařilo se mu to až na druhý pokus. Před Peterem Budajem ovšem nebyl nikdo.
     
    27:54
    Brian Campbell krásně vypálil od modré čáry, jenže jeho střela letící těsně nad ledem trefila před bránou pouze jednoho z jeho spoluhráčů, od kterého se puk odrazil do pravého kruhu pro vhazování. Tam se vzápětí dostal k dorážce Jonathan Toews, jeho střela zápěstím ale zamířila vedle přední tyče.
     
    28:30
    Chicago Blackhawks po celý dosavadní průběh zápasu tahá za delší konec lana a Los Angeles Kings jako by nemělo síly se zápasem něco udělat. Hráči z Kalifornie působí hodně unaveně.
     
    29:18
    Matt Greene odvedl v obraně dobrou práci, když střelu Blackhawks z vrcholu levého kruhu pro vhazování zablokoval.
     
    30:12
    Patrick Kane krásnou diagonální přihrávkou z pravého křídla hledal na vzdálenější levé straně útočného pásma Duncana Keitha, ten se ale po puku natahoval marně a nedokázal ho zpracovat.
     
    31:09
    Marián Hossa na pravém křídle nabral dobrou rychlost a po pěkném oblouku se z ostrého úhlu snažil puk bekhendem nahrnout na bránu, jeho následný pokus ale skončil mimo.
     
    31:53
    Duncan Keith zkusil vypálit na levé straně od modré čáry, jeho následná táhlá střela ale byla na vrcholu levého kruhu pro vhazování zablokována.
     
    32:24
    Trevor Lewis se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát nedokázal skvělého Coreyho Crawforda překonat! Brankář Chicaga dokázal s útočníkem Kings skvěle bruslit a v blízkosti své pravé tyče ho vychytal.
    Návrat do historie hostujícího LA Kings, konkrétně roku 1979.

    On January 13, 1979, the great Marcel Dionne, Dave Taylor & Charlie Simmer were put on the same line.

    Video zveřejněné uživatelem LA Kings (@lakings),


     
    33:30
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Marián Hossa si z pravého křídla krásně sjel po zadovce Artemije Panarina před bránu, kde nádhernou bekhendovou přihrávkou předložil puk ARŤOMU ANISIMOVI, kterému sice puk na chvíli sjel z čepele, poté si ho ale dokázal stáhnout na střelu a nad ležícím Peterem Budajem ho poslal v blízkosti levé tyče zápěstím pod víko. Asistence: Marián Hossa a Artemij Panarin.
    33:30 Arťom ANISIMOV - 2:0
     
    34:28
    Chicago v necelých sedm minut před koncem druhé třetiny využilo svou převahu ke vstřelení druhého gólu a nyní to s Kings vypadá opět o něco hůře. Hosté jsou všude pozdě.
     
    35:08
    Domácí hokejisté tentokrát uspěchali rozehrávku a kolmá přihrávka zamířila vedle levé tyče brány Petera Budaje na zakázané uvolnění, po kterém se hra přesunula před bránu Coreyho Crawforda.
     
    35:20
    Blackhawks rychle otočili hru, jenže v blízkosti střídaček zavezli puk do útočného pásma příliš brzo a jejich akci zastavilo postavení mimo hru. Hra byla vykázána do středního pásma.
     
    36:44
    Michal Kempný skvěle ucpal prostor na levé straně obranného pásma a neumožnil Kings proniknout do šance. Český obránce navíc vzápětí pod tlakem skvěle rozehrál.
     
    37:29
    Dennis Rasmussen za bránou Petera Budaje tak dlouho sváděl tuhý boj o puk, až se kotouč zvedl do vzduchu a skončil v ochranné síti.
     
    38:17
    Jonathan Toews mezi kruhy obranného pásma zahákoval Anžeho Kopitara a Los Angeles Kings si v dnešním zápase zahraje první přesilovou hru.
     
    38:44
    Chicago Blackhawks v letošní sezóně NHL přečkalo 50% přesilových her a v této statistice mu patří poslední 30. příčka. Los Angeles Kings naopak využilo 15% početních výhod.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Blackhawks před svými fanoušky v United Center navázali ve druhé třetině na skvělý výkon z úvodního dějství a po úvodní brance Jonathana Toewse ze sedmé minuty se v prostřední části zapsal mezi střelce po bekhendové přihrávce Mariána Hossy svým šestým gólem v letošní sezóně NHL Arťom Anisimov. Kapitán Chicaga byl v závěru druhé třetiny vyloučen a Kings budou v závěru třetí části dohrávat přesilovou hru, která potrvá sedmnáct sekund. Skóre po druhé třetině. Chicago Blackhaws 2 Los Angeles Kings 0.
    Hlavní trenér Darryl Sutter dnes nemá příliš důvodů k radosti.

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:04.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely: 21-19; Zablokované střely: 6-14; Vhazování: 51%-49%; Hity: 8-27; Přesilové hry: 1/4-0/1; Trestné min.: 2-8.
    Ve tvářích hráčů Los Angeles Kings se dnes objevuje bezmoc.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Blackhawks vstoupili do závěrečné části sice v oslabení, to jim ovšem nemusí vůbec vadit, protože nad Los Angeles Kings vedou zatím s přehledem 2:0.
     
    40:45
    Devin Setoguchi dostal dvě minuty za držení poté, co na pravém křídle v blízkosti střídaček stáhl k ledu zezadu unikajícího Richarda Pánika.
     
    41:59
    Patrick Kane zkusil na pravém křídle po bekhendové přihrávce a krásné zadovce Briana Campbella vypálit z vrcholu pravého kruhu pro vhazování zápěstím na přední tyč, Peter Budaj byl ale u své levé tyče tyče připraven a puk ukryl ve své výstroji.
     
    42:46
    Vyloučený Devin Setoguchi naskočil z trestné lavice zpět na led a Los Angeles Kings přečkalo úspěšně čtvrtou z pěti přesilových her Chicaga Blackhawks, které stále vede 2:0.
     
    43:38
    Brian Campbell zavezl puk středem do útočného pásma a těsně za modrou čárou napřáhl ke střele, která byla jedním z hráčů Los Angeles Kings přizvednuta do ochranné sítě.
     
    44:23
    Peter Budaj se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Blackhawks se středního pásma a poté v klidu rozehrál.
     
    44:56
    Richard Pánik na levém křídle nabral rychlost a po krásném objetí brány nabil na střelu přihrávkou podél hrazení Duncanovi Keithovi, obránce domácího týmu ovšem pálil bez přípravy těsně nad ledem pouze do náruče připraveného Petera Budaje.
     
    45:29
    Kings se dostali z ničeho nic do přečíslení 2 na 1, jenže to v těsné blízkosti brány přehnali s přihrávkami a jeden z hráčů Chicaga puk odpálil do bezpečí. Devin Setoguchi měl v akci prsty, zakončit se mu ale nepodařilo.
     
    45:52
    Nick Schmaltz na pravé straně nabral neskutečnou rychlost, Drew Doughty se ale nenechal přebruslit a od puku ho čistě odstavil! Volný kotouč vzápětí mířil setrvačností k pravé tyči, Peter Budaj ale vleže předvedl skvělý zákrok a levým betonem ho zastavil.
     
    46:24
    Před bránou Coreyho Crawforda vznikl obrovský závar, hostující hráči los Angeles Kings z něho ale nedokázali nic vytěžit.
     
    46:52
    Další útočnou akci Chicaga vzápětí na pravém křídle v blízkosti střídaček zastavil ofsajd a hráči se sjeli k sobě, aby si něco vyříkali, vše se ale obešlo bez potyčky a vyloučení.
    Marián Hossa společně s rodinou a pamětní plaketou 500 gólů.

     
    47:05
    Corey Crawford vyjel rychle ze své brány, aby nahozený puk Los Angeles Kings před jedním z hostujících hráčů holí odpálil do bezpečí.
     
    47:17
    Chicago Blackhakws hrálo v šesti a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odjel odpykat Artemij Panarin.
     
    47:29
    Drew Doughty napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke krásné tvrdé střele s příklepem, která mířila pod horní tyč a Corey Crowford už byl překonaný, brankáře Blackhawks ale vzápětí zachránila horní tyč, od níž se puk odrazil mimo!
     
    48:17
    Los Angeles Kings zavezli puk na pravém křídle do útočného pásma příliš rychle a jeho akci přerušilo postavení mimo hru.
     
    48:40
    Nic Dowd přidržel hůl unikajícímu Mariánovi Hossovi, který se ve středu obranného pásma snažil vyvést puk. Hra bude pokračovat 37 sekund ve hře 4 na 4 a poté začne zkrácená přesilová hra domácího Chicaga.
     
    49:26
    Artemij Panarin se krásně zbavil pohybem jednoho ze stínících protihráčů Kings a poté napřáhl z pravého kruhu pro vhazování k prudké střele, která zamířila nad a skončila na ochranném sklu.
     
    50:41
    Brent Seabrook na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, jeho následná střela ale zamířila vedle přední pravé tyče.
     
    51:29
    Oba týmy již hrají v plném počtu a hra se v rychlém tempu přelévá ze strany na stranu. Kings zatím ve třetí třetině hrají ze všech částí nejlépe a vytváří si šance, jednou dokonce orazítkovali tyč.
     
    52:17
    Duncan Keith se s tím nemazlil a od modré čáry na levém křídle napřáhl k prudké střele zápěstím, která zamířila pouze doprostřed brány a po zákroku Petera Budaje dostala v United Center prostor komerční přestávka.
    Marián Hossa kromě plakety dostal na památku také zlatou hůl, na které jsou vyryty milníky 100, 200, 300, 400 a 500.

     
    53:08
    Anze Kopitar si na levém křídle zpoza brány vybruslil do střelecké pozice, jeho následnou střelu z otočky ale zablokoval dobře postavený Richard Pánik.
     
    54:45
    Do konce utkání zbývá odehrát něco málo přes pět minut a Chicago Blackhawks v pohodě kontroluje vývoj dnešního zápasu, v jehož závěru vede stále 2:0.
     
    55:20
    Kyle Clifford na levém křídle vypálil od mantinelu, jeho následnou střelu ale na přední tyči vyrazil levým betonem připravený Corey Crawford, který je blízko shutoutu.
     
    56:13
    Peter Budaj pouze zkontroloval nahození Chicaga a puk se po jeho vyjetí z brány po pravém betonu svezl do levého kruhu útočného pásma Chicaga, kde nebyl nikdo z domácích hráčů.
     
    57:04
    Čas neúprosně hovoří v neprospěch Los Angeles Kings, které nemá v závěru utkání síly na to, aby se se zápasem pokusilo něco udělat.
     
    57:38
    Jako bych to zakřikl a Corey Crawford v rychlém sledu předvedl tři velice těžké zákroky! Nejprve z blízkosti pálil mezi jeho betony Kyle Clifford a vzápětí to zkoušel od modré čáry tvrdou střelou Drew Doughty. Ani jeden z nich ale neuspěl, stejně jako dvakrát z levého křídla Alec Martinez.
     
    57:46
    Kyle Clifford před bránou čistil prostor pomocí vysoké hole a Chicago může zápas v klidu dohrát v přesilové hře.
     
    58:11
    Zaměřeno na ...

    Arťom Anisimov dnes vstřelil druhý gól utkání a bodoval v sedmém zápase v řadě.
     
    58:50
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jonathan Toews se na levém křídle krásně protáhl kolem dvou protihráčů a táhlou střelou orazítkoval levou tyč, od níž se puk odrazil do rozhodčího Stevea Kozariho a zpoza brány vzápětí na hůl MARIÁNA HOSSY, který z pravého kruhu pro vhazování zamířil do prázdné brány a oslavil svůj večer asistencí a gólem! Asistence: Jonathan Toews.
    58:50 Marián HOSSA - 3:0
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Chicago Blackhawks bylo od úvodních minut lepším týmem a zásluhou Jonathana Toewse, který vstřelil v sedmé minutě v přesilové hře svůj první gól v letošní sezóně, a Arťoma Anisimova do závěrečné třetiny s dvoubrankovým vedením. Corey Crawford předvedl v závěru zápasu několik těžkých zákroků a vychytal svůj 20. shutout v kariéře NHL. Fantastický večer prožil také Marián Hossa, který byl před zápasem oceněn za dosažení 500. gólu v NHL, a během utkání ho oslavil asistencí a poté gól do prázdné brány. Konečný výsledek. Chicago Blackhawks 3 Los Angeles Kings 0.
    Marián Hossa oslavil svůj fantastický večer gólem a výhrou.

     
    Statistiky: Střely: 29-32; Zablokované střely: 10-16; Vhazování: 51%-49%; Hity: 13-37; Přesilové hry: 2/7-0/2; Trestné minuty: 4-14.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Corey Crawford (CHI) 32 zák., 0 gólů, 100%
    2. Jonathan Toews (CHI) 1+1
    3. Marián Hossa (CHI) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Kempný (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:28
    Michal Rozsíval (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:42
    Marián Hossa (CHI) 1+1, 3 střely, čas na ledě 16:04
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:14
    Peter Budaj (LAK) 26 zák., 2 góly, 92,9% (02:54:47)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Toews (B. Campbell, Schmaltz), 34. Anisimov (Hossa, Panarin), 59. Hossa (Toews)


    Chicago Blackhawks: Crawford – Keith (A), B. Campbell, Hjalmarsson, Seabrook (A), Kempný, Rozsíval – Pánik, Toews (C), P. Kane – Panarin, Anisimov, Hossa – Motte, Krüger, Schmaltz – Hinostroza, Rasmussen, Tootoo. Hlavní trenér: Joel Quenneville.
    Los Angeles Kings: Budaj – Muzzin, Doughty (A), Martinez, Gilbert, M. Greene, Forbort – King, Kopitar (C), Toffoli – Pearson, J. Carter (A), Setoguchi – Andreoff, Dowd, D. Brown – Clifford, N. Shore, Lewis. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Dan O'Halloran. Čároví: Jonny Murray, Devin Berg

    Diváci: 21 329
    bahis siteleri