NY Islanders – Philadelphia 2:3 (0:1 po s.n.) | Buffalo – Toronto 1:2 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 5:3 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Tampa – Boston 3:4 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 1:0 (kon.)
Florida – New Jersey 4:3 (po pr.) | Chicago – Colorado 4:0 (kon.) | Dallas – St. Louis 6:2 (kon.)
Arizona – Nashville 3:2 (2:0 po s.n.) | Los Angeles – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | San Jose – Calgary 2:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Calgary Flames
Pátek 04.11.2016, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Calgary tahalo za delší provaz většinu zápasu i díky Michaelu Frolíkovi.
     
    Tři hvězdy utkání

    Matthew Tkachuk (CGY) (2 + 0)
    Deryk Engelland (CGY) (0 + 2)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 2) (06:08:24)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 16:19)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 2, 5 střel na branku, čas na ledě 16:40)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 28

    Calgary Flames: 22
     
    Je konec zápasu mezi San Jose Sharks a Calgary Flames. Utkání bylo podle očekávání velmi vyrovnané a napínavé až do poslední vteřiny, nakonec berou body ze zápasu hosté. Jestli byl tento duel něčeho důkazem, tak faktu, že ne vždy záleží na herním projevu. V hokeji prostě rozhodují branky. A těch dnes dalo více mužstvo Plamenů. San Jose mělo ve druhé i třetí části o něco více ze hry, ale nevyužilo tolik možností. Dva góly dnes zaznamenal útočník Flames Matthew Tkachuk, který zaznamenal i vítěznou trefu. Smolný závěr pro San Jose a naopak radostný pro kanadský celek. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Pokračuje se tedy vhazováním na stejném místě jako před několika okamžiky, ale San Jose to nyní bude mít už hodně těžké.
     
    59:38
    Rozhodčí si ještě jeli předchozí situaci zkontrolovat na video, jestli náhodou puk neskončil v kleci. Ale to je málo pravděpodobné, i tak je tento krok od arbitrů zápasu rozumný.
     
    59:38
    Hodně velká mela na brankovišti Calgary, kde se hned několik hráčů tlačilo do klece a snažilo se tam docpat kotouč po ledě. Ale nakonec neúspěšně, je z toho pouze další vhazování.
     
    59:27
    Až nyní musel Chad Johnson zasahovat a nakonec raději i přerušit hru. Bude se vhazovat po jeho levé ruce na pravém kruhu.
     
    59:08
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, Žralokům se nyní vůbec nedaří trvaleji usadit před zařízením jejich soupeře.
     
    58:48
    Schlemko mohl pálit od modré čáry a také tak nakonec učinil. Ale netrefil puk přesně a San Jose následně rychle přišlo o útočnou třetinu.
     
    58:37
    San Jose Sharks si celkem pochopitelně vybírají oddechový čas.
     
    58:37
    Chad Johnson má kus černé gumy v rukavici poté, co jej od levého mantinelu prověřil Joe Thornton. Celkem snadná práce pro gólmana hostů.
     
    58:23
    Hokejisté San Jose Sharks už hrají s prázdnou brankou a jedním hráčem v poli navíc. A prozatím domácí parta drží útočné pásmo.
     
    58:06
    Navíc si nyní musel zásah připsat Martin Jones, na jehož pálil Gaudreau. Calgary má k dispozici vhazování v útočné třetině.
     
    57:50
    Obránci domácích čekají, až jejich spoluhráči dostřídají a budou moci postupovat směrem dopředu. Ale zatím se hraje převážně ve středním pásmu.
     
    57:21
    Zakázané uvolnění hostů. Martin Jones zatím zůstává v brance, ale dá se očekávat, že zanedlouho zamíří na střídačku.
     
    57:09
    Žraloci až moc spěchali do útočné třetiny. Na modré čáře jim je odpískáno postavení mimo hru. Takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:28
    Thorntonova střela málem překvapila brankáře hostů, ale puk nakonec zamířil jen k zadnímu mantinelu.
    55:39 Matthew TKACHUK - 2:3
     
    55:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Jestli dnes hostující hokejisté něco opravdu umí, tak je to překvapit úplně všechny a v úplně nečekanou chvíli. Znovu podobná situace jako na konci druhé třetiny. Ani teď neměli hosté více ze hry a trápili s přechodem do útočného pásma. Jenže pak přišla jediná povedená akce a rázem panuje na střídačce Plamenů radost. MATTHEW TKACHUK zasunul bekhendem puk po ledě za Martina Jonese a dává tak druhou branku duelu. Tato chyba může San Jose hodně mrzet. Času do konce moc nezbývá. Asistence: Michael Frolík, Deryk Engelland.
     
    55:20
    Důkazem budiž zakázané uvolnění, kterého se nyní Calgary dopustilo.
     
    55:13
    Calgary čeká na rozehrávku zpoza vlastního zařízení, jenže hostům kombinace přes střední pásmo ve třetí periodě vůbec nevycházejí.
     
    54:48
    Rychlé nahození od modré čáry Martin Jones moc neviděl, ale puk nakonec vůbec nemířil na branku, takže brankář San Jose mohl zůstat v klidu.
     
    54:38
    Ještě jedna komerční pauza před koncem základní hrací doby. Uvidíme, jestli se někdo do konce třetí dvacetiminutovky ještě dokáže prosadit.
     
    54:28
    Joe Pavelski zpátky na ledě, Tomáš Hertl se snažil ještě z druhé vlny dostat ke kotouči, ale nedokázal jej zavčas trefit.
     
    53:48
    Justin Braun a jeho střelecký pokus okamžitě po vhazování. Tato rána ale rozezvučela jen mantinel za branko Johnsona.
     
    53:44
    Zakázané uvolnění hostů, Žraloci tedy v klidu zůstanou v útočném pásmu a mohou vymýšlet další ofenzivní akce.
     
    53:13
    Tierney opět před brankou, konkrétně na pravém kruhu v souboji s Brodiem. Ale ke střele nedošlo, obrana Calgary si nyní dává hodně velký pozor na to, co se děje před jejím gólmanem.
     
    52:35
    Ferland hledal Giordana ve středním pásmu, tahle nahrávka ale hokejistům v bílých dresech vůbec nevyšla. A tak na druhé straně novou akci pro San Jose zakládal obránce Schlemko.
     
    52:02
    Joonas Donskoi hledal Coutureho, ten ale byl ke hře zrovna zády a netušil plány svého spoluhráče. Hraje se stále hodně svižně a je téměř jasné, že další branka tohoto zápasu určí vítěze. Pravděpodobně.
     
    51:13
    Tierney chtěl k asistenci u druhé branky přidat i gól. Možná se mohl dostat sám až před branku, ale obránci Calgary jej nenechal proniknout do vyložené pozice.
     
    50:38
    Už pokračujeme ve hře, opět San Jose za brankou soupeře, odkud vymýšlí útočníci nové akce. Pro tuto chvíli ale domácí nebudou střílet směrem na klec.
     
    50:29
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci proběhne vhazování ve středním pásmu.
     
    50:20
    A domácí by očividně zápas rádi dokonce otočili ve svůj prospěch, opět střela od modré čáry, kterou musel hostující ochránce klec velmi rychle řešit.
    49:18 Melker KARLSSON - 2:2
     
    49:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tlak San Jose ve třetí třetině a obrovské šance domácích nakonec pramení ve vyrovnání skóre na kostce v SAP Center. A hala v Kalifornii jásá, pochopitelně. Znovu sehrála velkou roli situace na modré čáře, odkud posílal puk směrem na Johnsona obránce Žraloků Vlasic. Jenže dráhu kotouče ještě dokázal změnit mladý útočník MELKER KARLSSON. Puk sice těsně doskotačil za brankovou čáru, ale vše je dle pravidel v pořádku. Čeká nás napínavý závěr zápasu. Asistence: Marc-Edouard Vlasic, Chris Tierney.
     
    49:13
    Hra je přerušena, puk totiž skončil někde mezi diváky.
     
    48:50
    Calgary je kompletní, ale Vlasic teď hodně zavařil hostující obraně. Brankář Plamenů měl co dělat, aby si pohlídal situaci před svými zraky, do situace se zapojil také Hertl. Stav ale zůstává stejný.
     
    48:11
    Už hrají domácí klasickou přesilovku v pěti proti čtyřem a Logan Couture měl slibnou možnost u levé tyče. Ale ani tak se nedokázal prosadit a skórovat.
     
    47:38
    Ještě pálil Brent Burns, ale trefil jen mantinel za brankou Johnsona a následně už končí kus černé gumy ve středním pásmu, kam se pryž rychle odrazila.
     
    47:13
    Teď se naopak k zakončení chystal kapitán domácích, jenže netrefil branku podle představ a kus černé gumy končí mimo tři tyče.
     
    46:48
    Na modré čáře San Jose pochopitelně znovu operuje Brent Burns, který následně posílal puk na Thorntonta. A pak to byl právě bek Sharks, kdo střílel z dálky.
     
    46:42
    Rozhodčí zároveň posílá na trestnou lavici dalšího hráče. Dvě minuty za hrubost inkasuje hostující T. J. Brodie. Takže je tu přesilová hra čtyři na tři pro Žraloky.
     
    46:42
    Kus černé gumy je mimo hrací plochu, vhazovat by se po komerční přestávce pravděpodobně mělo někde ve středním pásmu.
     
    46:18
    Zatím je ve čtyřech mužích na ledě aktivnější San Jose, kterému očividně větší prostor mezi mantinely vyhovuje. Na další střelu však čekáme.
     
    45:40
    Po předchozí situaci u domácí klece se bude vylučovat na obou stranách barikády. Matthew Tkachuk z Calgary a Brenden Dillon dostávají oba po dvou minutách za hrubost. Bude se tedy hrát ve čtyřech proti čtyřem.
     
    45:40
    Hra přerušena u Martina Jonese, kde je nyní hodně rušno a ostro. To už je Tomáš Hertl zpátky na ledě a San Jos nemělo s tímto oslabením vůbec žádné trable.
     
    45:10
    A další přečíslení dva na jednoho ve vlastním oslabení. Neskutečné, co si domácí dovolí v soupeřově přesilovce. Boedkerovi chybělo jen málo, aby poslal kus černé gumy do branky.
     
    44:33
    Puk nyní často ve středním pásmu a skoro to vypadalo, že se domácí dostanou do příležitosti i ve vlastním oslabení. Nakonec se jim to nepovedlo, i tak ale udrželi puk daleko od své klece.
     
    44:08
    San Jose ale zatím v pohodě brání a vyhazuje znovu kotouč přes všechny čáry. Hosté ještě nestačili vůbec vypálit na branku.
     
    43:38
    Je tu ovšem přesilová hra pro Calgary Flames. Tomáš Hertl ze San Jose je odeslán na trestnou lavici. Český útočník dle soudu rozhodčího podrazil soupeře, takže bude muset dvě minuty pykat.
     
    43:29
    Flames sice měli chvíli kus černé gumy na hokejkách v útočném pásmu, ale brzy o něj zase přišli.
     
    43:02
    Johnson za brankou pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou a pak musel zase rychle zpátky do branky, aby nevznikly další problémy pro jeho mančaft.
     
    42:30
    Marleau se málem dokázal protáhnout do zakončení před hostující klecí, na poslední chvíli mu sjel puk z hokejky. Sharks mají nyní daleko více ze hry a hrají také více s klidem.
     
    42:00
    Postavení mimo hru San Jose Sharks, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:48
    Tomáš Hertl si dělal zálusk na únik po levém mantinelu, jenže na poslední chvíli byl zastaven jedním z bránících hráčů soupeře.
    40:35 Brent BURNS - 1:2
     
    40:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jako bych to snad přivolal. Sotva jsem dopsal předchozí příspěvek, první přesilovková branka a zároveň první branka Sharks v tomto utkání vůbec je na světě. A hádejte, kdo ji měl na svědomí? Opět se prosazuje se svou pověstnou střelou od modré čáry BRENT BURNS. Ten propálil vše před sebou, včetně gólmana Chada Johnsona. Domácí jsou tedy zpátky v zápase a najednou tu máme daleko větší drama. Žralokům tento gól jistě vlije spoust krve do žil. Asistence: Joe Pavelski, Joe Thornton.
     
    40:28
    Couture převzal nahrávku od Burnse a tlačil se do zakončení. Útočník San Jose ale netrefil branku. Sharks už by ale potřebovali využít některou ze svých přesilovek.
     
    40:08
    Flames se hned na úvod třetiny osvobozují a vyhazují kotouč co nejdále od svého zařízení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Podaří se San Jose ještě otočit vývoj zápasu? Bude zajímavé závěrečné dějství sledovat.
     
    Zajímavost

    Věděli jste, že brankář Martin Jones ze San Jose má ze všech brankářů nejnižší průměr inkasovaných branek na domácím ledě, pokud budeme brát zápasy od 1. ledna letošního roku?
     
    Další statistiky

    Střely: 17:17
    Hity: 18:21
    Trestné minuty: 4:10
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 17

    Calgary Flames: 17
     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane. Vypadalo to, že ani v prostřední periodě neuvidíme branky. Ale v závěru uplynulé dvacetiminutovky se dvakrát po sobě prosadili hosté z Calgary. San Jose tedy má dvacet minut na to, aby s výsledkem ještě něco udělalo. Na začátku poslední části zápasu budou Žraloci dohrávat zbytek přesilové hry. Uvidíme, zda jim to pomůže ke skórování.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Poslední vteřiny z druhé třetiny a Sharks budou muset s dalším zakončením hodně spěchat.
     
    39:14
    Pavelski zkusil rychle vypálit, ale puk mu moc dobře nesedl na hokejku, Flames se následně osvobozují.
     
    38:55
    Ještě se bude na konci druhé třetiny vylučovat. Dvě minuty za podražení inkasuje hokejista Calgary Flames Sam Bennett. Je tu tedy možnost odpovědět pro San Jose Sharks.
    38:05 Matthew TKACHUK - 0:2
     
    38:05
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Další ukázka toho, jak může být hokej překvapivý a jak málo někdy stačí k tomu, aby puk spadl vícekrát po sobě nečekaně do branky. Calgary Flames sice nejsou aktivnějším celkem ve druhé periodě. Ale využívají šance a teď se jim podařilo prosadit podruhé v krátkém časovém sledu. Z pravé strany zkusil vystřelit MATTHEW TKACHUK a pokus se mu vyplatil. Kotouč dohopsal až za záda domácího brankáře. Poměrně nečekaný vývoj vzhledem ke hře, kterou Sharks doposud ukazovali. Asistence: Deryk Engelland, Michael Frolík.
     
    37:47
    San Jose co nejrychleji střídá a zároveň uhání směrem k brance Johnsona. Jenže Haley netrefil branku.
    36:32 Troy BROUWER - 0:1
     
    36:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Jako blesk z čistého nebe přišla tato první branka utkání, na kterou jsme čekali skoro celé dvě třetiny zápasu. Ale rozhodně nejde říci, že by se jednalo o štěstí, ba naopak, hodně parádní akce. Ferland totiž poslal nádhernou přihrávku zpoza branky. A před klecí Martina Jonese už stál připravený zakončit TROY BROUWER, který už neměl tak těžkou úlohu. Brankář San Jose Sharks totiž nebyl ve výhodné situaci a nestíhal se přesunout ke své levé tyči. Hosté jdou tedy do vedení a je na San Jose, aby nějakým způsobem zkusilo reagovat. Asistence: Micheal Ferland, Sam Bennett.
     
    36:07
    Jone si za svou klecí zahrál s kotoučem, ale rozehrávka se mu moc nepovedla a beci Sharks ještě museli projevit hodně snahy, aby situaci s klidem vyřešili.
     
    35:53
    San Jose až moc spěchalo do útočného pásma. Logan Couture zůstal v postavení mimo hru.
     
    35:25
    Nahození od jednoho z beků Flames na branku, tahle šance ale ještě potřebovala nějakou teč, pokud měla případně propadnou za domácího ochránce svatyně.
     
    35:16
    Před domácím zařízením se malinko přiostřilo, došlo k pár šťouchancům. Ale není to nic vážného, rozhodčí situaci uklidnil a proběhne buly před zraky Martina Jonese.
     
    34:54
    Calgary Flames rozehrávají za svou klecí, ale hodně nepřesně, málem si hosté sami zkomplikovali situaci u svého gólmana.
     
    34:27
    Chad Johnson po další střele San Jose přidržel puk a přerušil hru. Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, poté budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    34:18
    Tempo se oproti první polovině tohoto dějství zklidnilo a týmy si dávají mnohem větší záležet na rozehrávce.
     
    33:52
    Po nerozhodném souboji o kotouč u mantinelu rozhodčí ukazuje, že se bude vhazovat na modré čáře.
     
    33:33
    Nyní už San Jose Sharks zpátky v útočné třetině, ale moc dlouho se za brankou Johnsona neohřálo. Ještě Tomáš Hertl měl chvíli čas na střelu, ale promeškal jej.
     
    33:25
    Schlemko velmi dobře našel Tomáše Hertla, ale rozhodčí následně pro jednu ze stran píská přihrávku rukou, takže se bude muset buly opakovat.
     
    33:09
    Jones pro jistotu zachytil puk a zařídil nové buly, než aby riskoval další problémy z případných dorážek.
     
    32:34
    Brodie a Giordano v dobrém přechodu přes modrou útočnou čáru, ale jejich spoluhráči neudrželi útočné pásmo. Je pravda, že Flames rozhodně nemají tolik šancí jako jejich soupeř.
     
    32:06
    Už se znovu hraje, kus černé gumy na své hokejky získali hosté. Johnny Gaudreau následně hodně nejistě zavezl kus černé gumy do útočné třetiny.
     
    31:56
    Martin Jones sice nyní zasahoval, ale spíš symbolicky zachytil kotouč a přerušil hru. Následuje reklamní přestávka, po jejím konci proběhne buly v obranné třetině San Jose.
     
    31:37
    Martin a Hertl si nahrávali u levého mantinelu, pak obránce San Jose vypálil a někdo ještě dokázal jeho zakončení zblokovat před zařízením hostů.
     
    31:01
    Další dlouhá pasáž bez přerušení, jako by snad hráči chtěli mít tento zápas co nejdříve za sebou. Brent Burns prověřil Johnsona další ze svých střel.
     
    30:34
    Na druhé straně Brodieho tvrdé zakončení, jenže nemířilo přesně, takže to nebyla moc velká příležitost.
     
    30:00
    Jsme v polovině základní hrací doby. Couture doloval kotouč u mantinelu a nakonec získal pro Kaliforňany slibnou možnost. Jeho rána mířila těsně vedle.
     
    29:18
    Kulak a Gaudreau si vyměnili nahrávku v útočném pásmu, ale když se pokoušeli vystřelit, neuspěli. Martin Jones si tedy ani teď nepřipíše další ze svých zásahů do statistik.
     
    28:50
    Až teď se Plamenům povedlo dostat neposednou pryž aspoň do středního pásma. Chiasson se dokonce pokusil vystřelit z dálky.
     
    28:15
    Karlsson a Thornton společně získávali puk u mantinelu v útočném pásmu. Sharks nyní hodně tlačí jejich soupeře a skoro to vypadá, jako by byla jen otázka času, než se domácí prosadí.
     
    27:50
    Mikkel Boedker se točil z pravého kruhu do šance, ale když chtěl zakončovat bekhendem, puk špatně trefil a bylo po šanci. San Jose pak přišlo o pásmo.
     
    27:15
    A zase hned po buly následovala střela jednoho z beků v černém trikotu. Tentokráte ale kotouč zamířil mimo tři tyče, takže Johnson vůbec nemusel zasahovat.
     
    27:08
    Hertl čekal po střele Burns před brankou na teč, ale gólman hostů v pohodě zachytil puk do náruče. Následuje komerční přestávka, po jejím konci pokračujeme.
     
    26:49
    Donskoi dostával touš na hokejku slibně před branku, ale zakončení mu nevyšlo podle představ. Není ale pochyb o tom, kdo si zatím v prostředním dějství vypracovává lepší šance.
     
    26:23
    Flames jen nahodili puk do pásma soupeře, potřebovali vystřídat a poslat na led čerstvé síly. A to se jim povedlo, pak mohli vymýšlet další taktiku.
     
    25:38
    Až nyní posouzeno zakázané uvolnění hostů a hráči si tak konečně mohou chvíli vydechnout.
     
    25:30
    Stála ještě rozhodčí nemusel přerušovat hru, Hamilton se hnal za kotoučem k brance Sharks.
     
    24:51
    Další veliká šance San Jose Sharks, Brent Burns nabízel spoluhráči kotouč před prázdnou branku a halou to jen zahučelo. Chybělo teď domácím jen opravdu málo.
     
    24:28
    Pokračujeme velmi podobně jako v první třetině. Ani na začátku té druhé se skoro vůbec nepřerušuje a už je odehráno skoro pět minut.
     
    24:09
    Naopak to byl český útočník Michael Frolík, kdo se dostal do zakončení. Ale na jeho střelu Martin Jones moc dobře viděl a zastavil ji.
     
    23:38
    Chiasson a Jokipakka si vyměnili nahrávku, ale k zakončení už z jejich hokejek nedošlo.
     
    23:06
    Bouma hledal na modré čáře Stajana, ale nepřesně. Málem z toho byla protiakce Sharks, jež ztratili kotouč někde ve středním pásmu.
     
    22:25
    Bouma dostal pořádný hit od Boumy, měl problém po něm pokračovat ve hře. Další důkaz hostující tvrdé hry. Pak se navíc Hamilton prezentoval střelou od modré čáry.
     
    21:52
    Mikkel Boedker zůstal nikým nehlídaný před brankářem Johnsonem a kdyby lépe mířil, už mohla být na světe první branka tohoto zápasu.
     
    21:19
    Hned další vyhrané buly pro San Jose a okamžitý pokus o střelu po buly. Ta jednomu z mužů v černém trikotu nesedla a Flames odhazují kus černé gumy pryč.
     
    21:05
    Logan Couture a Donskoi kombinovali v pravém rohu, poté od modré čáry pálil Paul Martin a Chad Johnson musel vytáhnout zásah betonem.
     
    20:35
    Teď domácí mančaft rozehrával za svou klecí, aby se následně dostal poměrně snadno dopředu s toušem. Jenže nikdo z útočníků nebyl připraven zakončit.
     
    20:09
    Také na startu prostřední periody zvládli lépe buly Sharks, ale střely se nedočkali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Míříme zpátky do SAP Center, kde se chystá úvodní vhazování druhé třetiny. Pojďme na to!
     
    Blíží se začátek druhé třetiny, ve které budeme čekat na první branku utkání. Zatím mají oba celky po sedmi střelách na branku, ale výraznější šance prokazovali v první části San Jose Sharks.
     
    San Jose by, minimálně dle statistik, mělo přidat na důrazu. Jeden střet oproti hostujícím deseti je opravdu hodně veliký rozdíl.
     
    Další statistiky zápasu

    Střely: 7:7
    Hity: 1:10
    Trestné minuty: 4:8
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 7

    Calgary Flames: 7
     
    Tak tohle byla opravdu rychlost. Za půl hodiny čistého času zvládli hokejisté San Jose Sharks a Calgary Flames úvodní část vzájemného zápasu. Proč? Protože se skoro nepřerušovalo a duel má prozatím krásný spád. Gólmani sice nemají tolik práce, protože spousta střel míří vedle, ale fanoušci se jistě nenudí. Uvidíme, jestli prostřední dějství nabídne i branky. Zatím platí stav 0:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Hraje se na konci této části v obrovském tempu, ze strany na stranu a bez přerušení. Až je skoro škoda, že už bude úvodní perioda končit.
     
    19:00
    Johnson musel vyrážet kotouč po střele z dálky, pak zase následovalo přečíslení dva na jednoho na druhou stranu.
     
    18:28
    Už jen něco málo přes minutu do první sirény a stále čekáme, jestli se bude ještě alespoň jednou do konce třetiny přerušovat. Donskoi motal soupeře za jejich brankou.
     
    18:01
    Marleau a Hertl lovili kotouč u mantinelu, následně si jej i nahráli. Jenže nedošlo vůbec k tomu, aby se pokusili o nějaké lepší zakončení.
     
    17:37
    Další dlouhá pasáž bez přerušení, kterou máme možnost sledovat. I když se nyní mančafty snaží hodně střílel, gólmani moc práce nemají.
     
    17:11
    Brent Burns vymýšlel ze své obranné třetiny dlouho nahrávku, ta mu sice nevyšla, ale přesto se Žraloci nakonec dostali do útočného pásma po chybě jejich soka.
     
    16:33
    Hodně se hraje ve středním pásmu, kde probíhá spousta soubojů o kotouč. Brodie poté mířil směrem k brance Sharks, ale nedokázal zakončit.
     
    16:05
    Dva na dva směrem k brance Martina Jonese, hosté však nedokázali zavčas vystřelit po kombinaci. A tak to mohli zkusit na druhou stranu domácí.
     
    15:47
    Paul Martin je zpátky na ledové ploše, takže i Sharks první oslabení duelu zvládli. Bude se ale za malý okamžik vhazovat před jejich gólmanem.
     
    15:14
    Hamiltonova střela kousek nad ledem z dálky byla hodně nepříjemná. Jenže se následně odrazila na hokejku Tomáše Hertla a český útočník Žraloky osvobozuje.
     
    14:53
    A zase vyhození. S pukem si pak za svou klecí zahrál Chad Johson, aby pomohl s rozehrávko spoluhráčům.
     
    14:20
    Monahanovu střelu zkazil jeden z domácích mužů, který se do ní položil, pak už Žraloci opět vyhazují kotouč pryč. Ani Hamilton neudržel pásmo.
     
    13:55
    Ani Flames ale nezačínají přesilovku nejlépe, obrana San Jose okamžitě vyhazuje puk alespoň do střední třetiny hrací plochy.
     
    13:34
    Tak přeci jen se Plameny také dočkají přesilové hry ještě v první třetině. Hlavní rozhodčí zápasu posílá za katr muže jménem Paul Martin, ten se podle něj provinil hákováním. Takže možnost pro kanadský klub.
     
    13:10
    Trest číslo tři pro Calgary je u svého konce a je z toho další nevyužitá přesilovka. Žraloci zatím nenašli recept na soupeře v početních výhodách.
     
    12:40
    Teď navíc Flames málem zahrozili ve vlastním oslabení. Obrana kalifornského celku je dokázala až na poslední chvíli zastavit.
     
    12:08
    San Jose ve své třetí přesilové hře velmi aktivní, Johnson ale dokázal obě následující střely vyrazit. Neprosadil se se svou snahou ani obránci Vlasic.
     
    11:08
    Hned po buly si musel Johnson připsat zásah, jeden z obránců Sharks střílel od modré čáry.
     
    11:05
    Avšak trest za vysokou hůl dostává také domácí Joonas Donskoi, takže přesilovka San Jose nebude trvat čtyři, ale nakonec jen dvě minuty.
     
    11:05
    Už to vypadalo, že půjde za katr domácí hráč. Jenže tomu tak není a chystá se třetí trest pro hokejistu Calgary Flames. Brett Kulak zasáhl soupeře hokejkou do obličeje. Dostává dokonce vyšší trest na 2 + 2 minuty. Další složitá situace pro hosty.
     
    10:44
    Nevidíme nyní tolik šancí a spíše se vyčkává na to, kdo udělá větší chybu a povolí soupeři příležitost. To ale neznamená, že by se nehrálo ve vysokém tempu, ba naopak.
     
    10:16
    Domácí ještě pár chvil udrželi útočné pásmo, Schlemko toho chtěl využít a na modré čáře si chystal kotouč ke střele. Když ale vypálil, nedokázal přesně trefit zařízení.
     
    09:45
    Už jsme v polovině první třetiny. Tomáš Hertl hledal místo, kudy by mohl prchnout směrem na branku, nakonec to byl Dillon, kdo střílel od modré čáry.
     
    09:07
    Po delší časové odmlce hra za hostující klecí, z tohoto místa obdržel touš na hůl Brent Burns. Jenže obrovitý obránce San Jose už nestihl vypálit z výhodné pozice.
     
    08:52
    Ještě jeden povedený zásah gólmana v domácím trikotu, nyní musel tasit lapačku proti pokusu Ferlanda. Ale zatím to opravdu zvládá naprosto s klidem.
     
    08:24
    Mark Giordano nečekal a okamžitě střílel z dálky. Přestože se mu střela moc nepovedla, jasně ukázal spoluhráčům jedinou cestu, jak jeho tým může dnes uspět.
     
    08:06
    Ještě jedno vhazování před Jonesovými zraky a bude se opět opakovat další. Jelikož San Jose poslalo kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    07:57
    Přerušení ve středním pásmu, někdo z hostujících mužů se pravděpodobně dostal do postavení mimo hru, aniž by si to v dané situaci uvědomil.
     
    06:30
    Hned po buly se do šance tlačil T. J. Brodie. Zkusil kličkovat kolem klece, ale na Martina Jonese nevyzrál, ten totiž nechal dobře přiložený beton u tyčky.
     
    06:25
    Až nyní brankář San Jose Sharks v permanenci, možná doposud nejtěžší zákrok, který musel na brankovišti předvádět. Bude se pokračovat vhazováním, ale až po komerční pauze.
     
    06:03
    Důrazný souboj Warda s jedním z protihráčů u mantinelu, pak se hra na chvíli podívala před Martina Jonese. Tam ale dlouho nezůstala.
     
    05:24
    Alex Chiasson je zpátky na ledě, i druhou početní nevýhodu tedy Plameny v pohodě zvládly a neinkasovaly. Hra ještě zůstává nepřerušena a hraje se ve vysokém tempu.
     
    04:55
    Už ale Johnson má plné ruce a nohy práce. Jenže ani tak touš v síti nekončí, do konce druhého hostujícího trestu zbývají jen vteřiny.
     
    04:12
    Polovina z trestu Chiassona je minulostí, domácí si v této přesilovce připsali jednu lepší střelu. Když se o další pokoušel David Schlemko, netrefil zařízení.
     
    03:58
    Až nyní Calgary posílá kotouč alespoň do středního pásma. Sharks se následně na modré útočné čáře proviňují postavením mimo hru.
     
    03:42
    Patrick Mrarleau se objevil pro něj trošku méně typicky na modré čáře. Z tohoto místa také nakonec zakončoval, jenže Chad Johnson dokázal jeho pokus v pohodě zastavit.
     
    03:10
    Jenže moc dlouho Flames v pěti nezůstali, provinili se následně faulem a bude z toho další početní výhoda pro domácí. Alex Chiasson inkasuje od rozhodčího dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:30
    Hokejisté hostujícího celku jsou v plném počtu a první oslabení zápasu zvládli bez větších komplikací, teď už dokonce Chiasson a Monahan sami útočili.
     
    01:57
    Žraloci zpátky v útočné třetině, z jejich početní výhody však zbývají už jen vteřiny. Tomáš Hertl vezl touš po pravém mantinelu, pak o něj přišel.
     
    01:28
    Flames podruhé za sebou v tomto oslabení vyhazují kotouč pryč přes všechny čáry a uklidňují hru před svým gólmanem. San Jose má zatím problém trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    00:53
    Burns se zkusil vytočit do zakončení z rohu, jenže mu sjel puk z hokejky a nikdo z jeho spoluhráčů už se nedostal do rány zblízka.
     
    00:20
    Uběhlo jen dvacet vteřin z první třetiny a už tu máme první trest. Calgary Flames špatně střídali a jeden z jejich hráčů půjde pykat dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Týmový prohřešek odpyká Matthew Tkachuk. Přesilovka pro Sharks.
     
    00:08
    Jako první se kotouč na vhazování zmocnili hráči San Jose Sharks. Ti ale nedokázali dostat puk ze středního pásma kupředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už jen zazní hymny a budeme mít všechny oficiality splněny.
     
    Vše je pomalu připraveno k začátku utkání, hokejisté přicházejí na ledovou plochu.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme o několik málo chvilek později, takže rozhodně nikam neodcházejte.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Bødker, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Marleau, Hertl, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.

    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano (C), Brodie, Jokipakka, D. Hamilton, Kulak, Engelland – J. Gaudreau, Monahan, Chiasson – Versteeg, S. Bennett, Brouwer – Tkachuk, Backlund, Frolík – Bouma, Stajan, Ferland.

    Rozhodčí: Rehman, Chmielewski – Wheler, Sericolo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání zámořské hokejové soutěže. Budeme sledovat zápas dvou týmů z Pacifické divize, očekáváme velmi vyrovnaný souboj. Nastoupí proti sobě San Jose Sharks a Calgary Flames. Zajímavé bude sledovat české útočníky Tomáše Hertla a Michaela Frolíka, jimž se na začátku sezóny daří.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (4 + 4)
    Michael Frolík (CGY) (5 + 2)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu utkaly naposledy ještě v rámci minulé základní části, konkrétně v březnu letošního kalendářního roku. Tenkrát San Jose Sharks zavítali do Kanady a Flames porazili těsným výsledkem 2:1 po prodloužení.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Několik hodin zpátky finalista jarního finále Stanley Cupu bojoval o čtvrté vítězství za sebou, když zápolil na ledě Arizona Coyotes. Jenže nakonec na body Sharks těsně nedosáhli a jejich série tedy prozatím končí. Už proti Calgary se San Jose může pokusit o načetí nové. Jinak ale svěřenci kouče DeBoera nerozjeli nový ročník vůbec špatně, stále se pohybují mezi nejlepší trojicí Pacifické divize a prozatím vše nasvědčovalo tomu, že to tak zůstane. Více bodů má pouze první Edmonton, který vstoupil do ročníku 2016/2017 nadmíru dobře. Co se týče počtu vítězství, Sharks jich nakupili hned šest, tedy jen o jedno méně než zmínění Oilers.

    Nejproduktivnějším hráčem celku je v tuto chvíli kapitán Žraloků Joe Pavelski (4 + 7), těsně v závěsu za ním zůstává obránce Brent Burns (3 + 7) a také český forvard Tomáš Hertl (4 + 4). Ten je společně s Pavelskim nejlepším střelcem týmu. Svůj první gól sezóny nedávno vsítil také mistr nahrávek Joe Thornton (1 + 7), který by měl chrlit spoustu asistencí i letos. Potvrdí Sharks, že doma umějí soky pořádně zaskočit? San Jose v tomto ročníku na svém kluzišti ještě nepadlo.
     
    CALGARY FLAMES

    Hokejisté Calgary si nevedli nedávno vůbec špatně, začali velmi slibnou šňůru výher, když zvítězili dohromady třikrát po sobě a zuby si vylámali až v domácím utkání proti Washington Capitals. Aktuální zisk devíti bodů stačí Plamenům na klidný střed tabulky Pacifické divize, tým z Alberty však ukázal, že klidně může pomýšlet i výše. Navíc rozestupy v pořadníku zatím nejsou tak velké. Naposledy kanadské organizaci vůbec nevyšlo utkání v Chicagu, kde Calgary s domácím Blackhawks padlo 1:5 a zaznamenalo tak druhou porážku za sebou. Teď navíc stejný mančaft čeká nejednoduchý výlet do Kalifornie.

    Kanadské bodování Plamenů vedou hned tři hráči a možná trošku překvapivě mezi nimi je i český útočník Michael Frolík (5 + 2), s pěti góly aktuálně nejlepší snajpr týmu. Velmi dobře jej doplňují spoluhráči Johnny Gaudreau (2 + 5) a Mikael Backlund (1 + 6). Povede se Calgary přerušit porážky a překvapit Žraloky v jejich hale, kde se body rozhodně nerozdávají zadarmo?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 41. Burns (Pavelski, J. Thornton), 50. M. Karlsson (Vlasic, Tierney) – 37. Brouwer (Ferland, S. Bennett), 39. Tkachuk (Engelland, Frolík), 56. Tkachuk (Frolík, Engelland)


    San Jose Sharks: M. Jones – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Bødker, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Marleau, Hertl, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.
    Calgary Flames: Ch. Johnson – Giordano (C), Brodie, Jokipakka, D. Hamilton, Kulak, Engelland – J. Gaudreau, Monahan, Chiasson – Versteeg, S. Bennett, Brouwer – Tkachuk, Backlund, Frolík – Bouma, Stajan, Ferland.

    Rozhodčí: Rehman, Chmielewski – Wheler, Sericolo

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri