Mohelnice – Vel. Meziříčí 1:2 (kon.) | Hlučín – Blansko 2:1 (kon.) | Petřkovice – Vyškov 2:0 (kon.)
HFK Olomouc – Zlínsko 0:0 (kon.) | Třebíč – Hulín 1:1 (kon.) | Kroměříž – Olomouc B 3:1 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
0:0 (0:0)
FC Zlínsko
Sobota 12.11.2016, 14:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne, MSFL dnes zakončí tento víkend zápasový kolotoč a před zimní přestávkou ji čeká sedmička zápasů. V rámci 16. kola se odehraje souboj mezi 1. HFK Olomouc a FC Viktoria Otrokovice. Utkání startuje ve 14:00!
     
    1. HFK Olomouc
    Klub z olomoucké městské části Holice se letos znovu nachází na hranici sestupu. Letos bude navíc v případě sestupu dvou moravskoslezských týmů z FNL sestupové i 14. místo. Svěřenci kouče Jiřího Derca jsou zatím s dvoubodovým náskokem nad touto příčkou, kterou drží Blansko. Holičtí fotbalisté se na tuto pozici dostali hlavně díky venkovním zápasům, ve kterých letos ještě nevyhráli a získali jediný bod v Hlučíně. Na domácím stadionu však zatím šestizápasovou sérii neporazitelnosti, tuto sezónu doma prohráli jen ve druhém kole s Hulínem. Bilance 4-3-8 tak sice znamená 15 bodů, ale to v případě sestupu tří týmů je zatím celkem málo, do druhé půlky sezóny budou mít Hanáci ještě velkou kupu práce. Nejlepším střelcem týmy je momentálně trio hráčů s dvěma vstřelenými brankami, Lukáš Vychodil, Filip Přikryl a Martin Krejčí.
     
    FC Viktoria Otrokovice
    Hosté jsou na tom ve všech ohledech lépe než jejich soupeř, drží pohodlnou šestou pozici a přezimují tak minimálně v mnohem lepších vodách tabulky. Bodové rozdíly uprostřed klasifikace jsou však zatím neskutečně malé, bilance 8-1-6, tak zatím prakticky nic neznamená. Svěřenci kouče Marka Sedláka jsou ale momentálně spíše posilněni výhrou 5:0 v regionálním derby s Kroměříží, která tak částečně vynahradila prohru 0:4 z Uničova nebo 0:7 z Velkého Meziříčí, což svědčí zatím o velké nevyrovnanosti otrokovických výkonů Nejlepším střelcem hostí je momentálně Robin Elšík s 8 vstřelenými brankami do sítě soupeřů, který se nyní vrací do zápasového tempa poté, co byl měsíc v bezvědomí po otřesu mozku. V posledním zápase dokonce vstřelil hattrick
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    1. HFK Olomouc
    06.11.2016 Slovácko „B“ x HFK 4:1
    29.10.2016 HFK x Petřkovice 0:0
    23.10.2016 Zlín „B“ x HFK 4:0

    FC Viktoria Otrokovice
    06.11.2016 Otrokovice x Kroměříž 5:0
    28.10.2016 Uničov x Otrokovice 4:0
    23.10.2016 Otrokovice x Mohelnice 1:2
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    07.08.2016 Otrokovice x HFK 4:0(MSFL 2016/17)
    29.05.2016 Otrokovice x HFK 4:1 (MSFL 2015/16)
    31.10.2015 HFK x Otrokovice 2:0 (MSFL 2015/16)
     
    V Olomouci máme aktuálně jeden stupeň pod nulou, tudíž podmínky pro fotbal už vůbec nejsou ideální. Hráči obou celků se momentálně rozcvičují na hrací ploše.
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je Ondřej Cieslar. Na čarách pak budou působit pánové Jakub Mojžíš a Jaromír Richtár. Jako delegát asociace bude na zápase přítomen František Mužík.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Mucha – Hornich, Buček, Horka, Pyclík, Vychodil, Rýdel (C), Wolf, Přikryl, Bořil, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Bernard, Marek, Kostorek, Krumpolc, Pezzotti, Krejčí

    FC Viktoria Otrokovice: Juřík – Vavruša (C), Kwaku, Jasenský, Elšík, Hradil, Zach, Dekleva, Višněvský, Ponížil, Mlýnek
    Náhradníci: Surovec – Malota, Křivánek, Šuranský, Bahounek

    Rozhodčí: Cieslar – Mojžíš, Richtár.
     
    Rozhodčí přivádějí oba celky na hřiště, utkání za malý okamžik začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Otrokovice hned od začátku posílají své útočníky přímo do vápna, s prvním nákopem si však poradil Wolf, který nechal míč spadnout za postranní čáru.
     
    2
    Zach se pokoušel najít Mlýnka, jenže poslal míč pouze ke kopačkám Rýdela. Následnou střelu z dálky poslal Jasenský jen na tribunu za bránou.
     
    3
    Zach na Vychodila nevyzrál, domácí jsou zatím v obranné fázi pozorní.
     
    4
    Aktivní Wolf se dokázal po Vychodilově přiťuknutí dostat ke střele z úhlu, jeho pokus ovšem ještě zblokoval Jasenský, který nechává míč spadnout k Juříkovi.
     
    5
    Vychodil se po hezké kombinaci dostal k centru do vápna, Kwaku však vyskočil nejvýše a míč si dokázal zpracovat na prsa. Oba týmy zatím hrají velmi opatrně.
     
    6
    Pyclík musel zabrat při Elšíkově ataku, když otrokovický forvard sebral nepovedený výkop Muchy. Otrokovice budou nakonec kopat roh.
     
    7
    Hornich málem prošel přes nepozorného Kwaka, Juřík si však pro propadlý míč došel a odpálil ho raději mimo hřiště. Otrokovice jsou teď celkem rozhozené.
     
    8
    Řehák zastavil výpad Mlýnka rychlým obranným skluzem, vhazovat tak hosté. Žádný tým si zatím nepřipsal výraznější šanci, i díky dobré defenzivní hře na obou stranách.
     
    9
    Vychodil vybíhal při pasu Krejčího z ofsajdu, hosté budou rozehrávat z blízkosti svého vápna.
     
    10
    Bořil se nedokázal zoorientovat a poslal míč při protiútoku jen ke kopačkám Ponížila, domácí se v těchto chvílích nemohou dostat přes polovinu hřiště.
     
    11
    Vychodil padá po zatáhnutí Kwaka za dres, domácí budou standardní situaci.
     
    12
    Rýdel však svůj kop nedokázal přesně zakroutit a míč tak byl lehkou trofejí pro brankáře Juříka, který okamžitě vykopává míč dopředu ke svým spoluhráčům.
     
    13
    Lehké zatáhnutí Přikryla na polovině hřiště je vyhodnoceno je nedovolený zákrok, hosté tak budou rozehrávat.
     
    14
    Domácí se zatím nedokážou popasovat s obranným blokem Otrokovic, jejich akce končí ještě na polovině hřiště.
     
    15
    Kwaku se pokusil vyslat Zacha do kontru, jeho přihrávka za obranu však byla příliš dlouhá a míč tak padá až do zámezí.
     
    16
    Rýdel padá s hlasitým výkřikem na trávník, kapitán Vavruša si sním jde ještě něco vysvětlit, ale to už nic nezmění na verdiktu sudího, který zapískal nedovolený zákrok právě otrokovickému hráči.
     
    17
    Rýdel ani tentokrát nedokázal svou standardku vyšperkovat nějakou velkou šancí, míč se totiž stočil pouze do zamezí mímo tři tyče.
     
    18
    Pyclíkovi se nepovedlo udržet míč a Holice tak znovu přichází lehce o míč, Otrokovice volí raději rozehrávku do zadních řad.
     
    19
    Višněvský pořádně netrefil míč před vápnem a ten se tak odrazil až k Zachovi. Jeho pokus však letěl vysoko nad břevno. Mucha bude odkopávat od brány.
     
    20
    Zach dělá holické obraně velké problémy, jeho pasy však nakonec ani nadvakrát přes obrannou linii neprošli k nikomu z jeho spoluhráčů. Míč tak sbírá ve vápně Mucha.
     
    21
    Bučkův pas po rychlém přečíslení letěl jen do rukavic brankáře Juříka, domácí si zatím nejsou schopni v útočných akcích dostatečně vyhovět.
     
    22
    Bořil poslal míč k Bučkovi, jenže u něj akce skončila. Domácí fotbalista totiž o balón po chvilce zaváhání přišel.
     
    23
    Řehák se snažil vyskočit na Bořilův centr, jenže míč nakonec proletěl jen těsně vedle jeho hlavy. Kwaku balón protečoval do zámezí, HFK tak bude kopat roh.
     
    24
    Pyclík se při napadání provinil útočným faulem, když shodil k zemi Kwaka. Rozhodčí tuto situaci řeší pro tentokrát domluvou.
     
    26
    Tomáš Wolf dostal žlutou kartu za zákrok na unikajícího na Elšíka, který už už dostával do přečíslení.
     
    27
    Standardka Otrokovic kopaná Jasenským končí jen u uchy, který si dostatečně zakřičel a vyběhl si pro padající centr. Holice mže jít okamžitě do přečíslení.
     
    27
    Robin Elšík si neuhlídal Vychodila v rámci pravidel a po faulu na půlící čáře dostává žlutou kartu.
     
    29
    Pas Bučka, který se vyhnul všem bránícím hráčům, sice doletěl k Vychodilovi, ten jej však nedokázal zpracovat a tváří tvář Juříkovi tak selhal. Holice nebyla daleko od zajímavé situace.
     
    30
    Přímý kop hostů od Višněvského letěl sice zajímavě vedle zdi, ale nakonec jen ke kopačkám Přikryla, který se okamžitě pokouší o rozjetí holického breaku.
     
    31
    Bořil si prošel skoro půlku hřiště bez většího problému, ve vápně byl však velmi jednoduše obrán Vavrušou, který v rámci pravidel posílá na trávník a zároveň získává míč. Otrokovice jsou zatím velmi pozorné.
     
    33
    Mlýnek svou standardku zahrál velmi dobře, když svůj nákop poslal na břevno. Sudí však následnou akci přerušuje kvůli útočnému faulu na golmana Muchu.
    33. Velká šance hostů
     
    34
    Pyclík s Vychodilem se málem dostali k propadlému míči za otrokovickou obranou, jenže Juřík si přece jen nakonec k míči došel a v poklidu ho rozehrál spolu se svými spoluhráči v obraně.
     
    35
    Hornich se při průniku unáhlil a míč posílá jen vysoko nad bránu. Následně se omlouvá svým spoluhráčům, protože měl mnoho možností pro přihrávku.
     
    36
    Holice svou zataženou obrannou linií dostali hosty pod ofsajdovou past, Mucha tak sbírá míč ještě vysoko před vápnem a může kombinovat odzadu.
     
    37
    Domácím se nedaří dostat ani k vápnu, hosté teď svou obranu vytáhli vysoko od šestnáctky.
     
    38
    Pyclík hlavičkoval jen těsně nad, Juřík jeho pokus ještě raději nadzvedl. Holice se tak dostanou k rohovému kopu.
     
    39
    Horka se pokoušel o presink, ale místo toho končí po podklouznutí na trávníku. Otrokovice tak svou kombinaci mohou trochu zpomalit.
     
    40
    Kwaku na poslední chvíli odhlavičkoval centr domácích do vápna, jejich snažení však bude dál pokračovat, protože se k nim míč znovu odrazil.
     
    41
    Bořil spadl po sprinterském souboji k zemi, rozhodčí však hráče vybízí k pokračování ve hře, protože to podle něj nebyl nedovolený zákrok.
     
    42
    Bořil se pokusil poslat balón k bráně Juříka, ale jeho záměr vystihl Ponížil, který míč odebral a okamžitě postupuje směrem vpřed.
     
    43
    Hornich zůstává ležet v otrokovické šestnáctce, ale na druhé straně se do šance dostává rychlý Hradil. Hosté se nakonec dostanou k rohu.
     
    44
    Otrokovice se už radovaly ze vstřelení branky, ale sudí jejich radost přerušuje zapískáním ofsajdu. Zach se ještě zkouší vehementně přesvědčit sudího o opaku, ale to už je asi zbytečné. Holice totiž už rozehrávají.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase, ke kterému sudí nenastavil ani minutu, jsme moc šancí neviděli. Oba týmy se zatím nemohou popasovat s kombinací a jejich akce končí často nepřesnostmi. V závěru první pětačtyřicetiminutovky se však již hra trochu oživila. Nejprve si menší tlak vytvořili domácí, následně se protlačili do šancí i Otrokovičtí. Ti se už radovali i ze vstřelené branky, jenže ta jim nebyla pro postavení zakončujícího hráče uznána. Oba týmy tak zatím hrají nerozhodně, uvidíme zda se to změní ve druhé půli, která odstartuje v cca 15:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Holice se začátkem poločasu střídají, místo Davida Hornich jde do hry Martin Krejčí. Ke stejnému kroku se rozhodl i kouč Sedlák, který poslal do hry místo Tomáše Mlýnka Ondřeje Šuranského.
     
    47
    Na půlící čáře leží pochroumaný Horka, po krátké proluce však už míří zpátky do hry.
     
    48
    Krejčí narazil Bučkovi, jenže ten už se se svou přihrávkou unáhlil. Juřík jeho nepovedený pas sbírá ve vápně.
     
    49
    Vavruša se moc daleko na útočnou polovinu nedostal, po chvíli se však znovu dostal k míči, protože jej vybojoval Elšík. Na hřišti je teď hodně nepřesností.
     
    50
    Bořil odpálil míč letící na holickou polovinu hřiště raději okamžitě zpět k Juříkovi, otrokovičtí mají aktuálně problémy s kombinací.
     
    51
    Pyclík hlavičkoval přesně do šibenice, ale pozorný Juřík nakonec jeho střelu vystihl a vyrazil mimo bránu. Hosté jsou pod tlakem a mají mezery v obranné linii.
     
    52
    Mucha vystihl Elšíkův centr do vápna a okamžitě rozehrává. Nikdo z protihráčů jej totiž neohrožoval, a nebyl tak pod časovým presem.
     
    53
    Pyclík poslal přesný pas na Vychodila, ale ten už bránu trefit nedokázal. Míč skončil na tribuně za otrokovickou bránou.
     
    54
    Domácí měli další velkou šanci, Pyclík se však nedokázal před osamoceným Juříkem zoorientovat a o míč po chvíli přišel. Otrokovice teď měli dávku štěstí.
     
    55
    Ponížil se pokusil o střelu z dálky, jeho pokus však vůbec nemířil na bránu. Balón letěl o dobrých pět metrů mimo.
     
    57
    Přímý kop Otrokovic byla asi zatím největší gólovka! Ponižil hlavičkoval ve vápně jen do břevna a následná dorážka z metru skočila nad bránou. Otrokovičtí hráči se asi oprávněně drží za hlavu.
    57. Obrovská šance Hostů
     
    57
    Tomáš Dekleva dostal žlutou kartu za nesportovní odkopnutí míče.
     
    58
    Domácí jsou teď pod velkým tlakem, Mucha musel daleko před brankovou čáru. Pro tentokrát se však Holice ubránila.
     
    60
    Rýdel pálil zpoza vápna jen mimo tři tyče, Juřík se nemusel ani strachovat o případné ohrožení brány, proto si ani nelehl na zem.
     
    61
    Horka s Elšíkem se začali trochu pošťuchovat po vzájemném hlavičkovém souboji, sudí však situaci pro tentokrát řeší domluvou.
     
    62
    Krejčí prodloužil hlavou míč směrem k vápnu, jenže zde už nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Juřík tak sbírá míč v šestnáctce.
     
    63
    Po Pyclíkově chybě se útoku hnali hosté, ale svou akci před vápnem nakonec překombinovali. Elšík tak ztrácí míč pod tlakem tři bránících hráčů.
     
    64
    Krejčí se při pokusu o nalezení vhodné pozice pro přijmutí míče pomohl rukama, Hradil tak zůstává ležet na zemi.
     
    65
    Hradil je znovu na zemi, tentokrát po souboji s Bučkem. Otrokovičtí po přerušení hry míč sportovně vrací soupeři.
     
    66
    Rýdel svou střelu poslal příliš nad břevno, Juřík dostává k dispozici odkop od brány.
     
    67
    Řehák se pod tlakem trefil do napadajícího Vavrušy a v následném souboji navíc míč dostal do zámezí. Hosté budou vhazovat.
     
    68
    Kouč Derco dnes podruhé střídá, na pozici Ondřeje Pyclíka přišel Oldřich Kostorek.
     
    69
    Hlavička Višněvského letěla příliš nad bránu, Mucha míč jen kontroloval pohledem.
     
    70
    Domácín se mohutně tlačili do zakončení, avšak hosté si v obraně počínali čistě a domácí tak bez problému obrali. Holice teď má velké problémy s přesností přihrávek i vedením míče.
     
    71
    Kostorek přišel pod tlakem Kwaka o míč a musí se velmi rychle vracet na svou půlku. Otrokovice jdou totiž do přečíslení.
     
    72
    Šuranský leží ne trávníku po zákroku Rýdela, ale po krátkém přerušení už pokračuje ve hře a vypadá to, že je v pořádku.
     
    73
    Krejčí vypálil po krátkém sprinterském souboji na bránu, ale Juřík a jeho ránu dokázal zareagovat a chytit míč do rukavic. Krejčího střele scházela podle všeho lepší přesnost.
     
    74
    Bořil se provinil nedovoleným zákrokem při stíhání breaku, sudí jeho zákrok prozatím nevyhodnotil jako kartový, tudíž to řeší jen domluvou.
     
    75
    Vychodil se málem stal střelcem první branky zápasu! Na jeho dorážku metr od brankové čáry však reagoval Juřík vynikajícím zákrokem. Otrokovice prozatím se štěstím drží.
    75. Obrovská šance domácich
     
    77
    Filip Rýdel se při návratu do obrany provinil zákrokem zezadu na Hradila, který se svezl na trávník s hlasitým stenem.
     
    78
    Hradil se zvedá z trávníku a bude podle všeho moci pokračovat i bez ošetření, hosté budou kopat standardku.
     
    79
    Ponížil leží a trávníku po souboji s Kostorkem, na hřiště okamžitě přichází zdravotníci.
     
    Dnešní utkání sleduje 106 diváků.
     
    80
    Ponížil musí kvůli krvácení z nosu ze hřiště, hosté budou rozehrávat z poloviny hřiště.
     
    81
    Rohový kop Otrokovic nebyl žádným velkým nebezpečím pro domácí obranu, protože holičtí stopeři míč odhlavičkovali míč mimo vápna hned u přední tyče.
     
    82
    Ponížil se vrací na trávník, podle všeho to bylo krvácení z úst.
     
    83
    Lukáš Vychodil dostal žlutou kartu za zákrok na útočné polovině.
     
    84
    Bučkovi se nepovedl centr do vápna a posílá míč pouze na tribunu. Juřík bude vykopávat od brány.
     
    85
    Oba týmy v této chvíli střídají. Domácí odvolali Ondřej Bořila, kterého nahradil Gianpaolo Pezzoti. Otrokovického Erika Hradila pak vystřídal Adam Bahounek.
     
    86
    Bučkovi se nepovedlo dostat míč do vápna a přichází o něj ještě na polovině hřiště. Oba týmy hrají v těchto chvílích ve velké křeči a nervózně.
     
    88
    Rýdel kopal standardu, jenže dnes už poněkolikáté nikoho ze spoluhráčů nenachází. Míč pouze bez cizího zavinění spadl do zámezí.
     
    89
    Wolfův nákop do šestnáctky spadl jen k rukám Juříka, který se pokouší o okamžitou rozehrávku. Nikdo z jeho spoluhráčů však do útoku nemíří.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Ani ve druhém poločase jsme nakonec neviděli branku, když ani jeden tým nakonec nedokázal svou akci dovézt do konce. V posledním zápase podzimu pro oba celky se tak body dělí, pro diváka o kromě skóre ani ve vývoji zápasu to nebylo moc kvalitní, zápas totiž částečně ovlivnili i extrémně nízké teploty, které nebyly optimální ani pro diváky, kterých dorazilo poskrovnu. Ode mě je to pro letošek z MSFL vše, přeji hezký zbytek dne. (16:06:08)

    Johan Čáp

    Branky:

    Karty:   26. Wolf (HFK), 77. Rýdel (HFK), 83. Vychodil (HFK) – 27. Elšík (OTR), 57. Dekleva (OTR)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Hornich, Buček, Horka, Pyclík, Vychodil, Rýdel (C), Wolf, Přikryl, Bořil, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Bernard, Marek, Kostorek, Krumpolc, Pezzotti, Krejčí

    FC Zlínsko: Juřík – Vavruša (C), Kwaku, Jasenský, Elšík, Hradil, Zach, Dekleva, Višněvský, Ponížil, Mlýnek
    Náhradníci: Surovec – Malota, Křivánek, Šuranský, Bahounek

    Rozhodčí: Cieslar – Mojžíš, Richtár

    Diváci: 106
    bahis siteleri