Austria – Salzburg 1:3 (kon.) | Sturm Graz – Admira 0:2 (kon.) | Mattersburg – Rapid 1:1 (kon.)
St. Pölten – Wolfsberger 0:4 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
1:1 (0:0)
SK Rapid Vídeň
Středa 30.11.2016, 20:30 • Pappelstadion, Mattersburg (kapacita: 15.100 diváků) • Rakouská Bundesliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Mattersburg se nachází na posledním místě rakouské Bundesligy a ve středu večer se na svém stadionu pokusí obrat o body Rapid Vídeň, který během posledních týdnů tápe a prohrál čtyři zápasy v řadě.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Rath, Maksimenko – Farkas (C), Jano, Erhardt, Röcher – Templ, Varga. (4-4-2)
    Náhradníci: Böcskör – Ibser, Perlak, Ertlthaler, Novak, Fran, Pink. Trenér: Ivica Vastic.

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Schösswendter, Sonnleitner (C), Hofmann – Dibon – Thurnwald, Mocinic, Schaub, Schrammel – Kvilitaia, Joelinton. (3-1-4-2)
    Náhradníci: Gartler – Jelic, Grahovac, Malicsek, Szanto, Traustason, Wöber. Trenér: Damir Canadi.

    Rozhodčí: Dominik Ouschan. Asistenti: Markus Gutschi, Daniel Trampusch. Čtvrtý rozhodčí: Helmut Trattnig.
     
    Hráči obou týmů před výkopem uctili minutou ticha památku fotbalistů brazilského týmu Chapecoense, se kterým v Kolumbii havarovalo letadlo. Nyní už je vše připraveno k výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Rapidu Vídeň se vydali do útoku po pravém křídle, vzápětí se jim ale nepovedl centr, který na vzdálenější levé tyči zamířil do území nikoho.
     
    2
    Strebinger podcenil centr z levého křídla po rozehrání standardní situace Mattersburgu a Rath mohl zpoza šestnáctky uklízet míč do odkryté části brány, střela mu ale nesedla a zamířila vysoko nad!
     
    3
    Mattersburg je sice v rakouské lize poslední, na domácím hřišti už ale dokázal porazit obhájce titulu ze Salzburgu, se kterým dokonce prohrával, nakonec ale vyhrál 2:1.
     
    4
    Mattersburg je v úvodu zápasu aktivnější a na levé straně hřiště jeho hráči vybojovali autové vhazování.
     
    5
    Domácí po autovém vhazování zkoušeli míč posílat z ostrého úhlu do šestnáctky, zpětné přihrávka ale našla pouze jednoho z obránců Rapidu Vídeň.
     
    6
    Rapid Vídeň prohrál napříč všemi soutěžemi čtyři utkání v řadě a dnes potřebuje zabrat.
     
    7
    Kvilitaia dokázal na levé straně šestnáctky vybojovat míč, jenže předtím svého protihráče přistrčil k zemi a byl mu odpískán útočný faul. Následné zakončení už bylo zbytečné.
     
    8
    Hra je velice vyrovnaná a zatím čekáme na první střelu, která by zamířila na jedné nebo druhé straně mezi tři tyče.
     
    9
    Schrammel se pokoušel odcentrovat z levého křídla, do cesty se mu ale skvěle postavil Höller, který míč odvrátil za postranní čáru a Rapid mohl vhazovat. Hosté vzápětí posílali do šestnáctky dlouhý nákop, který na pravé straně pokutového území zamířil do území nikoho.
     
    10
    Mattersburg po levé straně krásně pronikl do šestnáctky, jenže následný oblouček jednoho z domácích fotbalistů, který chtěl uvolnit svého spoluhráče, se nesetkal s úspěchem.
     
    11
    Maksimenko se před zraky střídaček v hlavičkovém souboji nepříjemně střetl hlavou s Thurnwaldem a oba fotbalisté zůstali ležet na hrací ploše. Hůře dopadl hostující hráč.
     
    12
    Thurnwald nepříjemný úder těžko rozdýchává a je před střídačkou Rapidu Vídeň stále ošetřován.
     
    13
    Záložník hostující Rapidu už je na nohou, nechystá se ovšem k návratu na hřiště a dost možná bude vystřídán. Thurnwald je stále otřesený a podle mě není vhodné riskovat jeho zdraví.
     
    13
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Manuel Thurnwald, přichází Arnor Traustason.
     
    14
    Traustason byl nepříjemně faulován a zůstal ležet na hrací ploše, ze které se vzápětí rychle zvedl a zápas pokračuje.
     
    15
    Varga se snažil uprostřed šestnáctky dostat do zakončení a nepříjemně se srazil hlavou s Schösswendterem.
     
    16
    Domácí útočník Varga utrpěl během nepříjemného střetu tržnou ránu na hlavě a lékař mu ji musel obvázat.
     
    17
    V úvodu zápasu je vidět hodně osobních soubojů, během kterých už jsme zaznamenali dvě nepříjemně srážky hlavou.
     
    18
    První srážku odnesl nepříjemně Manuel Thurnwald, který musel kvůli podezření otřesu mozku ze zápasu odstoupit a místo něj vyběhl na trávník čerství Arnor Traustason.
     
    19
    Rapid Vídeň na levé straně hřiště vybojoval rohový kop, po kterém se dostal na přední tyči do zakončení Joelinton, jeho hlavička ale zamířila vysoko nad.
     
    20
    Ze zápasu uplynulo devatenáct minut a ani jeden z brankářů zatím nemusel předvést zákrok. Za to lékaři jsou v permanenci.
     
    21
    Mattersburg se vydal na steč, jenže jeho pokus o zrychlení hry kolmou přihrávkou se nepotkal s úspěchem a brankář Strebinger po zpracování míče nohou v klidu rozehrál.
     
    22
    Kvilataia se vřítil po levé straně do šestnáctky a po pěkném skluzu jednoho z domácích fotbalistů Schaub rozehrál rohový kop. Po jeho centru se ale žádný z jeho spoluhráčů do zakončení nedostal a následnou akci Rapidu zastavil ofsajd.
     
    22
    Lukas Rath zezadu sestřelil unikajícího Joelintona a stal se prvním potrestaným mužem dnešního zápasu.
     
    23
    Rapid Vídeň měl výhodu standardní situace, následný centr se ale ze vzduchu snesl do náruče brankáře Kustera.
     
    24
    Rocher krásně odcentroval z levého křídla a uprostřed šestnáctky našel Vargu, domácímu útočníkovi ale hlavička vůbec nesedla a míč zamířil daleko vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    25
    Rapid Vídeň se pokoušel do šestnáctky poslat z levé strany hřiště vysoký pas, domácí fotbalisté ho ale do pokutového území nepustili a odkopli míč do bezpečí.
     
    26
    Střídající Traustason odvedl v obraně dobrou práci, když jednoho z domácích hráčů nepustil k centru a vybojoval odkop od brány.
     
    27
    Traustason krásně odcentroval z pravého křídla v blízkosti brankové čáry a na vzdálenější tyči našel Schauba, který napřáhl k pohotovému voleji a ze vzduchu napálil míč vedle bližšího levého horního rohu brány do boční sítě!
    27. Schaub napřáhl k nádhernému pohotovému voleji.
     
    28
    Zranění paradoxně Rapidu Vídeň pomohlo, protože střídající Traustason je zatím hodně vidět.
     
    29
    Rapid Vídeň posílal za obranu nebezpečnou kolmou přihrávku, Kuster ale skvěle vyběhl z brány a na hranici šestnáctky míč před jedním z hostujících hráčů ukryl v náručí.
     
    30
    Ze zápasu uběhla necelá půlhodina, po které Mattersburg hraje na domácím hřišti s Rapidem Vídeň bez branek 0:0.
     
    31
    Jeden z domácích fotbalistů se s tím nepáral a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, ta ovšem nabrala opačnou faleš, než by potřeboval, a zamířila daleko vedle pravé tyče.
     
    32
    Rapid Vídeň se ocital v pokutovém území po centru z pravého křídla, který propadl ke vzdálenější levé tyči, ve slibné šanci, jenže dvojice hostů se šancí nepočítala a do zakončení se nedostala.
     
    33
    Schösswendter odvedl v obraně dobrou práci, když centr Mattersburgu z levého křídla odvrátil na rohový kop.
     
    34
    Následný rohový kop byl odvrácen a Rapid Vídeň po pravém křídle vyrazil do rychlého protiútoku, který zastavil faul útočícího Kvilitaii, který si v souboji s protihráčem pomohl rukama.
     
    35
    Dibon na pravé straně hřiště sestřelil unikajícího Höllera, žluté kartě ovšem unikl. Následnou standardní situaci rozehrál Jano, jeden z jeho spoluhráčů ale na přední tyči jeho centr pouze prodloužil hlavou za sebe, kde nebyl vůbec nikdo.
     
    36
    Templ se po pěkném centru z levé strany hřiště ocitl v pokutovém území v dobré šanci, jeho následná hlavička ale zamířila pouze do náruče brankáře Strebingera!
     
    37
    První poločas pomalu spěje do závěrečné fáze a Mattersburg se během posledních okamžiků usadil na polovině soupeře.
     
    38
    V kotli fanoušků Mattersburgu panuje skvělá nálada a neúnavně mávají vlajkami s logem klubu.
     
    39
    Joelinton napřáhl zpoza šestnáctky k nebezpečné střele, která mířila přesně do levého horního rohu brány, brankář Kuster ale vytáhl úžasný zákrok a po parádním reflexivním zákroku jeho pokus vyrazil!
    39. Joelintonova nádherná střela zpoza pokutového území.
     
    40
    Rapid Vídeň před pár okamžiky mohl vstřelit gól, jenže domácí tým podržel úžasným zákrokem brankář Kuster.
     
    41
    Mocinic chtěl roztáhnout hru doleva, jenže tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů a jeho tragická přihrávka skončila za postranní čárou.
     
    42
    Rocher se snažil v blízkosti šestnáctky vybojovat míč, jenže zezadu přistrčil Schösswendtera, kterého vzápětí nepříjemnou kosou poslal k zemi.
     
    43
    Jano se před přestávkou na pravé straně hřiště postavil k rozehrání rohového kopu a na přední tyč posílal pěkný centr, Rapid Vídeň ho ale dokázal před dvojicí protihráčů odvrátit.
     
    44
    Schaub si navedl míč z pravé strany do středu hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl levačkou k přízemní střele, která zamířila vedle přední pravé tyče.
     
    45
    Běží poslední minuta prvního poločasu a uvidíme, kolik se za ošetřování po nepříjemných střetech hlavou bude nastavovat.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    45+1
    Schrammel se s tím nepáral a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, která zamířila vysoko nad.
     
    45+2
    Rozeběhla se druhá minuta nastavení a v prvním poločase se s největší pravděpodobností gólu nedočkáme.
     
    45+3
    Mattersburg se po dlouhém autovém vhazování do zakončení nedostal a Rapid podnikl rychlý protiútok, ani hosté se ovšem k ohrožení brány nedostali a jejich akce ztroskotala.
     
    45+4
    Kvilitaia si na levé straně šestnáctky krásně položil na zadek jednoho z hráčů Mattersburgu a poté se pokoušel přelobovat vybíhajícího brankáře Kustera, ten ovšem dokázal do jeho obloučku sáhnout rukou a podržel svůj tým nad vodou!
    45+4. Kvilitaia nedokázal přehodit vybíhajícího Kustera.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Rapid Vídeň si během prvního poločasu vytvořil tři slibné brankové příležitosti, z nichž největší přišla v závěru nastavení. Kvilitaia krásně položil jednoho z domácích hráčů na zadek, po které se mu ale nepodařilo přehodit vybíhajícího Kustera, který během úvodních pětačtyřiceti minut předvedl dva fantastické zákroky a podržel svůj tým nad vodou. Skóre po prvním poločase. Mattersburg 0 Rapid Vídeň 0.
    Manuel Thurnwald musel střídat kvůli podezření otřesu mozku.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Mattersburg obstaral výkop druhého poločasu a na levé straně šestnáctky jeden z jeho hráčů skončil na trávníku, penalta se ale proti Rapidu Vídeň nepískala.
     
    47
    Ani jeden z týmů během přestávky nesáhl ke střídání a oba celky nastupují do druhého poločasu ve stejném složení, v jakém ukončily první poločas.
     
    48
    V sestavě Rapidu Vídeň už nefiguruje Manuel Thurnwald, který se příjemně střetl hlavou s protihráčem a musel ze zápasu již ve třinácté minutě odstoupit.
     
    49
    Místo Thurnwalda nastoupil na hrací plochu Arnor Traustason, který byl hodně vidět a málem si připsal asistenci, Schaub ale po jeho přetaženém centru napálil míč z voleje do boční sítě.
     
    50
    Kuster předvedl skvělý zákrok proti diagonální střele Rapidu z pravé strany šestnáctky a vzápětí mohl míč uklízet do odkryté brány Schaub. Do jeho střely se ale ve skluzu skvěle vrhl jeden z obránců Mattersburgu, který míč odvrátil na rohový kop!
     
    51
    Nechybělo mnoho a Rapid Vídeň se mohl ujmout kýženého vedení, jenže skóre zůstalo po předchozí šanci bezbrankové a brankář Kuster nadále drží čisté konto.
     
    52
    Arnor Traustason napřáhl na pravé straně šestnáctky k prudké střele, která nebyla vůbec špatná, nakonec se skončila nad bránou a Kuster tentokrát zasahovat nemusel.
     
    52
    Maksimenko napřáhl ze střední vzdálenosti k nádherné táhlé střele, která se ze vzduchu snášela přesně k levé tyči, Strebinger ale předvedl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil na rohový kop!
    52. Maksimenko a jeho táhlá střela ze střední vzdálenosti.
     
    53
    Po rozehrání rohového kopu se dostal na přední levé tyči do zakončení Templ, jehož hlavička zamířila těsně nad.
     
    54
    Mattersburg si v rychlém sledu vytvořil dvě slibné brankové příležitosti, ani jedna z nich ale brankou neskončila.
     
    55
    Rocher zůstal na pravé straně hřiště ležet na hřišti. Rapid Vídeň ale pokračoval v akci a Joelinton na pravé straně šestnáctky z úhlu prudkou střelou minul bližší pravý horní roh brány.
     
    56
    Joelinton se pokoušel na levé straně uniknout svému strážci, Florian Templ ho ale dohnal a za faul zezadu viděl žlutou kartu.
     
    57
    Rapid Vídeň na levé straně hřiště rozehrál standardní situaci a míč se ze vzduchu snášel do brány, brankář Kuster byl ale pozorný a míč vyrazil na rohový kop.
     
    58
    Rohový kop Rapidu Vídeň žádné nebezpečí nepřinesl, stejně jako vzápětí na opačné straně centr Mattersburgu z levé strany.
     
    59
    Alois Höller tvrdým skluzem sestřelil unikajícího Joelintona a také on byl za svůj zákrok odměněn žlutou kartou.
     
    60
    Ostrých faulů neustále přibíhá a Alois Höller se stal na straně domácího celku již třetím potrestaným hráčem.
     
    61
    Mattersburg na levé straně hřiště rozehrál standardní situaci a Alois Höller se na vzdálenější pravé tyči dostal k míči, který z úhlu poslal do brány, gól ale neplatil správně kvůli ofsajdu!
    61. Höller otevřel skóre, gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdu.
     
    62
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Barnabas Varga, přichází Alexander Ibser.
     
    63
    Alois Höller se sice po neuznaném gólu hodně rozčiloval a vystartoval na pomezního rozhodčího, ten měl ovšem pravdu.
     
    64
    Gól Matterburgu správně nebyl uznán a na Pappelstadionu stále marně čekáme na úvodní gól.
     
    65
    Nic na tom nezměnil ani centr Rapidu Vídeň z pravé strany šestnáctky, který našel na přední tyči pouze jednoho z obránců domácího Mattersburgu.
     
    66
    Höller byl na pravé straně hřiště v blízkosti šestnáctky faulován zezadu Schrammelem, který měl za svůj zákrok vidět žlutou kartu, jenže jí unikl.
     
    67
    Jano na vzdálenější levou tyč poslal z pravého křídla přetažený centr, který jeden z jeho spoluhráčů dokázal zachytit na hřišti a poté vracel míč do ohně, domácím byl ale odpískán útočný faul.
     
    68
    Rapid Vídeň na pravé straně hřiště rozehrál standardní situaci a do šestnáctky poslal střílený centr, který jeden z domácích fotbalistů na přední tyči po pohotové rybičce odvrátil hlavou.
     
    69
    Hosté vzápětí opět zahrozili po pravém křídle, Maksimenko byl ale na přední tyči připraven a odvrátil míč na rohový kop, který vzápětí nic nepřinesl a Mattersburg se ubránil.
     
    70
    Maksimenko z téměř půlící čáry našel krásným diagonálním centrem svého spoluhráče, který zády k bráně parádní patičkou ze vzduchu posílal míč do šestnáctky. Málem z toho byla obrovská šance, jeden z hráčů Rapidu ale míč zachytil.
     
    71
    Rapid Vídeň po nepřesné zpětné přihrávce z levé strany šestnáctky rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop, následný centr ale domácí fotbalisté odvrátili.
     
    72
    Thomas Schrammel v blízkosti šestnáctky zatáhl za dres unikajícího Rochera a viděl žlutou kartu. Domácí budou navíc budou zahrávat volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    72
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Florian Templ, přichází Markus Pink.
     
    72
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    ALEJANDRO VELASCO napřáhl z volného přímého kopu k fantastické střele, která se od levé tyče odrazila do brány. Mattersburg vede 1:0!
    72. Alejandro VELASCO - 1:0
     
    73
    Hosté na inkasovaný gól reagují střídáním a připravují druhu změnu v sestavě.
     
    74
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Ivan Mocinic, přichází Philip Malicsek.
     
    76
    Rapid právě vstřelil branku!
    Rapid Vídeň rozjel na levé straně hřiště nádhernou kombinaci, kterou uprostřed šestnáctky zakončil PHILIP MALISCEK a přízemní střelou zamířil přesně ke vzdálenější pravé tyči. Střídající Philip Maliscek pobyl na hřišti pár vteřin a vyrovnal na 1:1!
    76. Philip MALISCEK - 1:1
     
    77
    Mattersburg se z vedoucího gólu příliš dlouho neradoval a prakticky vzápětí inkasoval.
     
    78
    Na hřišti to začíná opět pořádně jiskřit a k vidění je jeden ostrý zákrok za druhým.
     
    79
    Traustason ve snaze doběhnout míč ostrým skluzem poslal k zemi Röchera, který musí být ošetřován.
     
    80
    Röcher stále leží na hrací ploše a nevypadá to s ním vůbec dobře. Nejspíš nepříjemně dopadl na záda.
     
    80
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Patrick Farkas, přichází Michael Novak.
     
    81
    Röcher už je zpět na nohou a před námi je závěrečných deset minut dramatického a zajímavého utkání.
     
    82
    Mattersburg posílal do šestnáctky z pravého křídla velmi nebezpečný centr, který na přední tyči jeden z domácích fotbalistů ve skluzu těsně minul.
     
    83
    Hra se přelévá ze strany na stranu a oba týmy touží po vstřelení vítězné branky, otázkou je, zda se jí ve zbytku utkání dočkáme.
     
    84
    Kuster skvěle vyrazil nepříjemnou střelu hostů z pravé strany šestnáctky a téměř nulového úhlu a jeden z hráčů Rapidu se vzápětí dostal k dorážce, která byla sražena na rohový kop!
     
    85
    Röcher se pokusil proniknout do šestnáctky a tvrdým skluzem ho poslal k zemi Schösswendter.
     
    86
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Christopher Dibon, přichází Srdjan Grahovac.
     
    87
    Mattersburg rozehrál po odvráceném centru ze standardní situace na pravé straně hřiště rohový kop a uprostřed šestnáctky mohl uklidit míč z blízkosti do brány střídající Pink, jenže ho promáchl a z obrovské šance domácího týmu nebylo nic!
     
    88
    Thomas Schrammel se nepříjemně postavil do cesty rozeběhnutému Höllerovi a podruhé žluté kartě byl vyloučen.
     
    89
    Rapid Vídeň dohrává zbytek zápasu o deseti a Mattersburg má šanci strhnout vítězství na svou stranu.
     
    90
    Běží poslední minuta utkání a za chvíli se dozvíme, kolik se bude nastavovat.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Rapid Vídeň se dostal v pokutovém území do zakončení, jenže jeho hlavička byla příliš slabá a Kuster si připsal snadný zákrok.
     
    90+3
    Rozeběhla se poslední minuta utkání a Mattersburg na pravé straně hřiště obléhá pokutové území Rapidu Vídeň.
     
    90+4
    Domácí se k ničemu nedostali a po rychlém protiútoku mohli útočit vývoj utkání na svou stranu, Lukas Rath ale předvedl v obraně skvělý skluz, který nebezpečný přízemní centr z pravého křídla odvrátil za levou postranní čáru.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Mattersburg nasměroval po přestávce nádhernou střelou z volného přímého kopu za třemi body Alejandro Velasco, jenže Rapid Vídeň přichystal rychlou odpověď, o kterou se postaral ihned po příchodu na hřiště střídající Philip Maliscek. Konečný výsledek. Mattersburg 1 Rapid Vídeň 1. (22:24:50)

    Tomáš Reiner

    Branky: 72. Velasco – 76. Maliscek

    Karty:   22. Rath (MTT), 56. Templ (MTT), 59. Höller (MTT) – 72. Schrammel (RVI)   88. Schrammel (RVI)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 18:13.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Rath, Maksimenko – Farkas (C) (80. Novak), Jano, Erhardt, Röcher – Templ (72. Pink), Varga (62. Ibser). (4-4-2)
    Náhradníci: Böcskör – Perlak, Ertlthaler, Fran. Trenér: Ivica Vastic.

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Schösswendter, Sonnleitner (C), Hofmann – Dibon (86. Grahovac) – Thurnwald (13. Traustason), Mocinic (74. Malicsek), Schaub, Schrammel – Kvilitaia, Joelinton. (3-1-4-2)
    Náhradníci: Gartler – Jelic, Szanto, Wöber. Trenér: Damir Canadi.

    Rozhodčí: Dominik Ouschan. Asistenti: Markus Gutschi, Daniel Trampusch. Čtvrtý rozhodčí: Helmut Trattnig
    bahis siteleri