Riga – Ufa 0:3 (kon.) | Jaroslavl – Chanty-Mansijsk 1:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Barys 3:0 (kon.)
Viťaz – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Záhřeb – Novokuzněck 2:3 (kon.) | HC Slovan – Novosibirsk 2:5 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
Středa 30.11.2016, 19:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí z něj odcházejí jako poražení, protože ani poslední třetinu nedokázali vyhrát. Nejprve sice dokázal snížit z ojedinělé šance Smoleňák, čímž dal domácím naději a ti tak šli do velkého tlaku, ten ale přerušil svou krásnou ránou Beljakov a sebral Slovanu vítr z plachet – skóre už vydrželo a domácí tak padli v poměru 2:5. Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek středečního večera. (22:08:53)
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Chvíli před konec je tu ještě vyloučení pro domácí celek – Petráš až zbytečně agresivně fauloval kolenem ve středním pásmu a vyfasoval trest pět minut plus do konce zápasu.
     
    58:25
    Stále platí předchozí věta – Novosibirsk se snaží uzavřít své pásmo a to se daří, hosté tak drží puk dost daleko od své brány a už se soustředí pouze na udržení výsledku.
     
    57:09
    Zápas už se vážně spíše dohrává a Slovan už ani nejeví žádnou větší snahu o aktivitu směrem dopředu, sledujeme spíše vyměňování puku ve středním pásmu.
    55:36 Fjodor BELJAKOV - 2:5
     
    55:36
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak už je asi definitivně hotovo, protože hosté opět vedou o tři branky! FJODOR BELJAKOV dostal nabito na modrou čáru, kde se takřka ihned rozhodl pros střelu a ta mu sedla úžasně – letěla jako raketa a zapadla přesně do bližšího horního rohu, Brust byl zcela bez šance. Asistence: Zach Boychuk a Stepan Sannikov.
     
    53:45
    Ani teď se slovenskému týmu nepodařilo prolomit pevnou obranu hostů, ti se brání velice dobře a čas tak rychle ubíhá.
     
    52:28
    Slovan stále drží puk, ale nemůže se vůbec dostat do další šance, na bránu Taylora sice létá hodně střel, ale všechny jsou z úctyhodné dálky.
     
    50:52
    Už delší čas se hraje v obranném pásmu sibiřského klubu, které se snaží bránit v hlubokém bloku a Slovan nepouštět do šancí, což se zatím daří celkem solidně.
     
    49:42
    Novosibirsk se ale alespoň trochu probral a dokázal se dostat ke střele z mezikruží, Brust ale byl na místě a puk dokázal zastavit v jeho cestě do brány.
     
    48:49
    A domácí se mohli dostat na dostřel jedné branky, od modré pálil hodně nebezpečně Plastino, dorážet se ještě pokoušel Chipchura, ale Taylor oba pokusy dokázal zachytit!
    48:31 Radek SMOLEŇÁK - 2:4
     
    48:31
    Slovan právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je ale alespoň sníženo a tato branka vykřesala nějakou naději pro Slovan! Přihrávku do jízdy dostal RADEK SMOLEŇÁK, který se i s pukem ocitl v levém kruhu – v tu chvíli tak už neváhal a pálil. Střela mu sedla náramně a zapadla přesně do šibenice Taylorovy brány! Asistence: Jonathan Cheechoo.
     
    47:26
    Teď se hraje sice v útočném pásmu Slovanu, ale Novosibirsk drží puk hlavně u mantinelu, odkud žádné nebezpečí nehrozí a z těchto silových soubojů dnes domácí málokdy vychází coby vítězové.
     
    46:04
    Tempo zápasu hodně upadlo a sledujeme boj o puk ve středním pásmu, Sibir se hlavně snaží zápas už udržet ve své moci a od Slovanu je to v této periodě už hodně matný výkon.
     
    44:24
    Hosté už hrají v plném počtu a od domácích to tedy povedená přesilovka rozhodně nebyla. Uvidíme, jestli se i navzdory tomu slovenský tým ve zbytku zápasu ještě nějak vzchopí.
     
    43:29
    Ani teď to nevyšlo, ke střele se dostal dnes hodně viditelný Cheechoo, jenže na místě byl Taylor a jeho pokus k tyči zavčasu kryl.
     
    42:25
    Slovanu se ale tak přesilovka zatím hrubě nedaří, šance vůbec nepřicházejí a vypadá to jako jedna velká křeč v podání svěřenců Miloše Říhy.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 24. Cheechoo (Brust), 49. Smoleňák (Cheechoo) – 7. Okulov (Šalunov), 17. Okulov (A. Gluchov, Meňšikov), 38. Okulov (A. Gluchov), 38. Boychuk (Beljakov), 56. Beljakov (Boychuk, Sannikov)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – F. Novák, Meszároš (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Ďaloga, Sersen – Cheechoo, Taffe (A), M. Hlinka – Jeglič, Lušňák, Chipchura – Smoleňák, Kopecký, Musatov – Vopelka, Šiška, Petráš.
    HC Sibir Novosibirsk: Taylor (Krasikov) – Polášek, Beljakov, D. Lukin, Meňšikov (A), Vereščagin, Mišarin, Naumov – Sannikov (C), Šalunov, Boychuk – Arťuchin (A), Kemppainen, Žafjarov – Pervušin, Vorošilo, V. Butuzov – Skabelka, A. Gluchov, Okulov – Arťomov.

    Rozhodčí: Buturlin, Sergejev – Kučava, Novikov
    bahis siteleri