Jihlava – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Třebíč – Motor ČB 5:4 (kon.) | Most – Prostějov 3:2 (kon.)
Kladno – Litoměřice 2:4 (kon.) | Slavia – Havířov 0:4 (kon.) | Frýdek-M. – Ústí n/L 4:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Středa 30.11.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava doma poráží Benátky nad Jizerou 3:1 a připisuje si potřetí za sebou do tabulky tři body, se s Vámi loučí a hezký, z Vysočiny zasněžený, večer Vám přeje Tomáš Lysý. (20:14:42)
     
    Třetí třetina byla vyústěním dobrého zápasu. Zkraje dvacetiminutového dějství měli domácí dvě velké šance, poté se hra srovnala a příležitosti byly k vidění na obou stranách. Když se zdálo, že by se Benátky mohly odhodlat ke hře bez gólmana, zasadila jim Dukla minutu a půl před koncem třetí branku. Michal Důras nejprve před vlastní klecí vybojoval puk a poté na druhé straně přesně zakončil – 3:1.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    V samotném závěru ještě dostává za menší pošťuchovačku se soupeřem dvě minuty Jan Husa. Na trestnou už mířit nemusí, je přesně čas 60:00 a jde o vůbec první – a taky poslední – vyloučení třetí třetiny.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    59:11
    Ondřej Bláha ve skrumáži před svojí klecí zastavil puk.
     
    58:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní asi dává jihlavským třem bodům definitivu MICHAL DŮRAS. Nejenže před brankou získal puk, ale rychle se přesunul na druhou stranu, kde po ose Dundáček – Jergl dostal puk od druhého jmenovaného a prostřelil Bláhu kolem pravého betonu z prostoru mezi kruhy. Asistence: Aleš Jergl, Filip Dundáček.
     
    58:20
    Odražený kotouč vyplaval před volnou částí Škarkovy branky, kde jej sebral Michal Důras.
     
    58:00
    Anatolij Protasenja svými dlouhými rukami a dlouhou hokejkou sebral na levé straně útočné modré puk z rozehrávky hostí, sjel si na levý kruh a zkusil vypálit mezi betony. Bláha má kotouč kdesi v zástěře nebo právě mezi nohami.
     
    57:36
    Ovšem vzápětí musel přerušit hru Bláha, k jeho brance se blížil napadající Zeman.
     
    57:32
    Diviš se Zemanem puk k Čachotskému sice dostali, ale domácí útočník byl hned obestoupen dvěma hráči.
     
    57:12
    Kotouč dokázal posunout do středního pásma šikovnou tečí Aleš Jergl.
     
    57:01
    Mikyska srazil kotouč před modrou za branku Škarka, kde jej domácí nepřesně rozehráli jen na icing.
     
    56:42
    Další pokus o útok Benátek končí zakázaným uvolněním.
     
    55:30
    Jihlavští na chvilku ušetřili vteřinky útokem, kterým se dostali k Bláhovi, ale hosté mají puk ihned u sebe.
     
    54:46
    Byl to zřejmě Josef Mikyska, který se na pravém kruhu v útočném pásmu ujal puku a namířil si to před branku. Pokoušel se vytáhnout Škarka z branky a zasunout puk pod něj, to se mu ale nepodařilo. Puk vzápětí za jeho klecí vyjel na Chlapíka, který vyzval ke střele na středu pásma Petra Kolmanna. Jeho dělovku vyrazil domácí gólman ramenem.
     
    54:14
    Ránu Kolmanna dokázal Škarek i přes několik hráčů před sebou najít, vyrazit před sebe a poté hned schovat do lapačky.
     
    54:06
    Zakázané uvolnění také na straně domácího celku.
     
    53:47
    Zeman, Čachotský a Diviš předvedli dobrou práci v útočném pásmu, když si vyměnili puk. Ten se vzápětí dostal na modrou pro Vlastimila Bilčíka, který si kus černé gumy zpracoval a připravil ke střele. Ondřej Bláha našel puk kdesi mezi betony.
     
    53:13
    Nahazující Hrníčko nenasměřoval kotouč před branku z pravého kruhu po bloku Szathmáryho, odkud se puk odrazil do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 13. Dundáček (Protasenja, Stoklasa), 31. F. Seman (Důras, Říha), 59. Důras (Jergl, Dundáček) – 30. Volf (Mikliš, Kočí)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Szathmáry, Šidlík, Dobrovolný (C) – Jergl, F. Seman (A), Důras – Protasenja, Stoklasa, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský (A) – Jícha, Danišovský.
    HC Benátky nad Jizerou: Bláha (Hosnedl) – Mikliš, Kočí (C), Kolmann (A), Havlín, Zeleňák, Husa, Tržický – Hrníčko, Hrabík, A. Dlouhý – Vrbata, J. Mikyska, Chlapík – Prokeš, Volf, Bittner – Ďurač, Da. Svoboda, J. Havel – Janele.

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Lukš, Wesley

    Diváci: 1179
    ocianews.com