NY Rangers – Carolina 3:2 (kon.) | Columbus – Tampa 5:1 (kon.) | Philadelphia – Boston 3:2 (2:1 po s.n.)
Ottawa – Buffalo 4:5 (kon.) | Detroit – Dallas 3:1 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 3:2 (kon.)
Chicago – Florida 2:1 (2:0 po s.n.) | Colorado – Nashville 3:5 (kon.) | Edmonton – Toronto 2:4 (kon.)
Vancouver – Minnesota 5:4 (kon.) | Anaheim – Montreal 2:1 (kon.) | San Jose – Arizona 2:1 (po pr.)
konec
Vancouver Canucks
5:4 (0:1, 2:1, 3:2)
Minnesota Wild
Středa 30.11.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Ben Hutton (VAN) 1+1
    2. Jason Pominville (MIN) 2+0
    3. Sven Baertschi (VAN) 1+0 (06:50:31)
     
    Minnesota zásluhou dvou branek Jasona Pominvilla vedla na začátku druhé třetině v Rogers Areně o dvě branky, jenže Vancouver poté předvedl nevídaný obrat. Darcyho Kuempera postupně překonali Brandon Sutter, Ben Hutton, Loui Eriksson a Bo Horvat. Wild to ale za stavu 4:2 nezabalili a zásluhou Jasona Zuckera a Erika Hauly vyrovnali na 4:4. Prodloužení už klepalo na dveře, které necelé tři minuty před koncem zabouchl svým třetím gólem v letošní sezóně Sven Baertschi a skvělou tečí rozhodl o výhře Vancouveru v normální hrací době. Konečný výsledek. Vancouver Canucks 5 Minnesota Wild 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Jason Pominville mohl střelou z pravého kruhu pro vhazování a blízkosti zkompletovat hattrick, Ryan Miller ale vytáhl fantastický zákrok, když lapačkou vyrazil puk mimo!
     
    59:09
    Vancouver neužil dvě obrovské brankové příležitosti a Darcy Kuemper dostal možnost k tomu, aby opustil svou bránu!
    57:25 Sven BAERTSCHI - 5:4
     
    57:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Troy Stecher na pravém křídle od modré čáry nahodil puk na bránu a od brusle SVENA BAERTSCHIHO stojícího v pravém kruhu pro vhazování se puk odrazil nad levým betonem Darcyho Kuempera k přední tyči. Vancouver vede těsně před koncem 5:4! Asistence: Troy Stecher a Alexandre Burrows.
     
    56:57
    Ben Hutton od modré čáry nahodil puk na bránu a jeho pokus mířil přesně k levé tyči, Mike Smith ale vytáhl fantastický zákrok a puk jako by nic ukryl ve své lapačce!
     
    56:32
    Po krátké reklamní přestávce jsme zpět, abychom sledovali závěrečné okamžiky normální hrací doby.
    Erik HAULA - 4:4
     
    54:11
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ryan Suter se na levém křídle pomazlil s pukem a poté ho nahodil před bránu, kde ho skvěle tečoval ERIK HAULA. Útočník Minnesoty srazil kotouč k ledu, od něhož se odrazil do levého horního rohu brány – 4:4! Asistence: Jared Spurgeon a Nino Niederreiter.
     
    53:54
    Jeden z hráčů Vancouveru nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a z úhlu bekhendem po ledě mířil ke vzdálenější levé tyči, Darcy Kuemper ale předvedl skvělý zákrok, když puk pravým betonem vyrazil mimo!
     
    53:04
    Vyloučený Tyler Graovac naskočil z trestné lavice na led a Minnesota Wild přečkala klíčové oslabení.
     
    52:23
    Sven Baertschi krásnou střelou z levého kruhu pro vhazování mířil k přední tyči, Darcy Kuemper ale skvěle zasáhl a vyrážečkou puk vyrazil mimo!
     
    51:03
    Tyler Graovac dostal dvě minuty za vysokou hůl a Vancouver si zahraje třetí přesilovou hru, během které má šanci pojistit své těsné jednobrankové vedení.
     
    51:00
    Hra má obrovský zápas a Minnesota je směrem vpřed o něco aktivnější, zatím se ji ale skórovat nepodařilo a Vancouveru stále vede na domácím ledě po skvělém obratu těsně 4:3.
     
    49:43
    Vancouveru se nepodařilo rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané vhazování.
     
    46:56
    Vyloučený Markus Granlund je zpět na ledě a Vancouver Canucks zvládl druhé oslabení v zápase velice dobře.
     
    44:55
    Markus Granlund dostal menší trest za nedovolené bránění a Minnesota Wild má ideální možnost vyrovnat stav utkání.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 30. Brandon Sutter (Stecher, H. Sedin), 32. B. Hutton (D. Sedin, H. Sedin), 42. Eriksson (Chaput, B. Hutton), 43. Horvat (Sbisa, Brandon Sutter), 58. Baertschi (Stecher, Burrows) – 6. Pominville (Niederreiter, Scandella), 24. Pominville (Haula), 44. Zucker, 55. Haula (Suter, Spurgeon)


    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – Sbisa, Stecher, B. Hutton, Gudbranson, Trjamkin, Larsen – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Brandon Sutter – Baertschi, Horvat, Burrows (A) – Markus Granlund, Chaput, Eriksson – Skille, B. Gaunce, Megna.
    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter (A), Spurgeon, Brodin, Dumba, Scandella, Prosser – Parise (A), E. Staal, Coyle – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Zucker – Niederreiter, Haula, Pominville – Graovac, Z. Mitchell, Stewart.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Graham Skilliter. Čároví: Lonnie Cameron, Vaughan Rody

    Diváci: 17917
    thejrc.org