Palermo – Spezia 0:0 (4:5 po pen.) | Atalanta BC – Pescara 2:0 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 3:0 (kon.)
po penal. (4:5)
Palermo FC
0:0 (0:0)
Spezia Calcio
Středa 30.11.2016, 15:00 • Stadio Renzo Barbera, Palermo • Italský pohár • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Palermo prohrálo sedm ligových zápasů v řadě a ve středu odpoledne se bude špatnou sérii snažit ukončit ve čtvrtém kole italského poháru Coppa Italia, v jehož rámci zavítá na jeho stadion druholigová Spezia.
     
    Úvodní sestavy:

    U.S. Citta di Palermo: Fulignati – Rispoli, Goldaniga, Vitiello (C), Pezzella – Gazzi – Hiljemark, Bouy – Sallai, Lo Faso – Quaison. (4-1-2-2-1)
    Náhradníci: Posavec – Aleesami, Chochev, Jajalo, Anđelković, Balogh, Nestorovski, Diamanti, Morganella. Trenér: Roberto De Zerbi.

    ASD Spezia Calcio 2008: Chichizola – De Col, Valentini, Ceccaroni, Migliore (C) – Galli, Deiola, Vignali – Mastinu – Cisotti, Báez. (4-3-1-2)
    Náhradníci: Fontana – Maggiore, Okereke, Demofonti, Suleiman, Barbato, Candela, Piu, Croschianti, Sciaudone, Valentini. Trenér: Domenico De Carlo.

    Rozhodčí: G. Aureliano. Asistenti: S. Longo, F. Fiore. Čtvrtý rozhodčí: A. Di Paolo.
     
    „Jednou toho budeme litovat, pokud dnes nevyhrajeme zápas jako je tento,“ prohlásil před zápasem domácí trenér Palerma Roberto De Zerbi.
    Příliš mnoho diváků na dnešní zápas Coppa Italia nezavítalo.

     
    Fotbalisté obou týmů přichází na hrací plochu Stadio Renzo Barbera a za pár okamžiků bude moci utkání 4. kola italského poháru Coppa Italia mezi Palermem a Speziou začít. Pokud utkání skončí remízou, o postupujícím rozhodne prodloužení nebo penalty.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Aureliano dal právě pokyn k zahájení zápasu, v němž prvoligové Palermo hostí v rámci čtvrtého kola Coppa Italia druholigovou Speziu.
     
    2
    Spezia se pokusila založit útok dlouhým kolmým pasem vpřed, který zamířil do území nikoho, a domácí brankář Palerma Fulignati mohl v klidu rozehrát.
     
    3
    Sallai se rozeběhl kupředu podél pravé postranní čáry, kde byl ucpaný prostor a jeho spoluhráč mu musel přihrávku vrátit.
     
    4
    Palermo se usadilo na útočné polovině hřiště a obléhá pokutové území Speziy, zatím se ale do zakončení jeho fotbalisté nedostali.
     
    5
    Spezia skvěle brání a všech deset hráčů se po ztrátě míče okamžitě stahuje před vlastní pokutové území. Palermo marně hledá cestu kudy se dostat do šestnáctky.
     
    6
    Palermo zkusilo zahrozit přízemním centrem z pravého křídla, který byl na hranici šestnáctky odvrácen do bezpečí. Spezia se v úvodu utkání pouze brání, nutno ale dodat, že skvěle.
     
    7
    Sallai si na pravém křídle krásně narazil míč se svým spoluhráčem a před pokutové území posílal pěknou diagonální přihrávku, kterou jeden z domácích hráčů pouštěl mezi nohama za sebe, tak byl ale pouze obránce Speziy.
     
    8
    Palermo na konci sedmé minuty rozehrálo rohový kop a přetažený centr z pravé strany hřiště na vzdálenější levé tyči v pohodě stáhl ze vzduchu připravený brankář Chichizola.
     
    9
    Spezia se před pár okamžiky odhodlala ke střele zpoza šestnáctky, pokud se tak tedy do pokus hostů označit, protože byl příliš slabý a Fulignati si s ním hravě poradil.
     
    10
    Deiola si prvním dotykem zpracoval míč ve středu hřiště na levačku a zpoza šestnáctky vyslal na domácí bránu první střelu dnešního odpoledne, která zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány.
     
    11
    Báez si mezi dvěma obránci naběhl na krásný dlouhý pas za obranu, jenže mu nevyšlo zpracování a u míče byl jako první po včasném výběhu brankář Fulignati!
    11. Báezovi po krásném dlouhém kolmém pasu a náběhu za obranu nevyšlo zpracování. U míče byl první Fulignati.
     
    12
    Sallai na pravé straně šestnáctky napřáhl z úhlu k nepříjemné střele, kterou hostující fotbalisté dokázali zablokovat a srazili ji na rohový kop.
     
    13
    Následný rohový kop Palerma nic nepřinesl, stejně jako na opačné straně kolmá přihrávka Speziy.
     
    14
    Jeden z hostujících hráčů si na pravém křídle nabíhal na kolmý pas za obranu a podařilo se mu ho u postranní čáry pěkně zalepit, jenže se ocitl v ofsajdu.
     
    15
    Pro Palermo je dnešní utkání velice důležité, protože jde o postup do osmifinále Coppa Italia, ale především potom o ukončení sedmi porážek v řadě.
     
    16
    Ze zápasu uplynula úvodní čtvrthodina hry a zatím čekáme na nějakou obrovskou šanci, po které by visel úvodní gól ve vzduchu.
     
    17
    Utkání je velice vyrovnané, i když směrem kupředu mi přijde o něco nebezpečnější hostující Spezia.
     
    18
    Míč se často přelévá ze strany na stranu, zatím ovšem bez nějaké velké brankové příležitosti. Fulignati i jeho protějšek Chichizola může zůstat v bráně svého týmu klidný.
     
    19
    Palermo se pokusilo přenést hru na levou stranu šestnáctky dlouhým diagonálním pasem, na který jeden z domácích útočníků těsně nedosáhl. Quaison to zřejmě byl, který gestem po skončení míče v zámezí poděkoval spoluhráči za myšlenku.
     
    20
    Palermo rozjelo po pravé straně hřiště další útočnou akci a hledá kudy se dostat do pokutového území Speziy.
     
    21
    Rispoli se na pravém křídle k ničemu nedostal a jeden z obránců Speziy mu míč napálil při odkopu do ruky, která byla odpískána a útok Pelerma ztroskotal.
     
    22
    Spezia založila rychlý protiútok, jenže ho na levém křídle zabrzdila a Palermo se stačilo stáhnout do obrany.
     
    23
    Nicméně, Gazzi fauloval ve středu hřiště a Spezia zahrávala standardní situaci, po které se snažil na vzdálenější pravé tyči po krásném diagonálním centru prosadit Valentini, jeden z hráčů Palerma ale těsně před ním odvrátil míč na rohový kop.
     
    24
    Galli se dostal po odvráceném rohovém kopu z pravé strany hřiště k odraženému míči a okamžitě ho zpoza šestnáctky napálil na domácí bránu, jeho pokus byl ale hodně nepřesný a vedle pravé tyče zamířil vysoko nad.
     
    25
    Palermo sice na pravém křídle nic kloudného po přihrávce do šestnáctky nevymyslelo, vzápětí ale bude mít možnost zahrozit po rohovém kopu.
     
    26
    Palermo rozehrálo na pravé straně hřiště další rohový kop a následný centr, stejně jako v úvodu zápasu, v pohodě stáhl ze vzduchu připravený brankář Chichizola.
     
    27
    Cisotti se v pokutovém území krásně otočil s míčem, a přestože se ocitl po souboji s jedním z protihráčů na trávníku, pravačkou po zemi poslal míč těsně vedle pravé tyče! To byla první opravdu velká šance zápasu.
    27. Cisotti v pokutovém území pálil vpádu těsně mimo.
     
    28
    Palermo přečkalo první kritický moment a stav utkání na Stadio Renzo Barbera je stále bezbrankový.
     
    29
    Palermo většinu svých akcí tahá po pravém křídle, kde se mu neustále nedaří zpřesnit finální přihrávku.
     
    30
    Báez se snažil prosadit po levém křídle, kde byl těsně za půlící čárou faulován Vitiellem, který se mu za faul sportovně omluvil.
     
    31
    Spezia si netroufla míč poslal do šestnáctky a raději rozehrála standardní situaci na jistotu nakrátko a zpětnou přihrávkou vrátila míč na vlastní polovinu hřiště.
     
    32
    Cisotti roztáhl hru doprava na Mastinu, kde se ho pokoušel uvolnit kolmou přihrávkou do šestnáctky, jeho spoluhráč ale jeho úmysl nepochopil a zůstal stát. Brankář Fulignati si vzápětí v pohodě došel pro míč a ze slibného útoku nebylo nic.
     
    33
    Palermo má častěji míč na svých kopačkách, co je mu to ale platné, když ve finální fázi není na rozdíl od hostujících fotbalistů myslet nic kloudného.
     
    34
    Téměř každá akce domácích fotbalistů končí nepřesnou přihrávkou. Jako by se hráči Palerma báli vzít odpovědnost na svá bedra a zkusit vypálit zpoza šestnáctky.
     
    35
    Quaison zůstal v blízkosti šestnáctky ležet na hrací ploše poté, co mu jeden z protihráčů nepříjemně přišlápl nohu. Spezia sportovně zakopla míč, aby mohlo dojít k jeho ošetření.
     
    36
    Útočník Palerma sice kulhá, už je ale zpět na nohou a zápas může pokračovat. Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a zatím jsme gól neviděli.
     
    37
    Spezia na pravé straně hřiště rozehrála rohový kop, po kterém se na vzdálenější levé tyči dostal k hlavičce zřejmě Valentini, jeho následný pokus ale v pohodě lapil do náruče Fulignati.
     
    38
    Lo Faso napřáhl zpoza šestnáctky levačkou k prudké střele, která byla nepřesná a zamířila zhruba tři metry nad.
     
    39
    Migliore se ocitl na levé straně šestnáctky v obrovské šanci, jeho následná střele, která zamířila nad, už ale byla kvůli ofsajdu zbytečná.
     
    40
    Migliore si na hranici šestnáctky dobře couvl, aby krásný centr z pravé strany napálil z voleje přízemní střelou přesně k levé tyči, Fulignati ale předvedl fantastický reflexivní zákrok a jeho pokus vyrazil na rohový kop!
    40. Migliore si couvl a předvedl nádherný pohotový volej.
     
    41
    Spezia je směrem vpřed mnohem nebezpečnější, zatím se jí ale skóre dnešního pohárového utkání otevřít nepodařilo.
     
    42
    Valentini se po přetaženém centru z rohového kopu a následném pasu z levé strany hřišti dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Fulignati.
     
    43
    Blíží se samotný závěr prvního poločasu, který se nese ve znamení šancí hostujícího celku z Speziy.
     
    44
    Migliore odvrátil míč na pravé straně šestnáctky na rohový kop, po kterém do pokutového území hostujícího celku přilétl velmi nebezpečný centr, Spezia ho ale dokázala odvrátit.
     
    45
    Rozeběhla se poslední minuta prvního poločasu a za chvíli se dozvíme, zda se v něm bude něco nastavovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Spezia během prvního poločasu skvěle bránila a navíc byla velmi nebezpečná směrem vpřed. Cisotti v pokutovém území pálil nejprve těsně vedle pravé tyče, zatímco nádherný přízemní pohotový volej zpoza šestnáctky v podání Miglioreho pět minut před přestávkou zneškodnil skvělým zákrokem Fulignati. Skóre po prvním poločase. Palermo 0 Spezia 0.
    Kotel fanoušků Palerma může být po prvním poločase spokojený, protože Spezia byla mnohem nebezpečnější.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Palermo rozehrálo druhý poločas, ve kterém musí výrazně zabrat, pokud nechce s druholigovým týmem prohrát. Spezia měla v prvním poločase tři velice slibné šance, ani jedna z nich ale úvodní brankou zápasu neskončila.
     
    47
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu ve stejném složení, v jakém zápase zahájily, a první útočnou akci Palerma po přestávce zastavila příliš prudká kolmá přihrávka za obranu.
     
    48
    Valentini zůstal ležet na hrací ploše poté, co při odkopu míče podklouzl a jeden z protihráčů ho nepříjemně zasáhl při pokusu o přeskočení do hlavy.
     
    49
    Obránce Speziy odchází v doprovodu dvou členů realizačního týmu za postranní čáru a Valentini se na hřiště určitě vrátí.
     
    50
    Quaison se pokusil na vlastní polovině hřiště vybojovat míč, jenže šel do souboje s protihráčem tělem příliš důrazně a Mastinu mohl rozehrát standardní situaci, ani jeden z dvojice spoluhráčů se ale na levé straně šestnáctky k centru nedostal.
     
    51
    Ačkoliv je Spezia druholigovým týmem, tak do dnešního pohárového zápasu vstupovala v mnohem lepším rozpoložení, zatímco Palermo se sedmi ligovými porážkami v řadě.
     
    52
    První poločas dokonale ukázal, proč se Palermu nedaří. Jeho fotbalisté se poměrně často dokáží dostat k šestnáctce soupeře, jenže vzápětí následuje nepřesná finální přihrávka.
     
    53
    Bouy zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho pokus byl ale zablokovaný, zatímco diagonální střelu jeho spoluhráče na vzdálenější pravé tyči v pohodě sebral ze země Chichizola.
     
    54
    Spezia předvedla ve středu hřiště pěknou kombinaci na jeden dotek, vzápětí ale přišla prudká kolmá přihrávka za obranu, kde zamířila do území nikoho a byla hodně uspěchaná.
     
    55
    Spezia ve druhém poločase častěji drží míč na svých kopačkách, zatím se ale do šance její hráči nedostali, stejně jako na opačné straně Palermo, jehož předchozí střela zpoza šestnáctky byla lahůdkou pro brankáře Chichizolu.
     
    56
    Spezia předvádí po přestávce hodně nepřesností, jako by se na kopačky její hráčů začala snášet nervozita. Je jasné, že pokud bude utkání dlouho vyrovnané, tak v závěru nikdo nebude chtít udělat zbytečnou chybu a k vidění bude opatrný fotbal.
     
    57
    Hra se po přestávce v rychlém tempu přelévá ze strany na stranu, což je způsobeno zbytečnými ztrátami míče na obou stranách. Sallai se ocitl na hranici šestnáctky ve slibné šanci, jeho následná střela ale byla sražena na rohový kop.
     
    57
    Simone Lo Faso zatáhl za dres unikajícího Mastinu a stal se prvním potrestaným hráčem dnešního zápasu.
     
    58
    Palermo se pokusilo zahrozit po levém křídle, jenže u míče byl jako první po kolmé přihrávce Ceccaroni, který si pomohl zpětnou přihrávkou na brankáře Chichizolu.
     
    59
    Báez ošklivě přišlápl ve středu hřiště nohu jednomu z protihráčů a Palermo mohlo v klidu rozehrávat.
     
    60
    Sallai se po pravém křídle vydal směrem k šestnáctce Speziy, jenže zapomněl míč za sebou a poté měl co dělat, aby ho ještě zpětnou přihrávkou dokázal udržet pro spoluhráče. Podařilo se.
     
    61
    Vitiello předvedl nádherný skluz, kterým na hranici šestnáctky připravil o slibnou příležitost Báeze a navíc vybojoval odkop od brány. Skvělá práce kapitána Palerma.
     
    62
    Rispoli na pravém křídle rozkmital své rychlé nohy a pokoušel se pláchnout hostujícím fotbalistům, jenže na kolmou přihrávku nedosáhl a Spezia mohla vhazovat.
     
    63
    Ze zápasu uplynula více než hodina hry a oba dva týmy se po přestávce dostávají do náznaků šancí, zatím ale na nějakou slibnou brankovou příležitost čekáme po přestávce marně.
     
    64
    Pezzella se dostal v blízkosti levého rohu šestnáctky k centru, který mezi dvojicí protihráčů do pokutového území neprošel a Spezia se ubránila.
     
    65
    Quaison se na levé straně hřiště pokoušel vybojovat míč, jenže tvrdým faulem poslal k zemi De Cola, který si ho skvěle pokryl.
     
    65
    Střídání v týmu U.S. Citta di Palermo: ze hřiště odchází Simone Lo Faso, přichází Alessandro Diamanti.
     
    66
    Alessandro Diamanti je velice zkušeným záložníkem, který přišel oživit hru Palerma. Uvidíme, zda dokáže svému týmu pomoci, protože domácí se zatím nedostali ani k jedné nebezpečné střele.
     
    67
    Deiola se rozhodl prolomit bezbrankové skóre tvrdou střelou ze střední vzdálenosti, jeho následný pokus ale zamířil vysoko nad a brankář Fulignati mohl zůstat ledově klidný.
     
    68
    Čím dál více jsme blíže prodloužení a nastává situace, kterou jsem avizoval, tedy žádný z týmů nechce udělat chybu a hra je hodně opatrná. Nikdo se bezhlavě nevrhá směrem kupředu.
     
    69
    Hosté ještě nesáhli ani k jednomu střídání a zřejmě si změny šetří do klíčových okamžiků v zápasu.
     
    70
    Hráči budou postupem času hodně unavení, takže trojité střídání se v případě potřeby může v závěru utkání samozřejmě hodně hodit. Jen, aby taktika nezvítězila nad fotbalem.
     
    70
    Cisotti se po krásném přiťuknutí spoluhráče uprostřed šestnáctky ocitl v obrovské šanci, vybíhajícího brankáře Fulignatiho ale propálit nedokázal!
    70. Cisotti nedokázal prostřelit vybíhajícího Fulignatiho.
     
    71
    Do konce utkání zbývá odehrát dvacet minut a Cisotti před pár okamžiky zahodil v zápase druhou slibnou příležitost.
     
    71
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Jaime Báez Stabile, přichází Alessandro Piu.
     
    72
    Spezia sáhla k prvnímu střídání a na hřiště vyběhl mladíček Alessandro Piu, ročník 96.
     
    73
    Spezia se vrhla směrem vpřed tentokrát po levém křídle, kde její následnou akci zastavil ofsajd, který neunikl zraku pomezního rozhodčího a byl správně odmáván.
     
    74
    Quaison nedokázal míč dostatečně zasáhnout na hranici šestnáctky a brankář Chichizola si připsal snadný zákrok.
     
    75
    Sallai se v blízkosti pravé tyče snažil dostat do zakončení, Spezia ale zvládla hrozící nebezpečný odvrátit razantním odkopem.
     
    75
    Střídání v týmu U.S. Citta di Palermo: ze hřiště odchází Ouasim Bouy, přichází Haitam Aleesami.
     
    76
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Juri Cisotti, přichází David Okereke.
     
    77
    Oba dva týmy čtvrthodiny před koncem sáhly ke střídání a jeden z fotbalistů Speziy se dostal v pokutovém území k hlavičce, která zamířila nad.
     
    78
    Pezzella upadl na levé straně pokutového území po souboji s Gallim, penalta se ovšem nepískala!
     
    79
    Utkání spěje do prodloužení, a pokud se jednomu z týmů nyní podaří skórovat, tak to bude s největší pravděpodobností gól vítězný.
     
    80
    Po přestávce jsme ovšem byli svědky pouze jedné slibné brankové příležitosti, kterou měl na kopačce hostující Cisotti.
     
    81
    Spezia se pokoušela přenést hru doprava a podařilo se jí to, jenže jeden z hostujících hráčů zpracovával míč v ofsajdu.
     
    82
    Rispoli se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky, jenže to přehnal s důrazem a byl mu odpískán útočný faul.
     
    82
    Nahuel Valentini sestřelil v blízkosti šestnáctky ostrým skluzem Alessandra Diamantiho a Palermu bude moci udeřit z volného přímého kopu.
     
    83
    Quaison rozehrál volný přímý kop a technickou střelou dobře točil míč do bližšího levého horního rohu brány, Chichizola tam byl ale včas a pravou rukou míč vyrazil nad břevno!
    83. Quaison a jeho pěkná technická střela z přímáku.
     
    84
    Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl a domácím fotbalistům byl navíc odpískán a odmáván ofsajd.
     
    85
    Střídající Piu si nekomplikoval situaci a na pravé straně obranné poloviny hřiště si pomohl zpětnou přihrávkou na Chichizolu.
     
    86
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých pět minut a prodloužení čím dál více klepe na dveře.
     
    87
    Oba týmy se v rychlém sledu uvedly dlouhou nepřesnou kolmou přihrávkou, po které nejprve nohou v pohodě rozehrál Fulignati a vzápětí na opačné straně brankář Chichizola.
     
    88
    Sallai se na konci 87. minuty ocitl v obrovské šanci, jeho přízemní střela ze středu šestnáctky ale těsně zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
    88. Sallai mohl rozhodnout, jenže zamířil těsně mimo!
     
    89
    Palermo na levé straně hřiště vybojovalo rohový kop, následný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl a Spezia se bez větších problémů dokázala ubránit.
     
    90
    Jeden z fotbalistů Palerma upadl na pravé straně šestnáctky na trávník, o faul se ale nejednalo a hra pokračovala plynule dál.
     
    90+1
    Nad rámec devadesáti minut byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Sallai se uprostřed pokutového území dostal k odraženému míči a přízemní střelou mířil přesně k levé tyči, jeden z hráčů Speziy ji ale dokázal špičkou kopačky vychýlit mimo!
     
    90+3
    Běží poslední minuta nastavení a před námi je zřejmě prodloužení, které mohl odvrátit Alessandro Diamanti, jeho technická střela z pravé strany šestnáctky ale zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!
    90+3. Sallai v nastavení zahodil druhou obrovskou šanci!
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Sallai v samotném závěru zápasu Coppa Italia zahodil dvě obrovské brankové příležitosti, což znamená, že nás na Stadio Renzo Barbera čeká prodloužení. Skóre po druhém poločase. Palermo 0 Spezia 0.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Palermo rozehrálo první polovinu prodloužení, před kterou domácí sáhli k poslední možnosti střídání.
     
    91
    Střídání v týmu U.S. Citta di Palermo: ze hřiště odchází Giuseppe Pezzella, přichází Norbert Balogh.
     
    92
    Palermo využilo všechna tři střídání, zatímco hostující trenér Domenico De Carlo má ještě jednu možnost zasáhnout do sestavy.
     
    93
    Palermo posílalo do šestnáctky z levého křídla pěkný přízemní centr, problémem ale bylo, že před brankářem Chichizolou nebyl žádný z hráčů v růžových dresech.
     
    93
    Sallai krásně pronikl na pravé straně šestnáctky mezi trojici protihráčů a Alessandro Diamanti po jeho zpětné přihrávce usměrnil míč přízemní střelou do boční sítě!
    93. Střídající Alessandro Diamanti pálil po zemi do boční sítě.
     
    94
    Palermo zahodilo další obrovskou brankovou příležitost, a aby ho to v konečném součtu nemrzelo.
     
    95
    Fotbalisté Speziy působí hodně unaveným dojmem a Palermo má během posledních minut velkou převahu. Hiljemark napřáhl zpoza šestnáctky k pěkné střele, která zamířila vedle pravého horního rohu brány.
     
    96
    Spezia se začíná ocitat pod obrovským tlakem a v prodloužení se jen stěží dostává přes půlící čáru.
     
    97
    Piu se ocitl na pravé straně šestnáctky ve slibné brankové příležitosti, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    98
    Spezia na levé straně hřiště rozehrála standardní situaci a na vzdálenější levé tyči hráči Palerma centr hostujících fotbalistů bez problému odhlavičkovali do bezpečí.
     
    99
    Alessandro Diamanti v prodloužení neproměnil velkou příležitost, a tak je skóre zápasu stále bezbrankové.
     
    100
    Střídající Balogh zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho následná střela ale zamířila vysoko nad.
     
    101
    Do konce první poloviny prodloužení zbývá odehrát pět minut a ani po 100 minutách zápasů jsme žádný gól neviděli.
     
    102
    Spezia vyrazila po levém křídle do útoku a do šestnáctky přilétl nebezpečný centr, který Fulignati nedokázal zachytit, naštěstí pro něj ale za ním nebyl žádný z protihráčů, který by zakončoval.
     
    103
    Spezia napřáhla zpoza šestnáctky k přízemní střele, která se stala snadnou kořistí brankáře Fulignatiho.
     
    103
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Giuseppe Mastinu, přichází Daniel Sciaudone.
     
    104
    Jeden z fotbalistů Palerma musel být kvůli křeči ošetřován a Spezia využila prodlevu ve hře k poslednímu střídání.
     
    105
    Fulignati zpracoval nepřesnou kolmou přihrávku Speziy a vzápětí si dal s odkopem trochu na čas.
     
    105+1
    Nad rámec první poloviny prodloužení byla nastavena 1 minuta a Palermo mohlo udeřit z volného přímého kopu, jehož rozehrávky se ujal Diamanti, který skvěle točil míč k přední pravé tyči, Chichizola byl u ní ale včas a uchránil svůj tým od pohromy!
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    Úvodních patnáct minut prodloužení gól nepřineslo. Střídající Diamanti mohl dvakrát udeřit, jenže nejprve přízemní střelou pálil do boční sítě a z volného přímého kopu poté prověřil pozornost hostujícího Chichizoly.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Spezia rozehrála druhý poločas a oba týmy už mají pouze patnáct minut na to, aby se vyhnuly loterii v podobě pokutových kopů.
     
    107
    V nastavení bylo nebezpečnější Palermo, protrhnout bezbrankové skóre se mu ale zatím nepodařilo.
     
    107
    Migliore mohl rozhodnout, jeho přízemní střelu z levé strany šestnáctky ale skvělým zákrokem vyrazil Fulignati a následná dorážka Sciaudoneho zamířila nad!
    107. Migliore nedokázal z úhlu propálit Fulignatiho.
     
    108
    Roberto Vitiello fauloval nedaleko šestnáctky a po inkasování žluté karty bude Spezia zahrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    109
    Galli rozehrál volný přímý kop, jeho tvrdá střela ale skončila na zdi, která jeho pokus nepropustila na bránu.
     
    110
    Sallai po několikáté v dnešním zápase vypálil, jeho poslední pokus zpoza šestnáctky ale zamířil daleko vedle pravé tyče.
     
    111
    Spezia na levé straně rozehrála standardní situaci, následný centr byl ale uprostřed šestnáctky hráči Palerma odvrácen.
     
    112
    Hosté vyrazili středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže Sciaudone si šlápl na míč a vzápětí skončil na trávníku.
     
    113
    Diamanti se ocital v pokutovém území ve slibné šanci, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    113
    Roberto Vitiello viděl po ostrém skluzu na Okerekeho druhou žlutou kartu a Palermo bude dohrávat zbytek zápasu o deseti.
     
    114
    Okereke se dostal po krásném centru ze standardní situace k hlavičce, jenže se ocitl v ofsajdu.
     
    115
    Jeho pokus navíc zamířil mimo, takže vzrušení bylo tak jako tak zbytečné.
     
    116
    Do konce prodloužení zbývá odehrát pouhých pět minut a před námi jsou s největší pravděpodobností penalty.
     
    117
    Palermo drží míč na svých kopačkách a i přes oslabení se vrhá směrem vpřed, zatím ale bez nějakého nebezpečného zakončení.
     
    118
    Robin Quaison sestřelil jednoho z hráčů Speziy a viděl žlutou kartu.
     
    119
    Od penaltové loterie nás dělí necelé dvě minuty.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Dvě hodiny utkání rozhodly a před námi jsou pokutové kopy. Skóre po prodloužení. Palermo 0 Spezia 0.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Diamanti zamířil přesně do pravého horního rohu brány a nedal Chichizolovi žádnou šanci.
     
    1. série
    1:1
    Sciaudone si vybral stejný místo jako Diamanti a proměnil.
     
    2. série
    2:1
    Hiljemark pro změnu zamířil do levého horního rohu brány a také bezpečně proměnil.
     
    2. série
    2:2
    Okereke fantasticky proměnil, když stejně jako Diamanti a Sciaudone vymetl pravý horní roh brány.
     
    3. série
    3:2
    Aleesami nekompromisní bombou vymetl levý horní roh brány a Palermo je po třech penaltách stoprocentní.
     
    3. série
    3:3
    Piu si vzal krátký rozeběh a přízemní střelou zamířil přesně k levé tyči.
     
    4. série
    4:3
    Quaison si vzal jako první delší rozeběh a přízemní střelou zamířil doprostřed brány.
     
    4. série
    4:3
    Gali mířil k pravé tyči, jenže nedokázal míč dostatečně umístit a Fulignati jeho přízemní střelu vyrazil!
     
    5. série
    4:3
    Balogh mohl rozhodnout, jenže Chichizola jeho střelu doprostřed brány zázračně vyrazil nad břevno!
     
    5. série
    4:4
    Brankář Chichizola zamířil přízemní střelou přesně k levé tyči.
     
    6. série
    4:4
    Rispoli přestřelil bránu a Spezia může rozhodnout!
     
    6. série
    4:5
    FRANCESCO MIGLIORE tlak ustál a nádhernou střelou do pravého horního rohu brány poslal Speziu do osmifinále italského ligového poháru Coppa Italia!
    Francesco MIGLIORE
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas čtvrtého kola Coppa Italia mezi Palermem a Speziou musely na Stadio Renzo Barbera rozhodnout pokutové kopy, které uzavřel Francesco Migliore krásnou střelou do pravého horního rohu brány a poslal druholigový tým do osmifinále. Konečný výsledek. Palermo 0 Spezia 0 – 4:5 na penalty. (17:51:49)

    Tomáš Reiner

    Branky:

    Karty:   57. Faso (PLM), 108. Vitiello (PLM), 118. Quaison (PLM) – 82. Valentini (SPZ)   113. Vitiello (PLM)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Diamanti (PLM)
    1:1   Sciaudone (SPZ)
    2. série:
    2:1   Hiljemark (PLM)
    2:2   Okereke (SPZ)
    3. série:
    3:2   Aleesami (PLM)
    3:3   Piu (SPZ)
    4. série:
    4:3   Quaison (PLM)
    4:3   Galli (SPZ)
    5. série:
    4:3   Balogh (PLM)
    4:4   Chichizola (SPZ)
    6. série:
    4:4   Rispoli (PLM)
    4:5   Francesco Migliore (SPZ)


    Palermo FC: Fulignati – Rispoli, Goldaniga, Vitiello (C), Pezzella (91. Balogh) – Gazzi – Hiljemark, Bouy (75. Aleesami) – Sallai, Lo Faso (65. Diamanti) – Quaison. (4-1-2-2-1)
    Náhradníci: Posavec – Chochev, Jajalo, Anđelković, Nestorovski, Morganella. Trenér: Roberto De Zerbi.

    Spezia Calcio: Chichizola – De Col, Valentini, Ceccaroni, Migliore (C) – Galli, Deiola, Vignali – Mastinu (103. Sciaudone) – Cisotti (76. Okereke), Báez (71. Piu). (4-3-1-2)
    Náhradníci: Fontana – Maggiore, Demofonti, Barbato, Candela, Suleiman, Croschianti, Valentini. Trenér: Domenico De Carlo.

    Rozhodčí: G. Aureliano. Asistenti: S. Longo, F. Fiore. Čtvrtý rozhodčí: A. Di Paolo
    bahis siteleri