Dunajská Streda – Trnava 1:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
FC Spartak Trnava
sk Středa 30.11.2016, 19:00Slovenský pohár - Slovnaft cup • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Slovenský pohár dnes spozná posledného štvrťfinalistu. O postupovú miestenku sa pobijú dvaja účastníci najvyššej súťaže. Dunajská Streda privíta na novom, rozostavanom, štadióne Spartak Trnava.

    Dunajská Streda nemôže byť spokojná s jesennou časťou Fortuna ligy, pretože momentálne okupuje deviatu priečku. Futbalisti z juhu Slovenska odohrali až desať zo sedemnástich duelov vonku a päťkrát hrali iba v prechodnom domove v Senci, pretože ich stánok v Dunajskej Strede prechádzal rekonštrukciou. Po návrate na vlastný trávnik však dvakrát zabodovali naplno. Za veľkej podpory fanúšikov zdolali Trenčín 2:0 a Michalovce 2:1, takže do pohárového duelu pôjdu v psychickej pohode. V Slovnaft Cupe prešli Dunajskostredčania cez Belušu po výsledku 1:0, Svätý Jur zdolali jasne 6:1 a Liptovskú Štiavnicu vyradili vďaka triumfu 5:0.

    Spartak Trnava pred troma týždňami prehral na trávniku MŠK Žilina 0:7 a tréner Miroslav Karhan ponúkol svoju rezignáciu. Na pozícii hlavného kouča však zotrval a tím pod jeho vedením porazil vonku Prešov 3:1 a doma Myjavu 3:0, čím sa posunul už na štvrtú priečku fortunaligovej tabuľky. Bílí andelé odohrali všetky tri zápasy v Slovenskom pohári na ihriskách súperov a najviac sa natrápili v treťom kole, keď vyhrali v Borčiciach len 1:0 gólom v záverečnej desaťminútovke. Ešte predtým si v druhom kole poradili so Strážou 3:1 a naposledy zdolali Nové Mesto nad Váhom 3:0.

    Trnava vyhrala posledné štyri vzájomné zápasy s Dunajskou Stredou, no vždy nastúpila na domácej pôde. V aktuálnom ročníku triumfovala 2:1 a 1:0, v minulej sezóne sa tešila po výsledkoch 2:0 a 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Slávik – Németh, Huk, Michalík (C), Živkovič – Ljubičič – Vida, Kontár, Ľupták, Štepanovský – Sarr.
    Náhradníci: Tofiloski – Szépe, Pagáč, Mészáros, Loembet, Szárka, Šabala.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Janso, Greššák, Hladík, Čögley – Bello, Sloboda – Čonka, Halilovič, Mikovič (C) – Tambe.
    Náhradníci: Strapák – Oravec, Bališ, Richnák, Jirka, Paukner, Dubec.

    Rozhodca: Marhefka – Vorel, Chládek.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Odštartovalo posledné osemfinále Slovnaft Cupu. Výkop mali na starosti hostia v bielych dresoch. Domáci nastúpili tradične v žlto-modrej kombinácii.
     
    2
    V Dunajskej Strede je ako vo väčšine prípadov dobrá atmosféra. Na juh Slovenska zavítali aj fanúšikovia z Trnavy.
     
    3
    Trnavčania prvýkrát pohrozili. Halilovič sa rozhodol vystreliť spoza šestnástky a jeho pokus smeroval len k pripravenému brankárovi Slávikovi.
     
    5
    Pre oba tímy je dnešný duel veľmi dôležitý, pretože v prípade postupu by mohli hodnotiť jesennú časť sezóny za vydarenú.
     
    6
    V prvých minútach zápasu majú hostia loptu častejšie na svojich kopačkách, ale nevytvorili si výraznejšiu šancu. Strelu Haliloviča pokryl Slávik.
     
    8
    Ofenzívnu aktivitu Spartaka ukončil nedovolený zákrok. Dopredu môžu ísť hráči Dunajskej Stredy.
     
    9
    Domáci futbalisti o sebe dali prvýkrát vedieť na útočnej polovici ihriska. Ljubičič mieril zo vzdialenosti dvadsiatich metrov len do protihráča.
     
    11
    Na Žitnom ostrove sa mužstvá len rozbiehajú a zatiaľ nevidíme zaujímavé situácie pred bránami. Nikto nechce urobiť chybu.
     
    13
    Po slabšom začiatku zápasu sa postupne dostávajú k slovu aj domáci hráči, ktorí čoraz častejšie prenikajú na polovicu Spartaka Trnava.
     
    15
    Dunajskostredčania prenikli do blízkosti Jakubechovej brány. Center do šestnástky smeroval na Vidu, ktorý sa snažil prelobovať gólmana hostí, ale minul sieť.
     
    16
    Domáci mali výhodu prvého rohového kopu. Vida ho zahral na hlavu Ljubičiča, no ešte pred ním stihol zasiahnuť Jakubech.
     
    19
    Futbalisti DAC pokračujú vo zvýšenej aktivite. Németh vybojoval ďalší rohový kop pred Dunajskú Stredu.
     
    20
    Exekúciu rohového kopu mal zase na starosti Vida. Lopta z jeho kopačky smerovala do šestnástky, kde mali všetko pod kontrolou Trnavčania.
     
    22
    Ubehla už takmer polovica prvého polčasu. Ani jeden z tímov si zatiaľ nevypracoval gólovú šancu. V úvode mali prevahu hostia, teraz sú aktívnejší domáci.
     
    23
    Štepanovský dostal prihrávku na pravom krídle a loptu potiahol do pokutového územia. Tam ho však zastavila defenzíva Spartaka.
     
    25
    Diváci na tribúnach stále márne čakajú na góly, ale napriek tomu sa bavia. Fanúšikovia oboch klubov potvrdzujú, že patria medzi najlepších na Slovensku.
     
    26
    Držanie lopty momentálne hovorí v prospech Dunajskej Stredy. Domáci ju mali v moci šesťdesiat percent času, hostia štyridsať.
     
    28
    Zsolt Németh mohol hodiť dlhý aut do pokutového územia, ale loptu poslal iba k Sarrovi, ktorého pätička nenašla spoluhráčov.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry, ktorá nepriniesla gól. Oba tímy vyprodukovali jeden strelecký pokus do priestoru brány, ktorý nerozvlnil sieť.
     
    31
    Dunajská Streda je v týchto momentoch aktívnejšia, ale nedokáže si vypracovať výraznejšiu príležitosť.
     
    32
    Už teraz je jasné, že vo štvrťfinále Slovnaft Cupu sa predstaví pätica fortunaligových tímov. Kluby z najvyššej súťaže doplnia Poprad, Skalica a Liptovský Hrádok.
     
    33
    V Dunajskej Strede sa dnes spomínalo aj na obete tragédie v Južnej Amerike, kde zahynul takmer celý tím brazílskeho klubu Chapecoense. Fanúšikovia si ich uctili pred začiatkom zápasu.
     
    35
    Domáci hráči mali výhodu štandardky. Priamy kop rozohral Marko Živkovič, no loptu odvrátila defenzíva Spartaku Trnava.
     
    38
    Netrvalo dlho a prišla ďalšia možnosť pre Dunajskostredčanov. Štandardku domácich zahráva opäť Živkovič.
     
    39
    Živkovič centroval na Ljubičiča, ale pri ňom bol včas Jakubech. Lopta sa potom ešte pohybovala pred bránou, no nikto z domácich ju nedopravil do siete.
     
    40
    Hra bola na chvíľu prerušená, pretože stredopoliar hostí Sloboda ostal ležať na trávniku. Po krátkom ošetrení pokračoval.
     
    43
    Trnavčania sa v posledných minútach odmlčali a neútočili. Tentoraz sa dostali s loptou dopredu, ale Slávika neohrozili.
     
    44
    Plynú záverečné sekundy úvodnej polovice zápasu, ktorý neprináša veľa futbalovej radosti pre fanúšikov.
     
    45
    Brankár Jakubech musel zasahovať po strele Štepanovského z väčšej vzdialenosti, ale nemal náročnú úlohu, aby loptu pokryl.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Bez gólov a bez šancí bola úvodná polovica pohárového súboja medzi Dunajskou Stredou a Trnavou. Duel je zatiaľ opatrný a ani jeden tím nechce urobiť chybu, ktorá by ho pripravila o šancu postúpiť do štvrťfinále.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Domáci vstúpili aktívne do druhého dejstva. Najskôr sa ich rýchly útok skončil neúspešne, ale potom loptu vybojoval Živkovič a z ostrého uhla vystrelil nad bránu.
     
    48
    Ďalšia príležitosť pre DAC. Center z ľavej strany našiel na zadnej žrdi pripraveného Živkoviča, ktorého pokus k žrdi kryl Jakubech.
     
    50
    Dunajskostredčania pokračujú v tlaku. Ofenzívna snaha im priniesla tretí rohový kop v zápase.
     
    52
    Dunajská Streda dala gól! Domácim sa vyplatila aktivita v úvode druhého polčasu. Rohový kop Vidu doputoval k PAPEMU MACOUOVI SARROVI, ktorý na dvakrát poslal loptu za ležiaceho Jakubecha.
     
    53
    Prvý gól by mohol zápasu prospieť. Trnavčania boli v posledných minútach pasívni a teraz budú musieť zvýšiť svoje ofenzívne snaženie.
     
    54
    Hostia dali o sebe ihneď vedieť. Halilovič sa uvoľnil na ľavom krídle a chcel využiť horšie postavenie brankára Slávika. Jeho pokus však letel nad brvno.
     
    56
    Trnavčania pridali a snažia sa vyrovnať. Útočnú akciu Bella zastavil v osobnom súboji Ľupták. Hlavný rozhodca nevidel faul a ponechal loptu domácim,
     
    58
    Zoltán Kontár (Dunajská Streda) je prvým hráčom, ktorý dnes uvidel žltú kartu.
     
    59
    Kristopher András Vida rozohral štvrtý rohový kop domáceho tímu, ale nebol úspešný ako pred pár minútami pri góle Sarra.
     
    60
    V trnavskom drese je zatiaľ najaktívnejším futbalistom Emir Halilovič, ktorý skúša šťastie z každej pozície. Opäť mieril mimo.
     
    61
    Živkovič sa uvoľnil a odcentroval do pokutového územia. Lopta len preletela šestnástkou a nenašla spoluhráčov.
     
    63
    Na dunajskostredský štadión si dnes našlo cestu 3637 divákov, čo je na slovenské pomery veľmi slušné číslo. Navyše sa hrá v strede týždňa a ide o pohárové stretnutie.
     
    64
    Druhý polčas je zaujímavejší a živší ako ten úvodný. Domáci vďaka zvýšenej aktivite otvorili skóre a od postupu do štvrťfinále ich delí len polhodiny hry.
     
    66
    Trnavčanom pomaly, ale isto plynie čas, ktorý majú k dispozícii na vyrovnanie či prípadné otočenie skóre. Ich ofenzívna snaha zatiaľ nepriniesla gólovú príležitosť.
     
    69
    Hlavný rozhodca vytiahol druhú žltú kartu v dnešnom zápase. Uvidel ju Pape Macou Sarr (Dunajská Streda).
     
    70
    Domácu akciu zastavilo ofsajdové postavenie Sarra, ktorý nabiehal na prihrávku Ľuptáka za obranu.
     
    71
    Trnava prebrala iniciatívu a podľa očakávania je teraz aktívnejšia. Na vyrovnanie jej však neostáva veľa času.
     
    72
    Aj tretia žltá karta zápasu putuje na stranu domácich. Proti pravidlám sa previnil Martin Ljubičič (Dunajská Streda).
     
    74
    Matúš Čonka rozohral priamy kop trnavského Spartaka, no neohrozil domáceho brankára Slávika.
     
    75
    Po kope priamom nasledoval rohový. Opäť sa o jeho realizáciu postaral Čonka, no všetko vyriešila defenzíva Dunajskej Stredy.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Anton Sloboda, prichádza Matúš Paukner.
     
    77
    Trnavčania nevyužili druhý rohový kop v zápase. Tentoraz centroval do šestnástky Halilovič, no len do miesta, kde stál Huk.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len posledných desať minút. Trnava na Žitnom ostrove stále prehráva a blíži sa k vypadnutiu zo Slovenského pohára.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Babatounde Bello, prichádza Daniel Dubec.
     
    82
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Kristopher András Vida, prichádza András Mészáros.
     
    83
    Spartak vyrovnal hru, od inkasovaného gólu je častejšie pri lopte, no v druhom polčase ešte nevystrelil na bránu.
     
    84
    Németh vyrazil do útoku a s loptou na nohe prešiel takmer polovicu ihriska. Potom však nepresne odcentroval do šestnástky.
     
    85
    Zoltán Kontár bol v opatere lekárov a chvíľu ležal na trávniku. Po krátkej prestávke však pokračuje v zápase.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Matúš Čonka, prichádza Boris Bališ.
     
    88
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Pape Macou Sarr, prichádza Yves Simon Pambou.
     
    89
    Ľupták potiahol rýchly protiútok domácich až na úroveň pokutového územia, tam prihral striedajúcemu Pambouovi, ktorý mieril nad.
     
    90
    Dunajskostredčania si pýtali pokutový kop, keď v šestnástke zviedli osobný súboj Ljubičič a Hladík. Hlavný rozhodca nechcel vstúpiť do záveru zápasu.
     
    90
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Štepanovský, prichádza Ákos Szárka.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte tri minúty.
     
    90+2
    Dunajská Streda je už veľmi blízko víťazstva. Zdá sa, že snaha hostí neprinesie vyrovnávajúci gól.
     
    90+3
    V úplnom závere zápasu mali hostia výhodu dvoch rohových kopov, ktoré rozohral Emir Halilovič. Ani po jednom z nich sa však nemenilo skóre.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dunajská Streda skompletizovala osmičku štvrťfinalistov Slovenského pohára. Futbalisti zo Žitného ostrova sa tešia z postupu vďaka jedinému gólu, ktorý zaznamenal v úvode druhého polčasu legionár Pape Macou Sarr. Duel dvoch fortunaligových tímov nepriniesol veľa príležitostí, no napokon triumfovali aktívnejší domáci. DAC narazí vo štvrťfinále Slovnaft Cupu na druholigový Poprad. (20:56:02)

    Tomáš Lengyel

    Branky: 52. Sarr

    Karty:   58. Kontár (DUN), 69. Sarr (DUN), 72. Ljubičič (DUN)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Németh, Huk, Michalík (C), Živkovič – Ljubičič – Vida (82. Mészáros), Kontár, Ľupták, Štepanovský (90. Szárka) – Sarr (88. Pambou).
    Náhradníci: Tofiloski – Szépe, Pagáč, Mészáros, Pambou, Szárka, Šabala.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Janso, Greššák, Hladík, Čögley – Bello (81. Dubec), Sloboda (76. Paukner) – Čonka (87. Bališ), Halilovič, Mikovič (C) – Tambe.
    Náhradníci: Strapák – Oravec, Bališ, Richnák, Jirka, Paukner, Dubec.

    Rozhodčí: Marhefka – Vorel, Chládek
    bahis siteleri