Vítkovice – Chomutov 4:3 (po pr.) | Kometa Brno – Mountfield HK 4:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 4:3 (po pr.)
Litvínov – Zlín 2:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 1:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 5:3 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
HC Sparta Praha
Pátek 09.12.2016, 18:00 • Tipsport arena • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:27
    Tomáš Rolinek vyhrál výborně vhazování na Lukáše Nahodila, který na hostující bránu vyslal jedovatou ránu z první, ale ta skončila pouze na pravé tyči Škarkovy brány.
    53:05 Miroslav FORMAN - 1:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pokud vám ještě nic neříká výraz „tic-tac-toe“, tak hostující útočníci ho teď předvedli v praxi, a to naprosto precizním a oku lahodícím způsobem! MIROSLAV FORMAN si hned několikrát v akci tři na jednoho vyměnil puk s Petrem Kalinou a poté trefil mezírku mezi Kacetlovými betony. Opravdu nádherná akce! Asistence: Petr Kalina.
     
    51:21
    Pardubická přesilovka je zatím velice špatná a dokonce při ní ujeli hosté do přečíslení dva na jednoho. Dominik Uher posunul puk bekhendovou žabičkou na volného Lukáše Cingela, ale Kacetl se výborně přemístil a puk schoval ve výstroji.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., držení protihráče).
    47:45 Jan KERN - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po sérii domácích šancí nakonec udeřili Pražané. Lukáš Cingel naznačil, že pojede za branku, ale nakonec kotouč poslal před ni na hůl volného JANA KERNA, který propasíroval puk za Kacetla a může se radovat z gólu ve svém vůbec prvním extraligovém zápase! Asistence: Lukáš Cingel a Juraj Mikuš.
     
    47:15
    Jakub Škarek snad pochází z jiné planety! Tomáš Rolinek vybídl po vynikající kombinaci ke střele do zcela odkryté brány Tomáše Klimentu, ale hostující brankář se roztáhl jak široký, tak dlouhý a předvedl neuvěřitelný zákrok lapačkou. Tento zákrok rozhodně nebude chybět v žádném sestřihu nejlepších zákroků letošní sezóny, protože to byla naprostá lahůdka z učebnice brankářského hokejového umění!
     
    46:22
    David Tomášek obdržel přesný pas zpoza branky, ale zcela sám před Škarkem napálil kotouč pouze do výstroje sparťanského brankáře!
     
    42:52
    Mohlo to být o gól! Mallet zavezl kotouč do útočného pásma a našel před brankou volného Redenbacha, tomu ale střela nesedla a minul!
    40:30 Tomáš ROLINEK - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ale teď už Dynamo gól dalo a to po naprosto famózní přihrávce Tylera Redenbacha! Kanadský útočník našel perfektním pasem přes osu hřiště úplně volného TOMÁŠE ROLINKA, který zakončoval za zcela bezmocného Škarka. Akce jako z učebnice. Asistence: Tyler Redenbach.
     
    40:16
    Petr Sýkora vypálil od modré střílenou přihrávku, kterou Tomáš Rolinek tečoval jen těsně mimo!
     
    39:39
    V závěru třetiny si ještě Dynamo zahraje přesilovku. Dvě minuty za hákování totiž inkasuje Juraj Mikuš.
     
    38:49
    David Tomášek předvedl obrovskou chybu ve středním pásmu, když puk naservíroval na hůl rozjetému Brianu Ihnačákovi. Ten se v brejku pokusil rameny rozhodit Kacetla a následně šel do forhendového blafáku, ale pardubický brankář zůstal ledově klidný.
     
    36:26
    Petr Sýkora se dostal do úniku, byl ale tísněn obráncem a jednou rukou nedokázal sparťanského brankáře překonat!
     
    34:17
    Tentokráte stál sám před Škarkem Tomáš Rolinek, ale přestřelil!
     
    33:27
    Alexandre Mallet našel před sparťanskou brankou úplně volného Redenbacha, ale Škarek opět úřaduje!
    32:05 Dominik UHER - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tato akce ale stála za to a Sparta vede už o tři branky! Střelu Martina Gerhát vyrazil Ondřej Kacetl pouze před sebe a vynikající práci odvedl před bránou DOMINIK UHER, který byl u odraženého kotouče jako první a dorazil jej za zcela bezmocného Kacetla. Asistence: Martin Gernát, Miroslav Forman.
     
    30:45
    Jerome Leduc navíc fauloval a inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    28:35
    Petr Vrána zcela naslepo poslal puk před bránu Dynama a našel přímo čepel Jiřího Černocha. Toho samotného taková na míru ušitá přihrávka před zcela odkrytou bránu překvapila a hostující útočník s číslem 12 puk nedokázal ve vyložené gólové šanci zpracovat.
     
    25:41
    Petr Hubáček v útočném pásmu jednoduše posunul puk na úplně volného Petra Sýkoru, kterému se naskytla zcela dokonalá střelecká příležitost, ale pardubický útočník svou dělovou ranou napálil pouze levou tyč hostující brány div ji nepřerazil vejpůl.
     
    23:07
    Tomáš Klimenta ve vlastním obranném pásmu vystihl sparťanskou přihrávku a ocitl se v samostatném úniku! Pokusil se rozhýbat Jakuba Škarka naznačením do bekhendu a následnou stahovačkou na forhend, ale neuspěl!
     
    18:12
    Ve vlastním oslabení se do úniku dvou na jednoho dostali David Tomášek s Nicholasem Schausem, ale přihrávka na druhého jmenovaného neprošla přes obránce!
     
    17:51
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ctirad Ovčačík – 2 min., držení protihráče).
     
    15:03
    Petr Hubáček teď selhal ve stoprocentní šanci! Tomáš Klimenta mu totiž poslal přesnou přihrávku před branku, ale brněnský rodák nedokázal zvednou puk přes Škarkův beton!
     
    14:44
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Gernát – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    13:05 Petr VRÁNA - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už ale o regulérnosti druhé branky hostů nemůže být pochyb! Pražané zaujali klasické přesilovkové postavení a Jaroslav Hlinka přihrávkou přes osu hřiště našel dobře postaveného PETRA VRÁNU, jenž se s ničím nepáral a propálil Kacetla. Asistence: Jaroslav Hlinka a Juraj Mikuš.
     
    12:28
    Po pohledné přesilovkové kombinaci pálil Petr Vrána, ten však pouze orazítkoval pravou tyč pardubické brány!
     
    12:00
    Brankář Dynama Ondřej Kacetl nakonec díky vzniklé situaci inkasuje dvě minuty za zdržování hry. Menší trest odpyká Martin Kaut.
     
    12:00
    Sparta vsítila druhou branku, ale puk přešel brankovou čáru v době, kdy branková konstrukce nebyla ve svém obvyklém postavení – gól neplatí!
    09:56 Lukáš KLIMEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po tragické přesilovce Dynama se prosazují Pražané! Hlinkovu nebezpečnou střelu z první ještě dokázal Kacetl vyrazit, ale obránci Pardubic si nedokázali pohlídat dorážejícího LUKÁŠE KLIMKA, jenž otevřel gólový účet dnešního zápasu. Asistence: Jaroslav Hlinka, Petr Vrána.
     
    07:20
    Puk se po sparťanském vyhození odrazil od ramene Schause přímo do hry a hosté jeli v přečíslení dva na jednoho. Hlinkovu střelu vyrazil Kacetl na hůl Petra Vrány, ale i toho vychytal vynikajícím reflexivním zákrokem betonem pardubický brankář!
     
    07:04
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Procházka – 2 min., podražení).
    Marken.cz

    Marek Votke

    Robert Novotný

    Branky a nahrávky: 41. Rolinek (Redenbach) – 10. Klimek (J. Hlinka, P. Vrána), 14. P. Vrána (J. Hlinka, Mikuš), 33. Uher (Gernát, Forman), 48. Kern (Cingel, Mikuš), 54. Forman (Kalina)


    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Martin Růžička) – Schaus, Ščotka, Nedbal, Čáslava, Leduc, Ovčačík, Bokroš – P. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Klimenta, Nahodil, Rolinek – M. Kaut, Redenbach, Panna – Poulíček, T. Kaut, Mallet.
    HC Sparta Praha: Škarek (F. Novotný) – Piskáček, Mikuš, Švrček, Kalina, Gernát, Nedomlel, Eminger, Barinka – Klimek, P. Vrána, J. Hlinka – Kern, Cingel, Uher – Forman, Ihnačák, Kumstát – Martin Procházka, Černoch, J. Havel.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Barvíř, Blümel

    Diváci: 8455
    bahis siteleri