Česko – Čína 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Čína
Pátek 09.12.2016, 17:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny příznivce a příznivkyně nejrychlejší kolektivní hry na světě, drsných hitů, krásných gólů a culíků pod helmami. Právě dneska startuje úseku českých ženských reprezentací hektické období, které se víceméně zastaví až na konci dubna. Během této doby nás toho čeká opravdu spoustu.

    Teď o víkendu nás ale zajímá jediný z národních týmů. Osmnáctka finišuje svou přípravu před mistrovstvím světa, které hostí od 7. do 14. ledna 2017 v Přerově a Zlíně. Hokejistky mají vůbec poslední možnost zabojovat o nominaci právě tady, na kempu v Roudnici nad Labem, jehož hlavní součástí jsou dva zápasy s A-týmem Číny!
     
    Proč Čína, říkáte si? No, Asiatky si neodskočily do Roudnice jen tak mimochodem na dva zápasy. Právě v Česku se totiž zastavily po cestě na olympijskou předkvalifikaci, která je čeká příští týden ve Francii. Tam se střetnou s domácím týmem, Lotyšskem a Itálií, a vítěz postoupí do závěrečného kvalifikačního kola, kde už čeká i náš seniorský výběr. Číňanky ale rozhodně nejsou favoritkami na postup.
     
    Nás ale samozřejmě zajímá hlavně česká reprezentace. Ta není v Roudnici v kompletním složení, takže ještě nemůžeme mluvit o úplném sehrávání. Trenéři si potřebují ujasnit poslední otazníky v nominaci na mistrovství světa, kterou uzavřou právě po tomto kempu. Takže věřím, že holky ze sebe dneska i zítra (oba zápasy od 17 hodin) vymáčknou úplně všechno. Šampionát před vlastními fanoušky je pro ně obrovskou motivací.

    Soupiska českého týmu:

    Brankářky:
    Denisa Jandová (Ontario Hockey Academy, Kanada), Kristýna Bláhová (Jindřichův Hradec).

    Obránkyně:
    Zuzana Martinů (Jihlava), Adéla Škrdlová (Třebíč), Aneta Cornová (Litoměřice), Aneta Zachová (Kladno), Anna Kotounová (Tábor), Klára Jandušíková (Cherokees), Eliška Vozdecká (Kroměříž).

    Útočnice:
    Veronika Bucifalová (Ontario Hockey Academy, Kanada), Alexandra Halounová, Sandra Halounová (obě Plzeň), Karolína Hornická (Liberec), Kristýna Kaltounková (Jihlava), Tereza Karlecová (HC Krkonoše), Natálie Mlýnková (Zlín), Barbora Machalová (Žďár nad Sázavou), Šarlota Tomasco (Černošice), Kateřina Zrnová (Kadaň), Klára Seroiszková (Karviná), Sabina Matoušková (Karlovy Vary), Veronika Lorencová (Klatovy).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bláhová (Jandová) – Škrdlová, Cornová, Martinů, Zachová, Seroiszková, Vozdecká, Jandušíková, Kotounová – Mlýnková, Zrnová, Bucifalová (C) – Matoušková, Machalová, Tomasco – S. Halounová, Kaltounková, Karlecová – Lorencová, Hornická, A. Halounová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Čína: J. Yue (Yuqing) – Siye, Qinan, Siyang, Wenzhuo, Baiwei (C), Lu, Di – H. Xin, Mengying, Minghui – Naiyuan, F. Xin, Schuang – Jingwen, Yingying, Yue – Rui, Bowen. Trenér: Rick Seeley.

    Rozhodčí: Malá – Svobodová, Jakešová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Na konci rozehřávací první minuty střílela od modré čáry Veronika Bucifalová, Číňanky puk zblokovaly. Předešlý útok českého týmu nemohl pokračovat kvůli signalizovanému ofsajdu.
     
    01:50
    Druhá formace naší reprezentace přitlačila soupeře, který se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    02:16
    Hned po prvním vyhraném buly Kristýny Kaltounkové musela zasahovat gólmanka Yue.
     
    02:55
    Číňanky se teď ale taky osmělují a Kristýna Bláhová má za trochu váhavou obranou dost práce.
     
    04:12
    Z levé strany vystřelila Shuang na vyrážečku Bláhové, která byla připravena. Zatím má víc práce než její oponentka.
     
    05:15
    V protiútoku dostala na pravou stranu puk Šarlota Tomasco, jenže ke střele se neprosadila. Po nahození z nulového úhlu naopak přerušuje hru Bláhová.
     
    06:01
    Skvěle Kristýna Bláhová! Nejdřív parádně vykopla pravý beton proti Fang Xin, potom nepustila do branky ani dorážku z hokejky Lu Shuang.
     
    06:57
    Fang Xin na ledě zůstala a už to pro nás vypadalo zase nebezpečně. Naštěstí Bláhová tentokrát vytrčila svou nataženou hokejku a kotouč zblokovala do rohu pásma.
     
    07:42
    Po vlastním zakázaném uvolnění se Číňanky okamžitě vrátily do útoku a od modré přišla další střela, kterou musela Bláhová zastavit v náručí.
     
    08:40
    Náš výběr je zatím tím pasivnějším a nedostal se do nebezpečnější akce. Snad se nám to už taky povede.
     
    09:11
    Barbora Machalová už to udělala dobře. Zatáhla puk do pásma a zkusila trefit růžek, gólmanka její střelu přečetla. Teď koukám, že za Čínu nechytá Yue, ale Yuqing, nicméně ono to vyjde nastejno...
     
    09:55
    První vyloučení je na světě. Čínský faul, přesněji řečeno podražení, si vynutila Kaltounková, takže jdeme na přesilovku. Pyká Fang Xin.
     
    10:19
    Zblokovaný kotouč vyletěl až k nám na tribunu a mezi roudnickými hokejovými nadějemi, které zápasu přihlížejí, se o něj strhl běžecký souboj.
     
    11:09
    Každopádně co je důležitější, a také méně příznivé, že úvodní početní výhoda se nám zatím vůbec nedaří.
     
    11:58
    Až teď přišla kombinace Mlýnkové se Zrnovou. Druhá jmenovaná prověřila Yuqing bekhendem, ten ale šel už z moc velkého úhlu. Čína je kompletní.
     
    12:44
    Jak to Kristýna Kaltounková umí, ve středním pásmu udělala oblouk, na modré se vyhla soupeřce a už si to hasila na gólmanku. Poslední protivnice zblokovala její střelu do protipohybu, pokud by se puk vešel k tyčce, přesouvající se brankářka by neměla nárok.
     
    13:59
    Hra se přesunula před Bláhovou. Ta musela zasahovat poté, co Adéla Škrdlová při bránění soupeřky přikopla puk na vlastní klec, naštěstí byla Bláhová pohotová.
     
    14:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zlepšený výkon české osmnáctky vede k prvnímu gólu! Tady se ukázal černošický důraz spojený s chytrostí. Co se totiž nepovedlo Matouškové a Machalové v závaru před brankou, to dokonala ŠARLOTA TOMASCO. U tyče už místo nebylo, tak bleskurychle objela branku a v pádu zasunula ke druhé tyčce – 1:0! Bez asistence.
     
    15:48
    Teď jsme to ale my, kdo se musí bránit pod tlakem. Kong Minghui se parádně opřela do skákavého kotouče a z úhlu napálila českou tyč! Bláhová se teprve přesouvala.
     
    16:44
    Po zakázaném uvolnění už jsme se dokázali osvobodit a také vystřídat. Nicméně Veronika Lorencová stáhla puk tak tři metry nad ledem rukavicí pro Alexandru Halounovou, takže se samozřejmě píská přihrávka rukou.
     
    17:21
    Právě včas skočila do hry ze střídačky Aneta Zachová, aby zastavila rodící se čínské přečíslení.
     
    17:42
    U mantinelu přibrousila česká kapitánka Veronika Bucifalová, která to má naučené z Kanady. Pokud dokáže svůj důraz udržet v mezích pravidel, bude to pro náš tým skvělé i pro nadcházející mistrovství světa.
     
    18:21
    A mám pocit, že právě Bucifalová se postarala o druhou českou přesilovku. Yo Baiwei (CHN) je vyloučena za podražení.
     
    18:47
    Češky se bleskově vymotaly před branku a Bára Machalová se natáhla po puku. Napálila tyčku, pokud ne přímo spojnici!
     
    19:17
    Následně už Číňanky čistí hru, hledáme recept na další gólovou možnost.
     
    19:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Wow, to byla paráda! Krásný gól, přesilovkový, a taky první v zápasové premiéře za osmnáctku pro čtrnáctiletou KRISTÝNU KALTOUNKOVOU! Naše útočnice v přesilovce zaujala místo na modré čáře a dostala pas od Sandry Halounové. Do puku se opřela z první a poslala ho fantastickým způsobem o tyčku za záda gólmanky – 2:0! Asistence: Sandra Halounová, Adéla Škrdlová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    2:0 je pro české juniorky vynikající stav. Prvních osm minut působily zakřiknutým dojmem, Číňanky byly rozhodně lepší. Ale postupně se náš výběr zvedl, a to i díky dvěma přesilovkám. První radost odšpuntovala Šarlota Tomasco, tu druhou pak chvíli před sirénou debutantka Kristýna Kaltounková. Jen tak dál!

    Druhá třetina začne přibližně v 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Adéla Škrdlová dobře vysunula dopředu Kateřinu Zrnovou, nicméně česká sestava o kotouč přišla za brankou soupeřek.
     
    20:58
    Výtečně se vrátila Bucifalová, pak čínskou branku vysoko přestřelila Barbora Machalová.
     
    21:22
    Malí hokejisté místního klubu si na druhou třetinu vzali i buben a teď sledují, jak se Češky pokoušejí usadit v útočné třetině.
     
    22:07
    Národní tým teď byl v rozehrávce dosti váhavý, to si přiznejme. Ale rozhodčí mezitím signalizovala ofsajd, takže teď už zapískala a označila ho za úmyslný.
     
    22:52
    Na ledě je často slyšet, jak si Kristýna Kaltounková typicky řve o kotouč. Abych nezapomněl, z české patnácty tu máme ještě jednu zástupkyni. Jednou z čárových rozhodčích je totiž naše lékařka Andrea Jakešová!
     
    24:04
    Chtělo by se říci útok střídá útok, ale spíše nepřesný útok střídá nepřesný útok. Až nyní se povedlo zakončit, a to naší Natálii Mlýnkové. Yuqing měla lapačku připravenou.
     
    24:14
    Jedna z Číňanek pocítila na vlastní kůži Kateřinu Zrnovou. Tedy přesněji řečeno její faul, naše útočnice je vyloučena za vražení na hrazení a jdeme na první oslabení.
     
    24:58
    No zatím to vypadá z čínské strany hodně nadějně. Nejdřív přišla teč, pak střela z pravého kruhu, kterou Bléhová poslala pryč.
     
    25:28
    Zhao Qinan lehla obětavě do střely Šarlota Tomasco. A po chvilce už se nám konečně povedlo odklidit kotouč.
     
    25:59
    Nyní ho dokonce držíme u hrazení v pásmu soupeřek, jmenovitě Kaltounková s Karlecovou.
     
    26:14
    A je tady dokonce zakázané uvolnění Číňanek. Naše bojovnost v prvním oslabení snesla velmi přísná měřítka, závěr byl pak z naší strany hodně aktivní. Jsme kompletní.
     
    27:02
    Česká pětice už potřebovala dostřídat, proto Adéla Škrdlová jen nahodila puk za branku a vydala se na lavičku.
     
    27:33
    Pěknou kličku do středu hřiště udělala He Xin, střílela do protipohybu, ale Bláhová vykopla svůj levý beton.
     
    27:46
    Dlužno říci, že od půlky první třetiny jsme ve hře pět na pět aktivnější. Teď nabíjela Zrnová Bucifalové, ta se v levém kruhu opřela do puku, ale gólmanku neprocedila.
     
    28:32
    Čína právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl. Vzápětí totiž přišel rychlý a důrazný protiútok Číňanek, po němž platí nejtěsnější rozdíl! Tian Naiyuan vystřelila z levé strany a FANG XIN dokázala v souboji s českou hokejistkou tečovat puk pod výstrojí Bláhové do sítě – 2:1! Asistence: Tian Naiyuan.
     
    31:53
    Český tým může odpovědět ve třetí přesilovce. Deng Di (CHN) pyká za podražení.
     
    32:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tomu skutečně tak, podruhé v zápase využíváme přesilovku a vedeme zase o dvě branky! Od modré vypálila Zuzana Martinů a před gólmankou operovala neústupná KATEŘINA ZRNOVÁ. Té se povedlo dorazit kotouč za záda Yuqing a je to 3:1! Asistence: Zuzana Martinů.
     
    33:15
    Na Kristýnu Bláhovou uháněla sama Zhang Mengying, ale naše gólmanka jí vychytala a puk jí z výstroje nevypadl!
     
    33:44
    Nyní čeká oslabení naopak naši reprezentaci. Karolína Hornická (CZE) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    34:49
    Natálie Mlýnková ve vlastním oslabení nabrala rychlost, krásně objela soupeřku a byla z toho obrovská šance! Zlínská útočnice poslala gólmanku do strany a už už zakončovala do prázdné brány, ale tu bohužel i vlivem zákroku zezadu netrefila. Trestné střílení ani vyloučení z toho není.
     
    35:59
    Česká reprezentace hraje v plném počtu. Kristýna Bláhová měla také práci, lapačkou parádně zneškodnila střelu obránkyně Deng Di.
     
    37:48
    Hokejistky obou týmů nám nabízejí hodně rychlou a kvalitní partii! Bláhová se znovu perfektně přesunula, na druhé straně zase nebezpečně tečovala kotouč Lorencová. Tenhle hokej se nám líbí.
     
    39:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně takhle to chtělo zakončit i druhou třetinu, vedeme už o tři branky! Z pravého kruhu poslala puk do ohně Šarlota Tomasco, a to velice chytře, totiž vzduchem. V nepřehledné situaci před brankou se jako první zorientovala BARBORA MACHALOVÁ a i když proti její dorážce předvedla Yuqing tygří skok, puk jí propadl za záda – 4:1! Asistence: Šarlota Tomasco.
     
    39:43
    A ještě na pátou trefu útočila Kaltounková, která se bleskově prosmýkla od levého hrazení. Gólmanka její střelu zastavila na hrudi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Omlouvám se za technické problémy během druhé třetiny. Na české střídačce vládnou úsměvy, a já musím říct, že oprávněně. Sledujeme opravdu výborný hokej – opakuji, že proti nám stojí seniorské soupeřky ze třetí světové skupiny, které jsou hodně bruslivé. Tím postupně vytáhly i náš výkon.

    Číňanky sice před polovinou utkání vsítily kontaktní gól, ale naše juniorky pak znovu odpověděly dvojicí přesných tref, které nebyly důsledkem náhody, nýbrž správného postavení před brankou, pohotovosti i důrazu. Na druhou stranu je potřeba dodat, že náš výkon stojí na pevném základu v podobě Kristýny Bláhové. K vítězství nám chybí dvacet minut, ale hodně těžkých dvacet minut!

    Třetí třetina začne přibližně v 18:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    To mohlo být nepříjemné přivítání do třetí třetiny. Zhang Mengying z úhlu napálila bližší českou tyčku!
     
    41:07
    Modrou čáru přejížděla Šarlota Tomasco, jež přenechala puk Báře Machalové. Ta z dálky pozdravila Yuqing, která snadno zakročila lapačkou.
     
    41:53
    Oba soupeři dlouho sváděly souboj o puk u hrazení v čínské třetině. Nakonec situace vyzněla tak nějak do ztracena, všichni už potřebovali střídat.
     
    42:36
    Zase je u puku nebezpečná Mengying, nyní v přečíslení dvou proti jedné. Z velkého úhlu vystřelila a našla připravenou vyrážečku Kristýny Bláhové.
     
    43:16
    Aktivní minutka v podání Číňanek končí střelou Fang Xing. Český kouč Jan Fidrmuc na střídačce poklepává a povzbuzuje své svěřenkyně.
     
    43:42
    Ze svého úhlu jsem krásně viděl, jak Karolína Hornická zamířila na druhou tyčku, a to ještě nad beton gólmanky. Ta však měla čas zakročit. Následuje čínský icing.
     
    44:01
    A vzápětí ještě jeden. Naše protivnice teď už mohou být utavené, nebylo by od věci toho využít.
     
    44:35
    Skvělým blokem čínské rozehrávky se prezentovala Natálie Mlýnková, která vzápětí odjela střídat. Následné zakázané uvolnění soupeřek je i její zásluhou.
     
    45:04
    Po několika kličkách zkusila Bára Machalová štěstí od mantinelu. Yuqing zasáhla lapačkou poněkud nejistě, ale puk jí vyskočil až za branku.
     
    45:48
    Kristýna Kaltounková se včas vrátila, zezadu nazdvedla hokejku Číňance Mengying a pak táhla český útok. Český trenér říkal, že Kaltounková má velkou šanci dostat se na mistrovství, a podle mého názoru to při své dnešní premiéře jen potvrzuje.
     
    46:37
    Naše osmnáctka se dopustila zakázaného uvolnění, takže Bláhová musí zůstat v pozoru. Dneska rozhodně nemá málo práce. Připomínám, že za osmnáctku chytá letos poprvé, přibrzdilo jí zranění kolene.
     
    47:26
    Poprvé, a to výborně. Česká chyba v rozehrávce společně se střídáním mohly vést k pohromě, jenže rozjetá Minghui Bláhovou neprostřelila.
     
    47:49
    Rozehrávka hokejistek v červeno-žluté kombinaci skončila icingem, takže Bucifalová zabojuje na útočném buly.
     
    48:00
    A nyní je to pro změnu ofsajd Číny. Místní malí příznivci a přiznivkyně si zápas užívají a podporují domácí tým.
     
    48:52
    Škoda. Eliška Vozdecká hledala svou přihrávkou Šarlotu Tomasco, ale kotouč byl dlouhý a dojel přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    49:21
    Rovnou ze střídačky se zapojila do hry Tereza Karlecová, jež vypíchla čínskou rozehrávku a založila český útok.
     
    49:46
    Ten však neměl dlouhého trvání. Ve třetí třetině naší reprezentaci schází v útočné fázi přesnost.
     
    50:05
    Dvacet tři, vyžídala si paní rozhodčí z lavičky Annu Kotounovou (CZE). Ta si na dvě minuty odpočine za faul kolenem, to bude hodně důležité oslabení.
     
    50:59
    A oslabení je to zatím vynikající. České juniorky posílají z pásma jeden kotouč za druhým.
     
    51:30
    Nyní už si naši čtveřici Číňanky dobře rozhýbaly. Jenže na ránu od modré čáry Bláhová dobře viděla, proto jí nedělalo problém zasáhnout.
     
    52:28
    Česká reprezentace hraje v plném počtu, vzápětí se provinila ofsajdem.
     
    53:05
    Gólmanku Yuqing otestovala Alexandra Halounová. Zatím vcelku bez potíží kontrolujeme vedení a přibližujeme se k vítězství.
     
    53:55
    Ju Jingwen od modré čáry zkusila štěstí přes obránkyni, ale netrefila českou svatyni.
     
    54:28
    Následuje zakázané uvolnění českých barev. Dnešní utkání sleduje 113 diváků.
     
    55:05
    Šarlota Tomasco sice hraje v bílých bruslích i rukavicích, ale rozhodně tedy ne v rukavičkách. Teď jako buldok zavezla kotouč až do rohu útočné třetiny, kde ho pak ještě vybojovala zpátky.
     
    55:54
    Český tým sevřel svého soka v pásmu. Rotace skončila pokusem Kaltounkové z pravého kruhu, ten ale netrefil bližší tyčku.
     
    56:31
    Ani následně se nám nepovedlo vymyslet něco, co by skončilo ohrožením gólového stavu. Třetí třetina už se hraje prakticky bez šancí.
     
    57:17
    Ještě musí svůj postřeh prokázat Bláhová. Pokus He Xin vyboxovala vyrážečkou, pak musela rychle na led a vykopnout přízemní ránu Zhang Mengying.
     
    57:59
    Natálie Mlýnková měla zablokovanou hokejku, proto náš kotouč nemůže být posouzen jako zakázané uvolnění.
     
    58:24
    Právě Mlýnková s Bucifalovou se ještě snaží něco vymyslet v útočném pásmu.
     
    58:46
    Brankářka Wang Yuqing neměla nárok rozehrát kotouč, střelu si dojela Šarlota Tomasco a zařídila útočné vhazování.
     
    59:02
    Důrazná Zhao Qinan ustála souboj s Tomasco a od modré čáry vypálila na Kristýnu Bláhovou.
     
    59:15
    Zbytek druhého útoku táhl rychlý protiútok, ten ale zmařil odpískaný ofsajd.
     
    59:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    České juniorky přidávají 19 sekund před koncem razítko na své vítězství a znovu nám nezbývá než zatleskat nádherné akci! Tereza Karlecová našla od brankové čáry ZUZANU MARTINŮ, která si sjela od modré čáry do střelecké pozice a celou dobu věděla, co chce udělat. Z první parádně vyslala kotouč pod vyrážečku gólmanky, která neměla nárok – 5:1! Také pro naši obránkyni jde o premiérovou trefu v osmnáctce. Asistence: Tereza Karlecová.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami jsou vyhlášeny za Česko brankářka Kristýna Bláhová a za Čínu útočnice Zhang Mengying. Obě zaslouženě, naše "Bláža" odchytala skvělý zápas.
     
    České hokejistky do 18 let předvedly v prvním ze dvou zápasů s A-týmem Číny poctivý, bojovný, kromě prvních deseti minut aktivní výkon. Přetlačily svou tradiční bolest – slabší koncovku. Vzadu je podržela bezchybná Kristýna Bláhová. Třetí třetina už nenabídla tolik vzruchu, ale na závěr nás potěšila pátá tečka.

     
    Dnešní hokej v Roudnici nad Labem určitě nenudil a české trenéry může těšit, jak jejich hráčky bojují o nominaci na mistrovství světa. Prozatím se s vámi loučím, ale už zítra od 17 hodin nás tady čeká odveta. Snad se nám povede stejně! Krásný zbytek večera. (19:04:57)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 15. Tomasco, 20. Kaltounková (S. Halounová, Škrdlová), 33. Zrnová (Martinů), 39. Machalová (Tomasco), 60. Martinů (Karlecová) – 29. F. Xin (Naiyuan)


    Česko: Bláhová (Jandová) – Škrdlová, Cornová, Martinů, Zachová, Seroiszková, Vozdecká, Jandušíková, Kotounová – Mlýnková, Zrnová, Bucifalová (C) – Matoušková, Machalová, Tomasco – S. Halounová, Kaltounková, Karlecová – Lorencová, Hornická, A. Halounová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Čína: Yuqing (Siye) – Qinan, Siyang, Wenzhuo, Baiwei (C), Lu, Di – H. Xin, Mengying, Minghui – Naiyuan, F. Xin, Schuang – Jingwen, Yingying, Yue – Rui, Bowen. Trenér: Rick Seeley.

    Rozhodčí: Malá – Svobodová, Jakešová.

    Diváci: 113
    bahis siteleri