Kometa Brno – Č. Budějovice 6:3 (kon.) | Třinec – HC Plzeň 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Havířov 2:1 (kon.)
Písek – Vsetín 4:9 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 1:2 (po pr.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.)
Zlín – Sparta 5:2 (kon.) | Letňany – Kolín 2:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Olomouc 0:6 (kon.) | Jihlava – Liberec 2:1 (po pr.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 09.12.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu nadstavbové skupiny A v rámci NOEN extraligy staršího dorostu. Ta má před sebou, stejně jako B-nadstavba, hned šestnáct utkání. V rámci "Áčka" se proti sobě v prvním kole utká HC Dukla Jihlava a Bílí Tygři Liberec. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu přesně v 18 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Červenožlutí se po dvouleté odmlce opětovně dostali do A-nadstavby s jistotou play-off. Ba co víc, celá základní skupina Východ jim vyšla na jedničku. V konkurenci Vítkovic, Zlína, Třince nebo extraligového mistra Komety získala Jihlava 63 bodů. Což znamená, že do A-nadstavby vstupuje z prvního místa. Žádný jiný postupující tým z celkového dvanáctičlenného počtu nezískal více výher. Jihlava navíc nyní drží sérii 11 výher v řadě.
    Článek na webu Dukly k základní části a nadstavbě staršího dorostu
     
    Bílí Tygři Liberec:
    Liberečtí hráli skupinu Střed, do které před sezonou přibyli dva nováčci – Písek a Kolín. Tygři si v osmadvaceti utkáních připsali 54 bodů, když mají dosavadní bilanci osmnácti výher a deseti porážek. Do A-nadstavby jde Liberec z osmého místa a kdyby tuto pozici po šestnácti kolech nevylepšil ani nepohoršil, začínal by play-off doma. První osmička totiž začne vyřazovací boje na domácím stadionu. Zajímavostí je, že Bílí Tygři již nastříleli přes 100 gólů, celkově tedy 120, což je ale dáno tím, že poslední Písek má průměr téměř 8 inkasovaných branek na zápas.
     
    A-nadstavba:
    Do A-nadstavby postoupilo dvanáct týmů.. A to tak, že všechny tři osmičlenné extraligové skupiny (Východ, Střed, Západ) se "rozdělily" na dvě části. První čtyři týmy ze všech tří skupin vytvořili A-nadstavbu s jistotou play-off. První osmička z těchto dvanácti celků začne vyřazovací boje na domácím kluzišti.

    Týmy na pátém až osmém místět z každé skupiny naopak hrají B-nadstavbu. Zde se do play-off podívají první čtyři týmy tabulky, které doplní dvanáctku z "Áčka." Naopak poslední dva týmy po konci nadstavby sestupují o patro níže.

    Systém je jinak stejný. V A i B-nadstavbě se odehraje 16 kol. Počítají se výsledky ze základní části s tím, že týmy, které proti sobě hráli v základní skupině, se již v nadstavbě nestřetnou. To znamená že týmy ze skupiny Východ nastoupí systémem doma-venku proti týmům ze skupiny Zápas a Střed (celky ze Středu proti Východu a Západu a mančafty ze Západu proti Středu a Východu).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Chaloupek) – Vrátný, Veleba, Marek, Mareš, Havelka, Musil – Jindra, Adam, Vala – Filip, Kadleček, Slabý – Úlovec, Kardoš, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec

    Bílí Tygři Liberec: Novák (Hrstka) – Turský, Had, Žůrek, Ira, Adamec, Krejsa, Habermann, Aubrecht – Rychlovský, Šír, piroutek – Litera, Bouřil, Mocek – Šíp, Šafařovský, Bitman – Dospěl, Čermák, Hájek. Trenér: Jiří Kudrna

    Rozhodčí: Maršálek – Bernard, Mikoviny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jako první se k ohrožení Šťastného dostali hosté, ale domácí gólman byl pozorný.
     
    00:36
    Mareš pálil od modré k levé tyči a Novák našel kotouč v lapačce.
     
    01:14
    Jihlavští zatím řádně napadají svého soupeře, což je i důvod, proč v útočném pásmu získali zásluhou Jakuba Filipa kotouč.
     
    01:42
    Adamec nakonec s vypětím všech sil posunul přes Filipa kotouč na Šafařovského, který o něj ihned přišel a puk je tak zase u Nováka.
     
    02:10
    Šíp se už jal dojíždět za brankou puk, který se odrazil od zadního mantinelu. To ale přečetl Šťastný a sáhl do kotouče holí, čímž jej poslal vedle napadajícího útočníka Liberce.
     
    02:47
    Další dobré střídání domácích. Ve finále celé akce dostal Dominik Adam puk před branku, ovšem zblízka si na Nováka nepřišel a gólman Liberce udržel puk i po tom, co chtěl Adam dorážet.
     
    03:55
    Zdařilý pokus Jana Šíra, který z pravého kruhu mířil do horní poloviny vzdálenější tyče. Tam byla připravená vyrážečka Šťastného.
     
    04:30
    Po Filipově zásahu se ze vzduchu snášel padáček na branku Nováka, který kotouč raději schoval do lapačky.
     
    05:50
    Hra se v posledních desítkách vteřin trošku srovnala, Liberec začíná stačit nastolenému tempu Jihlavy.
     
    06:10
    Z pravé strany z velkého úhlu pálil odchovanec jihlavského hokeje Richard Habermann. Jeho střelu vyrazil Štastný před sebe, kde se domácí gólman dobře prezentoval proti dvěma dorážkám Matěje Čermáka.
     
    07:23
    Radim Piroutek chtěl na pravém kruhu nejenže převzít puk, ale asi i hned střílet. V tom mu zamezil Matěj Daňhel, který vložil do přihrávky svojí hokejku.
     
    07:50
    První vyloučení v utkání vidíme na liberecké straně. Petr Had zbytečně ve středním pásmu podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    08:03
    Jindrovo nahození stačil Novák vyrazit, ovšem Jindra se na modré ještě jednou dostal k puku.
     
    08:24
    Po dalším domácím střeleckém pokusu se již Tygři osvobozují.
     
    08:34
    Ale jen na okamžik, Dukla opětovně zaváží puk k soupeři.
     
    09:09
    Byť jsou Liberečtí blíže ke své střídačce, nedokáží vyhodit puk dál než před červenou čáru, takže nemohou pořádně vystřídat.
     
    09:31
    Adam hledal před brankou volného Jaroslava Musila, kterého při zakončení do odkryté branky zablokoval Miloslav Adamec. Domácí útočník nemohl střílet.
     
    09:50
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    10:30
    Zpoza branky dával kotouč před Šťastného útočník Matěj Hájek. Zde se k zakončení už dostal Luboš Dospěl. Zkusil to po ledě k pravé tyči, ovšem jeden z domácích obránců srazil kotouč za branku a gólman Dukly tak nemusel zasahovat.
     
    11:29
    Dukla kvůli ofsajdu nemůže pokračovat v útoku.
     
    12:23
    Jihlavští se dostali do akce dva na jednoho. Slabý hledal z levé strany mezi kruhy volného Filipa, jenže Daniel Ira neměl pro jejich souhru pochopení a přihrávku srazil kolem druhého jmenovaného útočníka Dukly.
     
    12:42
    A právě Jakub Filip dostává dvě minuty za hákování. Je tak prvním vyloučeným hráčem Dukly v dnešním utkání.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    12:58
    Jan Úlovec vypíchl soupeři kotouč a jel z boku sám na branku. Po pravé straně mu dělal společnost navrátivší se hráč hostí. Jihlavský hráč zkusil bekhendovou střelu, proti které sepnul Novák betony včas.
     
    13:48
    Jihlavští se dvakrát po sobě osvobozují a sbírají čas za brankou Liberce.
     
    14:18
    Až nyní se na malý okamžik dostali hosté před Šťastného, který zastavuje puk a přerušuje hru.
     
    14:33
    Do střely kapitána Turského od modré lehce sáhl Jan Šír. Spíše to vypadalo, že liberecký hráč ani neměl ponětí, že se kotouč odrazil od něj. Následně kus černé gumy zamířil těsně vedle levou tyčku Štastného.
     
    15:41
    Úlovec byl v bruslařském souboji první u puku a posílá jej do středního pásma.
     
    15:52
    Šíp otestoval pozornost Šťastného střelou z pravého kruhu, kterou udržel domácí brankář kdesi na hrudi.
     
    16:08
    Po buly založila Dukla rychlý protiútok, který končí střelou Jiřího Marka také z pravého kruhu mezi betony Nováka. Tam také puk skončil.
     
    17:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se ujímají vedení. Aubrecht střílel od modré a Šťastný přes několik hráčů vůbec nic neviděl. Puk s poté pohyboval před brankovištěm, kde ho ještě Habermann přistrčil k MATĚJI HÁJKOVI, který kotouč ve velké tlačenici dostrkal do branky. Domácí tým marně signalizuje, že byl gólman Dukly natlačen do branky i s kotoučem. Asistence: Richard Habermann, David Aubrecht.
     
    18:45
    Hosté po vstřelené brance ožili a nyní nepouštějí Duklu ven z pásma. Na druhou stranu se ani nedokáží dostat k ohrožení branky Šťastného.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:59
    V samotném závěru poslal Jindra na mantinel tvrdě a čistě útočníka hostí Patrika Šípa.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina zápasu je za námi. Byť měla Jihlava na začátku zápasu více ze hry a vlétla na Liberec, postupem třetiny se hra začala vyrovnávat. Jediný gól úvodního dějství si v osmnácté minutě připsal Matěj Hájek, jenž zblízka dostrkal puk za čáru.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Vrátného pokus od modré zkusil mezi kruhy tečovat Dominik Adam, ovšem kotouč poslal kousek vedle pravé tyče branky.
     
    21:03
    O další střelu od modré se zasloužil jihlavský obránce Petr Veleba, kotouč ale zastavil Šír s Mockem, který následně vyhazuje puk na zakázané uvolnění.
     
    21:50
    Litera přenechal kotouč na levém kruhu pro Václava Mocka, který vystřelil z první. Mířil přesně na hruď Šťastného, který byl připraven.
     
    22:01
    Zakázané uvolnění vidíme také na straně domácího celku.
     
    23:09
    Na pravou stranu si s pukem vyjel David Aubrecht, leč přes pozornou obranu Dukly nemusel Šťastný zasahovat.
     
    23:19
    Na druhé straně mířil hodně nebezpečně z pravé strany na vzdálenější tyč, a ještě kousek nad ledem, útočník Lukáš Jindra.. Novák má puk i tak v lapačce.
     
    24:26
    Jihlavští hokejisté se dostávali přes modrou, ale Kardošovi i Daňhelovi při pokusu o kombinaci uskočil puk od hokejky.
     
    24:48
    Druhé vyloučení v libereckém kádru. Dvě minuty dostává kapitán Vítek Turský za krosček.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    25:02
    Jihlavští hokejisté se i při přesilovce museli bránit výpadu Kryštofa Bouřila, který si z levé strany najel před branku a měl před sebou jen Šťastného, avšak nezamířil přesně.
     
    26:07
    Jihlava už slavila vyrovnání po tom, co nahození z velkého úhlu z pravé strany prošlo téměř až za záda Nováka. A právě slovo TÉMĚŘ je hodně důležité, puk totiž zůstal stát někde kousek před brankou.
     
    26:48
    Liberečtí hrají v plném počtu.
     
    26:50
    Kadleček si vybruslil z levé strany před branku, kde už se chystal zakončit, ovšem Novák mu hokejkou vypíchl kotouč.
     
    27:10
    Jen aby to domácí hokejisty nemrzelo. Z levé strany postupoval sám na Novákovu branku Jaroslav Musil. Mířil na horní tyčku, ovšem zblízka přestřelil brankovou konstrukci.
     
    28:32
    Pískáno je zakázané uvolnění hostí.
     
    28:41
    Liberečtí po téměř devíti minutách poprvé vážněji ohrozili branku Šťastného, když se po levé straně dostal až na kruh Vítek Turský a jeho tvrdou ránu gólman Dukly nejprve ztlumil, aby posléze schoval puk v lapačce.
     
    29:05
    Akce Liberce nemůže pokračovat pro ofsajd.
     
    29:27
    Další situace dva na jednoho v podání Dukly. Kadleček servíroval puk k levé tyči pro Slabého, kterému ale kotouč přeskočil hokejku a nemohl tak zakončovat.
     
    29:57
    Oba útočníci si po půlminutě hry vyměnili role. Kadleček přenechal kotouč na modré pro Slabého, jenž jej zavezl k brance a zkusil najít spoluhráče přihrávkou, která mu ale šla na paty.
     
    30:57
    Hokej výborných kvalit předvádí následující minuty. Hraje se nahoru – dolu, dobrý výkon předvádějí také oba gólmani.
     
    31:03
    Lukáš Jindra jel sám na branku, tohle byla další velká šance Dukly. Mířil znovu pod horní tyč do horní části branky, ovšem také on přestřelil.
     
    32:15
    Plynulý spád hry zastavuje jihlavský ofsajd. Domácí to tentokrát zkoušel v situaci tři na dva, která se jím ale kombinačně nepovedla a nedlouho poté je pískáno.
     
    33:08
    Hosté jsou hodně pozorní k přistupování k domácím hráčům a nenechají jim ani milimetr volného prostoru. Stejně jako nyní. Když se puk po zásahu hostí odrazil mezi kruhy pro Úlovce, byla připravena lapačka Nováka.
     
    33:11
    Oslabení pro domácí tým. Nejproduktivnější hráč Dukly Dominik Adam byl vyloučen za hákování. Jihlavský útočník nebyl s výrokem sudího příliš spokojen a zřejmě se ho jel zeptat, co udělal. To by ještě bylo v pořádku, jenže při odchodu na střídačku zlostně mrštil svojí hokejkou a dostává navrch desítku za nesportovní chování.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    34:42
    Liberec se není schopen dostat před branku Šťastného, jihlavští hokejisté se třikrát po sobě osvobozují a obětavě se brání oslabení.
     
    35:01
    Stejně je tomu tak i nyní, kdy vyhazuje puk přes všechny čáry Josef Vrátný.
     
    35:11
    Tygři při jihlavské přesilovce prakticky nehrozili branku Šťastného a Dukla tak hraje v plném počtu.
     
    36:27
    Tomáš Vala si našel na levé straně střeleckou pozici. Sjel si blíže k brance a vystřelil, ovšem Žůrek byl připraven a zblokoval jeho pokus.
     
    36:54
    Útok tři na dva v podání Dukly končí ofsajdem, který je pískán po přihrávce Slabého na Daňhela. Těžko říct, zda byl či nikoliv, šlo o hraniční moment. Věřme verdiktu sudího.
     
    37:41
    Byl to zřejmě Čermák, který nahrával před branku zcela volnému Hájkovi, kterému při střele přeskočil puk hokejku.
     
    38:24
    Liberečtí vytvořili před brankou Šťastného větší závar, po kterém kotouč vyplaval na modrou pro kapitána Vítka Turského. Po nápřahu kapitána Liberce se puk od brusle Kardoše odrazil do rohu branky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny a vhazovat se bude před Novákem.
     
    39:34
    Novák si za brankou nerozuměl se spoluhráči, kteří od něj odstoupili v okamžiku, když dva hráči Dukly napadali právě strážce liberecké svatyně. Vala nakonec získal kotouč a snažil se ho rychle zasunout do branky, přesný ale nebyl a navíc Liberečtí doslova zabetonovali branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    No, asi by se dalo spočítat na prstech jedné ruky, kolikrát byli Liberečtí před brankou Šťastného nebo kolikrát jeho klec ohrozili. Dukla ve druhé třetině utáhla opasek a měla několik brankových příležitostí. Zejména samostatný únik Jindry volal po gólu, ovšem zatím platí stav po první třetině, kdy se Liberec dostal do vedení. Hosté vycházejí z osobního přístupu k jihlavským hráčům, kterým kolikrát nedají ani milimetr prostoru. Navíc, když se Dukla dostane do šancí, nevyužije je.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:27.
     
    Nedalekým jihlavským náměstím burácí ohňostroj. Uvidíme, za zda v zanedlouho začínající třetí třetině budou Horáckým zimním stadionem burácet góly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Vrátný v souboji za brankou přetlačil Rychlovského. Puk se ale dostal na modrou pro Hada a proti jeho tvrdé střele musel zasahovat Šťastný.
     
    41:03
    Had chtěl vyslat do brejku Literu, ten se ale špatným prvním zpracováním puku připravil o slibnou pozici.
     
    41:24
    Kryštf Bouřil se ujal puku a zleva si to namířil před branku. Vyhnul se padajícímu obránci, který mu chtěl vypíchnout puk, a už byl před Šťastným, který jeho blafák schoval do lapačky.
     
    42:33
    Sám před částí volné branky u pravé tyče Nováka se dostal do zakončení Kadleček, ovšem liberecký gólman ještě stačil kotouč nějakým způsobem pokrýt. Zřejmě betonem.
     
    43:39
    Jihlavští nahazují kotouč za branku Nováka a jdou střídat.
     
    43:57
    Úpěnlivá a pro domácí celek místy až otravná obrana nese zatím Liberci úspěchy. Hosté nedávají domácím hráčům opravdu ani kousek prostoru.
     
    44:30
    Pískáno je zakázané uvolnění Tygrů.
     
    44:35
    Po buly to zkusil od modré Jiří Marek a Novák zachytil kotouč někde v zástěře.
     
    45:00
    Akce domácích dva na dva neměla úspěšný konec. Slabý dáva kotouč střílenou přihrávkou z pravého kruhu na branku, kde se k němu nedostal Matěj Daňhel. Puk přišel až na Marešovu hůl, který jej zavezl za branku, kde proti němu stáli dva hráči soupeře.
     
    45:35
    Mezi kruhy byl na okamžik nehlídaný Kryštof Bouřil, který tváří v tvář Šťastnému ve velké šanci přestřelil.
     
    46:44
    Po zakázaném uvolnění Liberce se z trestné lavice po skončení osobního trestu vrací Dominik Adam.
     
    46:46
    Přímo z buly zkusil vystřelit Slabý, leč Novák po puku sáhl a má jej znovu v lapačce.
     
    47:06
    Slabý byl za brankou znovu pokryt hráči Liberce. Kotouč se nakonec od mantinelu za brankou odrazil k levé tyči Nováka, který jej raději pokryl.
     
    47:38
    Jan Úlovec mohl založit protiútok a tak učinil, ovšem před modrou mu do hokejky píchl Turský a puk mu stačil sklepnout až k mantinelu.
     
    48:49
    Kryštof Bouřil pálí svoje šance jak na běžícím pásu. Nyní převzal puk nabruslil si před branku, kde byl znovu tváří v tvář před Šťastným, jenže mířil nad branku.
     
    49:18
    Po menším tlaku domácích, kdy se dělovou ránou prezentoval Jaroslav Musil, a Novák stačil i za přispění svých spoluhráčů ustrážit branku, vyhazuje Liberec kotouč na zakázané uvolnění.
     
    49:47
    Ofsajd Dukly.
     
    50:00
    Již pouze deset minut mají domácí na to, aby srovnali fotbalové vedení Liberce. Pokud by Tygři vyhráli, přerušili by jedenáctizápasovou vítěznou šňůru Dukly.
     
    50:12
    Paže čárového byla nahoře, čehož si Dukla nevšimla a hrála dále. Pískán je tak úmyslný ofsajd.
     
    50:27
    Nahození Habermanna se před branku odrazilo k Luboši Dospělovi, který nadvakrát nepřekonal Daniela Šťastného.
     
    51:15
    Adam zkoušel po pravé straně zavést puk před branku, což se mu povedlo, ale nahrávka na lépe postaveného Valu již přes ležícího Turského neprošla.
     
    51:51
    Z levého kruhu pálil Šafařovský do horního rohu vzdálenější tyče, ovšem tento prostor minul.
     
    52:32
    Liberečtí se na okamžik dostávali do kombinace před Šťastným, kterou však Dukla rychle uťala.
     
    52:42
    Obětavostí zastavili dva liberečtí hráči rodící se protiútok Dukly tři na dva.
     
    53:13
    Po zakázaném uvolnění Dukly se hra stěhuje před Šťastného.
     
    53:25
    Před brankou Nováka vznikla menší mela, kterou dokázal gólman hostí pokrýt a schovat puk kdesi pod betonem.
     
    53:48
    Adam s Valou znovu zavezli kotouč před branku, když využili toho, že Liberec na chvíli nehrál přes domnělý ofsajd. K odraženému puku se na modré dostal Jaroslav Musil, ale napálil ho nad branku..
     
    54:17
    Šťastný měl kotouč bezpečně v moci, ale dorážel na něj Luboš Vospěl. Hráč hostí tak dostává dvě minuty, stejně jako Oliver Havelka, který jde ven také za hrubost.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    54:56
    Čím více se blíží konec zápasu, tím více se Jihlavě nedaří dostat se před branku Nováka.
     
    55:09
    Změní se to až nyní, protože je pískáno zakázané uvolnění hostí.
     
    55:27
    Jindra obkroužil branku a zkusil po otočce vystřelit, ale i nyní byl Novák pozorný a poté dostávají puk na hůl jeho spoluhráči, kteří ale znovu rozehrávají jen na icing.
     
    55:31
    Střelu Marka od modré má Novák v lapačce. Pokus mířil k levé tyčce, ale nebyl nikterak razantní.
     
    55:49
    Šípovu střelu vyrazil Šťastný nad sebe. Puk se poté snášel do jeho brankoviště a domácí gólman si jej v chumlu těl pohlídal.
     
    56:17
    Sudí se nyní rozhodl netrestat poměrně jasné podražení Tomáše Valy, který si to na modré namířil přes dva hráče. Domácí téměř přestali hrát a ve velké šanci byli hosté, kdy se jeden z jejich hráčů ocitl před Šťastným. Velkou šanci ale neproměnil. To už hrají Tygři v plném počtu.
     
    56:40
    Buly bude probíhat před brankou Daniela Šťastného, který dobrým zákrokem před malou chvílí ještě udržel svůj tým ve hře.
     
    57:19
    Kotouč je ve středním pásmu, kde těžkou přihrávku vzduchem, lépe napsáno oblouček, nedokázal zpracovat Tomáš Vala.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle musí Liberecké hodně mrzet. Tygři od osmnácté minuty drželi jednobrankový náskok, a pak si dají téměř vlastní branku. Vala zavezl puk do pásma, který přes Slabého udržel v pásmu Mareš. Udělal si místo a vystřelil. SLAVOMÍR KADLEČEK se před brankou chopil puku a změnil jeho směr tak, že si jej jeden z hostujících hokejistů sklepl do své branky. Asistence: Lukáš Mareš, Jiří Slabý.
     
    59:20
    Vala byl při chuti. Mezi kruhy si dělal prostor mezi dvěma hráči, což se mu povedlo, ale třetí jej zastavil.
     
    59:50
    Jihlava šla ještě do situace tři na jednoho, kde se ale Filipovi nevydařila úplně přesná přihrávka na spoluhráče a jediný obránce Liberce jí zastavil.
     
    60:00
    Richard Habermann, který prošel všemi žákovskými kategoriemi Dukly a v mladším dorostu odešel do Liberce, dostává dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 3-4.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina už probíhala hodně vyrovnaně. Když se zdálo, že hosté už své „fotbalové“ vedení udrží, sami si usměrnili střelu kapitána Slavomíra Kadlečka do vlastní branky. Na řadě je tak prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Jihlava jej začíná přesilovkou a už je před Novákem.
     
    60:30
    Z pravého kruhu si sjel blíže k brance Lukáš Jindra. Zkusil to střelou kolem hlavy Nováka, ta však prolétla nad horní tyčkou.
     
    60:55
    Hosté se osvobozují.
     
    61:15
    Jihlava udržela puk před Novákem a kombinuje.
     
    61:34
    Adam dával z pravé strany střílenou přihrávku před branku, kterou těsně nezasáhl Filip.
     
    61:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dobojováno jest. Nyní už jihlavská kombinace vyšla. Střelu Mareše z pravé strany ještě Novák vyrazil, ale JIŘÍ SLABÝ byl tam, kde stát měl a zblízka dostal kotouč do branky. Asistence: Lukáš Mareš, Josef Vrátný.
     
    Konec zápasu.
     
    Pohledné utkání prvního kola nadstavbové skupiny je u konce a já bych si rozhodně tento hokej ještě nechal líbit. Bylo se totiž na co dívat, byť padly pouze tři branky. Vedení hostí z osmnácté minuty vydrželo až do času 58:16, kdy šťastnou trefou domácí srovnali. Nutno ale říct, že zřejmě zaslouženě a že remíza po základní hrací době utkání slušela. Současně se sirénou oznamující konec třetí třetiny šel ven Richard Habermann a Dukla nabídnutou šanci využila, když minutu a tři čtvrtě po zahájení prodloužení skóroval Jiří Slabý – 2:1 po prodloužení.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poráží Liberec 2:1 v prodloužení a po dvou bodech se seřadila s 65 body spolu Kometou, Pardubicemi a Plzní na prvních čtyřech místech tabulky, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:23:44)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 59. Kadleček (Mareš, Slabý), 62. Slabý (Mareš, Vrátný) – 18. Hájek (Habermann, Aubrecht)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Chaloupek) – Vrátný, Veleba, Marek, Mareš, Havelka, Musil – Jindra, Adam, Vala – Filip, Kadleček, Slabý – Úlovec, Kardoš, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec
    Bílí Tygři Liberec: Novák (Hrstka) – Turský, Had, Žůrek, Ira, Adamec, Krejsa, Habermann, Aubrecht – Rychlovský, Šír, piroutek – Litera, Bouřil, Mocek – Šíp, Šafařovský, Bitman – Dospěl, Čermák, Hájek. Trenér: Jiří Kudrna

    Rozhodčí: Maršálek – Bernard, Mikoviny

    Diváci: 52
    bahis siteleri