Anaheim – Ottawa 5:1 (kon.) | Detroit – Philadelphia 0:1 (po pr.) | Washington – Vancouver 3:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 3:1 (kon.) | Toronto – Colorado 1:3 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 5:0 (kon.)
Chicago – Dallas 3:1 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Winnipeg Jets
Pondělí 12.12.2016, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Mark Letestu (EDM) (2 + 0)
    Oscar Klefbom (EDM) (1 + 0)
    Mathieu Perrault (WPG) (1 + 0) (06:13:38)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 24:09)

     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 31

    Winnipeg Jets: 31
     
    Hodně zajímavý zápas s ještě zajímavějším výsledkem. Většinu času sice vedli Winnipeg Jets, ale hosté ve třetí třetiny zápas ztratili, jelikož dvakrát inkasovali a nedokázali ani jednou odpovědět. Duel rozsekl Mark Letestu. Ten nejdříve sám vstřelil branku, pak se radoval znovu, ale pomohl mu finský mladík a soupeř Patrik Laine. Ten totiž zkoušel nejspíš vyhodit puk pryč a místo toho si poslal kotouč do vlastní sítě. Co je pro Stíhačky nejhorší, tento gól rozhodl o vítězi zápasu. Oilers tedy slaví, Jets jsou zklamaní a Laine se červená. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Connor McDavid ještě trefil prázdnou branku, ale gól se nepočítá, protože to bylo pár setinek po siréně. I tak Edmonton vítězí.
     
    59:32
    Jets jsou sice v pásmu, ale zatím čekají na první střelu. Laine zkusil vypálit z první, avšak nedokázal zakončit přesně, Talbot zůstává v klidu.
     
    59:20
    Posledních čtyřicet vteřin do konce základní hrací doby, hra přerušena ve středním pásmu, kde se bude vhazovat.
     
    58:55
    Až nyní hosté vyhazují, Hellebuyck míří na střídačku a Winnipeg to zkouší s jedním mužem v poli navíc. Hraje se tedy pět na pět.
     
    58:28
    Znovu Sekera začal situaci po buly velmi dobrou rozehrávku. Pak dokonce sám střílel, jenže v tomto případě se mu nepodařilo trefit branku.
     
    58:16
    Jako první v domácí přesilovce pálil obránce Sekera, jeho střela ale končí sražená mimo hrací plochu.
     
    57:58
    Ale pozor, jsou tu další komplikace pro Winnipeg. Hosté hráli v šesti a Morrissey nyní odjíždí pykat týmový trest. Šance hostů na body z tohoto zápasu jsou zase o něco menší.
     
    57:39
    Zack Kassian si udělal útočný výlet. Vzal zodpovědnost na sebe, projel na levý kruh a vypálil zápěstím. Brankář hostů ale v pohodě chytil jeho šanci a dokonce stihl rozehrát.
     
    57:10
    Zakázané uvolnění Edmontonu a hra se tedy přesunuje před Cama Talbota.
     
    56:52
    Connor McDavid mohl klidně rozhodnout, ale dvojice obránců v bílém dresu jej nepustila ke střele, takže Winnipeg má ještě stále naději s výsledkem něco udělat.
     
    56:23
    Stafford to zkoušel dlouho nahrávkou, avšak našel jen hokejku protihráče.
     
    55:48
    Laine i po dalším buly velmi aktivní, jenže k další jeho střele zatím nedojde. Pak se na druhou stranu hnal Nugent-Hopkins, jehož šanci musel likvidovat Hellebuyck.
     
    55:33
    A byl to právě Laine, kdo teď zakončoval. Talbot však jeho střelu kryje a udržel tak těsné vedení.
     
    55:13
    Ehlers je ten, kdo společně s Troubou nyní zakládá akci směrem dopředu. Na ledě také aktivní Laine, který má několikanásobný důvod se nyní prosadit.
     
    54:38
    Hra pokračuje, kotouč ve středním pásmu, kde se jej pokusil získat Connor McDavid. Jenže o puk je obral Ehlers a málem z toho ještě pro Edmonton byly trable.
     
    54:25
    Ještě jedna komerční přestávka, pak budeme sledovat zbytek třetího dějství.
     
    54:08
    Winnipeg tuší, že mu čas do konce základní hrací doby bude rychle ubíhat a zdá se navíc, že Edmonton začal daleko více sázet na hru do obrany.
     
    53:35
    Pouliot je dnes hodně aktivní a teď mu nechybělo mnoho, aby se protáhl sám před branku do další možnosti. Na poslední chvíli jej obrana Jets zastavila.
     
    53:08
    Tanev si to mířil do útočného pásma s pukem, narazil na hodně tvrdou zeď. Po něm to zkoušel také obránce Trouba, ale ani on neuspěl se svým zakončením.
     
    52:44
    Postavení mimo hru v podání Edmonton Oilers.
     
    52:25
    Hosté dělají vše pro to, aby Laineho chybu napravili. Ehlers to zkoušel z první, ale vůbec netrefil branku, potřeboval by ještě, aby někdo puk tečoval.
     
    52:00
    Cam Talbot má puk pod kontrolo a raději přerušuje hru, aby zabránil dalším dorážkám.
    51:21 Mark LETESTU - 3:2
     
    51:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Řeč byla o Patriku Lainem a ten teď mimochodem odjíždí na střídačku s hodně svěšenou hlavou, protože nyní svému týmu rozhodně nepomohl a to, co jsme viděli, vypadá hodně zvláštně. Laine si poslal puk do své branky, ale rozhodně ne nějakým náhodným odrazem. Jakmile mu kotouč přišel na hokejku, prostě do něj plácl a překonal vlastního gólmana. Na Lainem je vidět obrovské zklamání a stud, ale i takový je hokej. Branku si oficiálně připisuje MARK LETESTU, ten tak dává druhý gól v utkání. Laineho teď na střídačce utěšují spoluhráči. Edmonton tedy vede. Bez asistence.
     
    51:03
    Laine a McDavid, dva mladíci, se spolu potkali na ledě. Ani jeden ale do šance neunikl, zkusil to ale slovenský obránce Andrej Sekera, který minul.
     
    50:48
    Znovu Cam Talbot a jeho lapačka v akci. Přerušuje hru, bude se pokračovat po reklamní přestávce.
     
    50:38
    Jeden z domácích beků v pohodě podrží puk za brankou a počká, až mu dostřídají spoluhráči.
     
    50:08
    Třetí třetina je ve své druhé polovině. Blake Wheeler našel na pravé straně volného Postmu, jenže ten to měl moc daleko na to, aby se lépe prosadil.
     
    49:46
    Už se hraje dlouho bez přerušení, hosté před vystřídáním puk nahazují pouze o zadní mantinel.
     
    49:02
    I Benningova střela byla hodně nebezpečná a halou to jen zahučelo. Olejáři chtějí očividně rozhodnout ještě před koncem základní hrací doby a výrazně si o to říkají.
     
    48:35
    Stafford zabránil problémům pro Winnipeg, i tak se pak ještě Edmonton dostal do útočného pásma a konkrétně Milan Lucic prověřil pozornost gólmana soupeře.
     
    48:00
    Klefbom pustil do šance Perreaulta, ale ten zatím svou druhou trefu v zápase nepřidá, bekhendem netrefil přesně branku tak, jak by si asi představoval.
     
    47:34
    Na druhé straně se krásným zákrokem lapačkou blýskl také Cam Talbot.
     
    47:07
    Hellebuyck měl co dělat se šancí Pouliota, který se hnal sám na branku a snažil se kotouč vstřelit mezi betony gólmana Jets. Jen tak tak, že se mu to nepovedlo.
     
    46:54
    Nyní už vystřelil z otočky hostující kapitán Blake Wheeler. Avšak Talbot nechal v pohodě přilepený beton u levé tyčky a nedovolil, aby kotouč pronikl za jeho záda.
     
    46:30
    Winnipeg se na chvíli ocitl před Talbotem, ale gólman Oilers vůbec nemusel zasahovat, nikdo v bílém dresu se nepokusil ani o náznak zakončení.
     
    46:08
    Už se znovu hraje, Edmonton trošku ledabyle ztratil puk a nakonec mohou být domácí rádi, že je Stíhačkám odpískáno zakázané uvolnění.
     
    45:59
    Další pokračování až po komerční přestávce, týmy mají chviličku čas na oddech.
     
    45:58
    Andrej Sekera hledal vepředu volné útočníky. Nakonec je sice našel, ale brankář hostů v pohodě přerušil hru.
     
    45:24
    Po delší době šance Winnipegu, Ehlers se snaží napravit chybu za předchozí vyloučení. Avšak netrefil volný prostor u levé tyčky, kde měl na okamžik Talbot skulinku.
     
    45:00
    Dá se očekávat, že nikdo nebude chtít teď už nic riskovat, do konce sice zbývá patnáct minut, ale každá chybička může už nyní rozhodnout.
     
    44:42
    Hra přerušena, Stíhačky tak mají aspoň na chvíli čas uklidnit se a zlepšit hru před svou klecí.
     
    44:23
    Oilers jsou rázem aktivnější a diktují tempo hry. Na ledě je formace, která předtím skórovala a také nyní se jí daří vyvíjet na Hellebuycka tlak.
     
    43:35
    Poměrně dlouhá pasáž bez přerušení. Zálusk na šanci si dělal Maroon, jenže na modré čáře mu nikdo nepomohl.
    42:23 Mark LETESTU - 2:2
     
    42:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté využívají přesilovku docela rychle, hned poté, co se na ledovou plochu vrátil předtím vyloučený Zack Kassian. O druhou branku Edmontonu se postaral MARK LETESTU, který využil své volné hokejky na levé straně brankoviště a po krásné nahrávce od spoluhráče trefuje z první volný prostor v kleci. Čeká nás tedy zase o něco napínavější závěr zápasu. Tato využitá početní výhoda domácích se v konečném důsledku může hodně projevit. Povedená akce. Asistence: Connor McDavid, Milan Lucic.
     
    41:58
    Už jen poslední vteřinky z trest Kassiana a začne přesilovka Oilers, ti tak mají šanci něco udělat s výsledkem.
     
    41:00
    Na trestnou lavici je odeslán Nikolaj Ehlers, který fauloval McDavida v šanci. Počet hráčů na ledě se tedy vyrovná.
     
    41:00
    Další obrovská šance Edmontonu v oslabení, McDavid unikal sám na branku, ale gólmana Jets nepřekonal. Byl ale faulován, takže se bude vylučovat.
     
    40:40
    Hellebuyck rozehrává kotouč za svou brankou, následně Leon Draisaitl zahrozil ve vlastním oslabení a hostující brankář raději přerušil hru a zažehnal nebezpečí.
     
    40:18
    Zatím hosté čekají na střelu. Wheeler se o ni mohl pokusit, jenže pak se dostal kotouč na hokejku domácích a bylo po šanci.
     
    40:09
    Jets začínají svou přesilovku z obranného pásma, musejí najít cestu před branku soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek poslední třetiny, Oilers ji začnou v oslabení.
     
    Podrobnější statistiky po druhé třetině

    Střely: 18:20
    Hity: 21:27
    Trestné minuty: 9:7
    Úspěšnost na buly: 49 % – 51 %
    Zblokované střely: 9:7
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Edmonton Oilers: 18

    Winnipeg Jets: 20
     
    Máme za sebou i druhou třetinu zápasu dvou kanadských celků. Padly v ní dvě branky, na každé straně jeden. Edmonton sice brzy vyrovnal, ale později opět pustil soupeře do vedení, když se prosadil Thorburn. Navíc rozhodčí kvůli ofsajdu neuznali vyrovnávací trefu Zacka Kassiana, a tak hosté stále vedou. Nechme se překvapit, co nabídne poslední třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Se sirénou konce druhé části se ještě bude vylučovat. Jets budou hrát na začátku posledního dějství přesilovku, protože dvě minuty dostává Olejář Zack Kassian za hrubost.
     
    39:35
    Andrej Sekera už pohlídal puk na hokejce a pouze jej nahodil o zadní mantinel. Jeho spoluhráči už nemají moc času na zakončení.
     
    39:06
    Běží poslední minuta druhé třetiny, aktivnější jsou Oilers, Eberle nicméně netrefil střelou z první přesně prostor mezi třemi tyčemi.
     
    38:53
    Vhazovat se nyní bude po Hellebuyckově levé ruce.
     
    38:37
    McDavidovi v rozhodujícím okamžiku ujel puk z hokejky mezi kruhy, jinak mohl jít sám do zakončení a pokusit se překvapit soupeřova brankáře.
     
    38:20
    Na druhé straně Lucic a Draisaitl kombinovali, ale spíše už mohli zakončovat.
     
    37:45
    Winnipeg si je vědom toho, že potřebuje udržet vedení do konce třetiny a vyvíjí dobré šance. Například Marko Daňo vyslal nebezpečně puk z pravého kruhu.
     
    37:16
    Letestu a Slepyšev se pohybovali nebezpečně kolem branky Jets, ovšem nepovedlo se jim zakončit. Následný útok Edmonton už končí jasným ofsajdem.
     
    36:58
    S pukem si za svou klecí zahrál také Cam Talbot, ale jen na malý okamžik, hned jej poslal pryč.
     
    36:20
    Oilers vyhráli buly v útočném pásmu a hostující brankář měl co dělat, aby se stihl přesunou k levé tyči. Nakonec to zvládl a vyrazil kotouč do rohu.
     
    36:20
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, po jejím konci pokračujeme ve zbytku třetiny.
     
    36:12
    Hodně povedené střídání Edmonton Oilers. Simpson pak nahazoval kotouč od modré čáry, Hellebuyck si jej v mezírce našel lapačkou. Nikdo nedorážel.
     
    35:48
    Milan Lucic teď ale klidně mohl vyrovnat. Nečekaně se zjevil před zařízením soupeře a moc mu nechybělo, aby uklidil puk do sítě.
     
    35:15
    Hra se malinko uklidnila, ani jedna strana už do konce druhé třetiny očividně nechce udělat chybu.
     
    34:48
    Perreault nahodil puk o zadní mantinel a doufal, že se k němu jeho spoluhráči dostanou jako první. To se nestalo, zkusit na druhou stranu to tedy mohl Pitlick.
     
    34:26
    Oilers uspěchali rozehrávku přes střední pásmo, odpískáno zakázané uvolnění domácího celku.
     
    34:18
    Už se znovu hraje a Winnipeg operuje kolem branky Talbota. Zatím se mu ovšem nedaří trefit branku.
     
    34:09
    Následuje komerční přestávka, za chvíli pokračujeme.
    34:09 Gól Zacha Kassiana nebyl uznán kvůli ofsajdu.
     
    34:09
    Tak pozor, i druhý bitkař dnešního zápasu Zack Kassian sice dosáhl branky, ale rozhodčí pak podle videa uznali, že gól nemůže platit. Pravděpodobně pro domácí postavení mimo hru. Winnipegu tedy zůstává těsné vedení.
     
    33:39
    Až nyní jsou Olejáři zpátky kolem klece Hellebuycka, ale zatím beze střely. O tu se postaral až Tyler Pitlick, jenže minul pravou tyčku.
     
    33:25
    Zakázané uvolnění domácího celku.
     
    33:05
    Lowry v klidu rozehrál puk ze svého pásma. Edmonton se nyní moc nedostává na kotouč a je trošku pasivnější.
    32:00 Chris THORBURN - 1:2
     
    32:00
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hra ze strany na stranu pramení ve druhé vedení Jets v tomto zápase, poměrně nečekaná situace, podobně jako v případě první dnešní branky hostujícího celku. Prosazuje se CHRIS THORBURN, který prostě zkusil vystřelit z místa někde kolem pravého kruhu a puk se najednou třepal v domácí síti. Cam Talbot toho asi moc neviděl, protože na rychlé zakončení soupeře vůbec nedokázal reagovat, jen se ohlížel za sebe, kde je kotouč. Thorburn tedy k bitce přidává i vstřelenou branku a Edmonton bude následně muset znovu dohánět těsnou ztrátu. Asistence: Marko Daňo.
     
    31:37
    Hodně se hra přelévá ze strany na stranu, teď zase McDavid pracoval s pukem na pravém kruhu před klecí soka.
     
    31:08
    Už Winnipeg uklidňuje hru za svou brankou, ale hned jej zase posílá dopředu. Tam pracuje Patrik Laine, jenž následně vybídl jednoho ze spoluhráčů.
     
    30:35
    Po delší době sledujeme dlouhou hru bez přerušení. Laine a Ehlers se snažili prosadit, jenže proti byl domácí obránce Benning, který puk poslal pryč.
     
    30:05
    Ehlers zavezl puk za branku a pak se snažil najít prostor, kudy by vymyslel lepší nahrávku. Nenašel jej, soupeři zavčas pokryli všechny jeho spoluhráče.
     
    29:30
    Souboj o kotouč za brankou Talbota zvládli lépe muž v bílých trikotech, zakončit se jim ale ze špatného úhlu nepodařilo.
     
    29:04
    Lowry dostal puk na chvíli do útočného pásma hostů, ale pak už hraje na druhé straně Sekera, který je v tomto střídání znovu hodně aktivní.
     
    28:48
    Puk mimo hrací plochu a hra přerušena.
     
    28:29
    Poslední domácí vyhození a Simpson je zpátky na ledové ploše. Winnipeg nesehrál příliš kvalitní početní výhodu.
     
    28:08
    Byfuglien si hledal na pravém kruhu místo ke střele. Nakonec jej nenašel a posílal kotouč zpátky na modrou čáru na obránce.
     
    27:35
    Dobrá střela beka Jets od modré čáry, ale pak se Oilers opět osvobozují a zatím je pro ně první oslabení zápasu docela hračkou.
    26:58 Andrej Sekera mohl skórovat během oslabení.
     
    26:58
    Oilers se dostali ve vlastním oslabení do veliké šance! Nugent-Hopkins získal pásmo po pravém mantinelu a vybídl ke skórování Andreje Sekeru, který unikal sám na branku. Nestačil ale zasunout puk mezi betony gólmana Jets.
     
    26:36
    Edmonton hned na úvod oslabení vyhazuje puk přes všechny čáry pryč, Jets musejí s kotoučem zpátky do pásma.
     
    26:26
    Poprvé ve druhé třetině uvidíme přesilovou hru jednoho z celků. Na trestnou lavici bude muset odjet domácí muž Dillon Simpson, který se provinil podražením. Možnost pro Winnipeg dostat se zpátky do vedení.
     
    25:58
    Draisaitl prověřil pozornost Hellebuycka, gólman Winnipegu tentokrát pozorný a přerušuje hru.
     
    25:45
    Také Pitlick se snažil za domácí prosadit. Ale snažil se o to zrovna ve chvíli, kdy jej nepodporoval nikdo ze spoluhráčů.
     
    25:15
    Tanev se snažil najít prostor na střelu od pravého mantinelu, jenže měl na zádech nepříjemně přilepeného Draisaitla, který jej nepustil do zakončení.
     
    25:01
    Puk na střídačce Stíhaček, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    24:50
    Edmonton se na chvíli dostal pod tlak, takže situaci musel řešit vyhozením kotouče do středního pásma.
     
    24:18
    Perreault ještě mohl zkusit vystřelit, ale měl to hodně přes ruku. Pak se ale Talbot činil po kličce jiného forvarda Jets.
     
    23:45
    Po dlouhé době je na kotouči Patrik Laine, ale mladému Finovi dnes zatím moc nedaří dostávat do šancí. Když už ano, mine prostor mezi třemi tyčemi.
     
    23:23
    Hra přerušena ve středním pásmu, pravděpodobně se jednalo o ofsajd Oilers.
    23:06 Zach Kassian knokautoval Chrise Thornburna.
     
    23:06
    Máme tu také první bitku duelu. Do sebe se pustili domácí Kassian a hostující Thorburn. A rozhodně nešlo o žádné lehké šťouchání. Oba borci si rozdali ve vyrovnaném souboji několik ran, fandům se to očividně líbilo. Oba samozřejmě dostávají tresty za rvačku.
    21:53 Oscar KLEFBOM - 1:1
     
    21:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Netrvalo to ve druhé třetině ani celé dvě minuty a máme skóre v kanadském městě vyrovnáno, Oilers proměnili jednu z prvních možností během prostředního dějství a jejich fanoušci se mohou radovat. Autorem gólu je obránce OSCAR KLEFBOM, akci ale zařídil jeho spoluhráč. Tyler Pitlick totiž trefil beton Hellebuycka, od gólmana Jets se kotouč odrazil na hokejku Klefboma a brankář v kleci Winnipegu už to nestihl zpátky k druhé tyčce. Máme tedy vyrovnáno a průběh druhé třetiny tak zase bude o něco zajímavější. Asistence: Tyler Pitlick, Patrick Maroon.
     
    21:10
    Olejáři ale nemají problém s akcemi soupeře, ty totiž probíhají daleko od Talbota a ještě se Stíhačky neodhodlaly k zakončení.
     
    20:48
    Trouba zavezl kotouč do útočného pásma Jets, to už je jeho celek kompletní a může pomýšlet na hru dopředu.
     
    20:19
    Vypadá to, že Winnipeg už první oslabení v zápase zvládne s klidem, hosté drží kotouč dostatečně daleko od svého zařízení.
     
    20:08
    Začala druhá třetina s Oilers ještě dohrávají zbytek přesilovky. Nyní je každopádně na modré čáře zastavuje postavení mimo hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek prostředního dějství. Podaří se v něm Edmontonu vyrovnat, nebo naopak Jets navýší svůj nyní hubený náskok?
     
    Podrobnější statistiky první třetiny

    Střely: 10:10
    Hity: 6:13
    Trestné minuty: 2:0
    Úspěšnost na buly: 37 % – 63 %
    Zblokované střely: 7:4
     
    Střely na branku po první třetině

    Edmonton Oilers: 10

    Winnipeg Jets: 10
     
    Je konec první třetiny, v té druhé ještě bude pokračovat zbytek přesilové hry Edmontonu. V první polovině úvodní části jsme moc šancí neviděli, v té druhé už to bylo o něco lepší. Jedinou branku dali hosté, zasloužil se o to Perreault. Uvidíme, co nabídne prostřední dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    McDavid v dobré šanci na brankovišti, po něm ještě pálil Andrej Sekera. Ale ani jeden pokus neskončil v brance, pak možná dokonce někdo trefil tyčku z domácích.
     
    19:12
    Běží poslední minuta první třetiny, Winnipeg podruhé v krátké době vyhazuje puk daleko od branky a zatím toho oslabení zvládá.
     
    18:46
    Hellebuyck má kotouč pod kontrolou, zatím drží svůj tým nad vodou.
     
    18:39
    Lucic a Draisaitl si hodně dobře vyměnili puk z jedné strany na druhou, ale zakončení se jim tolik nepovedlo.
     
    18:20
    Bude se poprvé v tomto utkání vylučovat, přesilovku si zahrají Edmonton Oilers. Dvě minuty za podražení inkasuje od hlavního rozhodčího hostující Postma a Oilers mají šanci ještě do přestávky vyrovnat.
     
    18:13
    Eberle si našel prostor na střelu, ale mířila úplně vedle branky. Přesto ještě domácí zůstávají s pukem na hokejkách ve třetině.
     
    17:40
    Puk ve středním pásmu a Postma zařídil, aby s ním obrana Jets neměla větší starosti, nahodil jej zpět dopředu.
     
    17:17
    Oilers teď nikam nespěchají a hlavně se snaží přesně rozehrát. Nedaří se jim však v klidu přejet přes modrou útočnou čáru.
     
    16:45
    Patrik Laine si hledal prostor na střelu, když tahal puk mezi kruhy. A nakonec to byl střelec zatím jediné branky zápasu Perreault, kdo prověřil Talbota zakončením.
     
    16:19
    Hra přerušena u hostující střídačky, vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    16:08
    Talbot vyjel z branky, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, to také udělal. Ale musel hodně spěchat zpátky do branky.
    14:50 Mathieu PERREAULT - 0:1
     
    14:50
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak to je opravdu hodně zvláštní situace. Hokejisté Jets mají snad první větší možnost v tomto utkání a hned z ní padá branka, toto musí Olejáře hodně mrzet, Cam Talbot doposud neměl skoro žádnou práci. Jenže stačila jedna chybička a hosté vedou. Puk dostal do domácího brankoviště Trouba, kotouč následně poskakoval po modrém půlkruhu a jako první si jej všiml MATHIEU PERREAULT, který jej dokázal uklidit za záda domácího gólmana. Hodně studená sprcha pro Edmonton, opravdu jsme zatím nesledovali moc šancí jejich soupeře. Tak uvidíme, jak budou teď Oilers reagovat. Asistence: Bryan Little, Jacob Trouba.
     
    14:25
    Hra už pokračuje a Jets vyhráli buly v útočném pásmu. Leon Draisaitl se následně postaral o to, aby jej dostal alespoň do středního pásma.
     
    14:16
    Puk je na edmontonské střídačce, toho je využito k reklamní pauze, za chviličku zase budeme pokračovat.
     
    13:53
    Letestu měl stejně jako v předchozím střídání dobrou šanci i střeleckou pozici. Tentokrát ale netrefil branku, střelou zápěstím těsně minul levou tyčku.
     
    13:33
    Znovu v krátké době zase sebou přerušená hra, opět se jednalo o stejný přestupek domácích proti pravidlu o ofsajdu.
     
    13:28
    Postavení mimo hru v podání Edmonton Oilers.
     
    13:07
    Wheeler a Postma získali v útočném pásmu kotouč pro hosty. Ale zase z toho byly pouze nahrávky, na střelu nedošlo a Cam Talbot tím pádem nemá žádnou práci.
     
    12:36
    Winnipeg teď má možnost uklidnit hru ve své třetině a rozehrát, Byfuglien ale moc dlouho na nic nečekal.
     
    12:06
    Perreault odváděl dobrou práci v útočném pásmu, potřeboval ale ještě pomoc od některého ze spoluhráčů, a ta se v danou chvíli nedostavila.
     
    11:50
    Hra přerušena u hostujícího zařízení, kde se také bude vhazovat.
     
    11:40
    Také Hellebuyck na druhé straně má práci betony, dobře si kotouč pohlídal a nedovolil, aby mu pronikl mezi nohama do sítě.
     
    11:09
    Už se znovu hraje, Trouba zkusil střelu zápěstím z dálky, i když s ní neměl moc veliké šance na úspěch.
     
    11:03
    Je tu druhá komerční přestávka, za okamžik pokračujeme.
     
    11:03
    Zatím asi největší šance tohoto zápasu, i když i ta byla pro Hellebuycka chytatelná. Krásnou nahrávku do jízdy před branku dostal Letestu, následným zakončením našel pouze náruč připraveného brankáře Winnipegu.
     
    10:30
    Klefbom počkal, až mu na led přijede nový formace a teprve pak rozehrával. Opět dlouhá pasáž bez toho, aniž by zazněla píšťalka rozhodčího.
     
    09:58
    Wheeler jen nahodil puk o zadní mantinel a zamířil vystřídat, už byl na ledě příliš dlouho a na víc mu nezbyly síly.
     
    09:35
    Další možnost už zlikvidovali obránci domácího mužstva, jestli něco v první třetině zatím nevidíme, tak jsou to střely a šance.
     
    09:00
    To Tanev s přihrávkou na Troubu spěl daleko lépe a Winnipeg se po delší časové odmlce dostává v útočné třetině trvaleji na kotouč. Zatím však bez zakončení.
     
    08:38
    McDavid hledal na levé straně Lucice, ten ale nebyl zavčas připraven přijmout nahrávku od mladšího spoluhráče.
     
    08:08
    Hned po buly v hostujícím útočném pásmu pálil některý z obránců Jets, ale netrefil vůbec branku. Pak mohli Olejáři v pohodě založit novou akci..
     
    08:00
    Po delší době je přerušená hra a my budeme sledovat komerční přestávku. Hned po jejím konci samozřejmě pokračujeme v zápase.
     
    07:51
    Úspěšný není ani Pitlick na druhé straně barikády, jenž si to namířil sám na Hellebuycka. Ten v pohodě vyrazil kotouč do levého rohu.
     
    07:27
    Klefbom se stačil dobře vrátit zpátky na modrou obrannou čáru, kde už číhali dva hráči Jets. Nemohli se tak propracovat do vyložené šance a zakončit.
     
    06:55
    Opět Edmontonu dlouho trvala rozehrávka na vlastní polovině, málem se to teď domácím nevyplatilo, protože v ní chybovali.
     
    06:20
    Winnipeg se v posledních chvílích spíše brání, přestože na jeho klec nejdou vyložené možnosti. Tanev se pak postaral o to, aby aspoň vyhodil kotouč co nejdál.
     
    05:50
    Hodně rychlé tempo hry, moc se nepřerušuje. Znovu to byl Slepyšev, kdo se snažil zahrozit, těsně minul levou tyčku zařízení.
     
    05:13
    To Slepyšev za brankou Jets dopadl mnohem lépe, dlouho tam trápil muže v bílých trikotech. Avšak ani on nedokázal najít cestu do zakončení.
     
    04:48
    Draisaitl by rád přidal nějaký gól do sbírky, jenže nikdo jej nepodpořil v útočném nápadu přes modrou čáru. A tak musel puk odevzdat Stíhačkám.
     
    04:10
    Během toho stihli Oilers vystřídat, stejně tak jejich soupeř poslal na led čerstvé hráče. Benning pak zkusil vypálit z dálky, ale neohrozil branku Jets.
     
    03:55
    Opět rozehrávají domácí ze své obranné třetiny, s rozehrávkou si dávají docela záležet.
     
    03:35
    Connor McDavid podpořil útok spoluhráče. Potom nahrával na Klefboma, jenže druhý jmenovaný trefil pouze Hellebuycka. Vhazování před hostujícím zařízením.
     
    03:14
    Marko Daňo dostal prostor mezi kruhy v útočném pásmu, aby se prokličkoval do zakončení. To se mu také povedlo, Talbot opět zasahuje lapačkou a přerušuje hru.
     
    02:37
    Zatím se hraje hodně svižný hokej, avšak moc šancí nevidíme. Jets sice nyní trefili tyčku, ale to poměrně náhodně a navíc se puk odrazil z její boční strany.
     
    02:10
    Edmonton Oilers vyhazují na zakázané uvolnění, vhazovat se bude u jejich klece.
     
    01:40
    Helleybuck musel tasit betony proti zakončení jednoho z domácích útočníků z pravého kruhu. Také on na puk dobře viděl, ale nebylo to pro něj snadné.
     
    01:18
    Kotouč ve středním pásmu, ještě předtím se vydával na útočný výlet Pitlick. Jenže netrefil vůbec branku.
     
    00:40
    Cam Talbot si připisuje první zákrok do sbírky. Nešlo sice o nic vážnějšího, ale musel vytáhnout lapačku. Následně odpískán hostující ofsajd
     
    00:18
    Začátek zápasu je na světě a jako první si zaútočil Winnipeg, avšak beze střely.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už jen zazní hymna a budeme moci začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme malinko později.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Simpson, Benning – Lucic, McDavid (C), Caggiula – Maroon, Nugent-Hopkins, Eberle – Pouliot, Draisaitl, Pitlick – Slepyšev, Letestu, Kassian.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Byfuglien, Enström, Trouba, Chiarot, Postma – Daňo, Scheifele, Wheeler (C) – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Thorburn, Perreault, Stafford.

    Rozhodčí: Leggo, Schlenker – Miller, Daisy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou kanadských klubů. Narazí na sebe Edmonton Oilers a Winnipeg Jets. Oba týmy poslední dobou prohrávají, jisté je, že dnes někdo přeruší svou neblahou sérii.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (4 + 9)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na začátku tohoto měsíce, konkrétně 2. prosince Edmonton Oilers zavítali na led Winnipeg Jets a porazili je poměrem 6:3.
     
    EDMONTON OILERS

    Oilers malinko poklesli tabulkou, už jim nepatří nejlepší příčka Pacifické divize. Každopádně na ni ze čtvrtého místa ztrácejí jediný bod a zatím se nemají důvod strachovat. Zejména proto, že první Calgary Flames má odehraný duel navíc. Podobně jako Winnipegu, ani Edmontonským se poslední dobou příliš nedaří. Prohráli už čtyřikrát v řadě, přestože během těchto nezdarů i bodovali. Například museli do samostatných nájezdů v Minnesotě (jednou se stejným týmem prohráli i v prodloužení), nastavená pětiminutovka kanadskému klubu nevyšla ani s Buffalo Sabres. Teď by parta kolem kapitána Connora McDavida určitě uvítala vítězství, navíc před domácími fanoušky, kteří jsou na duel s Winnipegem jistě nažhavení.

    Kanadské bodování Edmonton Oilers vede dvorní nahrávač a mladík Connor McDavid (12 + 26), doplňuje jej nejlepší střelec kabiny Leon Draisaitl (13 + 13) či rychlík Jordan Eberle (8 + 15). Do většiny utkání nadále zasahuje brankářská jednička Cam Talbot. Olejáři se vrací na domácí půdu po třech venkovních zápasech.
     
    WINNIPEG JETS

    Hokejisté Winnipegu se nenacházejí zrovna v optimální formě. Stále se sice drží na čtvrté pozici našlapané Centrální divize, poslední tři zápasy však prohráli. Nejdříve je v nájezdech udolali Detroit Red Wings, poté těsně padli s New York Rangers a naposledy schytali nepříjemnou porážku 2:6 od Calgary Flames, které se díky tomu vyneslo na čelo divize Pacifické. Stíhačkám navíc šlape na paty v tabulce Nashville a Dallas, oba tyto celky mají méně odehraných duelů, takže Stíhačky jsou aktuálně v mírné nevýhodě. Jednoduše, potřebují zabrat, pokud nechtějí padat pořadníkem. Zajímavé je porovnání s třetí Minnesotou, který vlastní o tři body více než Winnipeg, ale odehrála o pět střetnutí méně.

    Produktivitu týmu táhnou útočníci Mark Scheifele (14 + 14) a nejlepší střelec Jets Patrik Laine (17 + 8), výrazně jim pomáhá také Nikolaj Ehlers (5 + 19). Ten velmi často nahrává. Podaří se Winnipegu přetrhnout aktuální sérii porážek a dostat se z nevýhodné situace, která by z další prohry mohla plynout?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 22. Klefbom (Pitlick, Maroon), 43. Letestu (McDavid, Lucic), 52. Letestu – 15. Perreault (Little, Trouba), 32. Thorburn (Daňo)


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Simpson, Benning – Lucic, McDavid (C), Caggiula – Maroon, Nugent-Hopkins, Eberle – Pouliot, Draisaitl, Pitlick – Slepyšev, Letestu, Kassian.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Byfuglien, Enström, Trouba, Chiarot, Postma – Daňo, Scheifele, Wheeler (C) – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Thorburn, Perreault, Stafford.

    Rozhodčí: Leggo, Schlenker – Miller, Daisy

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri