Watford – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Arsenal – West Brom 1:0 (kon.) | Burnley – Middlesbrough 1:0 (kon.)
Chelsea – Bournemouth 3:0 (kon.) | Leicester – Everton 0:2 (kon.) | Manchester Utd. – Sunderland 3:1 (kon.)
Swansea – West Ham 1:4 (kon.) | Hull City – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Swansea City
1:4 (0:1)
West Ham United
Pondělí 26.12.2016, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše – děkuji za pozornost a u Premier League zase někdy nashledanou. (17:54:15)
     
    Utkání je u konce! West Ham ve druhém poločase přidal další tři branky a odvezl si z Walesu vysokou výhru!

    Ve vyrovnaném prvním poločase jsme viděli jedinou branku – Po hlavičce Andyho Carrolla a teči Kouyatého se k dorážce dostal André Ayew – jenž otevřel skóre bohatého utkání.

    Druhý poločas pak přinesl gólové hody. Po pěti minutách ve druhém poločase navýšil vedení svého celku hlavičkou Winston Reid, kterého v osmasedmdesáté minutě napodobil Michail Antonio. Domácí poté sice snížili z kopačky Fernanda Llorenteho. Minutu na to ovšem přišla čtvrtá branka – prosadil se také Andy Carroll!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Irons se navíc nikam neženou a kombinují ve středu hřiště. Už se jen čeká na uplynutí času a poslední písknutí do píšťalky od zkušeného anglického rozhodčího.
     
    90+2
    Již se hraje druhá nastavená minuta z celkových tří. West Ham na venkovním hřišti zvítězí vysokým rozdílem. Swansea se bude i nadále plácat na dně ligové tabulky.
     
    90+1
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Andy Carroll, přichází Ashley Fletcher.
    90. Andy CARROLL - 1:4
     
    90
    West Ham právě vstřelil branku!
    Domácím ale radost vydržela opravdu chvilku! Hosté se totiž dostali do vápna, centrovaný míč z pravé strany doletěl až k levé tyčce, kde se střelou z voleje dokázal prosadit ANDY CARROLL!
    89. Fernando LLORENTE - 1:3
     
    89
    Swansea právě vstřelila branku!
    Přeci jen se domácí celek dočkává! Nathan Dyer hodně drze prošel do vápna a v ideální pozici předložil míč na penaltu. V této pozici byl FERNANDO LLORENTE, jenž poslal míč pod břevno a snížil na rozdíl dvou branek!
     
    88
    Hned poté se urodila akce na druhé straně. Jeden z hostů prošel do šestnáctky, kde byl nakonec povalen. Rozhodčí ale nedovolený zákrok neviděl.
     
    87
    Domácí se nyní postupnou kombinací pokoušeli dostat až do vápna. Poslední přihrávka na nabíhajícího hráče za obranu byla ovšem zablokována.
     
    86
    Andy Carroll to následně zkoušel podél levé lajny. Pod jeho nohy se ovšem položil obětavý obránce, jenž jeho průnik ukončil odkopem na aut.
     
    85
    Darren Randolph si následně poradil s dalším střeleckým pokusem. Jeden z domácích střílel pouze do středu jeho branky. Irský brankář toto chytal již v dorostu.
     
    84
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Michail Antonio, přichází Sofiane Feghouli.
    83. Ángel Rangel se zjevil v dobré pozici, pozorného Randolpha levačkou ovšem nepokořil
     
    83
    Gylfi Sigurdsson nyní našel ve vápně naběhnutého Ángela Rangela, který se prodíral do zakončení. Jeho nepříliš tvrdou střelu ovšem brankář dokázal zneškodnit!
     
    81
    Hosté už nepouštějí domácí do žádné akce a sledujeme jejich kombinační hru. Po dlouhé době si Irons venku takhle zastřílejí – navíc se blíží jejich třetí výhra v řadě.
     
    80
    Nyní už je opravdu rozhodnuto. Utkání se spíše dohrává a pohled na fanoušky Swansea je všeříkající. Domácí celek nebyl horší, do koncovky se ovšem dostávají jen hosté.
    78. Michail ANTONIO - 0:3
     
    78
    West Ham právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní akce hostů, West Ham vede již o tři branky! Łukasz Fabiański sice první pokus vyrazil, ale následně se do míče opřel jeden z hostů a jeho ránu tečoval před brankářem MICHAIL ANTONIO – to se nedalo chytit.
     
    76
    Pokračuje se i nadále aktivní kombinací West Hamu. Ti jsou v posledních minutách o něco aktivnější na míči. Luxusní vedení si nechtějí nechat uniknout.
     
    75
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází André Ayew, přichází Edimilson Fernandes.
     
    74
    Pomalu a jistě se domácímu celku krátí čas – patnáct minut na vyrování. Zvedne se welšský celek a srovná nepříznivý stav anebo je o vítězi rozhodnuto?
     
    73
    Následně se ale Irons povedlo vybojovat míč zpět, a tak vidíme pro změnu jejich kombinaci. Povede se celku z Londýna přidat třetí branku?
     
    72
    Po dlouhé době se pokoušeli něco v útoku udělat hosté. Těm ale nevyšla přihrávka přes celou šíři hřiště, a tak se k míči dostali fotbalisté Swansea.
     
    70
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Jefferson Montero, přichází Nathan Dyer.
    70. Hlavičkový pokuse z blízkosti skvěle zneškodnil brankář Randolph
     
    70
    Krásná akce domácích – mohlo být vyrovnáno! Centrovaný míč se totiž dostal na malé vápno, odkud zakončoval Gylfi Sigurdsson. Jeho hlavička byla ovšem vyražena pozorným brankářem nad branku!
     
    69
    A stále vidíme kombinaci domácích. Ti jsou na míči opravdu aktivní a dnes vidí, jak to s jejich produktivitou vypadá. Méně aktivnější West Ham skóroval již dvakrát.
     
    68
    Až nyní se ke střeleckému pokusu dostal Ángel Rangel. K tomu se dostal míč z levé strany, odkud centroval Stephen Kingsley. Obránce Swansea ale střílel levačkou hodně vedle branky.
     
    67
    Montero byl odveden za brankovou čáru a hra pokračuje. Swansea stále kombinuje hodně aktivně, žádná střela na branku ovšem nepřichází.
     
    66
    Hodně se zlobili fanoušci poté, co se na zemi ve vápně objevil Jefferson Montero. Håvard Nordtveit proti němu ovšem hrál v souboji rameno na rameno. Rozhodčí tak správně pokutový kop nenařídil.
     
    65
    Pokračuje se kombinační hrou welšského celku. Ten je sice po celý zápas o něco aktivnější na míči, do šancí se ovšem téměř nedostává.
     
    64
    Domácí hráč byl oslovován míčem za obranu. Následně se pokoušel odcentrovat do vápna, ale Winston Reid jeho pokus zablokoval.
     
    63
    Omlouváme se za výpadek. West Ham stále vede o dvě branky a Michail Antonio se nyní prodíral do vápna. Jeho snažení bylo ale na poslední chvíli zastaveno.
     
    58
    Gylfi Sigurdsson zastavoval následně pronikání jednoho z hostujících hráčů na polovině hřiště důrazným faulem. Domácí středopolař může být rád, že to bylo bez karetního trestu.
     
    56
    Pronikání útočníka Llorenteho po levé straně do vápna bylo ukončeno odpískáním útočného faulu. Španělský útočník sice naznačoval, že obránce simuloval, rozhodčí svůj verdikt ale nezměnil.
     
    55
    Následné snažení domácího celku je ukončeno a West Ham se pokouší projít do nějaké zajímavé šance. Uvidíme, zda se jim to povede.
     
    54
    Z dálky napřáhl ke střele Jack Cork, který střelou k tyčce zkoušel překonat Randolpha v brance. Pokus domácího záložníka mířil mimo branku, ale brankář hostů i tak zasáhl.
     
    53
    Jefferson Montero nyní rychle naběhl do vápna a pokoušel se posunout míč na Wayna Routledgeho. Ten se z otočky pokoušel prosadit, ale zamířil jen vedle.
     
    52
    Irons hrají v naprosté pohodě a domácí celek bude mít těžké dorovnat výsledek a usilovat tak alespoň o bod z tohoto utkání.
    50. Winston REID - 0:2
     
    50
    West Ham právě vstřelil branku!
    Následný rohový kop přináší ovoce a hosté se ujímají dvoubrankového vedení! Rohový kop našel hlavu WINSTONA REIDA, který hlavičkovým pokusem o zem překonal bezmocně přihlížejícího Łukasze Fabiańskiho!
     
    49
    Následovala zajímavá akce i na straně druhé. Kladiváři se dostali do aktivního obléhání domácí branky. Vše vyvrcholilo střelou Andyho Carolla, která byla ovšem zblokována a skončila na rohu.
     
    48
    Domácí se opět aktivně prodírali po levé straně do vápna, ale pronikající hráč byl těsně bráněn a k zakončení se nakonec nedostal.
     
    47
    Wayne Routledge dostal míč na pravou stranu a dostával se do vápna. Nacházel se ovšem v ofsajdovém postavení, a tak bylo po akci.
     
    46
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Borja Bastón, přichází Fernando Llorente.
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Jay Fulton, přichází Jefferson Montero.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce! Sledovali jsme vyrovnaných pětačtyřicet minut, kde byli o něco šťastnější hosté. Po centrovaném míči a hlavičce Carolla se k dorážce dostal André Ayew – Ghanský hráč je zatím rozdílovým hráčem tohoto utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Do zajímavé hlavičkové pozice se po centru z levé strany dostal jeden z domácích. Ten ovšem zakončoval do vzduchu, míč proto skončil na síti nad brankou.
     
    44
    Pomalu a jistě nám končí první poločas. Domácí jsou ovšem nadále aktivní a pokouší se srovnat nepříznivý stav. Welšský celek musí doma vyhrávat co nejvíce utkání, pokud se chce udržet.
     
    43
    Snažení domácích ukončil Michail Antonio svým pokusem. Anglický záložník se na levé straně dostal ke střele, jeho pokus ale skončil jen těsně vedle pravé tyčky.
    41. Nebezpečná standardka islandského záložníka
     
    41
    Gylfi Sigurdsson se postavil k exekuci standardní situace a nebyl to vůbec žádný špatný pokus! Islandský fotbalista mířil k pravé tyčce, tam se ale skvěle zjevil brankář Darren Randolph!
     
    40
    Ten se nevydařil a ošklivě byl následně k zemi poslán André Ayew. Rozhodčí hru přerušil, ale pískl standardku proti hostům. Hodně divné rozhodnutí anglického rozhodčího.
     
    39
    Na centrovaný míč si naskakoval obránce Mike van der Hoorn. Míč se jen otřel o jeho hlavu a s pomocí bránícího hráče skončil v zámezí, kopat se bude roh.
     
    38
    Domácí se ovšem nevzdávají a zkoušejí to i nadále. Cheikhou Kouyaté nyní ukončil jejich snažení faulem v hloubi hřiště. Následovat bude standardní situace.
     
    37
    Welšané to sice zkoušeli, ale nakonec z toho nic nebylo. Na levé straně se míč objevil v autu, a tak bude následovat vhazování Irons.
     
    35
    West Hamu standardní situace nevyšla, a tak se k míči dostává domácí celek. Uvidíme, zda se mu směrem dopředu povede vymyslet nějakou akci.
     
    34
    Stephen Kingsley poslal na pravé straně k zemi Michaila Antonia. Rozhodčí následně odpískal faul, ačkoliv se to domácímu hráči vůbec nelíbilo.
     
    33
    Pokračovalo se kombinační hrou domácího celku. Jejich snažení bylo ovšem ukončeno již ve středu hřiště, kde přihrávku zachytil pozorný hostující hráč.
     
    32
    Po kombinační hře na levé straně odcentroval Dimitri Payet do vápna. Tam byl ale jen jeden jeho spoluhráč, který se navíc ke střele nedostal. Łukasz Fabiański ukryl míč v rukavicích.
     
    31
    Následná přihrávka za obranu mířila na vysokého Carolla. Anglický útočník se ale k míči nedostal, Łukasz Fabiański vyběhl a míč ukryl v rukavicích.
     
    30
    Je za námi přesně třicet minut, které nám nabídli jednu branku. West Ham zatím vede ve Walesu 1:0 a aktivní hrou kontroluje hru. Přidá ještě jednu branku?
     
    28
    Tato akce ovšem nic nepřinesla a do útoku se vydali hosté. Mark Noble byl u pravé lajny poslán k zemi, nyní ale rozhodčí Marriner neodpískal nedovolený zákrok.
     
    27
    Po jeho opuštění hřiště budou domácí zahrávat přímý kop z levé strany. Faulován byl jeden z domácích hráčů, jenž pronikal přes dvojici protihráčů.
     
    26
    Po dalším zákroku se na travnaté ploše objevil Cheikhou Kouyaté. Ten je u vápna Swansea ošetřován a nevypadá to s ním vůbec dobře. Uvidíme, zda utkání dohraje.
     
    25
    Hodně se nyní zlobí islandský playmaker Gylfi Sigurdsson, kterému byl po jeho zblokované střele odpískán faul na pronikajícího Nobleho.
    23. Střelecký pokus francouzského záložníka Dimitriho Payeta
     
    23
    Přišla hodně zajímavá střela Dimitriho Payeta. Ten elegantně prošel do zakončení a střelou z dálky mířil jen doprostřed branky. Kdyby míč posílal k tyčce, měl by Fabiański velké problémy.
     
    22
    Následovalo tak snažení hostů. Po levé straně pláchl jeden z hráčů, který následně vybojoval autové vhazování. Uvidíme, zda Irons následně něco vymyslí.
     
    21
    Směrem do útoku se pokoušejí něco vymyslet fotbalisté Swansea. Těm se ale nedaří projít do nějakého zakončení, obrana West Hamu je hodně vystouplá.
     
    20
    Hraje se aktivně na obě strany a zatím vidíme celkem pohledný fotbal. To se před začátkem utkání úplně neočekávalo – nás tento vývoj ovšem nemrzí.
     
    19
    Druhá nebezpečná akce West Hamu v utkání. Po centru z levé strany se k míči na zadní tyčce dostával Michail Antonio. Anglický hráč v těžké pozici nezakončil a navíc se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    17
    Po snažení hostujícího celku přišel útočný faul na jednoho z domácích. Následovat tak bude rozehra welšského celku z vlastní poloviny.
     
    16
    Hra pokračuje ve středu hrací plochy. Oba celky se zde praly o míč, nakonec jej získali hosté. Irons jsou nabuzení a především v osobních střetech to jde vidět.
     
    15
    Domácí celek se svou aktivitou na útočné polovině pokouší odpovědět, ale to se jim zatím nedaří. Obrana West Hamu si dává pozor a hraje zodpovědně.
    13. André AYEW - 0:1
     
    13
    West Ham právě vstřelil branku!
    Dlouhý nákop za obranu našel hlavu Andyho Carolla, jehož zakončení před brankou ještě prodloužil Cheikhou Kouyaté. Łukasz Fabiański na míč těžce dosáhl a jen jej zmírnil. K dorážce následně jako první přispěchal ANDRÉ AYEW. Ghanský útočník měl poté lehkou úlohu – zakončoval do prázdné branky!
     
    12
    Mike van der Hoorn si po následném výkopu hostujícího brankáře vyšlápl na vysokého Carolla, kterého zasáhl loktem do hlavy. Následovat tak bude standardní situace.
     
    11
    A právě Swansea se prodírala do hodně dobré příležitosti. Borja Bastón si s míčem naběhl na hranici vápna a zakončoval k levé tyčce. Branku v konečné fázi ovšem hodně minul.
     
    10
    Michail Antonio rozjížděl slibnou akci svého celku. Na pravé straně ale špatně přihrál a akce byla pokažena. Následovat tak bude postupování domácích.
     
    9
    V posledních minutách jsou mnohem aktivnější domácí. Ti nyní postupovali po pravé straně, ale dvakrát skončil míč v zámezí. Welšské družstvo to tak zkouší postupně.
     
    8
    Hodně zajímavě se nyní prodrali do vápna domácí. Míč z pravé strany mířil na malé vápno, kde byl Wayne Routledge. Domácí borec se ale k míči díky obrannému zákroku nedostal.
     
    7
    Na centrovaný míč si naskakoval Jay Fulton, jenž se pokoušel poslat míč k pravé tyčce. Jeho přesnost byla ovšem prachbídná a míč skončil vedle branky.
     
    6
    Co nebylo, může být. Aaron Cresswell byl při pronikání Wayna Routledgeho posledním hráčem, jenž se dotkl míče. Uvidíme tedy první rohový kop utkání.
     
    5
    Poprvé v utkání vidíme aktivně kombinovat domácí celek. Ten si přihrává na útočné polovině, ale do nějakého zakončení zatím neprošel.
     
    4
    West Ham se po levé straně dostal do útoku, kde se mu ale nepovedlo projít do zakončení. Nabídnut jim byl ale aut v blízkosti branky polského brankáře.
     
    3
    Po následné rozehře se domácí obránce Ángel Rangel provinil útočným faulem. Ve vzdušném souboji poslal k zemi vyskakujícího hostujícího hráče.
     
    2
    Hosté jsou stále aktivní. Po minutě a půl se jim povedlo vybojovat aut u pravého praporku. Následně ale nerozvinuli svou příležitost a míč byl odkopnut až k Randolphovi.
     
    1
    Utkání osmnáctého kola mezi Swansea a West Hamem začalo výkopem hostujícího celku. Ten i dnes nastupuje ve své klasické kombinaci barev.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásné pondělní odpoledne přeji všem fanouškům kvalitního fotbalu! Oba celky jsou již připraveny v tunelu a za pár sekund vyběhnou na travnatou plochu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Srovnání dvou klíčových špílmachrů

     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Fabiański – Rangel, Mawson, van der Hoorn, Kingsley – Cork, Britton (C) – Routledge, G. Sigurdsson, Fulton – Bastón.
    Náhradníci: Nordfeldt – Naughton, F. Fernández, Montero, Fer, Dyer, F. Llorente.

    West Ham United: Randolph – Kouyaté, Reid, Ogbonna – Antonio, Noble (C), Nordtveit, Cresswell – Payet, Carroll, A. Ayew.
    Náhradníci: Adrián – Pike, Quina, Feghouli, Rice, E. Fernandes, A. Fletcher.

    Rozhodčí: Marriner – Garratt, Smart.
    Hned čtyři změny udělal kouč Gary Monk před utkáním s West Hamem

     
    Poslední vzájemné utkání

    West Ham United 1:4 Swansea City
    68. Kingsley (vla.) – 25. Routledge (Naughton), 31. A. Ayew (Kingsley), 51. Ki Song-jung (Barrow), 90+3. B. Gomis (A. Ayew)

    West Ham United: Randolph – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Kouyaté (77. Emenike), Noble (C) – Moses (59. D. Sakho), Lanzini (84. E. Valencia), Payet – Carroll.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, Amat, F. Fernández, Kingsley – Cork (C), Fer, Ki Song-jung – Barrow (70. Rangel), A. Ayew, Routledge (82. B. Gomis).
     
    WEST HAM UNITED (13.)
    17 zápasů, 19 bodů


    Podobně nepovedený ročník zažívá i londýnský West Ham. Ten v minulé sezoně hrál povedený fotbal a nakonec z toho byla sedmá příčka a účast v kvalifikaci Evropské ligy. Letos se ale Irons dlouho nedařilo, ale v posledních zápasech jdou jejich výkony nahoru. West Ham vyhrál poslední dva utkání nejtěsnějším rozdílem. Poradili si s Burnley a Hullem.
     
    SWANSEA CITY (19.)
    17 zápasů, 12 bodů


    Welšský celek nezažívá vůbec dobrou sezonu a po šesti letech v Premier League mu hrozí, že bude hrát v příštím roce jen Championship. Svěřenci Garryho Monka jsou aktuálně na předposlední pozici a tři body jim chybí k tomu, aby se objevili na příčkách zaručující udržení. Swansea v posledních dvou utkáních hrála venku a oba prohrála. S Middlesbrough i West Bromwich dostali tři branky.
     
    Krásný druhý svátek vánoční! Takzvaný Boxing Day čeká na Premier League. V tom onlajnu budeme sledovat utkání mezi Swansea City a West Hamem United. Utkání osmnáctého kola startuje v 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Panuška

    Branky: 89. F. Llorente (Dyer) – 13. A. Ayew, 50. Reid (Payet), 78. Antonio (Nordtveit), 90. Carroll (Feghouli)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:12.
    Swansea City: Fabiański – Rangel, Mawson, van der Hoorn, Kingsley – Cork, Britton (C) – Routledge, G. Sigurdsson, Fulton (46. Montero, 70. Dyer) – Bastón (46. F. Llorente).
    Náhradníci: Nordfeldt – Naughton, F. Fernández, Montero, Fer, Dyer, F. Llorente.

    West Ham United: Randolph – Kouyaté, Reid, Ogbonna – Antonio (84. Feghouli), Noble (C), Nordtveit, Cresswell – Payet, Carroll (90+1. A. Fletcher), A. Ayew (75. E. Fernandes).
    Náhradníci: Adrián – Pike, Quina, Feghouli, E. Fernandes, A. Fletcher, Rice.

    Rozhodčí: Marriner – Garratt, Smart
    bahis siteleri