Rangers – Celtic 1:2 (kon.)
konec
Glasgow Rangers
1:2 (1:1)
Celtic Glasgow
Sobota 31.12.2016, 13:15 • Ibrox Stadium, Glasgow • Skotská Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 10 – 23
    Střely na bránu: 6 – 10
    Střely mimo: 3 – 10
    Zblokované střely: 1 – 3
    Držení míče: 50% – 50%
    Rohové kopy: 4 – 11
    Fauly: 14 – 15
    Žluté karty: 3 – 3 (15:26:40)
     
    První poločas nabídl výbornou podívanou, ale jak se ukázalo, byl to pouze předkrm k úžasnému druhému dějství. V něm měl Celtic výraznou územní převahu, ale obrovské šance se střídaly na obou stranách a tempo bylo vskutku strhující.
     
    První derby mezi Rangers a Celticem na Ibrox Stadium po takřka pěti letech ovládl Celtic a připisuje si patnáctou ligovou výhru v řadě!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Poslední šance, která byla zahozena do zámezí!
     
    90+4
    Po Tavernierově rohovém kopu ještě vznikla jedna obrovská skrumáž před Gordonem, domácí ale nedokázali nasměrovat míč na jeho branku!
     
    90+4
    Joe Dodoo vybojoval ještě jeden rohový kop pro Rangers!
    90+3. Dalekonosná střela Hallidaye.
     
    90+3
    Halliday pálil z dobrých třiceti metrů, jeho přízemní ráně nechyběla razance, ovšem mířila do středu branky, kde ji s jistotou pokryl brankář Gordon.
     
    90+3
    Po dlouhé době dokázali domácí získat míč a přesunout dění do středu pole.
     
    90+3
    Dembele odvádí neuvěřitelnou práci u soupeřova rohového praporku, už tam drží hru přes dvě minuty!
     
    90+2
    Dembele je posléze faulován Wilsonem, ten vidí žlutý kartónek.
     
    90+1
    Ten rozehráli opět nakrátko a Dembele k velké radosti příznivců bílo-zelených vybojoval novou standardní situaci u rohového praporku.
     
    90+1
    Rozhodčí McLean k dnešnímu derby přidává čtyři nastavené minuty. V té první budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    90
    Hosté rozehráli nakrátko při myšlence ušetřit čas, ovšem brzy o míč přišli.
     
    89
    Tavernier je žlutě napomenut za zákrok vedle vlastního pokutového území.
    88. Miller chybuje a nahrává míč před svoji branku.
     
    88
    Miller se teď u vlastního rohového praporku pokusil o soupeře odehrát míč do zámezí, ovšem prudký balón proletěl až k vlastní brance, kde se v další šanci objevil Dembele, ovšem naprosto kuriózní situaci při centru protihráče nedokázal gólově zakončit!
     
    87
    Další z mnoha výborných zákroků Foderinghama, domácí brankář si tentokrát dokázal poradit s nepříjemnou ránou Armstronga k tyči.
     
    86
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází McGregor, přichází Bitton.
     
    85
    Rychlý výpad Rangers rezultoval v rohový kop, na Tavernierův centr si poté naskočil Wilson, jeho vysoká hlavička zapadla za vzdálenější tyč hostující branky.
    84. Armstrong a Sinclair v obrovské šanci, ale ani jeden neuspěl!
     
    84
    Neuvěřitelné momenty nabízí dnešní derby! Tentokrát se Armstrong probil domácí obranou jako nůž máslem až před Foderinghama, ten fantasticky zásahl a podobně si vedle při dorážce Sinclaira, jenž točil míč ke vzdálenější tyči, ale Foderinham byl opět na místě!
     
    82
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Holt, přichází Forrester.
    81. Armstrongova dělovka.
     
    81
    O pár desítek sekund později Sinclair připravil Armstrongovi další palebnou pozici, tentokrát už v souladu s fotbalovými pravidly, Armstrongovu ránu ale Wilson stačil srazit vedle domácí branky.
     
    80
    Po rychlém brejku hosté nebezpečně zahrozili útočným výpadem dvojice Sinclair – Armstrong, když už ale druhý jmenovaný byl ve stoprocentní pozici, zastavili jej rozhodčí, kteří po Sinclairově pasu viděli hostujícího fotbalistu v ofsajdu.
    80. Neskutečná smůla pro hráče Kennyho Millera!
     
    80
    Kenny Miller měl na kopačce vyrovnání, když dostal parádní přihrávku napříč pokutovým územím, ovšem trestuhodně trefil pouze tyč!
     
    79
    Patrick Roberts v souboji s McKayem vybojoval rohový kop, hosté ale následně nedokázali ohrozit Foderinghama.
     
    77
    Halliday se jemným obloučkem pokusil vysunout Millera za obranu Celticu, zkušený forvard ale byl zrovna v protipohybu a měl tak k míči daleko.
     
    76
    Další povedená akce hostů! Dembele kolmicí vysunul Robertse, jenž ještě vylepšil pozici pro Armstronga, proti jehož ráně z hranice pokutového území skvěle zasáhl Foderingham!
     
    76
    Startuje závěrečná čtvrthodina řádné hrací doby dnešního skvělého derby s mnoha vzrušujícími situacemi.
     
    74
    Patrick Roberts, host Celticu z Manchesteru City, jenž letos právě proti Citizens shodou okolností skóroval při vzájemném utkání v Lize mistrů, se pokusil protlačit kolem bránícího Taverniera, ovšem byl vytlačen do zámezí.
     
    73
    Waghornovi je po ztrátě míče na pravém křídle pískán faul v souboji se Sviatchenkem, hosté mohou uklidnit hru.
     
    72
    Fanoušci Celticu tancují v hledišti a bouřlivě slaví v této chvíli pro ně nesmírně pozitivní průběh dnešní bitvy.
    70. SCOTT SINCLAIR - 1:2
     
    70
    Celtic právě vstřelil branku!
    Celtic otáčí 404. derby proti Rangers! Armstrong pasem napříč pokutovým územím našel u vzdálenější tyče SCOTTA SINCLAIRA, jenž uklidil míč do odkryté části branky bezmocného Wese Foderinghama!
    69. Wilsonovu hlavičku likviduje Gordon!
     
    69
    Tutovka také na domácí straně! Po Tavernierově rohovém kopu se před Gordonem zjevil Danny Wilson a hostující brankář dokázal Wilsonovu prudkou hlavičku vyrazit!
     
    68
    Střídání také na v dresu Celticu, Patrick Roberts na hřišti vyměnil Forresta.
     
    66
    Excelentní McKay si prohodil míč kolem Lustiga, ten poté musel šikovného protihráče přidržet a je třetím hostujícím fotbalistou se žlutým terčíkem.
     
    65
    Domácí podruhé střídají, po vynuceném brzkém střídání Garnera je ze hry stažen Windass, kterého nahrazuje Joe Dodoo.
     
    64
    Po Tavernierově centru se do odraženého míče opřel Kenny Miller a z pořádné dálky prověřil brankáře Gordona, ten si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    63
    Dembele si uvnitř pokutového území Rangers efektně a zároveň efektivně narazil míč se Sinclairem, poté ale ztroskotal na skvělém Foderinghamovi. Zároveň ale pomezní rozhodčí Ross zdvihl praporek na znamení Dembeleho ofsajdu při zpětné přihrávce Sinclaira, přesto další krásný fotbalový moment.
     
    61
    Waghorn se uvolnil na útočné polovině, poté ale prováhal dobrou situaci, kdy domácí byli ve třech proti jedinému obránci Celticu, přihrávku volil v nevhodnou chvíli a byť se k němu ještě míč odrazil, následný centr z těžké pozice už ukryl do své náruče brankář Gordon.
     
    60
    Také útočná formace Rangers o sobě dává vědět, McKay z dvaceti metrů prověřil Gordona, ten si ale s ránou do samého středu branky snadno poradil.
    59. Obrovská skrumáž na hranici brankoviště Rangers.
     
    59
    Po Forrestově průniku vznikla obrovská skrumáž na hranici brankoviště a domácí si mohou znovu výrazně oddychnout, neboť v nepříjemné situaci je tentokrát vysvobodil hvizd sudího McLeana, jenž soupeři odpískal nedovolený prohřešek.
     
    57
    Po Sinclairově centru od rohového praporku tentokrát zakončoval Sviatchenko, jenž zůstal v pokutovém území zcela osamocen, ovšem dostal centr za tělo a v těžké pozici nedokázal míč nasměrovat mezi tyče.
     
    56
    Scott Brown výborným defenzivním zásahem do hry vybojoval v takřka ztracené pozici odkop od branky a poté trochu provokoval domácí příznivce, když se postavil na reklamní panel a oslavil svůj úspěšný zákrok.
    55. Dembele ani Sinclair nedokázali vstřelit branku.
     
    55
    A znovu hořelo před domácí brankou! Na skvělý centr Lustiga si naběhl Dembele, ten zakončením o zem trefil břevno, dorážet mohl Sinclair, ovšem z úhlu trefil pouze vnější stranu tyče!
     
    54
    Holt se pokusil prudkým pasem mezi hostující obránce připravit zajímavou příležitost pro Windasse, ten si však těžký balón nedokázal zpracovat.
     
    53
    Těžko říct, co Sinclair jemným obloučkem do pokutového území zamýšlel. Míč nasměroval jen k Dembelemu, stojícímu v jasném ofsajdu a byť se ve hře pokračovalo, neboť mladý Francouz neprojevil o hru zájem, tak domácí se snadno ubránili.
     
    52
    Windass zastavil rozběhnutého McGregora pouze za cenu žluté karty, když soka stáhl k zemi a Celtic bude rozehrávat z nějakých třiceti metrů od Foderinghamovy branky.
     
    51
    Po souhře Sinclaira s Armstrongem se ve vyložené příležitosti ocitl tentokrát Forrest a brankář Foderingham uchránil Rangers od dalšího inkasování!
    50. Zahozená tutová šance Dembeleho!
     
    50
    To byla šance! Dembele se zčistajasna ocitl naprosto osamocený v pokutovém území, ovšem v čisté gólové příležitosti míč vůbec netrefil ideálně a ten se došoural k Foderinghamovi! Při Rangers teď stálo obrovské štěstí.
     
    49
    Dembele se uvolnil na útočné polovině, ovšem místo přihrávky Sinclairovi si naložil příliš velké sousto při vběhnutí mezi trojici protivníků a o míč přišel.
     
    48
    Domácí se už také po přestávce podívali na soupeřovu polovinu, Waghorn vybojoval autové vhazování v její hloubi.
    48. Izaguirre zkoušel najít volného spoluhráče.
     
    48
    Izaguirre se prosmýkl po levém křídle, poté ale centroval jen do připraveného brankáře Rangers.
     
    47
    Sinclair prudce pálil, ovšem zhruba půl metru nad branku Wese Foderinghama.
     
    46
    Dembele si posunul míč kolem Taverniera a poté padl k zemi, hosté budou kopat standardní situaci v těsné blízkosti rohu pokutového území.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky beze změn oproti sestavám, ve kterých dokončily úvodní dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi nesmírně atraktivní první poločas legendárního derby mezi Rangers a Celticem, v jehož 404. vydání se hraje zatím nerozhodně 1:1.

    Skóre zápasu ve dvanácté minutě otevřel Kenny Miller, jeden z pouze pěti fotbalistů, kteří v poválečném období nastoupili v derby za oba celky.

    Favorizovaní hosté získali herní převahu až po úvodní půlhodině a nakonec se dočkali i zaslouženého vyrovnání, když krátce po Sinclairově ráně do tyče se prosadil Moussa Dembele, autor hattricku z úvodního vzájemného zápasu této sezóny.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Skvěle hrající McKay prošel s míčem přes dva soky a ten třetí, Šimunovič, jej sestřelil skluzem bez šance zahrát míč a bez jakékoliv diskuze přijímá žlutou kartu.
     
    45+3
    Dembele získal míč v bezprostřední blízkosti soupeřova pokutového území, v souboji s Tavernierem si ale pomohl odražením míče o svoji ruku a to neuniklo arbitrově pozornosti.
     
    45+1
    O chvíli později si to Sinclair z křídla namířil rovnou k domácí brance a z úhlu pálil, ovšem brankář Foderingham míč lapil do svých rukavic.
     
    45+1
    V úvodu šestiminutového nastavení si hostující defenziva dokázala poradit s centrem Taverniera natolik dobře, že Sinclair mohl okamžitě vyrazit do rychlého brejku, tam však byl ubráněn.
     
    45
    Výborně hrající McKay vybojoval faul na svoji osobu na útočné polovině. Po delší době mohou zaútočit Rangers.
     
    44
    Další centr už se Sinclairovi povedl o poznání lépe, nedovoleného zákroku se však dopustil stoper Sviatchenko, jenž svého bránícího oponenta povalil k zemi, což neuniklo McLeanově pozornosti.
     
    43
    Tentokrát Sinclair rozehrávku vůbec nezvládl, k jeho štěstí Tavernier odkopl míč jen za domácí branku a Sinclair si rozehrávku od praporku zopakuje.
     
    43
    Sinclair vybojoval další rohový kop Celticu a sám jej míří rozehrát. Z toho posledního rohu hosté skórovali.
     
    42
    Prudký Forrestův centr byl příliš dlouhý pro Dembeleho s McGregorem, u míče ale zůstávají hosté.
     
    41
    Tato fáze zápasu patří Celticu, jenž je opět s míčem nastěhován na soupeřově polovině a hledá okénko v domácí defenzivě.
     
    39
    Hosté se prokombinovali až do pokutového území Rangers, kde se ve skluzu snažili zakončit Dembele i McGregor, první jmenovaný ale míč netrefil a ten druhý jej stačil pouze posunout k opačnému rohovému praporku.
     
    38
    O střelecké pokusy dnes nouzi rozhodně nemáme, další si na své konto připisuje Moussa Dembele, pravděpodobně hrající jeden ze svých posledních zápasů za Celtic (má řadu zájemců z anglické Premier League). Mladý forvard ale tentokrát branku výrazně minul.
     
    36
    Už podruhé probíhají dohady při míči rozhodčího a následný tvrdý boj o zisk míče.
    34. MOUSSA DEMBELE - 1:1
     
    34
    Celtic právě vstřelil branku!
    Po následném rohovém kopu propuká bouřlivá radost v sektoru hostujících fanoušků!

    Přetažený centr Sinclaira našel zcela osamoceného MOUSSU DEMBELEHO, jenž si míč mohl v klidu zpracovat a poté prudce nasměrovat pod břevno!
    33. Nastřelená tyč Sinclaira!
     
    33
    Znovu v akci Sinclair a tentokrát už to před brankou Rangers pořádně hořelo! Hostující útočník si při individuální akci položil Kiernana a poté pálil, ovšem jen do tyče a k dorážce už se neprobil!
     
    32
    Při rychlém kontru Celticu byl Scott Sinclair přistižen v postavení mimo hru.
    32. Rychlý zásah brankáře Gordona.
     
    32
    Tavernier si zaběhl za hostující obranu podobně jako při první trefě zápasu a hledal před brankou Waghorna, tomu však stačil pod nohy vletět brankář Gordon a míč vytěsnit z dosahu své branky!
     
    31
    Následuje míč rozhodčího a fotbalisté na trávníku se vůbec nemohli shodnout, kdo by se po něm měl balónu ujmout, nakonec vypukl rovný boj a po odrazu míče do zámezí vhazují hosté.
     
    30
    Dembele se ve středu pole v ostrém souboji srazil s Hillem, hůře se z trávníku zvedal domácí fotbalista, oba ale budou moci pokračovat.
     
    29
    McKay se pokusil přesunout hru napříč celým hřištěm k osamocenému Tavernierovi, ten ale nedokázal zkrotit míč na hrací ploše.
     
    28
    Fotbalisté v modrém jsou při chuti, Holtův centr ale našel hlavu pozorného Šimunoviče.
     
    27
    Scott Brown, ikona Celticu, přišel o míč nepřesnou přihrávkou do zámezí, což náležitě oslavili domácí příznivci.
     
    26
    Poté, co Celtic zahájil sezónu skandální prohrou s gibraltarskými amatéry v předkole Ligy mistrů, se nadechl ke skutečně úžasné jízdě v domácí nejvyšší soutěži, dnes ale bude muset otáčet nepříznivý vývoj zápasu.
     
    24
    Scott Brown ostrým skluzem, jak je mu ostatně vlastní, sestřelil Taverniera, což vzbudilo obrovské emoce v hledišti a kapitán Celticu je za své počínání žlutě napomenut.
     
    23
    Armstrong v souboji s Tavernierem ztratil balanci a padl k zemi, sudí McLean, mimochodem řídící své první derby mezi oběma rivaly, píská proti domácím.
     
    23
    S centrem Taverniera si tentokrát dokázala hostující defenziva bezpečně poradit.
     
    23
    McKay vybojoval Lustigův faul u postranní čáry na levé straně bojiště, další standardní situace pro Rangers.
     
    22
    James Forrest pálil kolem Kiernana, ovšem přestřelil branku Rangers.
     
    21
    Brankář Rangers bude v pořádku a ve hře už se opět může pokračovat.
     
    20
    Ošetřován tentokrát potřebuje být domácí brankář Foderingham, fanoušci v hledišti se mezitím baví zpíváním chorálů a "Old firm" derby tradičně doprovází naprosto úžasná atmosféra.
     
    19
    Po pohledné souhře Celticu byl ofsajd odmáván také na druhé straně Sinclairovi, jednalo se však o velice těsnou situaci.
     
    18
    Po následném centru Taverniera se v pokutovém území objevil naprosto osamocený Waghorn, ten zblízka nedokázal překonat Gordona, navíc byl pomezním rozhodčím přistižen v postavení mimo hru.
     
    17
    Miller si vynutil faul na svoji osobu v hloubi útočné poloviny, dění se opět stěhuje před branku Celticu.
     
    16
    Garnera na hrací ploše nahradí Martyn Waghorn.
     
    15
    Delší prodlení po vstřelené brance, ošetřován musel být Joe Garner a ten je odnášen na nosítkách v zafixované poloze.
    12. KENNY MILLER - 1:0
     
    12
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bouře radosti na Ibrox Stadium! Tavernier se uvolnil na pravém křídle díky rychlé narážečce s Windassem a poté předložil KENNYMU MILLEROVI parádní pas před prázdnou branku, domácí legenda snadno uklízí míč do sítě!
     
    10
    Sinclair si zaběhl mezi domácí obránce na padesátimetrový nákop z vlastní poloviny, dokázal si míč zpracovat, ale poté střílel velmi nepřesně.
     
    8
    Po souhře s Millerem pálil v úvodu velmi aktivní Holt, ovšem zpoza pokutového území neprostřelil bránícího Sviatchenka, jenž se včas položil do Holtova zakončení.
     
    7
    Po Sinclairově centru se do vzduchu zavěsil Lustig, v záklonu ale vysoko přestřelil.
     
    6
    Na opačné straně Armstrongova sražená střela rezultuje v první rohový kop Celticu.
    5. Další šance Jasona Holta!
     
    5
    Podle očekávání se od úvodu zápasu hraje v obrovském tempu, Holt si sběhl od postranní čáry k hranici pokutového území a okamžitě pálil, pozorný Gordon ale zasahuje!
     
    4
    Hosté rozehrávali standardní situaci na útočné polovině, po Armstrongově centru ale bránící Kiernan posunul míč k brankáři Foderinghamovi.
     
    2
    Po následném rohovém kopu už je domácím ve skrumáži před Gordonem pískán útočný faul.
    1. Rychlý útok Rangers v úvodu utkání.
     
    1
    A Rangers se okamžitě vrhli do ofenzivy! Tavernier se individuálně prosadil po levé straně hřiště, následně Holt vnikl do pokutového území a v poslední chvíli jeho pokus stačil do zámezí srazit Armstrong.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali domácí Rangers a je rozehráno!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Derby se tradičně odehraje ve fantastické atmosféře, padesátitisícový Ibrox Stadium je beznadějně vyprodaný.
     
    Úvodní sestavy:

    Rangers FC: Foderingham – Wilson, Hill, Kiernan – McKay, Windass, Halliday, Holt, Tavernier – Miller, Garner
    Náhradníci: Gilks – Crooks, Dodoo, Forrester, Hodson, O'Halloran, Waghorn

    Celtic Glasgow: Gordon – Izaguirre, Sviatchenko, Šimunovič, Lustig – Armstrong, Brown, Sinclair, McGregor – Forrest, Dembele
    Náhradníci: de Vries – Bitton, Gamboa, Griffiths, Mackay-Steven, Roberts, Toure

    Rozhodčí: McLean – Connor, Ross.
     
    Příjemné silvestrovské odpoledne při sledování fotbalového trháku, v glasgowském Ibrox Parku se uskuteční již 404. soutěžní derby mezi místními rivaly Rangers a Celticem!

    Po nuceném sestupu až do čtvrté nejvyšší soutěže se letos Rangers vrátili mezi skotskou elitu a fanoušci se tak opět mohou těšit na ligové "The old firm" derby mezi nesmiřitelnými rivaly. V tom prvním letošním Celtic smetl svého soka 5:1!

    GLASGOW RANGERS FC

    "The Gers" jsou světovými rekordmany v počtu domácích mistrovských titulů, kterých ve Skotsku nasbírali již 54! – o sedm více než jejich dnešní soupeř. Jak už jsem ale nastínil, poslední roky Rangers strávili v nižších soutěžích, kam byli upoutáni po mohutné finanční krizi.

    Po návratu do nejvyšší soutěže se Rangers zpočátku sezóny moc nedařilo, v úvodních sedmi kolech zvítězili pouze dvakrát, ovšem v posledních pěti zápasech ztratili pouze dva body za remízu v St. Johnstone a tabulkou už se vyšvihli až na druhé místo, avšak díra mezi oběma rivaly je zcela propastná.

    Trenér Mark Warburton bude muset patrně zamíchat obranou, neboť levý obránce Lee Wallace před týdnem utrpěl zranění kolenní šlachy a stoper Chris Hill dostal "koňara" ve zmíněném utkání v St. Johnstone.

    CELTIC GLASGOW FC

    Po vynuceném sestupu Rangers si bílo-zelení užívali absolutní nadvládu nad skotským fotbalem a mohou si ji užívat i nadále. Ani návrat nenáviděných rivalů totiž Celtic nezbrzdil v krasojízdě a naopak, ta letošní má nebývalé rozměry!

    V dosavadních devatenácti kolech totiž Celtic již osmnáctkrát zvítězil a jediná remíza 2:2 na hřišti Invernessu z poloviny září už začíná být pořádně vousatá. Od té doby se Celtic může pyšnit sérií čtrnácti tříbodových zisků bez přerušení.

    Na jihu Glasgowa se s jistotou nepředstaví Tom Rogic. Australan už kvůli zranění kotníku vynechal poslední tři zápasy a trenér Rodgers se patrně bude muset obejít i bez Tierneyho, který se po zranění vrací k tréninku, zřejmě ale ještě nebude připraven ke hře. Po odpykání karetního trestu je naopak plně připraven Callum McGregor.

    POHLED DO HISTORIE

    Jakkoliv současnost hovoří výrazně ve prospěch Celticu, tak historicky jsou úspěšnější jejich soupeři. O počtu mistrovských titulů už byla řeč a Rangers vládnou také ve vzájemných soubojích, z těch 403 uskutečněných zvítězili ve 159 případech, zatímco Celtic ovládl 147 duelů a 97x se oba soci rozešli smírně.

    Jelikož Celtic má převahu v pohárových soubojích, tak ligová bilance je pro Rangers ještě pozitivnější (305 zápasů: 119 – 85 – 101).

    Letos už se odehrála dvě vzájemná derby. O tom ligovém, kde Celtic deklasoval Rangers i díky hattricku Moussy Dembeleho 5:1, už byla řeč, v semifinále ligového poháru pak Celtic uspěl na neutrální půdě Hampden Parku 1:0, když o výhře tři minuty před koncem rozhodl právě nadaný Francouz Dembele.

    Dosud poslední triumf Rangers se tak datuje do poloviny dubna, kdy modří zvítězili právě v Hampden Parku při semifinále národního poháru 3:2, přičemž o výhře rozhodli až v sedmé sérii penaltového rozstřelu. Rangers pak byli blízko návratu do pohárové Evropy po pěti letech, ve finále nad Hibernians ještě v 80. minutě vedli 2:1, ovšem ještě v normální hrací době jejich soupeř stačil finále otočit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 12. Miller – 34. Dembele, 70. Sinclair

    Karty:   52. Windass (RFC), 89. Tavernier (RFC), 90+2. Wilson (RFC) – 24. Brown (CEL), 45+5. Šimunovič (CEL), 66. Lustig (CEL)


    Glasgow Rangers: Foderingham – Wilson, Hill, Kiernan – McKay, Windass (65. Dodoo), Halliday, Holt (82. Forrester), Tavernier – Miller, Garner (15. Waghorn)
    Náhradníci: Gilks – Crooks, Dodoo, Forrester, Hodson, O'Halloran, Waghorn

    Celtic Glasgow: Gordon – Izaguirre, Sviatchenko, Šimunovič, Lustig – Armstrong, Brown, Sinclair, McGregor (86. Bitton) – Forrest (68. Roberts), Dembele
    Náhradníci: de Vries – Bitton, Gamboa, Griffiths, Mackay-Steven, Roberts, Toure

    Rozhodčí: McLean – Connor, Ross
    bahis siteleri