Rangers – Celtic 1:2 (kon.)
konec
Glasgow Rangers
1:2 (1:1)
Celtic Glasgow
Sobota 31.12.2016, 13:15 • Ibrox Stadium, Glasgow • Skotská Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Dembele je posléze faulován Wilsonem, ten vidí žlutý kartónek.
     
    89
    Tavernier je žlutě napomenut za zákrok vedle vlastního pokutového území.
    88. Miller chybuje a nahrává míč před svoji branku.
     
    88
    Miller se teď u vlastního rohového praporku pokusil o soupeře odehrát míč do zámezí, ovšem prudký balón proletěl až k vlastní brance, kde se v další šanci objevil Dembele, ovšem naprosto kuriózní situaci při centru protihráče nedokázal gólově zakončit!
     
    86
    Střídání v týmu Celtic Glasgow: ze hřiště odchází McGregor, přichází Bitton.
    84. Armstrong a Sinclair v obrovské šanci, ale ani jeden neuspěl!
     
    84
    Neuvěřitelné momenty nabízí dnešní derby! Tentokrát se Armstrong probil domácí obranou jako nůž máslem až před Foderinghama, ten fantasticky zásahl a podobně si vedle při dorážce Sinclaira, jenž točil míč ke vzdálenější tyči, ale Foderinham byl opět na místě!
     
    82
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Holt, přichází Forrester.
    80. Neskutečná smůla pro hráče Kennyho Millera!
     
    80
    Kenny Miller měl na kopačce vyrovnání, když dostal parádní přihrávku napříč pokutovým územím, ovšem trestuhodně trefil pouze tyč!
     
    76
    Další povedená akce hostů! Dembele kolmicí vysunul Robertse, jenž ještě vylepšil pozici pro Armstronga, proti jehož ráně z hranice pokutového území skvěle zasáhl Foderingham!
    70. SCOTT SINCLAIR - 1:2
     
    70
    Celtic právě vstřelil branku!
    Celtic otáčí 404. derby proti Rangers! Armstrong pasem napříč pokutovým územím našel u vzdálenější tyče SCOTTA SINCLAIRA, jenž uklidil míč do odkryté části branky bezmocného Wese Foderinghama!
    69. Wilsonovu hlavičku likviduje Gordon!
     
    69
    Tutovka také na domácí straně! Po Tavernierově rohovém kopu se před Gordonem zjevil Danny Wilson a hostující brankář dokázal Wilsonovu prudkou hlavičku vyrazit!
     
    68
    Střídání také na v dresu Celticu, Patrick Roberts na hřišti vyměnil Forresta.
     
    66
    Excelentní McKay si prohodil míč kolem Lustiga, ten poté musel šikovného protihráče přidržet a je třetím hostujícím fotbalistou se žlutým terčíkem.
     
    65
    Domácí podruhé střídají, po vynuceném brzkém střídání Garnera je ze hry stažen Windass, kterého nahrazuje Joe Dodoo.
    55. Dembele ani Sinclair nedokázali vstřelit branku.
     
    55
    A znovu hořelo před domácí brankou! Na skvělý centr Lustiga si naběhl Dembele, ten zakončením o zem trefil břevno, dorážet mohl Sinclair, ovšem z úhlu trefil pouze vnější stranu tyče!
     
    52
    Windass zastavil rozběhnutého McGregora pouze za cenu žluté karty, když soka stáhl k zemi a Celtic bude rozehrávat z nějakých třiceti metrů od Foderinghamovy branky.
     
    51
    Po souhře Sinclaira s Armstrongem se ve vyložené příležitosti ocitl tentokrát Forrest a brankář Foderingham uchránil Rangers od dalšího inkasování!
    50. Zahozená tutová šance Dembeleho!
     
    50
    To byla šance! Dembele se zčistajasna ocitl naprosto osamocený v pokutovém území, ovšem v čisté gólové příležitosti míč vůbec netrefil ideálně a ten se došoural k Foderinghamovi! Při Rangers teď stálo obrovské štěstí.
     
    45+5
    Skvěle hrající McKay prošel s míčem přes dva soky a ten třetí, Šimunovič, jej sestřelil skluzem bez šance zahrát míč a bez jakékoliv diskuze přijímá žlutou kartu.
     
    45+1
    O chvíli později si to Sinclair z křídla namířil rovnou k domácí brance a z úhlu pálil, ovšem brankář Foderingham míč lapil do svých rukavic.
    34. MOUSSA DEMBELE - 1:1
     
    34
    Celtic právě vstřelil branku!
    Po následném rohovém kopu propuká bouřlivá radost v sektoru hostujících fanoušků!

    Přetažený centr Sinclaira našel zcela osamoceného MOUSSU DEMBELEHO, jenž si míč mohl v klidu zpracovat a poté prudce nasměrovat pod břevno!
    33. Nastřelená tyč Sinclaira!
     
    33
    Znovu v akci Sinclair a tentokrát už to před brankou Rangers pořádně hořelo! Hostující útočník si při individuální akci položil Kiernana a poté pálil, ovšem jen do tyče a k dorážce už se neprobil!
    32. Rychlý zásah brankáře Gordona.
     
    32
    Tavernier si zaběhl za hostující obranu podobně jako při první trefě zápasu a hledal před brankou Waghorna, tomu však stačil pod nohy vletět brankář Gordon a míč vytěsnit z dosahu své branky!
     
    24
    Scott Brown ostrým skluzem, jak je mu ostatně vlastní, sestřelil Taverniera, což vzbudilo obrovské emoce v hledišti a kapitán Celticu je za své počínání žlutě napomenut.
     
    16
    Garnera na hrací ploše nahradí Martyn Waghorn.
    12. KENNY MILLER - 1:0
     
    12
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bouře radosti na Ibrox Stadium! Tavernier se uvolnil na pravém křídle díky rychlé narážečce s Windassem a poté předložil KENNYMU MILLEROVI parádní pas před prázdnou branku, domácí legenda snadno uklízí míč do sítě!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 12. Miller – 34. Dembele, 70. Sinclair

    Karty:   52. Windass (RFC), 89. Tavernier (RFC), 90+2. Wilson (RFC) – 24. Brown (CEL), 45+5. Šimunovič (CEL), 66. Lustig (CEL)


    Glasgow Rangers: Foderingham – Wilson, Hill, Kiernan – McKay, Windass (65. Dodoo), Halliday, Holt (82. Forrester), Tavernier – Miller, Garner (15. Waghorn)
    Náhradníci: Gilks – Crooks, Dodoo, Forrester, Hodson, O'Halloran, Waghorn

    Celtic Glasgow: Gordon – Izaguirre, Sviatchenko, Šimunovič, Lustig – Armstrong, Brown, Sinclair, McGregor (86. Bitton) – Forrest (68. Roberts), Dembele
    Náhradníci: de Vries – Bitton, Gamboa, Griffiths, Mackay-Steven, Roberts, Toure

    Rozhodčí: McLean – Connor, Ross
    bahis siteleri