USA – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Kanada – Česko 5:3 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:4 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
Finsko
Úterý 03.01.2017, 23:30 • Centre Bell, Montréal • Mistrovství světa do 20 let • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Zato Finové jsou ve čtyřech – Vehviläinenovo vyloučení za hrubost ale Suomi mrzet nemusí.
     
    59:34
    Lotyšsko to zkouší bez brankáře, to už by byl ale velký zázrak, kdyby se mu podařilo vyrovnat.
    57:26 Juuso VÄLIMÄKI - 1:4
     
    57:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné. Lotyšsko se v elitní skupině neudrží. V závěru utkání takticky selhalo, faulovalo a už je to 1:4 pro Finsko. Střelou s nápřahem se prosadil JUUSO VÄLIMÄKI, dnes už podruhé. Asistence: Aapeli Räsänen, Vili Saarijärvi.
     
    55:48
    Finsko bude mít už dnes potřetí početní výhodu 5 proti 3. Tentokrát hned dvě minuty. Balcers zbytečně fauloval, je na něm vidět frustrace.
     
    54:19
    Vzájemné vyloučení za předchozí šarvátku – Smirnovs s Väyrynenem dostali po dvou minutách za hrubost. (02:20:00)
     
    54:19
    Rozhodčí se rozhodují o výši trestů. Už teď je ale jasné, že Tralmaks v dnešním zápase dohrál, míří do kabin.
     
    51:26
    Sudí nakonec Dzierkalsovi udělili dvě minuty za napadení. Finsko bude mít přesilovku a čas Lotyšů na vyrovnání se povážlivě krátí.
    51:26 Parádní akce Dzierkalse, která ale brankou nekončí
     
    51:26
    Parádní akce Dzierkalse. Prodral se přes dva soupeřovi obránce a najednou byl sám před Vehviläinenem. Byl u něj ale příliš blízko, nestihl proto zvednout kotouč a navíc se s ním srazil.
     
    48:23
    Björkqvist dostal přihrávku za obranu a jel sám na Mitense. Volil střelu bez předchozího naznačení. Teď už ví, že to nebyla dobrá volba – Mitens jej vychytal.
     
    45:49
    Další komplikace pro Lotyšsko. Dzierkals míří na trestnou, fauloval kolenem.
    42:33 Juuso VÄLIMÄKI - 1:3
     
    42:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi vykročilo k záchraně. Během minuty se dostává do dvougólového vedení. Tentokrát pálil po zmatcích lotyšské obrany – JUUSO VÄLIMÄKI. Mitens zasáhl, puk se přesto došoural za jeho záda. Asistence: Kasper Björkqvist, Janne Kuokkanen.
    41:28 Vili SAARIJÄRVI - 1:2
     
    41:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obhájci titulu vstupují do poslední části výborně, využívají zkrácenou početní výhodu. VILI SAARIJÄRVI se golfákem opřel do puku a tvrdou ranou překonal Mitense. Lotyšský gólman sice střelu dobře viděl, nestihl ale zakrýt mezeru mezi betony. Možná, že si tuto branku bude vyčítat. Asistence: Eeli Tolvanen, Olli Juolevi.
     
    39:54
    A Finsko mělo ke gólu do šaten opravdu blízko. Puk po Nättinenově střele rozezvučel tyč.
     
    38:46
    Je to těžko k uvěření, ale přichází další vyloučení. Tentokrát se provinil finský útočník Tolvanen, který sekl Buncise přes ruku. Bude se hrát 4 proti 3.
     
    38:18
    Zároveň ale rozhodčí udělili trest Čukstemu, který zdržoval hru. Na trestné lavici Lotyšska je hodně těsno.
     
    37:46
    To jsou věci, Lotyšsko jde do tří! Kapitán Zile držel soupeři hokejku.
     
    37:30
    Nedisciplinovanost obou týmů neustává, Klavinš se provinil podražením.
     
    34:06
    Finům se to komplikuje. Krátce po Borgströmovi míří na trestnou lavici i Välimäki (nedovolené bránění). Lotyšsko má stejně jako v úvodu utkání Finsko příležitost hrát v 5 proti 3.
     
    33:44
    A vynutilo si další početní výhodu – Borgström předvedl zápasnický chvat, který neunikl pozornosti rozhodčím. Dvě minuty za hrubost.
     
    28:26
    V posledních vteřinách početní výhody si Finové vytvořili velkou šanci. Dvakrát doráželi před brankovištěm, Mitens je ale jako zeď.
     
    26:26
    Ti, kdo dnes otevírají vrátka na trestných lavicích, se rozhodně nenudí. Puide zbytečně a mimo hru nedovoleně bránil – už podruhé v zápase inkasoval dvě trestné minuty.
     
    22:52
    Puide si svou aktivitou vynutil faul, podrazil jej Luoto. Lotyši mají třetí přesilovku v utkání.
     
    20:35
    Mitens zaváhal. Puk se podivně odrazil od mantinelu, což lotyšského brankáře zaskočilo a kotouč vyrazil před sebe, jenže tam stál zcela osamocený soupeř. Ten moc času na střelu neměl, do puku jen plácl a Mitens zaváhání napravil povedeným zákrokem.
     
    17:13
    Útočný faul Puideho, který dohrával souboj u mantinelu, ale nečistě – fauloval kolenem. Jesper Mattila odchází v bolestech do kabin, Puide pro změnu na trestnou lavici.
    16:23 Renars KRASTENBERGS - 1:1
     
    16:23
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    RENARS KRASTENBERGS dává svůj třetí gól na turnaji. Dostal přihrávku na kruh a vypálil po ledě přesně mezi Vehviläinenovy betony. Asistence: Karlis Čukste, Maksims Ponomarenko.
     
    15:26
    Hodně zbytečný prohřešek Jespera Mattily – vyhodil kotouč do hlediště. Následuje dvouminutový trest za zdržování hry a přesilovka Lotyšska.
     
    05:30
    Obrovská šance Lotyšů! I když hráli ve čtyřech a soupeř už v pěti, Tralmaks se řítil sám na Vehviläinena. Jenže samostatný nájezd prováhal, v rozhodující chvíli mu utekl puk a ke střele se vůbec nedostal.
     
    05:12
    Přesilovka Lotyšska končí, hrálo totiž v šesti. Trest si půjde odsedět Krastenbergs.
     
    03:23
    Početní výhoda pro Lotyše – Vaakanainen vyfasoval dvě minuty za držení protihráče.
    01:31 Eeli TOLVANEN - 0:1
     
    01:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko pyká za svou nedisciplinovanost. EELI TOLVANEN měl díky výhodě dvou mužů spoustu prostoru ke střele, vypálil zápěstím a trefil se přesně do horního rohu Mitensovy branky. Pokračuje finská přesilovka, tentokrát v pěti proti čtyřem. Asistence: Aapeli Räsänen, Vili Saarijärvi.
     
    00:50
    A další faul Lotyšů! To pro ně není dobrý vstup do zápasu. Čukste podrazil soupeře a Finové budou hrát přesilovku 5 na 3.
     
    00:07
    Po sedmi vteřinách se přerušuje – Baranovskis zasáhl protihráče vysokou hokejkou a odsedí si dvě minuty. Buly před Mitensem.
    Marken.cz

    Marek Hedbávný

    Branky a nahrávky: 17. Krastenbergs (Čukste, Ponomarenko) – 2. Tolvanen (Räsänen, Saarijärvi), 42. Saarijärvi (Tolvanen, Juolevi), 43. Välimäki (Björkqvist, Kuokkanen), 58. Välimäki (Räsänen, Saarijärvi)


    Lotyšsko: Egils Mitens (Grigals) – E. H. Jansons, Zile (C), Ponomarenko, Čukste (A), G. Jansons, Rubins, Zeile, Zeilis – Baranovskis, Klavinš, Dzierkals – Krastenbergs, Buncis (A), Balcers – Blugers, Tralmaks, Apfelbaums – Bernhards, Smirnovs, Puide.
    Finsko: Vehviläinen (Kaarlehto) – Juolevi (C), Heiskanen, Välimäki, Saarijärvi (A), Je. Mattila, Vaakanainen, Rautanen – Vesalainen, Räsänen, Tolvanen – Luoto, Ju. Nättinen, Koivula – Björkqvist (A), Borgström, Kuokkanen – Ruotsalainen, Ju. Mattila, Väyrynen.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Šír (CZE) – David (USA), Palej (RUS)
    bahis siteleri