Chabarovsk – HC Slovan 1:2 (kon.) | Vladivostok – Záhřeb 4:1 (kon.) | Minsk – Jekatěrinburg 5:4 (po pr.)
Jokerit – Barys 3:4 (po pr.) | Riga – Chanty-Mansijsk 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Amur Chabarovsk
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Úterý 24.01.2017, 10:30 • Platinum Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Domácí se až v tuto chvíli dostali do útočného pásma a Metsola upaluje na střídačku. Amur to zkouší v šesti.
     
    53:26
    Vítaná pomoc pro Slovan. Druhá formace si vytvořila tlak, při němž si vykoledovala přesilovou hru. Kirill Kapustin podrazil Jegliče, za což obdržel dvouminutový trest.
     
    50:07
    Aby toho nebylo málo, Amur si zahraje první přesilovku v zápase! Dvě minuty za podražení obdržel Andrej Šťastný.
    49:31 Oleg LI - 1:2
     
    49:31
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tento zápas ale ještě bude hodně napínavý. Vladislav Ušenin sice ještě svůj brejk nedokončil do konce, když jej Brust vychytal. Kanadský brankář měl kotouč pod sebou a nedostal jej mimo nebezpečí, čehož pohotově využil OLEG LI, jenž svým druhým gólem v sezoně vrátil Amur do utkání! Asistence: Vladislav Ušenin, Nikita Kamalov.
     
    45:53
    Šiška se pustil mezi střídačkami po nepříjemném zákroku do Aťušova. Oba muži dostali dvě minuty za hrubost. Bude se hrát ve čtyřech mužích na obou stranách.
     
    43:15
    Už to mohlo být opět jen o jeden gól. Kuusela ovšem promáchl dobře myšlenou přihrávku, při níž by stačilo zatlouct puk do odkryté klece.
    42:33 Lukáš VOPELKA - 0:2
     
    42:33
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak to je velká radost pro hosty, kteří se zničehonic dostávají do trháku! Švarný našel dlouhým pasem LUKÁŠE VOPELKU, který vystřelil z pravého kruhu a kotouč propadl Metsolovi mezi vyrážečkou a tělem do brány. Druhá trefa pro mladého českého útočníka v této sezoně! Celou situaci musel ještě posvětit videorozhodčí, který pravděpodobně zkoumal, zda nebyl Vopelka v ofsajdu. Asistence: Ivan Švarný, Mislav Rosandič.
     
    28:21
    Poté se hrálo na druhé straně a po skončení akce Slovanu vznikla potyčka v brankovišti, za níž rozhodčí vylučovali. Dvě minuty za hrubost obdrželi Jeglič s Kondratěvem.
     
    27:58
    Jeden z obránců Slovanu propadl na modré čáře a domácí se dostali při vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho! Kapustin nahrál v rychlosti Krysanovovi, jenž trefil boční oblouk brány.
     
    27:36
    Druhá přesilovka pro Slovan. Vjačeslav Ušenin vystřelil puk z obranného pásma do hlediště, za což obdržel dvouminutový trest.
     
    25:00
    A teď snad ještě větší šance Chabarovsku! Ruděnkov měl před sebou ležícího Brusta, přes něhož dvakrát nedostal puk.
     
    24:09
    Obrovská šance Chabarovsku! Kuusela našel před bránu najíždějícího Kapustina, jenž tváří v tvář Brusta bekhendem nepřekonal.
     
    16:12
    Taffe nabil do mezikruží Sersenovi, jehož dělovku zastavilo břevno Metsolovy brány!
     
    13:00
    První přesilovou hru zápasu si zahrají hosté. Dvě minuty za držení obdržel Nikita Kamalov.
     
    10:52
    Domácí teď zazmatkovali v defenzívě, čehož využil Vladislav Ušenin společně s Olegem Li. První jmenovaný se dostal před Brusta, jehož bekhendem zblízka nepřekonal. Tato formace Amuru je dnes pro Slovan nejnebezpečnější.
    06:12 Jeff TAFFE - 0:1
     
    06:12
    Slovan právě vstřelil branku!
    To hokejisté Slovanu svou první šanci využívají a dostávají se do vedení! Kapitán Sersen napřáhl na modré čáře a jeho projektil usměrnil za Metsolu šikovnou tečí nejproduktivnější hráč Slovanu JEFF TAFFE. Asistence: Michal Sersen, Jonathan Cheechoo.
     
    05:27
    První vážný zákrok Brusta! Po souhře bratří Ušeninů zakončoval Vladislav hodně nebezpečně z první z levého kruhu k bližší tyči. Kanadský gólman ve službách Slovanu podržel své mužstvo.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 50. O. Li (Vl. Ušenin, Kamalov) – 7. Taffe (Sersen, Cheechoo), 43. Vopelka (Švarný, Rosandić)


    Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskij) – Gorochov, Kondratěv, J. Kolář, Kamalov, Aťušov, Malevič, Jelesin – Byvalcev, Litovčenko, T. Zohorna – Kuusela, Ramstedt, Kapustin – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, O. Li – Ruděnkov, Krysanov, Nazarov.
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Švarný, Plastino, Starosta, Bačík, Rosandić – M. Hlinka, Taffe, Cheechoo – Musatov, Jeglič, Chipchura – Skalický, Lušňák, Šťastný – Vopelka, Šiška, Petráš – Pätoprstý.

    Rozhodčí: Bukin, Olenin – Nestěrov, Čenyšov

    Diváci: 7000
    bahis siteleri