Novokuzněck – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Novosibirsk – Vladivostok 5:1 (kon.) | Omsk – Kunlun 3:1 (kon.)
Toljatti – Kazaň 4:0 (kon.) | Záhřeb – Jaroslavl 4:7 (kon.) | HC Slovan – Dynamo Moskva 1:2 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Red Star Kunlun
Čtvrtek 02.02.2017, 14:00 • Omsk Arena, Omsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Omsk má delší dobu zajištěnou účast v playoff, jenže během posledních dnů se mu nedaří. Hokejisté druhého týmu Východní konference se marně snaží překonat hranici 100 bodů, mají ale pět zápasů na to, aby se jim to podařilo. První se uskuteční ve čtvrtek odpoledne. Do Omsk Areny zavítá čínský klub Red Star Kunlun, který prožívá premiérovou sezónu v KHL a vypadá to, že bude úspěšná, musí ale ještě bojovat.
     
    Avangard Omsk:

    Avangard má na svém kontě pět zápasů před koncem základní části letošní sezóny KHL 99 bodů, v jejím závěru ale jako by mu začaly docházet síly, když prohrál čtyři utkání v řadě. Hokejisté Omsku postupně prohráli na ledě Magnitogorsku, Lada Togliatti, Nižněkamsku a naposledy doma s Chabarovskem.
     
    Red Star Kunlun:

    Kunlun postavil zbrusu nový a konkurence schopný tým, který zatím v Kontinentální hokejové lize podává dobré výkony a je blízko účasti v playoff. Hokejisty čínského týmu si ovšem nemohou dovolit ztrácet body a musí v závěru základní části šlápnout do pedálů. Red Star během 55 zápasů nasbíral 80 bodů a nachází se na sedmém místě Východní konference, zezadu se na něj ovšem tlačí dvojice týmů Vladivostok a Novosibirsk.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    15.11.16 RS Kunlun – Avangard Omsk 3:4
     
    Československá stopa v utkání:

    Vladimir Sobotka (AVG) 8+19, +/- +9
    Dominik Furch (AVG) 49 zápasů, 1176 zákroků, 95 gólů, průměrná úspěšnost zákroků 92,5%
    Tomáš Marcinko (KRS) 5+13, +/- -2
    Martin Bakoš (KRS) 11+11, +/- +3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Furch (D. Kostin) – Meňšikov, Gustafsson, Martynov, J. Medveděv (C), Ahnelöv, Grigorjev, Nikitin – Sobotka, Pjanov, Pěrežogin (A) – Pestuško, Zubov (A), I. Michejev – Kučerjavenko, Chochrjakov, Burdasov – Juňkov, Lauta, Fiščenko.

    Kunlun: Karhunen (An. Makarov) – Järvinen, Mäntylä (C), Jüe, Bellemore, Pereťagin, Viklund, Jing – Videll, Rau (A), Collins – Ponikarovskij, Wärn, Marcinko – Sallinen, Fleury, Bakoš (A) – J. Alševskij, Lahti, Jašin.

    Rozhodčí: Vladimir Bukin, Alexei Ravodin. Čároví: Stanislav Raming, Alexandr Sadovnikov.
    VIDEO: Hráči obou týmů vyrazili v Omsk Areně na rozbruslení

     
    V Omsk Areně doznívá hymna ruské federace, po které už bude vše připraveno k zahájení utkání!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Avangard se ihned po úvodním vhazování vrhl do útoku, jeho akci po levém křídle ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    00:48
    A znovu hokejisté Omsku, kteří se v rozpětí pouhých sedmi sekund ocitl ve svou slibných šancích, z nichž první měl po nádherné přihrávce do jízdy z levého křídla Vladimír Sobotka, který do ní vložil hůl a puk z jeho bekhendu mířil těsně nad ledem k pravé tyči, Tomi Karhunen ale fantasticky zakročil levým betonem!
    00:48 Vladimír Sobotka mohl otevřít skóre po necelé minutě!
     
    01:41
    Avangard vstoupil do utkání pořádně zostra a po dalších několika sekundách se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče, z ostrého úhlu ale jeden z domácích hokejistů trefil pouze hruď Tomiho Karhunena.
     
    02:40
    Alexandr Pěrežogin krásně vypálil z levého kruhu pro vhazování směrem na vzdálenější pravou tyč, Tomi Karhunen byl ale opět na svém místě a jeho pokus ukryl v lapačce!
     
    02:55
    Kunlun na opačné straně zahrozil střelou z vrcholu mezikruží, Dominik Furch ji ale dobře viděl a pravým betonem vyrazil.
     
    03:34
    Maxim Pestuško dobře vypálil z pravého kruhu pro vhazování zápěstím a jeho střela mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, v bráně Kunlunu ale skvěle chytá brankář Tomi Karhunen, který jeho pokus vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    04:18
    Kunlunu se nepodařilo rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění a vhazovalo se ve středovém kruhu.
     
    05:15
    Po zakázaném uvolnění Kunlunu se Avangard dostal na levém křídle ke tvrdé střele s příklepem, následný pokus z kruhu pro vhazování byl ale nepřesný a zamířil mimo.
     
    06:01
    Alexandr Kučerjavenko se ocitl před bránou ve skvělé brankové příležitosti, pěkným bekhendovým blafákem ovšem na pozorného brankáře Tomiho Karhunena nevyzrál!
     
    06:47
    Brankář Kunlunu zatím chytá velice dobře a jen jeho zásluhou v Omsk Areně ještě nepadl žádný gól.
     
    07:28
    Tuukka Mäntylä odvedl v levém rohu obranného pásma skvělou práci a neumožnil Arturovi Lautovi dostat se k puku.
     
    08:01
    Dominik Furch ukryl nahození Kunlunu z pravého křídla v lapačce a následuje krátká reklamní přestávka.
     
    08:19
    Český brankář měl zacloněný výhled a po střele Kunlunu z pravého křídla vůbec nic neviděl, nakonec ale zasahovat nemusel, protože střela hostů byla sražena mimo.
     
    09:38
    Kunlun z ničeho nic šlápl do pedálů a na několik sekund sevřel Avangard v jeho vlastním obranném pásmu, do žádné nebezpečné brankové příležitosti se ale nedostal.
     
    10:08
    Anton Burdasov nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a z kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím, která zamířila nad a skončila v ochranné síti.
     
    10:17
    Alexej Ponikarovskij zkoušel na opačné straně ledové plochy také vypálit z pravého křídla, jeho pokus ale zamířil pouze do náruče připraveného Dominika Furcha.
     
    11:18
    Avangard na levém křídle během několika sekund dvakrát nepříjemně vypálil od modré čáry, oba jeho pokusy ovšem skončily na pravém betonu připraveného Tomiho Karhunena.
     
    11:59
    Ilja Michejev se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve skvělé šanci a jeho rychlá střela zápěstím mířila těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Tomi Karhunen ji ale vyrážečkou skvěle vyrazil, stejně jako dorážku jeho spoluhráče!
    11:59 Karhunen vytáhl skvělý zákrok proti střele Michejeva.
     
    12:59
    Kunlun se snaží na šanci domácího celku odpovědět, na pravém křídle se ovšem zatím ke střele nedostal.
     
    13:20
    Alexej Ponikarovskij nedokázal vybojovat puk v levém rohu útočného pásma a Avangard vyrazil do rychlého protiútoku, který neměl dlouhého trvání a rychle ztroskotal.
     
    13:28
    Dominik Furch zastavil nahození Kunlunu od modré čáry a chtěl rozehrát, vzápětí si to ale rychle rozmyslel a puk zmrazil.
     
    13:52
    Jaroslav Alševskij napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k táhlé střele zápěstím, kterou Dominik Furch na bližší tyči vyrazil hrudí před sebe a poté puk přikryl lapačkou.
     
    13:58
    Avangard vyhodil puk po pravé straně ledové plochy na zakázané uvolnění a hra se vrátila do pásma domácího týmu.
     
    14:19
    Damien Fleury si rovnal v levém kruhu pro vhazování puk na střelu, jeho následný pokus zápěstím byl ale nepřesný a zamířil vedle bližší levé tyče brány Dominika Furcha.
     
    15:23
    Michajl Grigorjev na pravém křídle napřáhl od modré čáry po zpětné přihrávce spoluhráče podél hrazení ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila vedle přední pravé tyče.
     
    15:57
    Tobias Viklund na levém křídle nabral obrovskou rychlost, kterou využil k obhození jednoho z protihráčů, v rohu útočného pásma se ale prosadit i přes velkou snahu a úsilí nedokázal.
     
    16:38
    Kunlun po pravém křídle rychle zavážel puk do útočného pásma a jeho akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    17:05
    Zatím sledujeme velice vyrovnané utkání, i když nebezpečnější šance měli hráči domácího Avangardu Omsk, Tomi Karhunen je ale zatím stejně jako Dominik Furch bezchybný.
     
    17:39
    Ilja Zubov si v blízkosti pravé tyče najížděl v rychlosti na pěknou přihrávku z levého křídla, nakonec se ale ke střele dostal a puk skončil v levém rohu obranného pásma Kunlunu.
     
    18:58
    Pjotr Chochrjakov se snažil prosadit na pravém křídle, jenže po zpětné přihrávce spoluhráče nedokázal puk zpracovat.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:18
    Alexandr Pěrežogin napřáhl v pravém kruhu pro vhazování po přihrávce od modré čáry bez přípravy k pěkné střele s příklepem, jeho následný pokus ale zamířil z úhlu do náruče připraveného brankáře Tomiho Karhunena.
    19:18 Alexandr Pěrežogin a jeho tvrdá střela bez přípravy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Vladimír Sobotka poskytl během přestávky rozhovor a podle jeho vlastních slov odehrál Avangard dobrou třetinu a musí střežit prostor před vlastní bránou. S českým útočníkem nelze nic jiného, než souhlasit. Omsk byl směrem vpřed velmi nebezpečný, jenže v bráně Kunlunu chytá skvěle brankář Tomi Karhunen, který svůj tým podržel několika skvělými zákroky. Skóre po první třetině: Avangard Omsk 0 Kunlun 0.
    VIDEO: Malý fanoušek Avangardu je zatím s hrou spokojený.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 14:49.
     
    Statistiky po první třetině: Střely: 16-12; Střely na bránu: 12-6; Vhazování: 10-8; Zablokované střely: 2-3; Hity: 3-6; Fauly: 0-0; Trestné minuty: 0-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vstupuje do druhé třetiny důležitého zápasu v boji o playoff, ve kterém Kunlun zatím hraje v Omsku bez branek 0:0.
     
    20:35
    Dvojice hráčů čínského týmu se ocitla v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, Dominik Furch si ale s oběma střelami dokázal poradit a hrudí je vyrazil mimo tři tyče!
     
    21:43
    Red Star vstoupil do prostřední části pořádně zostra a Avangard okamžitě začal napadat jeho rozehrávku v jeho vlastním pásmu, aby mu zabránil v rozvíjení akcí.
     
    22:04
    Brett Bellemore vyhodil z obranného pásma puk přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry. Avangard Omsk může otupit tlak Kunlunu a otevřít skóre během první přesilové hry, kterou má k dispozici.
     
    23:10
    Tomi Karhunen dobře zakročil proti střele z pravého křídla levým betonem a hostům se podařilo vzápětí osvobodit.
     
    24:04
    Brett Bellemore se vrátil zpět na ledovou plochu a jeho chyba zůstala nepotrestána. Avangard nesehrál úvodní přesilovou hru dobře a Kunlun hraje v plném počtu.
     
    24:30
    Kunlun hrál dvě minuty ve čtyřech, což mělo za následek po vypršení dvouminutového trestu zakázané uvolnění.
     
    25:29
    Jeden z hokejistů Kunlunu se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, jeho první střela ale byla zablokována, zatímco druhá skončila v náruči pozorného Dominika Furcha! Český brankář zatím chytá velice spolehlivě.
     
    26:22
    Na hrací kostce se objevilo velké srdce a fanoušci v hledišti si přišli i na trochu té romantiky.
     
    26:35
    Valentin Pjanov si najel na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování na pěknou zadovku Vladimíra Sobotky a zápěstím mířil přesně do vzdálenější levého horního rohu brány, Tomi Karhunen ale fantasticky zakročil vyrážečkou a jeho pokus vyrazil mimo tři tyče!
    26:35 Nebezpečná střela Valentina Pjanova po krásné zadovce Vladimíra Sobotky a skvělý zákrok Tomiho Karhunena!
     
    26:45
    Joonas Järvinen dostal dvouminutový trest za vysokou hůl a Avangard si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    27:05
    Ilja Zubov na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl po zpětné přihrávce spoluhráče bez přípravy k nádherné střele s příklepem, která mířila přesně do bližšího horního rohu brány, Tomi Karhunen ji ale vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě! Fanoušci už se radovali z gólu, ale marně.
    27:05 Jedovatá rána Iljy Zubova a krásný zákrok Karhunena!
     
    27:45
    Artur Lauta zkoušel vzápětí otevřít skóre prudkou střelou, jeho pokus z vrcholu levého kruhu pro vhazování ale zamířil pro změnu vedle přední levé tyče.
     
    28:45
    Vyloučený Joonas Järvinen naskočil zpět na led a Kunlun přečkal v rozmezí několika minut dvě přesilové hry.
     
    30:00
    Ze zápasu je odehrána přesně polovina hrací doby a stále marně čekáme v Omsk Areně na úvodní gól.
     
    30:09
    Jaroslav Alševskij se v blízkosti pravé tyče vrhl po volném puku a vpádu ho bekhendem dokázal poslat směrem na bližší tyč, český brankář Dominik Furch ale proti ní skvěle zakročil levým betonem a vyrazil ji mimo!
     
    30:43
    Jeden z hráčů Avangardu pálil na levém křídle od modré čáry nepřesně a po odrazu od mantinelu za bránou se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci Vladimir Sobotka, z blízkosti ale trefil pouze hruď fantastického Tomiho Karhunena, který vzápětí puk sevřel v náručí!
     
    31:13
    Před bránou Tomiho Karhunena bylo po krásné přihrávce z levého křídla pořádné horko, brankář Kunlunu se ale jako liška vrhl po puku a dokázal ho vleže zastavit. Vzápětí došlo k potyčce a Jegor Martynov s Tomim Sallinenem dostali dvě minuty za hrubost. Hra bude pokračovat ve hře 4 na 4.
     
    32:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    PJOTR CHOCHRJAKOV si najel v blízkosti pravé tyče na nádhernou diagonální přihrávku Jonase Ahnelöva ze vzdálenějšího levého rohu útočného pásma a z blízkosti puk napálil nad ledem do odkryté části brány. Avangard se prosadil ve hře 4 na 4 a vede nad Kunlunem 1:0! Asistence: Jonas Ahnelöv a Anton Burdasov.
    32:29 Pjotr CHOCHRJAKOV - 1:0
     
    33:13
    Vyloučení Jegor Martynov a Tomi Sallinen jsou zpět na ledové ploše a oba týmy opět hrají v plném počtu.
     
    34:55
    Jeden z hráčů Avangardu napřáhl mezi kruhy pro vhazování k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila k levé tyči, brankář Tomi Karhunen ji ale skvěle vyrazil pravým betonem mimo tři tyče!
     
    35:50
    Avangard právě vstřelil branku!
    Pjotr Chochrjakov na levém křídle zavezl puk do útočného pásma a po zamíchání s pukem krásně přenesl hru doprava, kde ANTON BURDASOV v pravém kruhu pro vhazování zaklekl a krásnou střelou bez přípravy zamířil mezi betony přesouvajícího se brankáře Tomiho Karhunena! Asistence: Pjotr Chochrjakov a Jegor Martynov.
    35:50 Anton BURDASOV - 2:0
     
    36:29
    Erik Gustafsson dostal krátce po vstřelení druhého gólu svého týmu dvě minuty za vysokou hůl a Kunlun si zahraje v dnešním zápase svou první přesilovou hru.
     
    36:32
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Útočník SEAN COLLINS využil nádherné diagonální přihrávky Linuse Vidella poté, co Chad Rau na pravém křídle vyhrál vhazování, a v blízkosti levé tyče zamířil nad pravým ramenem Dominika Furcha do bližšího levého horního rohu brány! Kunlun po pouhých třech sekundách využil přesilovou hru a vrátil se rychle zpět do zápasu! Asistence: Chad Rau a Linus Videll.
    36:32 Sean COLLINS - 2:1
     
    39:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:43
    Ilja Michejev napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke střele, která byla těsně před bránou přizvednuta jedním z vracejících se hráčů Kunlunu a zamířila do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Omsk ve druhé třetině během úvodních devíti minut nevyužil dvě přesilové hry, krátce na to se ale prosadili Pjotr Chochjakov a Anton Burdasov, kteří v rozmezí necelých čtyř minut poslali svůj tým do vedení 2:0. Kunlun ovšem dokázal bleskově zareagovat, když se v přesilové hře pouhé tři sekundy po vyloučení obránce Erika Gustafssona prosadil Sean Collins. Skóre po druhé třetině: Avangard Omsk 2 Kunlun 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:41.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely: 34-23; Střely na bránu: 25-12; Vhazování: 20-21; Zablokované střely: 5-6; Hity: 7-8; Fauly: 1-1; Trestné minuty: 4-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Kunlun vstupuje do závěrečné třetí třetiny s jednobrankovým mankem a má dvacet minut na to, aby se pokusil vyrovnat a z domácího prostředí Avangardu odvést cenné body v boji o playoff.
     
    41:31
    Kunlunu se nepodařilo rozehrát a vyhodil puk po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění.
     
    42:11
    Hra byla znovu přerušena kvůli zakázanému uvolnění na straně čínského týmu, který nepřesně rozehrál podél střídaček a vhazovat se bude před Tomi Karhunenem.
     
    42:32
    Hra je v úvodu třetí třetiny hodně kouskována. Kunlun potřetí během pár sekund vyhodil puk na zakázané uvolnění a nedaří se mu rozehrát.
     
    42:43
    Ilja Michejev v blízkosti levé tyče promáchl puk po přihrávce z pravého křídla a posunul bránu, kterou si brankář Tomi Karhunen sám vrátil na své místo.
     
    43:38
    Vitalij Meňšikov napřáhl na levém křídle k prudké střele zápěstím, kterou Tomi Karhunen našel v lapačce.
     
    44:13
    Brankář Kunlunu měl opět práci, bekhendové nahození Antona Burdasova z pravého křídla a ostrého úhlu ale bez problému ukryl nadvakrát pod svou lapačkou.
     
    45:18
    Alexej Ponikarovskij spěchal na levém křídle za pukem, v blízkosti levé tyče ho ale rychle zastavil Dominik Furch.
     
    46:15
    Pjotr Chochrjakov napřáhl na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování po zpětné diagonální přihrávce z levého křídla bez přípravy k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Tomi Karhunen ji ale levým betonem fantasticky vyrazil!
     
    47:00
    Kunlun opět přečkal tlak Avangardu a třináct minut před koncem utkání prohrává stále o jednu branku.
     
    47:37
    Dominik Furch vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Kunlunu z levého křídla a pomohl spoluhráčům rozehrát.
     
    48:28
    Hra je až na jednu velkou příležitost Avangardu hodně vyrovnaná a ani jeden z týmů se nemůže dostat do šance. Respektive může, ale nedaří se jim to.
     
    49:09
    Joonas Järvinen po odpískání vypálil na bránu Dominika Furcha, kvůli postavení mimo hru ale byla jeho střela naprosto zbytečná. Trošku se divím, že se do něj žádný z domácích hokejistů nepustil!
     
    49:32
    Kapitán Avangardu Jevgenij Medveděv dostal dvě minuty za držení a Kunlun si zahraje přesilovou hru.
     
    49:51
    Kunlun na pravém křídle nebezpečně vypálil od modré čáry a jeho pokus mířil přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Dominik Furch ale skvěle zasáhl vyrážečkou!
     
    50:43
    Martin Bakoš nebezpečně vypálil v levém kruhu pro vhazování z otočky a po zákroku Dominika Furcha se dostal v blízkosti přední tyči k dorážce Tomi Sallinen, český brankář byl ale opět úspěšný a puk vleže zastavil!
    50:43 Dominik Furch podržel Avangard fantastickým zákrokem!
     
    51:13
    Pjotr Chochrjakov na útočné modré čáře vypíchl hostům puk a řítil se do slibné brankové příležitosti, v blízkosti pravé tyče ale bekhendem Tomiho Karhunena nepropálil!
     
    51:32
    Vyloučený Jevgenij Medveděv je zpět na ledě a Avangard Omsk v závěru utkání přečkal důležité oslabení.
     
    52:08
    Martin Bakoš před pár okamžiky nevyužil obrovskou šanci a jeho krajan Tomáš Marcinko dostal dvě minuty za podražení. Avangard má velkou šanci rozhodnout.
     
    53:50
    Jegor Martynov po dlouhém obléhání brány Kunlunu vypálil od modré čáry, jeho střela ale byla nepřesná a na levé straně útočného pásma zamířila do ochranné sítě.
     
    54:08
    Vyloučený Martin Bakoš naskočil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Kunlun po přečkání třetího oslabení hraje opět v plném počtu a zůstává v zápase.
     
    55:19
    Erik Gustafsson podržel puk za svou bránou a počkal, až jeho spoluhráči v klidu dostřídají.
     
    55:44
    Alexej Ponikarovskij si z levého křídla jako francouzské TGV najel před bránu a plácl do puku, z blízkosti ale brankáře Dominika Furcha mezi betony nepropálil!
     
    56:18
    Dominik Furch ustál další nebezpečnou situaci a před jeho bránou vznikla obrovská mela. Rozhodčí ale nevylučovali.
     
    56:43
    Dominik Furch předvedl po střele Kunlunu z pravého křídla nepřesvědčivý zákrok a puk mu málem propadl mezi betony ke vzdálenější levé tyči, jeden ze spoluhráčů ho ale zachránil!
     
    57:29
    Kunlunu se rychle krátí čas na vyrovnání a Avangard i přes jeho sílící tlak nadále drží těsné jednobrankové vedení. Podaří se čínskému týmu ještě vyrovnat?
     
    58:32
    Maxim Pestuško z pravého křídla krásně přenesl hru doleva na najíždějícího Ilju Michejeva, jehož střela zápěstím těsně minula levý horní roh brány!
     
    59:00
    Tomi Karhunen opustil svou bránu a Kunlun to ve zbytku utkání zkouší při hře bez brankáře!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Valentin Pjanov vybojoval před vlastní bránou puk a ALEXANDR PĚREŽOGIN po jeho krásné kolmé přihrávce zamířil od modré čáry do prázdné brány. Asistence: Valentin Pjanov.
    59:45 Alexandr PĚREŽOGIN - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Kunlun prohrál na ledě favorizovaného Avangardu, v jehož dresu se v polovině utkání prosadili během necelých čtyř minut Pjotr Chochrjakov a Anton Burdasov, který zaznamenal vítězný gól. Krátce na to po pouhých třech sekundách využil přesilovou hru Sean Collins. Hostům už se ale vyrovnat v závěru nepodařilo a Alexandr Pěrežogin zpečetil výhru Omsku střelou do prázdné brány. Avangard Omsk ukončil sérii čtyř proher a konečně překonal 100 bodů. Konečný výsledek. Avangard Omsk 3 Kunlun 1.
     
    Statistiky: Střely: 50-38; Střely na bránu: 32-20; Vhazování: 31-29; Zablokované střely: 11-10; Hity: 9-9; Fauly: 2-2; Trestné minuty: 6-8.
     
    Československá stopa v utkání:

    Vladimir Sobotka (AVG) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:16
    Dominik Furch (AVG) 19 zák., 1 gól, 95%
    Tomáš Marcinko (KRS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:38
    Martin Bakoš (KRS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:09 (16:27:54)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 33. Chochrjakov (Ahnelöv, Burdasov), 36. Burdasov (Chochrjakov, Martynov), 60. Pěrežogin (Pjanov) – 37. Collins (Rau, Videll)


    Avangard Omsk: Furch (D. Kostin) – Meňšikov, Gustafsson, Martynov, J. Medveděv (C), Ahnelöv, Grigorjev, Nikitin – Sobotka, Pjanov, Pěrežogin (A) – Pestuško, Zubov (A), I. Michejev – Kučerjavenko, Chochrjakov, Burdasov – Juňkov, Lauta, Fiščenko.
    Red Star Kunlun: Karhunen (An. Makarov) – Järvinen, Mäntylä (C), Jüe, Bellemore, Pereťagin, Viklund, Jing – Videll, Rau (A), Collins – Ponikarovskij, Wärn, Marcinko – Sallinen, Fleury, Bakoš (A) – J. Alševskij, Lahti, Jašin.

    Rozhodčí: Vladimir Bukin, Alexei Ravodin. Čároví: Stanislav Raming, Alexandr Sadovnikov

    Diváci: 8380
    bahis siteleri