Barcelona – Atlético 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:1 (1:0)
Atlético Madrid
Úterý 07.02.2017, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Jen dodám, že ve finále čeká Barcelonu vítěz druhého semifinále Alaves – Celta Vigo. První duel skončil 0:0, odveta se hraje zítra na stadionu prvně jmenovaného mužstva. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (23:04:50)
     
    Barcelona si zahraje finále Španělského poháru. Dnešní zápas zkrátka bavil. V prvním poločase otevřel skóre ve 43. minutě Luis Suárez, když snadno dorazil střelu Lionela Messiho. Jestli si někdo myslel, že druhý poločas bude nuda, tak se mýlil.

    V 58. minutě putoval do sprch Sergi Roberto, a sice po druhé žluté kartě. Ba co víc, podobný osud potkal i další dva fotbalisty. Nejprve Yannick Carrasco zcela zbytečně dohrál Ardu Turana při souboji na hranici vápna domácího celku. Následně Luis Suárez zasáhl rukou obličej, tuším, Juanfrana Torrese.

    Ještě předtím byl nařízen pokutový kop pro hosty, když Gerard Piqué podrazil Kevina Gameira. Právě Francouz přestřelil branku Jaspera Cillessena.

    Fanoušci hostů si určitě budou pamatovat, že ve druhém poločase nebyl uznán regulérní gól Antoina Griezmanna. Vicemistr Evropy 2016 převzal míč na levé straně, poslal jej k pravé tyči, ale pomezní sudí zasáhl do hry. Na obranu rozhodčího je nutné podotknout, že tohle byla situace, která se hodně těžko posuzuje. Byla to hraniční situace. Zase se ukázalo, jak by fotbalu prospělo video.

    Především závěr duelu byl nervózní z obou stran, fotbalisté z Madridu tlačili, ale už to na trefu, jež by zřejmě znamenala prodloužení, nestačilo. Do finále Copa del Rey tak postupuje Barcelona.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Sergio (BAR) dostává žlutou kartu za zakopnutí míče.
     
    90+5
    Messi byl podražený za polovinou hřiště, Barcelona pošetřila čas.
     
    90+4
    Co chybělo? Atlético krásně vykombinovalo obranu Barcelony, do vápna šel také Moya, nakonec na levé straně vápna domácích střílel na zadní tyč šajtlí Luis, ale na poslední chvíli domácí obrana zablokovala jeho pokus.
     
    90+3
    Koke na Luise na levé straně, ten centroval do ohně na penaltu, Atlético zůstává u míče.
     
    90+3
    Gomes propadl, následně Piqué dostal míč na Mascherana a ten jej dostal také z vápna domácích.
     
    90+2
    Atlético chce strašně moc prodloužení! Correa se nedostal k míči u pravé tyče domácí branky, ale teď to byla opět nátlaková hra hostů, která mohla znamenat srovnání stavu dvojutkání.
     
    90
    Luis Suárez zasáhl rukou, možná loktem, hlavu Kokeho a ta známá fotbalová matematika říká, že pokud dostal domácí útočník jednu žlutou kartu před chvílí a nyní ji vidí znovu, tak si nejenže dnes, ale také v případném finále Španělského poháru nezahraje!
     
    89
    Tak kdo by to byl čekal? Atlético sahá po prodloužení na Camp Nou. Centr z pravé strany prolétl vápnem domácích, tam stačilo málo k tomu, aby hosté srovnali stav dvojzápasu.
     
    89
    Savičův rohový kop promáchl Cillessen, následně se nedostal k zakončení na zadní tyči Luis.
     
    88
    Po patnáctém faulu Barcelony centroval z levé strany na penaltu Koke, domácí fotbalisté se ubránili.
     
    87
    Luis Suárez (BAR) dostává žlutou kartu za faul na Juanfrana Torrese.
     
    87
    Jasper Cillessen vykopává od vlastní branky. 12:6 na střely pro hosty.
     
    86
    Jordi Alba zůstává ležet na zemi. Drží se za kotník. Předtím napodruhé odcentroval z pravé strany Juanfran Torres, ale hosté se nedostali ke střele.
     
    85
    Lionel Messi našel křižnou přihrávkou Luise Suáreze na levé straně, Uruguayec byl ovšem v ofsajdu.
     
    84
    Andrés Iniesta našel Lionela Messiho, ale Argentinec nedostal žádný prostor ke střele z dvaceti metrů, domácí hráči zůstávají u míče.
    83. GAMEIRO - 1:1
     
    83
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Máte rádi dramata? Tak tady jedno je. Atlético ukazuje svojí vnitřní sílu. Antoine Griezmann převzal míč ve vápně Barcelony a z levé strany poslal míč před prázdnou branku domácích. KEVIN GAMEIRO byl přesnější než ze značky pokutového kopu a tento zápas je srovnaný! 1:1!
     
    82
    A právě Correa je jedním z nejhorších hráčů Atlética v dnešním zápase, nyní tento hráč ztratil míč.
     
    82
    Při prvním zákroku Correy proti Iniestovi ještě nechal sudí Manzano hru pokračovat, po tom druhém už nikoliv.
    80. Penalta
     
    80
    Hodně důležitý moment. Kevin Gameiro si narazil míč se spoluhráčem, následně jej dle soudu rozhodčího Manzana podrazil Gerard Piqué, následovala penalta, kterou si vzal na starost právě tento Francouz. Jasper Cillessen se před penaltou smál, jako kdyby Barcelona vedla 5:0 a vtom střídající fotbalista hostů přestřelil branku domácích v době, kdy mířil doprostřed domácí svatyně.
     
    79
    Byla nařízena penalta proti Barceloně.
    78.
     
    78
    Mohlo být rozhodnuto. Lionel Messi si postavil míč a ukázal, jak je jeho levá noha vynikající. Argentinec mířil do levého horního rohu branky hostů z pětadvaceti metrů. Balon se otřel o břevno a následně jej hlavou nedorazil z celkem těžké pozice Arda Turan.
     
    77
    Griezmann při presinku nezískal balon pro hostující celek, navíc po dobrém přechodu domácího mužstva přišlo podražení Stefana Saviče (ATM) a žlutá karta pro beka celku z Madridu.
     
    76
    Jasper Cillessen (BAR) máchá rukama, ale tady se nemá čemu divit. Žlutá karta za zdržování hry pro brankáře domácího mužstva.
     
    75
    Vynikající Umtiti ve vápně domácího mužstva, následně navíc Correa drží svého soupeře a je z toho přímý kop pro domácí celek.
     
    74
    Samuel Umtiti na pozici levého beka nikam nepospíchá a volí přihrávku dozadu na Jaspera Cillessena. To vyloučení Yannicka Carrasca určitě uklidnilo domácí hráče.
     
    74
    Barcelona kombinuje na vlastní polovině. Diego Simeone ještě burcuje své svěřence k tomu, aby zabojovali minimálně o prodloužení této odvety Španělského poháru.
     
    73
    Correa se ve vápně domácího celku dostal ke střele, ale pokus hostujícího fotbalisty mířil doprostřed branky, kde byl připravený Cillessen.
     
    73
    Držení míče 56:44 (v procentech) pro domácí mužstvo.
     
    72
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitič, přichází Andrés Iniesta.
     
    72
    Correovi se to vůbec nelíbí, ale vhazovat bude domácí mužstvo, konkrétně Jordi Alba.
     
    71
    Vypadá to, že se na hřiště podívá Andrés Iniesta. Mezitím Gerard Piqué burcoval fanoušky domácího celku.
     
    69
    Tohle je obrovská klukovina a mám pocit, že tohle bude hodně důrazný pohovor mezi Yannickem Carrascem a Diegem Simeonem. Belgičan úplně zbytečně skluzem dohrál Ardu Turana a po druhé žluté kartě si může popovídat se Sergim Robertem dříve než fotbalisté Barcelony...Účastník ME 2016 je vyloučený.
     
    68
    Luis Suárez odhlavičkoval míč ze šestnáctky po rohovém kopu z pravé strany. Poté, co odešel do šaten Sergi Roberto, tak Atlético svírá Barcelonu.
     
    67
    Kombinaci dvou hostů po rozehrávce rohového kopu nakrátko přerušil Lionel Messi, ale je to opět Atlético, kdo je u míče.
     
    67
    Filipe Luis na pravou stranu na Yannicka Carrasca, po centru Belgičana na zadní tyč jde míč od Javiera Mascherana do zámezí.
     
    66
    Ivan Rakitič (BAR) měl nějaké poznámky k sudímu Manzanovi. Je z toho žlutá karta pro chorvatského hráče Barcelony.
     
    65
    Atlético chce minimálně tenhle zápas dovést do prodloužení. Juanfran Torres centroval z pravé strany na penaltu, Gerard Piqué odhlavičkoval míč pryč ze šestnáctky, následně se nepřesným pokusem levačkou prezentoval Yannick Carrasco.
     
    63
    Samuel Umtiti dobře zasáhl v obraně, akce hostujícího celku bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    62
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Javier Mascherano.
     
    62
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Fernando Torres, přichází Kevin Gameiro.
     
    61
    Po centru Kokeho nevybojovali hostující fotbalisté rohový kop. Ale čeká nás určitě zajímavá půl hodina na Camp Nou!
    59.
     
    59
    A tohle je také důležitý moment utkání. Antoine Griezmann obdržel míč na levé straně, navedl si míč ve vápně domácích na levou nohu a poslal míč po zemi ke vzdálenější tyči. Jasper Cillessen marně natahoval svojí levou nohu, balon skončil u pravé tyče. Pomezní sudí zdvihl praporek, ale opakovaný záběr říká, že francouzský hráč nebyl v ofsajdu. Bylo to hodně těsné!
    58. Červená karta po 2. žluté
     
    58
    Tak tohle je hodně důležitý moment a pokud to dnes Barceloně nevyjde, respektive, pokud domácí tým nepostoupí do finále Španělského poháru, tak se o tomhle bude hodně mluvit. Sergi Roberto zasáhl nohou koleno Brazilce Luise a po druhé žluté kartě může jít do kabiny!
     
    57
    Antoine Griezmann chtěl přejít přes Sergi Roberta, ale obránce Barcelony ukázal, že i soustředěnost je důležitá ve sportu zvaném fotbal a vypíchl míč vicemistru Evropy 2016.
     
    56
    Pohled na Luise Enriqueho na lavičce Barcelony říká, že domácí trenér nyní nedává své emoce najevo, ukazuje kamennou tvář. Otázkou je, jak dlouho to bude platit. To Diego Simeone je úplně jiný šálek kávy.
     
    55
    Hraje se zajímavý, pohledný fotbal, který Nou Camp rozhodně nenudí. Barcelona vstoupila aktivně do druhého poločasu, Atlético se určitě bude snažit zabojovat o finále Španělského poháru.
     
    54
    A další Evropan v centru dění na Camp Nou. Yannick Carrasco obdržel přihrávku po zemi od spoluhráče pětatřicet metrů od branky Jaspera Cillessena, následně zhruba z dvaceti metrů se odhodlal belgický fotbalista ke střele, které ovšem scházelo lepší umístění. Brankář Barcelony nezasahoval.
     
    53
    Opět vynikající Lionel Messi. Barcelona byl v přečíslení. Vtom přišla přihrávka křížem na pravou stranu, domácí útočník se snadno zbavil soupeře, přihrál Ivanu Rakitičovi, Evropan centroval do ohně, mužstvo z Madridu se s obtížemi ubránilo.
     
    52
    Suárez, ale nevím, jestli Luis, nebo Denis, dostal míč na pravou stranu, kde Lionel Messi si zpracoval míč hrudníkem, chcete – li prsama, následně se hrací předmět dvakrát dotkl hlavy argentinského hráče, ale domácí útočník se nedostal přes soupeře.
     
    51
    Aktivní presink domácích fotbalistů byl základem toho, že Miguel Ángel Moya rozehrával v tísni. Nyní už kombinuje obranná čtyřka Barcelony.
     
    50
    Rána Andrého Gomese nekončí brankou, Miguel Ángel Moya nezasahoval, jelikož šel balon mimo tři tyče.
     
    49
    Je tady vynucené střídání hostů. Diego Godín se drží za pravé tříslo. Vůbec nechápu, proč domácí fanoušci pískají. Uruguayského beka nahradí Lucas Hernández.
     
    48
    Tak tohle mělo oči! Lionel Messi si chtěl v rychlosti vyměnit míč se spoluhráčem, ale na poslední chvíli zasáhla do kombinace dvou domácích fotbalistů hostující obrana.
     
    47
    Jordi Alba dostal přihrávku, ale posléze nevrátil míč spoluhráči v kombinaci na jeden dotek. Nicméně, je tady opět aut pro domácí celek.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Gaitán, přichází Correa.
     
    46
    Denis Suárez se k míč na levé straně zálohy nedostal, proti byl soupeř v dresu Atlética! Fotbalisté domácího celku pokračují autovým vhazováním.
     
    46
    Cillessen vykopl míč na polovinu hřiště, následně jeho spoluhráči pokračují kombinační hrou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Jasper Cillessen vykopl míč na polovinu hřiště a vtom Jesús Gil Manzano naposledy foukl do píšťalky. První poločas nabídl, řekl bych, zajímavou podívanou. Hosté přijeli na Camp Nou s tím, že budou od začátku aktivní, že nebudou na nic nečekat. Zkrátka, s tím, že nepustí Barcelonu k rychlé brance. To se jim povedlo. V prvních dvaceti minutách byl celek z hlavního města Španělska určitě lepší. Postupem času se fotbal na stadionu Barcelony vyrovnal. Avšak vážnější šanci mužstvo Luise Enriqueho nemělo.

    To se však změnilo ve 43. minutě, kdy Miguel Ángel Moya vyrazil střelu Lionela Messiho před Luise Suáreze, který zakončoval sám do prázdné branky Atlética! Pro tým Diega Simeoneho se toho zase až tolik nemění. I tak musí hosté vstřelit dvě branky.
     
    45
    První poločas skončil.
    43. SUÁREZ - 1:0
     
    43
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je tady první branka zápasu a řekl bych, že takových 90% všeho patří Messimu. Domácí desítka nepřišla o míč v souboji se třemi soupeři, toho posledního se krásně zbavila, navedla si míč na levou nohu. Z pravé strany střílel Argentinec k pravé tyči! Miguel Ángel Moya sice neinkasoval při střele domácího fotbalisty, ale španělský brankář pouze vyrazil míč před dorážejícího LUISE SUÁREZE, který trefil zcela odkrytou branku hostujícího celku! 1:0!
     
    42
    Lionel Messi chtěl jedním dotekem zrychlit hru, ale jeho spoluhráč už poté nenašel zmiňovaného Argentince. Nicméně domácí celek zůstává u míče.
     
    42
    Filipe Luis fauloval zezadu Ivana Rakitiče, a to je přesně věc, která vyhovuje fotbalistům Barcelony.
     
    41
    Atlético ubralo na své útočné aktivitě, Barcelona se soupeři z Madridu vyrovnala. Ale i tak má tento zápas náboj. Hlavně Diego Simeone ukazuje, jak neumí prohrávat. Toto utkání hodně prožívá trenér hostů.
     
    40
    Těch momentů, kdy si Miguel Ángel Moya v necelém prvním poločase sáhl na balon, těch moc nebylo. Ale právě brankář hostů vykopává.
     
    40
    Arda Turan si sice navedl míč na pravou nohu, ale turecký fotbalista neměl jak vystřelit na branku španělského brankáře Atlética.
     
    39
    Teď už se píská po faulu na útočníka Barcelony. Piqué přihrál křížem na levou stranu na Roberta, ten poslal míč právě Lionelu Messimu, proti domácí desítce vystartovali dva soupeři a myslím, že to byl Filipe Luis, kdo fauloval Messiho.
     
    38
    Lionel Messi obdržel přihrávku, Argentinec stál na pravé straně, respektive na hranici vápna hostů, následně předvedl dobrou práci s míčem v rychlosti, ale soupeři jej oloupili o hrací předmět. Jihoameričan se držel za kotník, ale hra normálně běžela dál.
     
    37
    Tak přece jen bude domácí celek pokračovat s míčem u nohou. Jordi Alba nebyl tím, kdo se jako poslední dotkl balonu, tím byl Juanfran Torres.
     
    36
    Yannick Carrasco (ATM) jako první vidí z hostujících fotbalistů žlutou kartu, a sice za faul na Ardu Turana na polovině domácích hráčů.
     
    36
    Tři fotbalisté hostů si v rychlosti vyměnili míč, Filipe Luis ovšem dostal přihrávku na paty, a tak je z toho zisk domácího mužstva.
     
    35
    Koke na levou stranu na Luise, ten chtěl centrovat, ale trefil pouze Roberta. Aut pro hosty.
     
    35
    Umtiti – Piqué – Roberto. Přesně takhle koluje míč mezi obránci domácího mužstva na polovině svěřenců Luise Enriqueho.
     
    34
    Ivan Raktiič centroval z levé strany na přední tyč, ale tam pouze stál hlavičkující fotbalista Atlética Madrid!
     
    33
    Hezká kombinace domácích fotbalistů na malém prostoru na hranici vápna hostů, nakonec od Yannicka Carrasca šel míč na rohový kop.
     
    33
    Nejprve Koke chtěl, aby Sergi Roberto přišel o balon, posléze do tohoto souboje zasáhl faulem Antoine Griezmann.
     
    32
    André Gomes si udělal ze soupeřů na polovině hřiště dobrý den, na pravém kraji obrany Atlética propadl Juanfran Torres, ale domácí fotbalisté zatím nevystřelili.
     
    31
    A zase ten presink! Dva hráči hostů napadali Jaspera Cillessena, ale ten nakonec v těžké situaci dostal míč pryč ze šestnáctky Barcelony.
     
    31
    Naprosto minimální kontakt španělského útočníka v souboji se soupeřem v dresu Barcelony. Určitě správné rozhodnutí hlavního arbitra!
     
    30
    Hostující fotbalisté rozehráli standardní situaci, Fernando Torres neměl zájem o hru a úplně zbytečně se válel v šestnáctce domácích, Jesús Gil Manzano neodpískal pokutový kop.
     
    29
    Tohle je přísné! Gerard Piqué fauloval Fernanda Torrese. Přitom mi připadalo, že obránce Barcelony byl tím, kdo nefauloval, respektive bývalý záložník Chelsea byl mužem, jenž si pomohl rukama.
     
    28
    Denis Suárez byl důrazný a chtěl otevřít skóre zápasu, k míči se posléze dostal Lionel Messi. Argentinec nepřidal na razanci ani na dobrém umístění své střely, a tak to byla snadná práce pro hostujícího brankáře.
     
    28
    Gerard Piqué volí přihrávku na Sergi Roberta na pravé straně, ten mu nakonec míč vrací. U balonu už je André Gomes.
     
    27
    Fernando Torres to neudělal dobře, nic nevymyslel, nakonec poslal míč až ke Kokemu, který byl na polovině hřiště.
     
    26
    Dle všeho šlapák Ivana Rakitiče v souboji s Nicem Gaitánem na polovině hřiště znamená volný přímý kop pro hostující fotbalisty.
     
    26
    Cillessen váhal s rozehrávkou. Myslím, že Luis Suárez hlavičkoval přesně do míst, kde byl soupeř. Následně Antoine Griezmann neuspěl v souboji se Samuelem Umtitim.
     
    25
    Cillessen vykopl míč křížem na levou stranu, tam nepřešel jeden z domácích hráčů přes druhého soupeře. Atlético je zatím důrazně v osobních soubojích.
     
    24
    Proti Nicu Gaitánovi vystoupil jeden z domácích hráčů, tím vznikl prostor pro přihrávku vzduchem na Luise, brazilský obránce Atlética byl v ofsajdu.
     
    23
    Hostující hráči zkusili vykombinovat domácí obranu, ale je tady konec akce Atlética, protože jeden z fotbalistů v červenobílém byl s míčem za postranní čárou.
     
    22
    Koke rozehrál rohový kop, poslal míč na penaltu, hostující hráč nepustil k balonu Godína, následně si Cillessen bez problémů pohlídal střelu Gaitána doprostřed domácí branky.
     
    22
    Koke na pravou stranu na Juanfrana, ten měl proti sobě dva soupeře, je z toho rohový kop pro hosty.
     
    21
    Domácí fotbalisté se prezentovali rychlým přechodem přes polovinu hřiště, kdy na dva doteky si vyměnili míč tři hráči Barcelony, Arda Turana poslal míč nakonec křížem na Denise Suáreze, ten ovšem nevytěžil nic. Jen podržel míč a počkal na spoluhráče.
     
    20
    Jeden z hostů střílel levou nohou z levé strany pouze do boční sítě, výsledkem toho je výkop Cillessena.
     
    19
    Sergio Robert (BAR) dostává žlutou kartu za faul na Fernanda Torrese na polovině hřiště.
     
    19
    Oba trenéři tohle utkání prožívají od úvodních minut. Ale překvapuje to vůbec někoho, pokud se budeme bavit o Diegu Simeonem?
     
    18
    Filipe Luis se rozhodl pro přihrávku na Nica Gaitána na levé straně zálohy hostů, následně si zahrají obránci z hlavního města Španělska.
     
    18
    Jordi Alba to udělal výborně v souboji s Antoinem Griezmannem, Francouz se nedostal k ničemu, nedostal se ke střele, zkrátka, neobešel obránce Barcelony.
     
    17
    Z toho nic nebylo. Cillessen má zatím tři zákroky, Moya žádný.
     
    16
    Torres zůstal ležet ve vápně Barcelony po souboji s Umtitim, Koke ovšem pokračoval ve hře a rozhodl se pro střelu z osmnácti metrů, razantní pokus znamenal zákrok Cillessena a roh pro hosty.
     
    15
    Cillesssen rozehrál středem, to byl trošku risk, nicméně Rakitič dostal míč křížem na pravou stranu na Roberta, následně míč převzal Messi. Útočník domácích musel hru na polovině hřiště zbrzdit.
     
    15
    Atlético získalo míč, nepustilo Barcelonu ke střele, domácí fotbalisté ovšem dobře zhustili střed hřiště.
     
    14
    A znovu! Cillessen ještě má klid na rozehrávku, ale to neplatí o obranné čtyřce domácího mužstva, hosté na nic nečekají, potřebují, co nejdříve vstřelit branku.
     
    13
    Akci domácích fotbalistů zastavuje faul na Luise Suáreze, svěřenci Luise Enriqueho nepospíchají s rozehrávkou standardní situace.
     
    12
    Griezmann si netroufl na sólo proti brankáři domácích, Sergi Robero jej stínoval, ale poté do hry zasáhla osoba španělského sudího Manzana.
    11.
     
    11
    Tohle byla obrovská šance. Koke dobře umístil svůj přímý kop z pětatřiceti metrů, Carrasco prodloužil hlavou míč, tuším, na Griezmanna, Francouz hlavičkoval z malého vápna. Cillessen míč vyrazil, ale nepustil nikoho z hostujících fotbalistů k dorážce.
     
    10
    Godín na levou stranu na Luise, ten na Gaitána, posledně jmenovaný hráč nemohl projít po levé straně, musel zvolit přihrávku dozadu na Kokeho.
     
    9
    Aktivní presink je zatím hlavním znakem hry hostujících fotbalistů. Diego Simeone chce hrát otevřenou partii v souboji s týmem Luise Enriqueho.
     
    9
    Těžiště hry se přesouvá na polovinu hřiště, kde domácí fotbalisté trpělivě kombinují s míčem u nohou.
     
    8
    Torres dobře kryl míč tělem, tím pádem vytvořil prostor pro Carrasca na pravé straně, Belgičan ovšem prohrál souboj o míč s bekem Barcelony.
     
    8
    Cillessen vyhodil míč na Piquého, španělský obránce vrátil míč svému brankáři.
     
    7
    Atlético je aktivní od začátku zápasu, na nic nečeká, snaží se tvořit hru.
     
    7
    Godín dobře zasáhl proti soupeři, když si jeden z domácích chtěl navést míč na pravou nohu, následně přihrál Saúlovi.
     
    6
    Rakitičův rohový kop z levé strany na přední tyč odvrátilo hostující mužstvo bez problémů.
    5.
     
    5
    Cillessen vykopl míč na Luise Suáreze, ten si balon dobře pokryl, posléze si hrací předmět vyměnil s Ardou Turanem. Uruguayec se prezentoval střelou z levé strany k levé tyči, pokus hráče domácích byl sražen.
     
    5
    Gaitán směřoval svůj centr levou nohou na zadní tyč domácí branky, ale útočný faul zapsal Godín.
     
    4
    Vynikající presink proti levému obránci domácích, následně Griezmann si navedl míč na levou nohu, ale vtom jej poslal k zemi Gomes.
     
    3
    A opět se zapojuje do kombinace domácích brankář Cillessen, který přihrává obránci Albovi.
     
    3
    Piqué našel Messiho na polovině hřiště, Argentinec posléze vrátil balon Španělovi.
     
    3
    Griezmann napadal rozehrávku soupeře bez zisku míče, zahrál si také Cillessen.
     
    2
    Griezmann chtěl zrychlit hru, poslat spoluhráče do brejku, jeden z hostů byl ovšem v ofsajdu.
     
    2
    Barcelona vhazovala, ale nedostala se s míčem ani za polovinu hřiště, u balonu je momentálně obránce Juanfran.
     
    1
    Atlético svíralo Barcelonu, ale Koke pokazil křižnou přihrávku na pravou stranu na Juanfrana.
     
    1
    Atlético po pár sekundách zaváhalo, ale už je s míčem na polovině soupeře.
     
    1
    Rozehrávkou hostujícího celku začalo utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Kapitán Messi a Godín se pozdravili s rozhodčími dnešního zápasu.
     
    Barcelona nastoupí v červenomodrém, Atlético v červenobílém.
     
    Obě základní jedenáctky si podávají ruce.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Cillessen – Alba, Roberto, Umtiti, Piqué – Rakitič, Suárez Denis, Gomes – Messi, Suárez Luis, Turan
    Náhradníci: Masip – Sergio, Iniesta, Mascherano, Alcácer, Digne, Aleix Vidal

    Atlético Madrid: Moya – Juanfran Torres, Godín, Savič, Luis – Koke, Saúl, Gaitán, Carrasco – Griezmann, Torres
    Náhradníci: Moreira – Vrsaljko, Lucas Hernandez, Thomas, Juan Moreno, Correa, Gameiro

    Rozhodčí: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado, José Fernández (všichni Španělsko).
     
    Atlético Madrid
    Hostující celek je týmem, který má hru založenou na výborné obraně, ale troufnu si tvrdit, že tohle dnes platit nebude. Svěřenci Diega Simeoneho jsou ve složité situaci. Mužstvu dlouhodobě chybí slovinský brankář Jan Oblak. To ještě není nějak citelná ztráta. V brance Atlética by se měl objevit Španěl Miguel Ángel Moya.

    Co je daleko citelnější je pro celek z hlavního města Španělska absence Gimenéze. Ten má dle dostupných informací problémy se stehenním svalem. K dispozici dnes nebude hostům kapitán Gabi. Může za to karetní trest pro hostujícího záložníka (tři žluté karty, stejně jako Neymar).

    Ve Španělském poháru předčilo Atlético ve čtvrtfinále Eibar (3:0 doma, 2:2 venku). Předtím vyřadilo ze hry Las Palmas (2:3 doma, 2:0 venku). Ve španělské lize zapsal outsider dnešního zápasu o víkendu domácí výhru 2:0 nad Leganes, když se dvakrát prosadil Španěl Fernando Torres, ještě předtím neproměnil Francouz Antoine Griezmann pokutový kop.
     
    FC Barcelona
    Domácí fotbalisté vstoupí do dnešního zápasu bez Brazilce Neymara, který nebude hrát vinou třetí žluté karty v prvním duelu na hřišti Atlética. Barcelona sahá po čtvrtém finále Copa del Rey v řadě. Ale v něm ještě není. Alba, Messi, Umtiti. Co mají tito hráči společného? V případě, že dnes obdrží žlutou kartu, tak se jich finálový souboj s jedním z dvojice Alavés – Celta Vigo týkat nebude.

    Trenér celku z Camp Nou dnes nemůže postavit také Rafinhu kvůli zlomenému nosu z víkendového střetnutí španělské ligy s Bilbaem (3:0). Nejistá je také účast Španěla Piquého respektive Francouze Digneho.

    Dle všeho by se dnes měli na soupisce domácího mužstva objevit Iniesta či Busquets. Barcelona má výbornou pozici před odvetou semifinále Španělského poháru. Tohle by se měla asi pohlídat, jenže rozhodně ji nečeká nic jednoduchého.
     
    Hezký večer! Vítejte u textové reportáže z odvety semifinále Španělského poháru mezi Barcelonou a Atléticem Madrid. První utkání vyhráli svěřenci Luise Enriqueho 2:1, takže dnes jim k postupu stačí prohra 0:1. Duel začíná v 21:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Muzikář

    Branky: 43. Suárez – 83. Gameiro

    Karty:   19. Roberto (BAR), 66. Rakitič (BAR), 76. Cillessen (BAR), 87. Suárez (BAR), 90+6. Sergio (BAR) – 36. Carrasco (ATM), 77. Savič (ATM)   58. Roberto (BAR), 90. Suárez (BAR) – 69. Carrasco (ATM)

    Neproměněná penalta: 80. Gameiro (ATM), mimo


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:13.
    FC Barcelona: Cillessen – Alba, Roberto, Umtiti, Piqué – Rakitič, Suárez Denis (62. Mascherano), Gomes – Messi (C), Suárez Luis, Turan
    Náhradníci: Masip – Sergio, Iniesta, Mascherano, Alcácer, Digne, Aleix Vidal

    Atlético Madrid: Moya – Juanfran Torres, Godín (C) (49. Lucas Hernández), Savič, Luis – Koke, Saúl, Gaitán (46. Correa), Carrasco – Griezmann, Torres
    Náhradníci: Moreira – Vrsaljko, Lucas Hernandez, Thomas, Juan Moreno, Correa, Gameiro

    Rozhodčí: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado, José Fernández (všichni Španělsko)
    01.02.2017
    Atlético - Barcelona 1:2

    Branky: 60. Griezmann – 7. Suárez, 34. Messi

    Karty:   32. Saúl (ATM), 40. Savić (ATM), 75. Griezmann (ATM) – 63. Neymar (BAR), 90. Messi (BAR), 90+1. Mascherano (BAR)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 11:8. Rohy: 7:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:14.
    bahis siteleri