Barcelona – Atlético 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:1 (1:0)
Atlético Madrid
Úterý 07.02.2017, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Jen dodám, že ve finále čeká Barcelonu vítěz druhého semifinále Alaves – Celta Vigo. První duel skončil 0:0, odveta se hraje zítra na stadionu prvně jmenovaného mužstva. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (23:04:50)
     
    Barcelona si zahraje finále Španělského poháru. Dnešní zápas zkrátka bavil. V prvním poločase otevřel skóre ve 43. minutě Luis Suárez, když snadno dorazil střelu Lionela Messiho. Jestli si někdo myslel, že druhý poločas bude nuda, tak se mýlil.

    V 58. minutě putoval do sprch Sergi Roberto, a sice po druhé žluté kartě. Ba co víc, podobný osud potkal i další dva fotbalisty. Nejprve Yannick Carrasco zcela zbytečně dohrál Ardu Turana při souboji na hranici vápna domácího celku. Následně Luis Suárez zasáhl rukou obličej, tuším, Juanfrana Torrese.

    Ještě předtím byl nařízen pokutový kop pro hosty, když Gerard Piqué podrazil Kevina Gameira. Právě Francouz přestřelil branku Jaspera Cillessena.

    Fanoušci hostů si určitě budou pamatovat, že ve druhém poločase nebyl uznán regulérní gól Antoina Griezmanna. Vicemistr Evropy 2016 převzal míč na levé straně, poslal jej k pravé tyči, ale pomezní sudí zasáhl do hry. Na obranu rozhodčího je nutné podotknout, že tohle byla situace, která se hodně těžko posuzuje. Byla to hraniční situace. Zase se ukázalo, jak by fotbalu prospělo video.

    Především závěr duelu byl nervózní z obou stran, fotbalisté z Madridu tlačili, ale už to na trefu, jež by zřejmě znamenala prodloužení, nestačilo. Do finále Copa del Rey tak postupuje Barcelona.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Sergio (BAR) dostává žlutou kartu za zakopnutí míče.
     
    90+5
    Messi byl podražený za polovinou hřiště, Barcelona pošetřila čas.
     
    90+4
    Co chybělo? Atlético krásně vykombinovalo obranu Barcelony, do vápna šel také Moya, nakonec na levé straně vápna domácích střílel na zadní tyč šajtlí Luis, ale na poslední chvíli domácí obrana zablokovala jeho pokus.
     
    90+3
    Koke na Luise na levé straně, ten centroval do ohně na penaltu, Atlético zůstává u míče.
     
    90+3
    Gomes propadl, následně Piqué dostal míč na Mascherana a ten jej dostal také z vápna domácích.
     
    90+2
    Atlético chce strašně moc prodloužení! Correa se nedostal k míči u pravé tyče domácí branky, ale teď to byla opět nátlaková hra hostů, která mohla znamenat srovnání stavu dvojutkání.
     
    90
    Luis Suárez zasáhl rukou, možná loktem, hlavu Kokeho a ta známá fotbalová matematika říká, že pokud dostal domácí útočník jednu žlutou kartu před chvílí a nyní ji vidí znovu, tak si nejenže dnes, ale také v případném finále Španělského poháru nezahraje!
     
    89
    Tak kdo by to byl čekal? Atlético sahá po prodloužení na Camp Nou. Centr z pravé strany prolétl vápnem domácích, tam stačilo málo k tomu, aby hosté srovnali stav dvojzápasu.
     
    89
    Savičův rohový kop promáchl Cillessen, následně se nedostal k zakončení na zadní tyči Luis.
     
    88
    Po patnáctém faulu Barcelony centroval z levé strany na penaltu Koke, domácí fotbalisté se ubránili.
     
    87
    Luis Suárez (BAR) dostává žlutou kartu za faul na Juanfrana Torrese.
     
    87
    Jasper Cillessen vykopává od vlastní branky. 12:6 na střely pro hosty.
     
    86
    Jordi Alba zůstává ležet na zemi. Drží se za kotník. Předtím napodruhé odcentroval z pravé strany Juanfran Torres, ale hosté se nedostali ke střele.
     
    85
    Lionel Messi našel křižnou přihrávkou Luise Suáreze na levé straně, Uruguayec byl ovšem v ofsajdu.
     
    84
    Andrés Iniesta našel Lionela Messiho, ale Argentinec nedostal žádný prostor ke střele z dvaceti metrů, domácí hráči zůstávají u míče.

    Vít Muzikář

    Branky: 43. Suárez – 83. Gameiro

    Karty:   19. Roberto (BAR), 66. Rakitič (BAR), 76. Cillessen (BAR), 87. Suárez (BAR), 90+6. Sergio (BAR) – 36. Carrasco (ATM), 77. Savič (ATM)   58. Roberto (BAR), 90. Suárez (BAR) – 69. Carrasco (ATM)

    Neproměněná penalta: 80. Gameiro (ATM), mimo


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:13.
    FC Barcelona: Cillessen – Alba, Roberto, Umtiti, Piqué – Rakitič, Suárez Denis (62. Mascherano), Gomes – Messi (C), Suárez Luis, Turan
    Náhradníci: Masip – Sergio, Iniesta, Mascherano, Alcácer, Digne, Aleix Vidal

    Atlético Madrid: Moya – Juanfran Torres, Godín (C) (49. Lucas Hernández), Savič, Luis – Koke, Saúl, Gaitán (46. Correa), Carrasco – Griezmann, Torres
    Náhradníci: Moreira – Vrsaljko, Lucas Hernandez, Thomas, Juan Moreno, Correa, Gameiro

    Rozhodčí: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado, José Fernández (všichni Španělsko)
    01.02.2017
    Atlético - Barcelona 1:2

    Branky: 60. Griezmann – 7. Suárez, 34. Messi

    Karty:   32. Saúl (ATM), 40. Savić (ATM), 75. Griezmann (ATM) – 63. Neymar (BAR), 90. Messi (BAR), 90+1. Mascherano (BAR)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 11:8. Rohy: 7:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:14.
    bahis siteleri