Česko – USA 1:3 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
USA
Pátek 10.02.2017, 17:30 • Högslättens Ishall, Härnösand • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní duel Turnaje pěti zemí ve švédském Sundsvallu sehrál český tým proti Švédsku. Do utkání vstoupil aktivněji soupeř a brakář Tomáš Vomáčka tak byl v pernamenci už do úvodních minut. Švédské šance pochytal, a tak se dostal do vedení český tým zásluhou Martina Nečase.

    Na jeho gól navázali ve druhé třetině Jan Kern s Filipem Zadinou a Češi vedli rázem tříbrankovým rozdílem. Ještě do přestávky však dokázal soupeř snížit. Do poslední periody šel však český výběr s dvoubrankovým vedením.

    To však vmžiku ztratil během osmi sekund po dvou rychlých švédských gólech. Z této nepříjemné situace se však český tým dokázal dostat a dovedl zápas do prodloužení. V něm byli svěřenci Václava Varadi lepším týmem, nicméně tlak přetavit v gól nedokázali. V samostatných nájezdech rozhodl o výhře Švédska přesnou trefou Sylvegärd.
    Tomáš Vomáčka předvedl výborný výkon proti Švédům. Ve včerejším duelu s Finskem na jeho výkon navázal také Jiří Patera

    Tomáš Vomáčka při tréninku české osmnáctky ???????????? #CCMGoalie #MadeOfHockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Ve druhém duelu Turnaje pěti zemí se Česko střetlo s výběrem Finska, který dokázalo v letošní sezoně již třikrát porazit. Na čtvrtý pokus to bohužel nevyšlo. Svěřenci Václava Varadi dokázali hned dvakrát srovnat s Finskem stav zásluhou branek Chytila a Šaldy, avšak na třetí branku Aalta už český výběr, navzdory velkému tlaku v závěru, odpovědět nedokázal.

    Dnes čeká Čechy třetí utkání ve třech dnech. O to náročnější bude dnešní zápas s favorizovanými Američany. Český výběr se s USA střetl v letošní sezoně třikrát. Na Memoriálu Ivana Hlinky nejprve prohrál 2:4, avšak ve finále dokázal mladé Američany porazit 4:3, čímž si zajistil celkové vítězství na prestižním turnaji. Poslední střetnutí těchto výběrů proběhlo v listopadu na turnaji v americkém Plymouthu. USA zde přehrálo český tým v poměru 2:6.
     
    Příjemný podvečer ze švédského Härnösandu! Českou hokejovou osmnáctku čeká třetí utkání v rámci Turnaje pěti zemi ve Švédsku. Soupeřem svěřenců Václava Varadi bude favorizovaný výběr USA! Úvodní vhazování je naplánováno v 17:30 a vy díky našemu textovému přenosu můžete být u toho!
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vomáčka (Patera) – Kvasnička, Mikyska, Galvas, Šalda, Bednář, Buchtela – Kaut, Nečas, Zadina – Kern, Chytil, Svoboda – Hrabík, Chrtek, Novák – Przybyla, Škvrně, Dvořák – Václavek

    USA: Scheel (St.Cyr) – Miller, Inamoto, Kemp, Hughes, Gildon, Knoepke, Maniscalco, Farrance – Pastujov, Norris, Tkachuk – Tortora, Slaggert, Cockerill – Reedy, Barratt, Mishmash – Hernandez, Dhooghe, Cassetti

    Rozhodčí: Magnusson, Sjöberg – Laksola, Billing.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:54
    Češi se konečně dostali k první střele na bránu. Ránu Jana Svobody z pravé strany lapil americký brankář do lapačky.
     
    03:40
    Naše osmnáctka teď hraje aktivněji než soupeř. Od modré zkoušel štěstí Bednář. Americký brankář Scheel toho moc neviděl, ale střelu nakonec vyrazil betonem.
     
    04:59
    Zahrozili ale i Američané. Dhooghe vybojoval za brankou kotouč po souboji s Galvasem a našel před brankou Cassettiho. Jeho střelu vyrazil Vomáčka.
     
    05:41
    První vyloučeni zápasu – naši hokejisté se budou bránit ve čtyřech. Na trestnou jde Jaroslav Dvořák po souboji s Hughesem. Český útočník se provinil nedovoleným bráněním.
     
    07:41
    Češi jsou v plném počtu. Tohle oslabení zahráli svěřenci trenéra Varadi skvěle. Američané se sice dostali ke dvěma střelám, obě ale lapil pozorný Vomáčka.
     
    09:25
    Naši hokejisté ze zase vrhli dopředu a hned soupeřům pořádně zavařili. Nejdřív střílel Chytil, načež Svoboda ještě nebezpečněji dorážel. Obě střely chytil brankář. Následně pálil ještě Hrabík, ale jenom do boční sítě.
     
    10:29
    Další velká šance českého týmu! Kern jel se Svobodou proti jednomu americkému obránci. Kern neměl příliš kam přihrát, a tak zvolil střelu, která však šla nad branku.
     
    12:21
    USA právě vstřelily branku!
    Norris se dostal za brankou ke kotouči. Poslal ho obratem před branku, kde si ve změti těl našel puk MICHAEL PASTUJOV, který jej dostal za záda Vomáčky. Asistence: Josh Norris, Brady Tkachuk.
     
    13:26
    První přesilovka i pro český tým. Chytilova formace vytvořila tlak v útočném pásmu a na trestnou lavici jde Quinn Hughes za hákování v souboji s Kernem.
     
    14:02
    Nečas střílel z levého kruhu. Jeho ránu Scheel ne úplně jistě vyrazil, puk se pak odrazil těsně vedle branky.
     
    14:10
    Kvasniška vyrobil minelu na modré čáře, načež do úniku spěchal Mishmash. Český bek ale stihl chybu napravit a Američana tísnil natolik, že Mishmash nedokázal vystřelit přesně.
     
    15:26
    Američané v plném počtu. Naše osmnáctka sehrála celkem povedenou přesilovku, chyběla jenom častější střelba.
     
    17:34
    Teď se děly věci a gól mohl padnout na obou stranách. Nečas nejdřív nedokázal před brankou usměrnit kotouč do sítě po přihrávce Kerna. Hned poté jel Američan Tortora úplně sám na Vomáčku, český brankář ho ale vychytal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po dvaceti minutách vedou favorizovaní Američané 1:0. Průběh třetiny ale rozhodně nebyl jednoznačný, spíše naopak – ze začátku tlačili více Češi, pak však využil šanci Pastujov a poslal Spojené státy do vedení. Náš výběr měl několik dalších šancí, ale vyrovnat zatím nedokázal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    23:30
    Američané vletěli do druhé třetiny s chutí. Česky tým teď přežil dvě velké šance soupeře. Nebezpečné střely Mishmashe a Hughese těsně minuly branku českého týmu.
     
    24:43
    Je tady znovu dobrá šance srovnat stav zápasu. Češi si zahrají přesilovku poté, co byl Inamoto vyloučen za vražení na hrazení.
     
    26:43
    Našemu týmu se ale přesilovka moc nepovedlo a Američané už jsou zase v pěti. V závěru se Češi udrželi v útočném pásmu, ale Buchtelovi nesedla střela a poté Američané vyhodili.
     
    27:37
    Novák se hned po vhazování v útočném pásmu dostal ke střele, ale jeho pokus chytil americký brankář.
     
    28:27
    To vypadalo hodně nadějně! Češi mohli jít do přečíslení tří proti jednomu, ale rozhodčí zapískal ofsajd. Hodně sporná situace.
     
    29:04
    Česká obrana zaváhala, vyhození zachytil Tortora, jehož nebezpečnou střelu Vomáčka vyrazil pravým betonem.
     
    30:24
    Reedy dostal na levé straně prostor, nahrál před branku na Mishmashe, jehož střelu ale Vomáčka udržel před čarou.
     
    30:24
    Škvrně se po odpískání pustil do soupeřů a dostává 2 minuty za hrubost.
     
    31:14
    Tlatchuk dostal před branku krásnou přihrávku a po kličce by nejspíš dával gól. Bednář ho ještě stačil zfaulovat, a tak jde na trestnou lavici... Američané budou hrát proti třem Čechům.
     
    Američané budou hrát minutu a dvě sekundy dvojnásobnou přesilovku.
     
    31:58
    Hughes střílel a rozezvonil tyč!
     
    32:05
    Další ránu vyslal z právě strany Gildon, lapačka Vomáčky v akci.
     
    32:31
    Uf, Češi jsou ve čtyřech!
     
    32:50
    Ale je tady bohužel další trest, za katr odchází Mykiska. Češi znovu ve třech...
     
    33:17
    USA právě vstřelily branku!
    QUINN HUGHES to zkoušel dvakrát z hranice levého kruhu, ale pokaždé ho vychytal Vomáčka. Na třetí pokus už mu to vyšlo a přidává druhou branku USA. Asistence: Scott Reedy, Josh Norris.
     
    34:50
    Češi konečně v plném počtu.
     
    36:30
    USA právě vstřelilo branku!
    Před brankou se dostal ke kotouči Norris, který si však vyjel že střeleckého úhlu, a tak poslal puk před branku, kde jej dorazil do odkryté klece GRANT MISHMASH. Asistence: Josh Norris, Nate Knoepke.
     
    38:24
    Norris najížděl po právě straně před branku, dostal se až před Vomáčku, ale nedokázal v pádu zakončit
     
    38:34
    Chytil se prodral z levé strany až před Scheela, ale trefil pouze jeho lapačku.
     
    39:04
    Češi jeli dva na jednoho, nicméně Kaut byl dobře obsazen obráncem, a tak Mikyska zvolil střelu. Scheela ale opět nepřekonal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části se Američané bohužel gólově hodně vzdálili českému týmu. Nutno říct, že jim k tomu pomohla hlavně vyloučení naší osmnáctky. Češi se několikrát hodně zlobili na rozhodčího, ale nebylo jim to nic platné. I když se dlouho statečně bránili, Američané nakonec dali gól na 2:0 a před koncem třetiny se dostali ještě do pohodlnějšího náskoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:43
    Mishmash mohl jít sám na Vomáčku, puk si ale špatně zpracoval, a tak si Češi mohli oddychnout.
     
    45:36
    Chytil zatáhl kotouč do třetiny, puk následně pustil pod sebe pro Václavka. Jeho střela ale skončila jenom v lapačce amerického brankáře.
     
    48:16
    Dvouminutová přesilovka pro Spojené státy, na trestné sedí Ondřej Chrtek.
     
    49:52
    Američané dlouho kombinovali v pásmu, ale k ničemu jim to nebylo. Vomáčka nemusel řešit žádnou nebezpečnou střelu.
     
    Dnešní utkání sleduje 581 diváků.
     
    50:16
    Češi jsou v plném počtu.
     
    52:08
    Hrabík nahazoval z právě strany, brankář jeho pokus vyrazil. Dorážka Nováka byla slabá, a tak Schee nemusel zasahovat.
     
    52:56
    Chytil našel mezi kruhy Svobodu, ale jeho rána mířila těsně vedle!
     
    54:11
    Za podražení jde na trestnou Tkachuk, přesilovka pro Čechy.
     
    54:11
    Tak pozor, Tkachuk dostává ještě dvě minuty navíc za nesportovní chování.
     
    54:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na levou stranu dostal přihrávku Martin Nečas, který křížným pasem našel FILIPA ZADINU. Pardubický útočník pak konečně propálil Scheela. Asistence: Martin Nečas.
     
    55:42
    Teď se ale Češi sami zabrzdili. Náš tým hrál v šesti, trest jde odpykat Novák.
     
    57:01
    I v oslabení ale Češi zahrozili! Kern nebezpečné vypálil z mezikruží, Scheel zlikvidoval střelu vyrážečkou.
     
    57:42
    Náš tým v plném počtu.
     
    58:30
    Tortora najížděl z levé strany na Vomáčku, ale ani z doražky ho nepřekonal.
     
    59:11
    Češi to zkouší v šesti!
     
    59:23
    Po Zadinově těčované střele měl americký brankář spoustu starostí, ale nakonec dokázal kotouč vyrazit.
     
    59:34
    Oddechový čas pro český tým.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    USA: Grant Mishmash
    Česko: Tomáš Vomáčka
     
    Střely – 34-39
     
    Češi už bohužel ve třetí části nedokázali dohnat velký náskok Američanů. Ti si zápas zkušeně pohlídali, i když naději pro tým Václava Varadi ještě vykřesal pardubický útočník Filip Zadina. Po porážce 1:3 ale Češi dál čekají na první vítězství na turnaji.
     
    Od nás ze středošvédského Härnösandu je to pro dnešek vše, příjemný zbytek pátečního večera. (19:46:09)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 55. Zadina (Nečas) – 13. Pastujov (Norris, Tkachuk), 34. Hughes (Reedy, Norris), 37. Mishmash (Norris, Knoepke)


    Česko: Vomáčka (Patera) – Kvasnička, Mikyska, Galvas, Šalda, Bednář, Buchtela – Kaut, Nečas, Zadina – Kern, Chytil, Svoboda – Hrabík, Chrtek, Novák – Przybyla, Škvrně, Dvořák – Václavek
    USA: Scheel (St.Cyr) – Miller, Inamoto, Kemp, Hughes, Gildon, Knoepke, Maniscalco, Farrance – Pastujov, Norris, Tkachuk – Tortora, Slaggert, Cockerill – Reedy, Barratt, Mishmash – Hernandez, Dhooghe, Cassetti

    Rozhodčí: Magnusson, Sjöberg – Laksola, Billing
    bahis siteleri