NY Islanders – Colorado 5:1 (kon.) | Nashville – Dallas 5:3 (kon.) | Buffalo – Vancouver 2:4 (kon.)
Boston – Montreal 4:0 (kon.)
konec
New York Islanders
5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Colorado Avalanche
Pondělí 13.02.2017, 00:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeji co nejpříjemnější sportovní zážitek. V tomto zápase National Hockey League proti sobě nastoupí New York Islanders a Colorado Avalanche
     
    Colorado Avalanche z posledních pěti zápasů vyhrálo dva. Poradilo si s Winnipegem Jets 5:2 a s Montrealem Canadiens 4:0. Tým nestačil na Los Angeles Kings 0:5, Pittsburgh Penguins 1:4 a na New York Rangers 2:4.
     
    New York Islanders z posledních pěti zápasů vyhrál dva. V prodloužení udolal Toronto Maple Leafs 6:5 a v základní hrací době porazil Philadelphii Flyers 3:1. V základní hrací době nestačil na Detroit Red Wings 4:5, V prodloužení na Carolinu Hurricanes 4:5 a v základní hrací době na Ottawu Senators 0:3.
     
    V tabulce Západní konference je Colorado poslední (10-5-2-35; 32 bodů). V tabulce Východní konference jsou Islanders desátí (20-4-10-19;58 bodů).
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Bérubé (Greiss) – Leddy, Boychuk, de Haan, Seidenberg, Hickey, Pelech – Lee, Tavares, Jo. Bailey – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Ladd, Quine, Chimera – N. Kuljomin, Cizikas, Prince.

    Colorado Avalanche: Pickard (J. Smith) – Beauchemin, Zadorov, Barberio, Goloubef, Ťutin, Wiercioch – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Grigorenko, Duchene, Nieto – Comeau, J. Mitchell, Iginla – Söderberg, Colborne, Martinsen..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Zápas za malý moment začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Sledujeme klidnější úvod zápasu, ani jeden celek se nikam nežene. Mírnou převahu mají domácí hokejisté.
     
    01:00
    První minuta hry je pryč, Mikko Rantanen se pokoušel dostat kotouč do útočného pásma, což se mu sice podařilo, ale k puku se probojovali domácí obránci.
     
    01:34
    Matt Nieto se dostal do útočného pásma, navázal na sebe dva protihráče a pokoušel se poslat puk před branku, to se mu nepodařilo, jeho pas byl zablokovaný.
     
    02:30
    Shane Prince se dostal do zakončení, s jeho pokusem zápěstím neměl hostující brankář mnoho práce. Pro jistotu ale přikryl kotouč, a tak se bude vhazovat před brankou Calvina Pickarda.
     
    02:43
    Colorado Avalanche má kotouč za svou brankou, nikam se nežene. Následně se domácí hráči provinili zakázaným uvolněním, vhazovat se tak bude před brankou Islanders. Casey Cizikas vyhrál souboj o puk.
     
    03:00
    Domácí se dostali k puku v obranném pásmu, ale místo pokusu o akci znovu vyhodili přes všechny čáry, další icing.
     
    03:15
    Mikko Rantanen to udělal dobře, obkroužil branku a pokusil se kotouč rychle zasunout k bližší tyčce. Jean-François Bérubé předvedl rychlý přesun a puk kryl betonem.
     
    04:48
    Sledujeme rychlý hokej, zbytečně se nepřerušuje, ani jeden celek se nikam nežene. K vidění je taktické pojetí hokeje, nikdo nechce chybovat.
     
    05:28
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Francois Beauchemin – 2 min., podražení). Domácí se dostali do útočného pásma, vytvořili si tlak, a tak musel Francois Beauchemin faulovat.
     
    05:44
    Johnny Boychuk dostal puk na modrou čáru, bez přípravy vystřelil. S jeho pokusem si brankář Colorada porazil, následně se k dorážce nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    06:25
    Domácí hrají přesilovou hru dobře, jsou nastěhovaní v útočné třetině, ale nemohou přesněji vystřelit.
     
    06:46
    Calvin de Haan to zkoušel z první, ale nedokázal přesněji zakončit.
     
    07:07
    Tyson Barrie se při vlastním oslabení dostal do zakončení, brankáře však nepřekonal. Colorado propadlo v útoku, a tak domácí jeli čtyři na dva. Jeden z hráčů Islanders to vzal na sebe. Nepřihrál a zkusil zakončit. Neuspěl.
     
    07:28
    Hosté v plném počtu.
     
    08:12
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení, po krásné samostatné akci se před branku dostal JOE COLBORNE. Zamíchal s kotoučem, poslal si brankáře tam, kam potřeboval, a tak mohl pohodlně zakončit do odkryté branky. Asistence: Andreas Martinsen, Fjodor Ťutin
    08:12 Joe COLBORNE - 0:1
     
    08:36
    Fjodor Ťutin si jako obránce sjel poměrně hodně hluboko do útočného pásma. Po jeho práci zakončoval Gabriel Landeskog. Jeho pokus byl zablokovaný.
     
    09:21
    Andrew Ladd se dostal do vyložené střelecké pozice, ale jeho pokus byl zablokovaný. Následně pokračoval tlak domácích, ale ani John Tavares nedokázal překonat brankáře soupeře.
     
    10:00
    Obrovský tlak domácích přinesl několik střel na branku. Calvin Pickard si dokázal poradit, a tak díky maskovanému muži platí jednobrankové vedení Colorada.
     
    10:18
    Hra je přerušena, uvidíme komerční přestávku krátce po polovině první třetiny.
     
    10:56
    Brock Nelson se dostal do zakončení, mohl přihrávat, ale vystřelil. S jeho pokusem zápěstím neměl brankář soupeře mnoho práce. Vhazovat se bude v útočném pásmu Islanders.
     
    11:34
    Adam Pelech vystřelil od modré čáry, jeho pokus spoluhráč před brankou tečoval. Calvin Pickard zasáhl lapačkou, puk vyrazil nad sebe a tak tak jej následně dokázal poslat od brankové čáry. Pak se domácí střelec dostal k dorážce, ale neuspěl.
     
    12:01
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nyní aktivně hrající domácí celek se dostává k vyrovnání. Po rychlé kombinaci se prosazuje střelou mimo dosah brankáře Colorada NICK LEDDY. Ujala se jeho rána do horního růžku branky. Asistence: Stephen Gionta a Casey Cizikas.
    12:01 Nick LEDDY - 1:1
     
    13:50
    Druhá domácí formace se pokoušela něco vymyslet před brankou soupeře, ale nepodařilo se to. Přišla o kotouč vinou špatné rozehrávky, a tak hrají hosté.
     
    14:43
    Kotouč vypadl z hrací plochy, hra je tak přerušena. Následovat bude komerční přestávka, po které se bude vhazovat před brankou domácího týmu.
     
    14:52
    Gabriel Landeskog se pokoušel probojovat se k puku přes domácímu obranu, což se mu podařilo, následná jeho rána postrádala přesnost a zejména důraz.
     
    15:32
    Tyson Barrie má kotouč za svou brankou, rychle posílá touš do útočného pásma, tam ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, a tak se směr hry znovu otáčí.
     
    16:00
    Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene, Adam Pelech vystřelil, jeho rána byla po metru letu zablokovaná obráncem.
     
    16:25
    Carl Söderberg našel svého spoluhráče, který střelou z první trefil beton přemisťujícího se brankáře.
     
    17:00
    Dostáváme se do finální části první třetiny, hostům mohl vedení vrátit útočník Blake Comeau. Ten dostal poměrně hodně prostoru od domácí obrany, ale jeho zakončení postrádalo přesnost.
     
    17:40
    Jean-François Bérubé rozehrával od své branky. Jeho přihrávka ještě spoluhráče našla, následný pokus o rychlý přechod středního pásma skončil špatným pasem. Zakázané uvolnění.
     
    18:00
    Probíhají poslední dvě minuty hry v první třetině.
     
    18:13
    Mnoho času už nezbývá, stav zápasu je vyrovnaný, mnoho šancí momentálně k vidění není.
     
    19:00
    Domácí hráč tvrdě vystřelil do zadního mantinelu, následně se kotouč dostal před branku. Tam byl ale obránce Colorada, který situaci uklidnil.
     
    19:30
    Hostující obránci mají kotouč pod kontrolou, třetinu chtějí v poklidu dohrát.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nabídla dvě branky. Nejprve se prosadilo Colorado, následně dokázali domácí hokejisté vyrovnat. Po dvaceti minutách tak platí nerozhodný stav 1:1. 13:11, střelecky jsou aktivnější domácí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Vyrovnaný zápas pokračuje druhou třetinou, více ze hry mají v jejím úvodu domácí, ale nemohou se probojovat do střelecké pozice.
     
    21:03
    Colorado se rychle pokoušelo dostat do útočného pásma, ale nepodařilo se to, píská se postavení mimo hru.
     
    21:34
    Gabriel Landeskog vedl další akci Colorada, ale jeho přihrávka ve středním pásmu postrádala přesnost a rychlost.
     
    22:09
    Michail Grigorenko obkroužil část útočného pásma, dostal se do lepší střelecké pozice. Nezakončil, nýbrž poslal puk před branku, ale byl jeho spoluhráč. Obsazený hráč však nedokázal zakončit.
     
    23:16
    Carl Söderberg se dostal ke střele, s jeho nepříliš důrazným pokusem si dokázal poradit Jean-François Bérubé. Buly před jeho brankou.
     
    23:36
    Obránce Dennis Seidenberg vypálil od modré čáry, s jeho pokusem si dokázal brankář Avalanche poradit. Buly v útočném pásmu domácích.
     
    24:05
    John Mitchell se díky přehledu o hře a důrazu probojoval až do zakončení, domácí gólman kryje jeho pokus. Sledujeme přerušovanou hru.
     
    24:30
    Do velké šance se dostali hostující hokejisté, ale Nathan MacKinnon nedokázal překonal ležícího brankáře, kterému přispěchal pomoci obránce.
     
    26:00
    Hostující brankář nyní tak tak dokázal vyrazit střelecký pokus soupeře. První formace Islanders hraje aktivně, dostává se do šancí.
     
    26:44
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Brock Nelson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Shane Prince – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Blake Comeau – 2 min., hrubost).
     
    27:00
    Přesilovou hru mají po šarvátce před brankou domácích hokejisté Colorada.
     
    27:43
    Gabriel Landeskog výborně operovat za brankou, hledal spoluhráče, kterému by mohl nahrát. To se mu nepodařilo.
     
    28:16
    Sledujeme nepříliš povedenou přesilovou hru Colorada. Hosté se nemohou dostat do výraznější střelecké pozice.
     
    28:40
    Jarome Iginla vystřelil bez přípravy, na jeho ráně se to podepsalo více než velmi.
     
    28:44
    Domácí v plném počtu.
     
    29:30
    Sledujeme nyní klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene. Diváci podporují domácí hráče, ti jim ale mnoho důvodů k radosti zatím nedávají.
     
    30:01
    Dostáváme se do druhé poloviny hry ve druhé třetině i zápase. Skóre je momentálně vyrovnané, následně Colorado zahrálo jen na icing.
     
    31:01
    Další minuta hry je pryč, sledujeme klidnější část hry. K vidění není mnoho vyložených šancí. Čeká se na chybu.
     
    31:36
    Calvin Pickard si dokázal poradit se střelou domácího hráče, který vypálil malý kousek za modrou čárou.
     
    32:01
    Thomas Hickey to vzal na sebe, dostal se do útočného pásma a zkoušel vystřelit přes obránce. Rána se mu ale nepovedla, a tak hrají hosté.
     
    32:34
    O kotouč se bojuje spíše ve středním pásmu, optickou převahu mají hostující hráči, nicméně se do výraznější šance nemohou probojovat.
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Joe Colborne – 2 min., vražení na hrazení).
     
    33:27
    Početní výhodu mají k dispozici domácí hokejisté. Ti se dostali do útočného pásma, ale žádná ze střel nebyla přesná.
     
    33:56
    Necelá minuta zbývá do konce přesilovky Islanders, zatím se do gólové pozice nedostali.
     
    34:28
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Fjodor Ťutin – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:28
    Přesilovku pět na tři si zahrají domácí.
     
    34:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    Přesilová hra pět na tři je proměněná. Na konci pohledné akce byl RYAN STROME, kterému stačilo trefit odkrytou část branky. Jeho spoluhráči vyšachovali obranu, a tak měl střelec snadnou práci.. Asistence: John Tavares a Nick Leddy.
    34:46 Ryan STROME - 2:1
     
    35:40
    Klasická přesilovka pokračuje dál, k velké radosti domácích fanoušků Islanders vedou, a nyní mohou přidat další gól.
     
    36:19
    Hosté vyhazují přes všechny čáry, toto oslabení zvládnou.
     
    36:28
    Hosté v plném počtu.
     
    37:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve druhé třetině, domácí hokejisté momentálně vedou o jednu branku.
     
    37:17
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Casey Cizikas – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:40
    Přesilovou hru mají k dispozici hostující hokejisté, kteří se pokusí o vyrovnání.
     
    38:03
    Jarome Iginla se probojoval do dobré střelecké pozice, jeho rána však byla zablokovaná.
     
    38:30
    Puk mají hráči Avalanche za svou brankou, snaží se rychle vybojovat útočné pásmo.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    39:17
    Domácí v plném počtu.
     
    39:30
    Brock Nelson se dostal do střelecké pozice, a tak musel zasahovat brankář hostů. Buly před brankou Colorada.
     
    39:37
    Kotouč vypadl z hrací plochy, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jedinou branku jsme viděli ve druhé třetině. K velké radosti většiny fanoušků se prosadili domácí, jmenovitě Ryan Strome. Díky jeho trefě vedou Islanders 2:1 po čtyřiceti minutách.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Francois Beauchemin se nedostal ke kotouči v útočném pásmu, a tak vedli akci domácí hráči.
     
    41:13
    Úvod třetí třetiny přináší rychlý hokej.
     
    41:21
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté z kraje třetí periody přidávají další branku. John Tavares již mohl zakončoval,a le ještě vylepšil pozici pro svého spoluhráče, kterým byl ANDERS LEE. Ten zakončoval do zcela volné branky. O dvě branky vedou hráči Islanders. Asistence: John Tavares a Johnny Boychuk.
    41:21 Anders LEE - 3:1
     
    42:02
    Jean-François Bérubé kryje střelecký pokus hostujícího útočníka Matta Duchenea. Buly v útočném pásmu Lavin.
     
    42:22
    Domácí odehráli jen na zakázané uvolnění, vhazovat se bude před brankou New Yorku. Colorado se snaží s nepříznivým stavem něco udělat. Zatím marně.
     
    43:06
    Francois Beauchemin dostal krásnou přihrávku na modrou čáru, a tak mohl bez přípravy tvrdě vystřelit. Puk našel ve své výstroji domácí gólman.
     
    43:20
    Matt Nieto nebezpečně vypálil z otočky, jeho projektil byl velmi nepřesný.
     
    44:10
    Domácí hokejisté navýšili své vedení na dva góly, a tak nyní mohou hrát klidněji. Naopak Colorado musí neustále hledat cesty cestičky, které by mohli vést ke snížení.
     
    45:00
    Pět minut hry ze třetí třetiny je pryč, puk znovu kryje domácí gólman Jean-François Bérubé.
     
    45:12
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Jarome Iginla – 2 min., podražení).
     
    45:40
    Ryan Strome vystřelil od modré čáry, jeho rána byla možná ještě tečovaná, nicméně puk se odrazil od horní tyčky nad bránu. Calvin Pickard rukavicí vytěsnil kotouč.
     
    46:15
    Domácí se nemohou stabilněji probojovat do útočného pásma. Bránící se celek podává dobrý výkon.
     
    46:51
    Hra je znovu přerušena, přesilovka se domácím vůbec nedaří podle představ.
     
    47:12
    Hosté v plném počtu.
     
    Nikolaj Kuljomin vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale neměl komu přihrát, neboť jeho kolegové z formace šli střídat.
     
    47:57
    Nyní není k vidění mnoho zajímavých šancí. Ani jeden celek vyloženě nedominuje dění.
     
    48:21
    Tyson Barrie vypálil od modré čáry, jeho rána byla tečovaná v předbrankovém prostoru. Puk ale končí mimo.
     
    48:44
    Pomalu ale jistě se dostáváme do druhé poloviny hry ve třetí třetině, domácí hokejisté stále vedou o dva góly.
     
    49:03
    Colorado Avalanche se pracně probojovalo do útočného pásma, ale zakončit se obránci hostů nepodařilo. Rána od modré byla zablokovaná.
     
    49:33
    Domácí poslali puk na branku hostů,a tak se zakázané uvolnění nepíská a Islanders mohou vystřídat.
     
    49:58
    Nathan MacKinnon byl spoluhráčem vyslán do šance, následně se ale dostal do postavení mimo hru.
     
    50:01
    Necelých deset minut mají Laviny k tomu, aby se pokusily zápas při nejmenším vyrovnat.
     
    50:29
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Blake Comeau – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (John Mitchell – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Shane Prince – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nikita Zadorov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Ryan Strome – 2 min., hrubost).
    Vyloučení po hromadné potyčce.
     
    51:09
    John Tavares to udělal dobře, probojoval se do zakončení, Calvin Pickard si tak tak poradil.
     
    51:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Čtvrtou branku přidávají domácí hokejisté v přesilové hře, Po pohledné kombinaci se dostal puk na modrou, kde byl ANDERS LEE. Jeho rána končí za zády brankáře. Nyní to budou mít hráči Colorada obtížné. Asistence: Johnny Boychuk a Nick Leddy.
    51:22 Anders LEE - 4:1
     
    52:35
    Casey Cizikas se probojoval do další střelecké pozice, tentokrát byl brankář Colorada pozorný a nenechal se překonat. Buly před jeho brankou.
     
    53:00
    Domácí Islanders vedou o tři góly, dál pokračují v aktivní hře a fanoušci New Yorku mají důvody k radosti.
     
    53:23
    Hostující Laviny se nedostávají do vyložených střeleckých pozic, brankář Jean-François Bérubé mnoho práce nemá.
     
    53:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    Po výborné akci domácí celek přidává další gól. Akci začal Brock Nelson. Dostal se až před branku, kde byl volný JASON CHIMERA. Jeho zakončení si srazil brankář betonem za brankovou čáru. Asistence: Brock Nelson.
    53:48 Jason CHIMERA - 5:1
     
    54:23
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Calvin de Haan – 2 min., podražení). Nejprve komerční přestávka, pak uvidíme přesilovku Colorada.
     
    54:35
    Stephen Gionta se probojoval do zakončení, jeho při vlastní oslabení dokázal výborně zastavit brankář Calvin Pickard.
     
    55:00
    Dostáváme se do finální fáze třetí třetiny, domácí celek vede o čtyři góly a míří za výhrou v tomto zápase.
     
    55:27
    Colorado se snaží v přesilové hře něco vymyslet, ale nemůže se stabilněji probojovat do útočného pásma.
     
    55:50
    Blake Comeau čekal na přihrávku, ta se k němu díky dobré hře domácí obrany nedostala. Islanders se brání.
     
    56:23
    Domácí v plném počtu.
     
    56:30
    Mark Barberio má kotouč za sovu brankou a snaží se co nejrychleji dostat hru do útočného pásma.
     
    57:02
    Dobrou ránou zápěstím se prezentoval aktivní Stephen Gionta. Zkušený hráč brankáře překonat nedokázal.
     
    57:20
    Mnoho času už hosté na dramatizování zápasu nemají. Islanders hrají takticky velmi dobře.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty hry ve třetí třetině.
     
    58:02
    Tyson Barrie vystřelil od modré, jeho pokus byl velmi rychle zablokovaný, brankář zasahovat nemusel.
     
    58:25
    Colorado Avalanche je v útočném pásmu, ale zdramatizovat zápas se mu už pravděpodobně nepodaří.
     
    58:50
    Jason Chimera dobruslil vyhozený kotouč, a tak se icing pískat nebude.
     
    59:09
    Jean-François Bérubé kryje nahození na svou branku. Buly v útočném pásmu Colorada.
     
    59:42
    Už se nic nestane, domácí tento duel vyhrají.
     
    Konec zápasu.
     
    New York Islanders vyhrává tento zápas poměrně snadno, poměrem 5:1. Domácí svou výhru potvrdili ve třetí třetině, kterou vyhráli 3:0. Colorado se snažilo s výsledkem něco udělat, ale brankáře Bérubého dokázalo prostřelit jen jednou.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nick Leddy (NYI) 1+2
    2. John Tavares (NYI) 0+2
    3. Johnny Boychuk (NYI) 0+2
     
    Československá stopa v utkání:
    Do zápasu nenastoupil český ani slovenský hokejista. (02:49:08)

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 13. Leddy (Gionta, Cizikas), 35. R. Strome (Tavares, Leddy), 42. Lee (Tavares, Boychuk), 52. Lee (Boychuk, Leddy), 54. Chimera (B. Nelson) – 9. Colborne (Martinsen, Ťutin)


    New York Islanders: Bérubé (Greiss) – Leddy, Boychuk, de Haan, Seidenberg, Hickey, Pelech – Lee, Tavares, Jo. Bailey – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Ladd, Chimera, N. Kuljomin – Cizikas, Prince, Gionta.
    Colorado Avalanche: Pickard (J. Smith) – Beauchemin, Zadorov, Barberio, Goloubef, Ťutin, Barrie – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Grigorenko, Duchene, Nieto – Comeau, J. Mitchell, Iginla – Söderberg, Colborne, Martinsen.

    Rozhodčí: Lee, Furlatt – Murchison, Murphy

    Diváci: 14 107
    bahis siteleri