Boston – New Jersey 3:2 (kon.) | Buffalo – Tampa 1:2 (0:2 po s.n.) | Florida – Dallas 1:2 (kon.)
NY Rangers – Montreal 1:4 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:1 (kon.) | Ottawa – Columbus 3:2 (kon.)
Washington – Philadelphia 2:1 (po pr.) | Nashville – Chicago 3:5 (kon.) | Edmonton – Detroit 4:3 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:4 (kon.) | Calgary – NY Islanders 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 4:3 (kon.)
New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Vancouver Canucks
Neděle 05.03.2017, 04:10 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    S play-off se ve Vancouveru pro letošek loučí. Canucks patří předposlední místo Pacifické divize, méně bodů mají pouze trápící se Arizona Coyotes. Na páté Los Angeles Kings Kosatky ztrácejí propastných devět bodů, navíc se družina z kanadského klubu nenachází ve vůbec dobré formě. Prohrála všechny čtyři předchozí zápasy. Naposledy podlehla na ledě San Jose Sharks 1:3, ještě předtím hokejisté Vancouveru gratulovali také Detroitu nebo Philadelphii. Zatím poslední vítězství Canucks se datuje k 19. únoru. Tehdy Vancouverští před svými fanoušky porazili Calgary Flames 2:1 po prodloužení. Je také nutno podotknou, že manažer klub Jim Benning byl velmi aktivní před uzávěrkou přestupů. S organizací se rozloučil například útočník Jannik Hansen.

    Kanadské bodování mančaftu stále vede rychlík Bo Horvat (19 + 22), který je následovaný Henrikem Sedinem (12 + 26) a Danielem Sedinem (13 + 23). Prolomí Canucks neúspěchu z posledních dnů?
     
    LOS ANGELES KINGS

    Zatímco Vancouver může nejspíš na vyřazovací boje zapomenout, kalifornská organizace o ně nadále usiluje. Aktuálně totiž drží druhou divokou kartu, tedy poslední možný stupínek pro postup do play-off v Západní konferenci. Snadná práce ale Kings nečeká, na záda jim totiž v průběžné tabulce dýchají St. Louis Blues a také Winnipeg Jets. Králové si nemohou stěžovat, že by si snad málo zahráli hokej. Všechny tři předchozí duely Los Angeles musely až do prodloužení, jeden dokonce rozlouskly až samostatné nájezdy. A to zatím poslední měření sil s Toronto Maple Leafs, Kings v těm předčili soka z Východní konference poměrem 3:2 po trestných stříleních. Během zmíněných duelů stihl naskočit do branky i nedávno do Kalifornie vyměněný brankář Ben Bishop, který aktuálně společně s Jonathanem Quickem tvoří dost možná nejkvalitnější gólmanský tandem v lize. Projeví se to na výsledcích Kings a udrží postupové pozice? Proti Canucks mohou udělat další krok.

    Produktivitu výběru táhne jeho nejlepší střelec Jeff Carter (30 + 26), stydět se nemusí ani Tanner Pearson (22 + 18) nebo Anže Kopitar (7 + 30). Tým těsně před koncem přestupového období posílil veterán Jarome Iginla.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Je to poměrně dlouho, co se spolu týmy naposledy střetly. Konkrétně těsně před koncem prosince minulého kalendářního roku. Vancouver Canucks tehdy Los Angeles Kings porazili těsně 2:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (7 + 8)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou celků z Pacifické divize. Zatímco Los Angeles Kings se rvou o play-off, fanoušci Vancouver Canucks se musejí pomalu smiřovat s další nepovedenou sezónou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Bishop (Quick) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – Gáborík, Kopitar, Iginla – Pearson, J. Carter, Toffoli – Lewis, N. Shore, D. Brown – Kempe, Dowd, Clifford.

    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Larsen – D. Sedin, H. Sedin, M. Granlund – Bärtschi, Horvat, Eriksson – Goldobin, B. Sutter, Megna – B. Gaunce, Chaput, Cramarossa.

    Rozhodčí: McIsaac, Charron – Gibbs, Pancich.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začínáme zhruba za pět minut.
     
    Hokejisté přijíždějí na ledovou plochu. Jen dozní hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování duelu.
     
    Na ledě ještě probíhá slavnostní vhazování, ale už bude vše připraveno. Máme se na co těšit!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se puku na buly zmocnili hokejisté Canucks, ale moc daleko se nedostali.
     
    00:16
    Hra je navíc velmi rychle přerušena, Los Angeles Kings v postavení mimo hru.
     
    00:30
    Hosté nahodili puk o zadní mantinel a doufali, že se jim dostane puk před branku na hokejky. Jenže to se nestalo a založit novou akci tak mohli Kings.
     
    00:58
    Na druhé straně hrozili Carter s Toffolim, ani jeden z nich nedokázal přesně trefit zařízení. Na úvod duelu jen lehké oťukávání.
     
    01:35
    Dustin Brown se najednou zjevil na levém křídle a hrozil Ryanu Millerovi. Trefil ale jen jeho betony, takže brankář Canucks mohl zůstat v pohodě.
     
    02:08
    Ještě stále se hraje bez přerušení. Miller má zatím další zásah betonem, tentokráte jej prozkoušel obránce domácího výběru.
     
    02:39
    Benu Bishopovi sice pomohla tyčka, ale hosté ji trefili pouze z venkovní strany, takže žádné větší nebezpečí pro novou tvář v brankovišti Los Angeles.
     
    03:10
    Až nyní rozhodčí musel použít píšťalku. Puk totiž končí na střídačce Králů. Vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    03:38
    Ani tentokrát se Canucks neudrželi dlouho na puku v útočném pásmu. Jejich přechody do třetiny nahazováním o mantinely se zatím nescházejí s úspěchem.
     
    03:53
    Bishop má puk po dvou svou rukavicí. Sice na něj mířilo nahození z dálky od mantinelu, přesto jej pro jistotu podržel, aby neměl větší potíže.
     
    04:18
    Marián Gáborík zastavil špatnou rozehrávkou soupeře a hledal Kopitara. Jenže kapitán Kings neměl v ten okamžik volnou hokejku, takže bylo hned po šanci.
     
    04:55
    Domácí se snaží hrát aktivně a napadají důsledně u mantinelu. Kopitar pálil bez přípravy, pak byl ještě na dorážku připravený Iginla, ale už to měl ke kotouči daleko.
     
    05:28
    Také Lewis měl před brankovištěm připravenou hokejku na dorážku, avšak ani on nedokázal otevřít skóre.
     
    06:03
    Po delší době za klecí soka Vancouver. Ale tam mají hosté problémy něco vymyslet. Byl to Cramarossa, kdo velmi rychle o kotouč přišel.
     
    06:45
    Zatím je v hale hodně ticho a fanoušci čekají na větší vzrušení. Mohl jej zařídit Toffoli s Pearsonem. Ti si sice dobře přihráli, jenže zakončení se vůbec nepovedlo.
     
    07:26
    Pokud budeme pokračovat tímto způsobem, jsme za chvíli na konci první třetiny. Po dlouhé době přerušená hra, jelikož Ben Bishop raději přidržel puk. Následuje první komerční přestávka zápasu.
     
    07:30
    Hned po buly zakončení od beka Canucks, ale pouze do betonu připraveného Bishopa, pak kotouč do své moci převzali znovu hráči Los Angeles.
     
    07:52
    Gáboríka sice našel Jarome Iginla, ale pouze v postavení mimo hru, takže rozhodčí znovu nařizuje nové buly.
     
    08:18
    Martinez zabránil problémům a vyhodil puk z obranné třetiny od mantinelu pryč. Jeho spoluhráči z útoku se ale potřebují co nejrychleji dostat zpátky dopředu.
     
    08:54
    Hosté příliš uspěchali rozehrávky, je jim odpískáno zakázané uvolnění.
     
    09:20
    Andreoff chyboval ve středním pásmu a málem to jeho tým stálo trable. Avšak ani Vancouver nedokázal dobře přejít do pásma, takže se pokračuje bez zakončení.
     
    09:55
    Teď už sice hosté v útočném pásmu jsou, ale znovu o puk velmi rychle přicházejí. To na druhé straně mě Miller mnohem více práce.
     
    10:20
    Po delší době větší závar před některou z branek. Gáborík si zkusil najet do volného místa na pravý kruh. Tam dostával přihrávku, ale nedokázal už puk klepnout směrem na branku. Kdyby tak učinil, možná se prosadí.
     
    10:51
    Přihrávka rukou od McNabba. Zároveň se chystá druhá reklamní pauza, za malý okamžik budeme pokračovat.
     
    11:08
    Kings pro sebe získali útočné pásmo, znovu to byl Gáborík, kdo se snažil prosadit. Zkoušel to sám mezi tři hokejisty v bílém dresu, ale to pro něj bylo velké sousto.
     
    11:37
    Vancouver právě vstřelil branku!
    První pořádná šance Vancouver Canucks v zápase a hned je z toho vstřelený gól, to se na to podívejme. Ben Bishop už neměl možnost nic moc udělat, protože od jeho betonu se kotouč na hokejku SVENA BÄRTSCHIHO odrazil ve chvíli, kdy měl brankář Los Angeles Kings více než polovinu prázdné klece za svými zády. Bärtschi tedy v pohodě dopravil kotouč do zařízení a Kosatky se mohou radovat z vedení, přestože doposud neměly ani trošku herně navrch. Uvidíme, jak budou domácí hokejisté ve zbytku třetiny reagovat. Asistence: Loui Eriksson, Bo Horvat.
    11:37 Sven BÄRTSCHI - 0:1
     
    12:48
    Kings se snaží hrát nadále aktivně, ale jde vidět, že první branka Canucks dodala sebevědomí.
     
    13:45
    Už nějakou chvíli čekáme na další střelecký pokus. Mohl jej poslat na zařízení Toffoli, jenže ten netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    13:54
    Až teď má Ryan Miller práci. Celkem v pohodě ale puk zastavuje, jelikož na zakončení McNabba měl dostatek času se připravit.
     
    14:08
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings. Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, pak už budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    14:16
    Znovu se hraje, Shore co nejdříve nahodil puk směrem branka soupeře. Ale Canucks hned změnili směr hry a málem z toho ještě byly problémy pro Bishopa.
     
    14:35
    Vhazuje se před Millerem, ten totiž pro jistotu podržel puk v lapačce.
     
    15:03
    Kopitarovi nevyšel individuální průnik po levém mantinelu, asi ještě mohl zkusit nahrávat. Takto o puk přišel a moc daleko se nedostal.
     
    15:30
    Také Brown dostal nahrávku někam do prostoru ke střídačkám, ale než se stačil zorientovat, už mu soupeř stačil vypíchnout kotouč z hokejky.
     
    16:14
    Bude se poprvé v zápase vylučovat a přesilovku si zahrají Los Angeles Kings. Na trestnou lavici musel odjet Henrik Sedin, který se provinil hákováním. Dobrá možnost pro domácí.
     
    16:28
    Hned na úvod oslabení se Vancouver osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Kings tedy musejí začít novou akci zpoza vlastní klece.
     
    16:52
    Ale zatím se jim to moc nedaří. Za chvíli bude jejich přesilovka v polovině a kalifornský celek ještě stále nezískal útočné pásmo.
     
    17:12
    Počet hráčů na ledě se navíc srovná, protože Jarome Iginla fauloval soupeře nedovoleným bráněním. Takže spatříme také hru ve čtyřech proti čtyřem.
     
    17:40
    Paradoxně jsou domácí o něco aktivnější při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.
     
    17:41
    Celou třetinu se nevylučovalo a na jejím konci se s tresty roztrhl pytel. Tentokrát je to trest pro hráče Canucks, který si nedal pozor na hůl v obličeji soupeře. Konkrétně to byl Michael Chaput.
     
    17:50
    Doughtyho střela nebyla špatná, Miller ji ani moc neviděl. Jenže někdo těsně před brankovištěm dokázal pokus zblokovat a zabránit domácím problémům.
     
    18:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Co střela Vancouveru, to gól. Alespoň to tak poslední dobou na ledě vypadá. Ben Bishop dlouho neměl žádný zákrok. A když pak zamířili Canucks do přečíslení, ani jej vytáhnout nestihl. Bo Horvat vyslal nahrávku na připraveného HENRIKA SEDINA, který překonal domácího gólmana a zařídil radost hostující střídačky. Sedin orazil svou střelu nejspíš o hokejku obránce Dougthyho, takže šlo o vlastní gól, i když pouze tečovaný a nikoliv úmyslný. Branka padla při vyrovnaném počtu hokejistů na ledě, takže se nejedná o trefu v přesilovce. Asistence: Bo Horvat, Chris Tanev.
    18:28 Henrik SEDIN - 0:2
     
    19:35
    Poslední vteřinky první části, už se ale úvodní třetina spíše dohrává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. Viděli jsme celkem dvě branky, obě oslavili Vancouver Canucks, když v obou případech zaskočili Bena Bishopa. Uvidíme, jestli si Los Angeles už ve druhé periodě připraví odpověď.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 9

    Vancouver Canucks: 7
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Kings mají za úkol vyrovnat, ale po dvou inkasováních v úvodní části zápasu to nebudou mít vůbec jednoduché.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jako první se do útoku ve druhé části pustili hosté. Ke střele ale nedošlo, protože obrana Kings byla pozorná.
     
    20:38
    Eriksson si nechal puk na hokejce do té doby, než viděl, že má někoho volného. Právě jemu ale potom puk utekl až na zakázané uvolnění, takže buly míří před Millera.
     
    20:47
    Gáboríkovu střelu zastavují Millerovy betony. Slovenský útočník je od začátku zápasu velmi aktivní a na ledě je ho pořádně vidět. Pokud se bude snažit dál, možná se dočká odměny.
     
    21:04
    Jarome Iginla za brankou pořádně tvrdě složil soupeře hlavou o mantinel a vypadá to, že se za tento zákrok bude vylučovat.
     
    21:04
    Je to tak. Nedávná posila Los Angeles sedí na trestní lavici, Iginla si totiž až příliš vyšlápl na Sbisu. Dostává dvě minuty za vražení na hrazení, to je pro něj ještě přijatelný trest.
     
    21:34
    Daniel a Henrik Sedinové už stihli ohrozit Bishopa. Ten se po puku sice musel natahovat, jenže touš nakonec vůbec nemířil do brankoviště.
     
    22:01
    Dokonce je tu možnost Kings ve vlastním oslabení, ale Ryan Miller proti jednomu z domácích útočníků připraven zavčas vytasit svůj pravý beton.
     
    22:28
    Už Los Angeles vyhazuje přes všechny čáry a do konce Iginlova trestu zbývají pouze vteřiny. Přesilovky zatím neurčují ráz tohoto utkání.
     
    23:06
    Iginla je zpátky mezi mantinely, Canucks v přesilovce vůbec nevypálili na branku a budou se muset při větším počtu hráčů na ledě určitě zlepšit.
     
    23:35
    Naopak, nová práce na druhé straně pro Millera. Znovu puk letěl hodně nad úroveň horní tyčky, ale gólmana hostujícího celku jistě postrašil.
     
    24:23
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, toho zkusil využít Kopitar, který si našel dost místa na samostatný průnik. Už si chystal hokejku na střelu, ale přestřelil.
     
    24:58
    Za klecí soupeře spolupracují bratři Sedinové. Pomohl jim také Granlund, ale ten už byl v hodně špatném střeleckém úhlu.
     
    25:32
    Doughty si dal v obranné třetině moc dobrý pozor, aby nechyboval. Jedna jeho menší chybička už totiž Kings stála inkasovanou branku.
     
    25:47
    Postavení mimo hru Los Angeles.
     
    26:18
    Také Vancouver přitvrzuje při hře u mantinelu. Byl to nejspíš Eriksson, kdo přispendlil soka na hrazení a nedovolil mu nic dalšího.
     
    26:38
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Pokud je dnes v něčem Vancouver opravdu dobrý, tak je to využívání šancí. Tady je další ukázka. Kings si sice vytvořili od začátku druhé třetiny několik šancí, ale nakonec je z toho radost na druhé straně hrací plochy. Nepřehlednou situaci před Benem Bishopem dokázal nejlépe vyřešit útočník SVEN BÄRTSCHI, který se tak prosazuje už podruhé. Gólman domácího týmu ztratil přehled o tom, kde je puk. A následně už se třepotal za jeho zády. Krále čeká ještě těžší práce v cestě za dobrým výsledkem. Asistence: Bo Horvat, Loui Eriksson
    26:38 Sven BÄRTSCHI - 0:3
     
    28:08
    Už ale hrozí také Gáborík s Martinezem. Ani jeden z nich sice nedopravil puk do sítě, moc jim ale nechybělo.
     
    28:28
    A znovu stejná dvojice Los Angeles v akci, nyní navíc podpořená Kopitarem. Snaha Kings je ale zatím marná, Ryan Miller stál připraven.
     
    29:19
    Příliš rychlý rozehrávka kanadského klubu. Odpískáno zakázané uvolnění a kotouč míří zpátky do obranného pásma Vancouveru.
     
    29:43
    Už jsme zhruba v polovině zápasu. Bishopa prověřil snadným nahozením Hutton, získal tak pro svůj tým útočné pásmo. Vhazovat se bude hned poté, co skončí komerční pauza.
     
    29:43
    Bo Horvat byl zatím u všech branek Vancouveru a má tak tři kanadské body za tři nahrávky. Další důkaz, jak moc je tento mladík pro budoucnost klubu důležitý.
     
    29:53
    Přečíslení dva na jednoho, které Tyler Toffoli řešil zakončením. Jenže Kings se dnes střelecky trápí, to platilo také nyní. Útočník domácích trefil pouze horní tyčku, pak puk skončil mimo hrací plochu.
     
    30:06
    Kings vyhráli buly v útočném pásmu a Pearson se tlačil do zakončení. Jenže marně, někdo jeho šanci stačil zavčas zlikvidovat.
     
    30:48
    Jeff Carter nebyl při boji o puk u střídačky dostatečně důrazný a přišel o svou možnost zaútočit.
     
    31:01
    Millerovi zařídil zábavu protentokrát Andreoff. Zkusil zakončovat z pozice na brankovišti, ale ani on si na brankáře Kosatek nepřišel. Ještě jedna komerční přestávka.
     
    31:25
    Domácí se rozhodně nevzdávají, nadále napadají aktivně a snaží se produkovat střely. Canucks si ale dávají ve druhé části velmi záležet na obranné hře.
     
    31:48
    Kopitar a Muzzinem s klidem rozehráli puk za svou brankou. Za polovinu kluziště se ale s kotoučem dostat nestihli.
     
    32:11
    Střela Daniela Sedina z pravého kruhu našla lapačku Bena Bishopa. Domácí brankář tak má po delší době zákrok a pravděpodobně je rád, že si mohl sáhnout na kotouč.
     
    32:43
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Los Angeles má šance, Vancouver dává góly. A Ben Bishop už musí být hodně zoufalý, protože sotva si stihl sáhnout na kotouč ve druhé třetině, opět dostává branku. Do samostatného úniku prchl NIKOLAJ GOLDOBIN, který nedávno přicestoval k týmu Canucks výměnou za Jannika Hansena. A hned se tato naděje budoucnosti kanadské organizaci vyplácí. Goldobin Bishopovi nedal šanci, krásně zamířil do prostoru nad jeho lapačku. Teď jsou Kings už ve velikých problémech. Asistence: Ben Hutton, Brandon Sutter.
    32:43 Nikolaj GOLDOBIN - 0:4
     
    33:32
    Miller musel zastavovat nejdříve střelu, potom také dorážku. Ale nic vážnějšího už se v tomto střídání nestane.
     
    33:35
    Hned po buly opět střela, ale také v tomto případě je Ryan Miller připraven.
     
    33:58
    Vancouver nyní pochopitelně nikam nespěchá. Dává si pozor na své obranné čáře. A když to jde, zkusí založit akci. Nicméně bez většího riskování.
     
    34:26
    Perason měl spoustu práce za svou brankou se soupeřem. Pak se ke střele dostal podruhé v krátkém časovém rozmezí Daniel Sedin.
     
    34:34
    Ben Bishop přerušuje hru. Po komerční přestávce budeme pokračovat ve zbytku druhé třetiny.
     
    34:45
    Už se znovu hraje a Králové se znovu pouštějí do útoku srdnatě, přestože ztrácejí čtyři branky a od úspěchu jsou hodně daleko.
     
    35:03
    Poprvé ve druhé třetině se chystá vyloučení a do přesilovky zamíří Los Angeles Kings. Po Henrikovi dostává trest v tomto zápase také Daniel Sedin. Provinil se podražením.
     
    35:31
    Hned si Kings připsali v přesilovce střelu, jenže Miller ji opět vyrazil daleko před sebe. I tak se bude znovu vhazovat před zraky hostujícího brankáře.
     
    35:50
    Až teď se Canucks osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Budou ale muset rychle zpátky, protože Kings jsou zatím v početní výhodě velmi aktivní.
     
    36:28
    Doughty si musel dávat dobrý pozor, aby soupeře nepustil ve vlastní přesilovce do šance. Nakonec ale v pohodě puk zkrotil.
     
    36:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Kings dočkají branky ještě ve druhé třetině. Je z toho využitá přesilovka. ANŽE KOPITAR dostal na levou stranu nahrávku od obránce a na nic nečekal. Slovinský útočník zamířil a luxusně našel volný pravý růžek v Millerově brance. Tam už to brankář Vancouver Canucks v žádném případě nemohl stihnout. A také že nestihl. Docela důležitý gól pro domácí. Kdyby do konce periody neskórovali, nejspíš mohou na své naděje zapomenout, takhle jsou stále ve hře. Asistence: Alec Martinez, Drew Doughty.
    36:40 Anže KOPITAR - 1:4
     
    37:55
    Puk ve středním pásmu, kde se o něj starají obránci Los Angeles. Na další domácí střelu na branku to ale zatím nevypadá.
     
    38:18
    Andreoff zkusil pálit z dálky, ale orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    39:02
    Běží poslední minuta druhé třetiny, v útočném pásmu Canucks. Hutton zkusil pálit, ale jeho snahu zastavil lapačkou Ben Bishop.
     
    39:10
    Menší roztržka před klecí Kings po přerušení hry. Ale tresty padat nebudou, nešlo o nic vážného.
     
    39:32
    Ještě jedna šance pro Canucks, ale Horvat už nemá v tomto střídání dost sil na to, aby všem prchl a zakončoval.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme viděli tři branky, dvě z toho skončily v kleci Los Angeles. A tak si Canucks nesou do kabiny pohodový náskok 4:1. Domácím se v závěru dějství aspoň podařilo snížit. Nechme se překvapit, co ještě tento duel nabídne.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 34

    Vancouver Canucks: 16
     
    Je tu začátek třetí části. Dokáže ještě Los Angeles se zápasem něco udělat?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Jako první hrají s kotoučem domácí, ti pro sebe také získali pásmo. Doughtyho střela z dálky potom trefila jen mantinel za klecí.
     
    40:38
    Marián Gáborík vytečoval puk na střídačku, vhazovat by se tak mělo ve středním pásmu na modré čáře.
     
    40:50
    A zase přerušená hra, ani teď nezůstal kotouč dlouho mezi mantinely.
     
    41:18
    Kopitar v souboji o kotouče proti Sbisovi, úspěšnější byl nakonec hokejista Canucks, který dostal svůj tým do šance.
     
    41:41
    Los Angeles Kings si zahrají přesilovou hru, jeden z hokejistů Canucks totiž musí jít pykat dvě minuty za hákování. Je to Alex Biega, kdo ještě dává Králům možnost vrátit se do zápasu.
     
    42:00
    Eriksson vyhodil puk přes všechny čáry a jeho tým se v oslabení poprvé osvobozuje. Ale Kings jsou zase velmi rychle zpátky kolem klece Millera.
     
    42:30
    Domácí se ukvapili a zbytečně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    43:24
    Toffoliho střela orazítkovala pouze beton připraveného Ryana Millera. Tato domácí přesilovka pravděpodobně skončí bez využití.
     
    43:50
    Biega je zpátky ve hře, Vancouver oslabení s klidem zvládl a už se zase může začít soustředit na hru do útoku. I když pravda, nyní nikam spěchat nemusí.
     
    44:24
    Forbortova střela končí mimo. Kdyby ji ale někdo v domácím dresu dokázal tečovat nebo dorazit, budou z toho pro brankáře Millera mnohem větší potíže.
     
    44:31
    Další technický přestupek. Canucks si nedali pozor a puk posílají přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    44:50
    Bo Horvat vyhodil puk přes mantinel bez doteku, a to jsou tedy dvě minuty za zdržování hry. Tudíž další přesilovková šance pro Los Angeles, které potřebuje nutně skórovat, aby se dostalo do šance na dohnání výsledku.
     
    45:38
    Muzzin ještě váhal se střelou, ale možná už měl pálit. Takto vyjel pryč ze střeleckého úhlu a nahrávka mu pak vůbec nevyšla.
     
    46:30
    Ani tato početní výhoda z pohledu domácích nevypadá zrovna nejlépe. Blíží se ke svému konci a Ryan Miller zůstává v naprostém klidu.
     
    47:02
    Bo Horvat je zpátky ve hře, už se zapojuje. Pak je hra přerušena, následuje první komerční přestávka. Po jejím konci budeme samozřejmě hned pokračovat.
     
    47:21
    Sotva se začalo hrát, už je hra znovu přerušena. Canucks se totiž osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:39
    Obrana domácích už dělá vše pro to, aby co nejdříve dostala puk dopředu na útočníky. To se pak také povedlo, ale Ryan Miller si v pohodě stihl připravit lapačku, do které ukryl kotouč.
     
    48:08
    Beci Canucks obrali za svou klecí Gáboríka o puk a ještě podrželi puk na hokejkách. Další důkaz, že hostující mančaft už nikam spěchat nebude.
     
    48:24
    Kalifornskému týmu tentokrát přechod do útočné třetiny vůbec nevyšel. Kings jsou zastaveni na modré čáře pro postavení mimo hru.
     
    48:50
    Jeff Carter posunul puk u modré čáry na Pearsona a druhý jmenovaný bez většího váhání zakončoval. Ale znovu pouze do náruče připraveného Millera, ten dnes chytá skvěle.
     
    49:13
    Brownovu střelu vyrazil pryč z prostoru před brankovištěm Chris Tanev. Králové jsou nadále aktivní, ale mají problém v tom, co je trápí od začátku zápasu. Tedy v koncovce.
     
    50:03
    Anreoffova střela potřebovala, aby ji někdo přesměrovala. Takhle vypálená z dálky skončila jen u zadního mantinelu, kde už čekali připraveni hostující hokejisté.
     
    50:36
    Po delší době se Canucks podařilo vyhodit. A málem z toho dokonce byla možnost, Bishop se jen tak tak stačil ještě natáhnout pro kotouč k tyči.
     
    51:06
    Čas Králům hodně rychle ubývá a zatím o nevypadá, že by se Kings měli dočkat ještě do konce základní hrací doby vyrovnání.
     
    51:19
    Na řadě je komerční pauza, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    51:35
    Ozývají se z hlediště fanoušci, kteří nadále ženou svůj tým dopředu. Ale šance mají Kosatky, například teď unikly do nečekaného přečíslení dva na jednoho.
     
    51:54
    A další přesilovka pro Los Angeles ve třetí části. Hostující Megna je rozhodčím odeslán za katr, protože podrazil soupeře. Canucks jsou tedy nuceni opět bránit v oslabení.
     
    52:03
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Naděje pro Los Angele stále žije. Kings dnes hrají hodně přesilových her. A podobně jako v případě své úvodní trefy, také tentokrát se prosazují v početní výhodě. A to navíc docela rychle. Puk z prostoru na pravém kruhu dokázal dostat do sítě TREVOR LEWIS, Millerovi navíc stínila před obličejem hned dvojice hráčů. Canucks budou muset v závěru základní hrací doby začít dávat daleko větší pozor, jejich náskok už není tak jednoznačný jako ještě před pár okamžiky. Asistence: Adrian Kempe, Paul LaDue.
    52:03 Trevor LEWIS - 2:4
     
    53:11
    Hra přerušena před Bishopem, tam se také bude vhazovat.
     
    53:55
    Kings jsou najednou daleko živější a vědí, že se ještě mohou pokusit o další góly. Kopitar s Pearsonem to nemysleli špatně, ale zakončení se jim moc nepovedlo.
     
    54:58
    Také Muzzin se střelou bez přípravy pokusil překvapit hostujícího brankáře. A málem se mu to povedlo, mířil pouze těsně vedle pravé tyčky.
     
    55:30
    Ale pozor, znovu trest pro Canucks a tato častá vyloučení ještě mohou hosty hodně mrzet. Další přesilovku si Los Angeles zahraje poté, co musí za katr za sekání Henrik Sedin.
     
    55:40
    Hned po buly pálil jeden z beků Kings, jenže Edler před brankovištěm puk v pohodě zastavil.
     
    55:48
    A teď navíc puk přidrže Ryan Miller, který bez váhání přerušuje hru. Musel dávat pozor na dorážky u tyče, ale všechno zvládl bez inkasování.
     
    56:03
    První vyhození Vancouveru přes všechny čáry v tomto oslabení. Pak si dokonce brankář Miller zahrál s pukem, což docela pomohlo jeho obráncům.
     
    56:45
    A další vyhození. Z přesilovky Kings už nezbývá ani minuta, navíc teď domácí zbytečně poslali kotouč na zakázané uvolnění a komplikují si tak život.
     
    57:02
    Ben Bishop je mimo svou klec, Kings to zkoušejí v šesti proti čtyřem a bez brankáře.
     
    57:35
    Henrik Sedin je zpátky na ledě, takže Canucks jsou v plném počtu. Králové nadále hrají s prázdnou klecí a sázejí tím pádem vše na jednu kartu.
     
    58:03
    Doughtyho střelu někdo zblokoval ještě na levém kruhu. Pak se dostal ještě do zakončení Andreoff, ale ten pro změnu vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    58:27
    Nejspíš je po nadějích domácího týmu. Andy Andreoff je totiž odeslán na trestnou lavici za nedovolené bránění. Takže Bishop musí zpět mezi tři tyče.
     
    58:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Králové se posazují ve vlastním oslabení a ještě úplně hotovo být nemusí. Krásnou nahrávku totiž dostal od spoluhráče zpoza branky ALEC MARTINEZ, který propálil Ryana Millera. Teď bude záležet na tom, zda Kings dokážou udržet útočné pásmo a dostat se ještě do nějaké šance. Ben Bishop pravděpodobně zůstane i nadále na střídačce, Králové už nemají na co čekat. Asistence: Adrian Kempe, Derek Forbort.
    58:39 Alec MARTINEZ - 3:4
     
    59:42
    Posledních osmnáct vteřin, Los Angeles Kings si vybírají oddechový čas.
     
    59:54
    Ještě jedno zakázané uvolnění Canucks, ale tohle už budou domácí těžko stíhat. Jediná možnost je, že by vyhráli buly a hned vystřelili na bránu.
     
    Konec zápasu.
     
    To je ale z dnešního zápasu vše. Los Angeles Kings zahájili svou stíhající jízdu za vyrovnáním až moc pozdě. Ve třetí třetině sice dali dvě branky, ale ani to na body nestačilo. Ryan Miller v brance hostů vzdoroval dohromady 44 střelám, pouhé tři propustil. To jeho protějšek Ben Bishop inkasoval čtyřikrát z 21 pokusů Kosatek a na dnešek rozhodně nebude vzpomínat rád. Dvě branky zapsal za kanadský celek Sven Bärtschi, tři kanadské body má mladý útočník Bo Horvat. Body do tabulky tedy berou Canucks. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 44

    Vancouver Canucks: 21
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 3 střely, čas na ledě 14:18)
     
    Tři hvězdy utkání

    Bo Horvat (VAN) (0 + 3)
    Ryan Miller (VAN) (41 zásahů)
    Adrian Kempe (LAK) (0 + 2) (06:50:04)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 37. Kopitar (Martinez, Doughty), 53. Lewis (Kempe, LaDue), 59. Martinez (Kempe, Forbort) – 12. Bärtschi (Eriksson, Horvat), 19. H. Sedin (Horvat, Ch. Tanev), 27. Bärtschi (Horvat, Eriksson), 33. Goldobin (B. Hutton, B. Sutter)


    Los Angeles Kings: Bishop (Quick) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – Gáborík, Kopitar, Iginla – Pearson, J. Carter, Toffoli – Lewis, N. Shore, D. Brown – Kempe, Dowd, Andreoff.
    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Biega – D. Sedin, H. Sedin, M. Granlund – Bärtschi, Horvat, Eriksson – Goldobin, B. Sutter, Megna – B. Gaunce, Chaput, Cramarossa.

    Rozhodčí: McIsaac, Charron – Gibbs, Pancich
    bahis siteleri