Willem II – Zwolle 2:0 (kon.) | Feyenoord – Alkmaar 5:2 (kon.) | Kerkrade – Groningen 3:1 (kon.)
Ajax – Twente 3:0 (kon.)
konec
Roda JC Kerkrade
3:1 (1:0)
FC Groningen
Neděle 12.03.2017, 14:30 • Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade • Nizozemská Eredivisie • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:25:37)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:8.
     
    Roda získala teprve své čtvrté vítězství v této sezóně a zajistila si důležité tři body v boji o záchranu. Groningen předvedl opravdu mizerný výkon, za který si uspět nezasloužil. Navíc jeho nepovedený výkon ještě v závěru korunoval zbytečnou červenou kartou Linssen.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A zase jsme viděli menší konflikt mezi hráči obou celkl. Tentokráte se pošťuchovali Ananou a Mahi. Evidentně ani červená karta situaci na hrací ploše moc neuklidnila.
    90+1. červená karta Linssena
     
    90+1
    Linssen (GRO) prožil opravdu hodně, hodně nepovedený zápas. Frustrován u brankové čáry naprosto nepochopitelně zkopal svého soupeře zaslouženě uviděl červenou kartu.
     
    90
    Van den Kerkhof nastavuje druhý poločas o čtyři minutky.
     
    88
    V závěru to na hřišti poměrně jiskří. Těžko říci, co bylo tím spouštěčem. Každopádně další žlutou kartu za zastavení slibně se rozvíjející akce inkasoval van Hyfte (KER).
     
    87
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Mikhail Rosheuvel, přichází Gyliano van Velzen.
    86. potyčka van Peppena s Reijnenem
     
    86
    Tohle byl zbytečný moment a černá kaňka nad jinak slušným utkáním. Van Peppen (KER) nějakým způsobem vyprovokoval Reijnena (GRO) a ten do něj vzápětí strčil. Oba obdrželi žlutou kartu.
     
    84
    Jenssen a Linssen měli choutky vymyslet něco na domácího brankáře van Leera, ve svém počínání ale prostě nebyli úspěšní. Zase z toho bude jen odkop od branky pro Rodu.
     
    83
    Sotva se Papazoglou (KER) dostal na hřiště, už zatahal za dres svého soupeře. A sudí van den Kerkhof ho neušetřil od žluté karty.
     
    82
    Čas se Groningenu opravdu hodně krátí. Pokud se mu brzy nepodaří vsítit branku, mohlo by být definitivně pozdě. Jeho akce jsou nyní bráněny s velkou parádou ze strany Rody.
     
    81
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Dani Schahin, přichází Athanasios Papazoglou.
     
    79
    Tenhle dlouhý pas směřující na Jenssena neměl větší šanci na úspěch. Míč pouze proletěl pokutovým územím a skončil v zámezí. Odkopávat od brány bude van Leer.
     
    77
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Abdul Ajagun, přichází Tom van Hyfte.
     
    76
    Na zemi se nyní ocitl Ajagun, který si rychlou změnou pohybu trošku podvrtl nohu. Moc ze země se mu nechce. Pravděpodobně bude za chvilku střídán, celkově by ale měl být v pořádku.
     
    75
    Je to opravdu poměrně nepříjemná záležitost, kterou ještě čtvrthodinku před koncem bude muset řešit domácí celek. Určitě nemá nic v kapse. Obzvláště ne v dnešním fotbale. Pamatujeme si snad všichni fotbaloví fanoušci, jak dopadl souboj Barcy s PSG v Lize mistrů.
    74. Bryan LINSSEN - 3:1
     
    74
    Groningen právě vstřelil branku!
    Tahle trefa by mohla pořádně zamávat s dosud sebevědomími domácími. Tibbling přihrál doprava za pokutové území na BRYANA LINSSENA, který tvrdou ránu poslal nechytatelně do šibenice. Van Leer se po míči marně natahoval. Asistence: Simon Tibbling.
     
    70
    Dvacet minut zbývá do konce tohoto střetnutí. Groningen evidentně nemá sílu na to, aby s výsledkem ještě něco udělal. Nepředbíhejme, pořád si bude muset dávat Roda obrovský pozor.
     
    68
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Oussama Idrissi, přichází Alexander Sørloth.
     
    67
    Mahi je i nadále je hodně aktivní. Zase však souboj s koncovkou prohrál. Tentokráte van Leer, musel zasahovat, poradil si ovšem výtečně.
    66. Dani SCHAHIN - 3:0
     
    66
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Teď je zřejmě o vítězi tohoto duelu definitivně rozhodnuto. Roda hraje daleko uvolněněji, což potvrdila i tato akce. Paulissen z pravé strany poslal jemný oblouček na druhou stran, odkud hlavou DANI SCHANIN snadno zacílil. Asistence: Micthel Paulissen.
     
    66
    Tohle byla velká možnost pro Groningen, který mohl nyní utkání zdramatizovat. Linssen ve vápně levačkou tlačil svou střelu ke vzdálenější tyči, jenže mířil mimo. Velká škoda pro hosty.
     
    62
    Uběhla sotva minuta a už se situace znovu opakovala – Linssen se ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    61
    Linssen se nyní ocitl v ofsajdu. Groningen si tuhle sezónu prostě neumí občas pohlídat tyto situace. A právě hostující útočník je zářným příkladem.
     
    59
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Kasper Larsen, přichází Jesper Drost.
     
    56
    Náskok se snažil nyní navýšit Rosheuvel, který je pořád hodně aktivní, každopádně tentokráte se jeho pokus nevešel do brány. Roda je pochopitelně svým druhým gólem značně povzbuzena.
    54. Christian KUM - 2:0
     
    54
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je CHRISTIAN KUM, jehož na zadní tyčce našel centr z rohového čtvrtkruhu od Auassara, a následná hlavička skončila přesně u tyčky. Asistence: Adil Auassar.
     
    53
    Trošku se hra přece jenom rozpohybovala. Groningen každopádně stále nemůže najít cestičku za vyrovnávacím gólem. Roda i nadále působí v obraně velmi kompaktně. Možná až nečekaně dobře.
     
    50
    Tohle je docela škoda pro domácí celek. Ajagun hezky prošel středem pole, následně se hra přesunula doleva, jenže tam Roda o balón zbytečně přišla.
    48. zase Mahi nezakončil slušně
     
    48
    Mahi je zatím nejnebezpečnějším mužem hostujícího celku. Teď k němu propadl centr z levé strany, jenže zakončení bylo zase bídné. Už snad potřetí v tomto utkání nedokázal pořádně vystřelit, a tak do rukavic sebral míč van Leer.
     
    47
    Groningen zase jako by nechal myšlenky ještě v kabině. Roda před pár okamžiky zahrozila na levé straně, její počínání neskončilo úspěšně, ale klidně mohlo.
    46. zakončení Schahina skončilo mimo
     
    46
    Stačilo jen dvacet vteřin od hvizdu sudího van den Kerkhofa a už to mohlo být o dvě branky! Milec poslal kolmici na Schahina, jehož trestuhodně nedokázal uhlídat jeden ze soupeřů, pravačkou pak tlačil svůj pokus na vzdálenější tyčku, ale zamířil o kousíček mimo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Desevio Payne, přichází Juninho Bacuna.
     
    V první půlhodince se toho na hřišti opravdu moc neodehrálo. Vlastně až dosud jediná trefa Ajaguna trošku rozpohybovala celou hru a donutila Groningen k větší aktivitě směrem dopředu. Každopádně domácí spolu s brankářem van Leerem pracují vzadu zatím velmi dobře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    43. hlavička Payneho
     
    43
    Ani tahle hlavička Američana Payneho po centru z pravé strany se nakonec neujala. Van Leer zase mezi třemi tyčemi mohl zůstat klidný. Obloučkem totiž míč zamířil na jeho horní síť.
     
    42
    Na zadní tyči číhali na zakončení hned dva hráči Groningenu, následnou střelu ale dokázal zablokovat svými zády .
     
    41
    Groningen zlobí směrem dopředu, nicméně nějaké nebezpečnější zakončení stále ne a ne přijít. Teď z branky skvěle vyběhl van Leer, jenž svému soupeři parádně vběhl pod nohy a míč zkrotil do rukavic.
     
    39
    Roda sice chybovala v rozehrávce, jenže soupeř tuhle chybičku potrestat nedokázal. Byl to snad Janssen, kdo nyní svou přihrávkou na pravé straně nenašel Linssena, jenž na tenhle balón nemohl prostě dosáhnout.
     
    36
    Roda v tuhle chvíli i nadále drží těsný náskok velmi pohodlně. Groningen je směrem dopředu opravdu hodně špatný. Je vidět, že po třech bodech je prostě daleko hladovější celek z Kerkrade.
    35. pokus Rosheuvela
     
    35
    Padt a jeho další zákrok. Docela slušnou střelu ze střední vzdálenosti vyprodukoval nyní pravačkou Rosheuvel, každopádně zamířil jen do rukavic svého připraveného soupeře.
     
    34
    Nor Jenssen nyní zahrával přímý volný kop, nicméně jeho centr nebyl vůbec úspěšný. A ani následný rohový kop Groningenu nepřinesl nic nového ani příjemného.
     
    33
    Groningen se po inkasování natlačil více dopředu a hledá cestičku za vyrovnáním. Je trošku špatně pro hostující celek, že ho musel ze zimního spánku probudit až tenhle moment.
    31. Abdul AJAGUN - 1:0
     
    31
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Domácí byli v první půlhodince přece jenom o něco aktivnější, takže to jejich vedení je vlastně zasloužené. Centr z pravé strany od Rosheuvela si našel na zadní tyči nabíhajícího si ABDULA AJAGUNA, jeho hlavičku mířící pod břevno již Padt nevyškrábl do bezpečí. Asistence: Mikhail Rosheuvel.
     
    30
    Jen několik jakýchsi poločancí, to je dosavadní výsledek tohoto střetnutí, v němž na branku stále čekáme.
    29. další špatná střela Mahiho
     
    29
    Tohle hraničilo s ofsajdem, ale sudí hru nepřerušili. Mahi si naběhl na dlouhý pas ze zadních linií, dostal se do šestnáctky, odtud však poslal míč jen mimo. Zase mu střela vůbec nesedla na kopačku.
    27. zakončení Mahiho
     
    27
    Mahi to nyní neudělal vůbec špatně. Ve středu pole se poměrně hezky uvolnil, nakonec ozkoušel svou levačku, nicméně jeho zakončení bylo hodně nepovedené a skončilo pouze mimo.
     
    25
    Padt zalaškoval s kardiovaskulárním systémem svých fanoušků. Dost riskantně si totiž hrál v šestnáctce s míčem, ačkoli ho jeho soupeř nebezpečně napadal. Nakonec hostující muž v rukavicích situaci zvládl.
     
    24
    První pětadvacetiminutovka je skoro za námi. Aktuální rezultát je zcela zaslouženým vyústěním situace na hřišti. Hraje se bez branek, zatím rozhodně nevidíme šlágr tohoto kola Eredivisie.
     
    22
    Pořád se nehraje v nijak vysokém tempu. Sice domácí na hřišti pořád jako by měli menší herní převahu, Groningen se ale většině ataků bez větších problémů ubrání.
     
    19
    Padt musel vytahovat jeden ze svých zákroků! Roda zazlobila a málem se zaradovala z vedení. Každopádně hostující muž v rukavicích nakonec střelu od Paulissena vyrazil do zámezí.
    17. střela mim od Rosheuvela
     
    17
    Tohle byla asi dosavadní největší možnost tohoto utkání. Po Schahinovi přebral míč ve středu hřiště Rosheuvel, který o pár chvil později ozkoušel svou levačku. Jeho pokus se však mezi tři tyče vejít prostě nemohl.
    16. hlavička Larsena
     
    16
    ...po standardní situaci nakonec přišel na řadu rohový kop pro severonizozemský celek. Na centr Linssena si naskočil Larsen, který hlavou zamířil jen nad bránu. Van Leer mohl být v klidu.
     
    15
    První slušnou standardní situaci bude mít k dispozici také Groningen. Payne byl totiž faulován u pravé lajny...
     
    14
    Také Groningenu se poprvé podařilo střelecky ohrozit bránu soupeře. jestli se tedy tomu tak dá říci. Protože poté, co Idrissi pronikl středem pole, poslal balón jen na tribuny.
     
    12
    První střelecký pokus na bránu přišel na řadu až po jedenácti minutách hry. Ajagun sklepl míč pro Gnjatiče, ten z první vypálil, nicméně svůj pokus nasměroval po zemi pouze hodně vedle brány.
     
    11
    Tohle Paulissen neprovedl úplně nejlépe. Chtěl sice ve středu pole přihrát svému spoluhráči, jenže tahle nahrávka byla prostě příliš prudká. Míč tak skončil pouze v zámezí.
     
    10
    Kapitán Kum byl nyní sražen u lajny dorážejícím Linssenem. Stále o něco aktivnější Roda tak zůstane u míče.
     
    9
    V úvodní desetiminutovce tohoto střetnutí byla sice malinko aktivnější Roda, větší šanci si však vytvořit prostě nedokázalo. Groningen jako by nyní vyčkával na vlastní polovině, co že nejneproduktivnější celek Eredivisie vymyslí.
     
    8
    Na levé straně nebezpečně operoval Paulissen, dosavadní nejlepší "střelec" týmu. Celkově zaznamenal čtyři přesné zásahy tuto sezónu. Tentokráte jeho přihrávka do šestnáctky neměla šanci na úspěch.
     
    7
    Nebyla to vyloženě špatná akce Rody po levé straně. Nakonec se z levé strany snažil odcentrovat do nebezpečného prostoru van Peppen, jenže míč po jeho zahrání už skončil za brankovou čárou.
     
    5
    Ofsajd se také objevil na druhé straně. Tahle střela Paulissena se tak nemůže započítat do oficiálních statistik. Přičla totiž na řadu až po zapískání sudího van den Kerkhofa.
     
    4
    Roda rozehrávala svůj první rohový kop tohoto utkání a tenhle centr nebyl vyloženě špatný. Ve skluzu v brankovém území zasahoval jeden z obránců Groningenu.
     
    3
    Linssen se ocitl v ofsajdu. Groningen se dle statistik často nachází v protipravidlovém postavení. A potvrdila to vlastně i tahle nynější situace.
     
    2
    Zatímco hosté se snažili prosadit po levé straně, hosté to zkoušeli po té levé. Každopádně míč je spíše častěji v zámezí v úvodních minutách než na hrací ploše.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec, Ananou, Kum, van Peppen – Gnjatić, Auassar – M. Rosheuvel – Ajagun, Paulissen, Schahin.
    Náhradníci: De Winter, Wolters – Rutjes, van Hyfte, van Velzen, Gullón, Werker, Raykov, Papazoglou, Houri, Verboom.

    FC Groningen: Padt – Payne, Reijnen, K. Larsen, Davidson – Tibbling, Hiariej, Jenssen, Idrissi – Mahi, Linssen.
    Náhradníci: van der Lei, van der Vlag – Bacuna, Sørloth, J. Drost, van Nieff, Bijl, Hrustic.

    Rozhodčí: M. van den Kerkhof.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Groningen dokáže s pravidelností bodovat, jenže zisk nějakého vítězství je pro něj v poslední době obrovský problém. Rovněž se nepyšní kdovíjakou formou, v posledních sedmi zápasech uhrál jen pět bodů.
     
    Rodě poslední dvě kola vůbec nevyšla a na půdě Heerenveenu a PSV inkasovala celkem sedm branek. Daleko větší potíže má ovšem především v ofenzívě. Všudy všeho nastřádala na své konto jen hubených patnáct přesných zásahů.
     
    Souboj nejjižnějšího a nejsevernějšího celku Eredivisie slibuje spíše souboj o záchranu. Zatímco Roda se o ní pere přímo, nachází se totiž na posledním místě tabulky, Groningen je sice v klidnějším středu, ale rozhodně nemá, co se udržení si prvoligové příslušnosti týče, ani zdaleka vyhráno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Patrik Sandev

    Branky: 31. Ajagun, 54. Kum, 66. Schahin – 74. Linssen

    Karty:   83. Papazoglou (KER), 86. van Peppen (KER), 88. van Hyfte (KER) – 86. Reijnen (GRO)   90+1. Linssen (GRO)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:8.
    Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec, Ananou, Kum, van Peppen – Gnjatić, Auassar – M. Rosheuvel (87. van Velzen) – Ajagun (77. van Hyfte), Paulissen, Schahin (81. Papazoglou).
    Náhradníci: De Winter, Wolters – Rutjes, van Hyfte, van Velzen, Gullón, Werker, Raykov, Papazoglou, Houri, Verboom.

    FC Groningen: Padt – Payne (46. Bacuna), Reijnen, K. Larsen (59. J. Drost), Davidson – Tibbling, Hiariej, Jenssen, Idrissi (68. Sørloth) – Mahi, Linssen.
    Náhradníci: van der Lei, van der Vlag – Bacuna, Sørloth, J. Drost, van Nieff, Bijl, Hrustic.

    Rozhodčí: M. van den Kerkhof
    bahis siteleri