Sassuolo – Bologna 0:1 (kon.) | Inter – Atalanta BC 7:1 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 1:0 (kon.)
Neapol – Crotone 3:0 (kon.) | Chievo – Empoli 4:0 (kon.) | Pescara – Udinese 1:3 (kon.)
Palermo – AS Řím 0:3 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
1:0 (0:0)
Cagliari Calcio
Neděle 12.03.2017, 15:00Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Gonzalo Rodríguez, Astori, Tomović, Saponara – Tello, Vecino, Valero, Chiesa – Bernardeschi, N. Kalinić.
    Náhradníci: Sportiello, Satalino – Babacar, Badelj, Cristóforo, De Maio, Iličić, Hagi, Olivera, Salcedo, C. Sánchez.

    Cagliari Calcio: Rafael – Isla, Pisacane, Alves, Murru – Ionita, Tachtsidis, Dessena, Barella – Pedro, Borriello.
    Náhradníci: Colombo, Crosta, Gabriel – Capuano, Di Gennaro, Faragò, Farias, Miangue, Padoin, Salamon, Sau..
     
    Oba týmy již pomalu nastupují na hrací plochu. Toto klání bude sledovat také Claudio Ranieri, jenž si našel cestu na domácí stadion Fiorentiny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se zmocnili hráči domácího celku a již rozjíždějí první nacvičenou kombinaci.
     
    2
    Federico Bernardeschi to udělal nádherně! Dostal dlouhý a hlavně přesný pas, který bezchybně zpracoval, obešel dva obránce a poté napřáhl ke střele. Ta byla zblokována a končí nad břevnem. Následuje rohový kop.
     
    3
    S tím se ale obrana Cagliari poprala dobře. Díky dobrému postavení míč končí mimo šestnáctku.
     
    4
    Následuje nedovolený faul na Joãa Pedra. K míči se tak poprvé dostane také Calcio, které ihned kombinuje před brankářem domácího týmu.
     
    5
    Fiorentina dobře napadá a prozatím nepustila Cagliari do jakékoli šance.
     
    7
    Dobrý zákrok Fabia Pisacaneho nepustil míč do vápna hostů. Outového vhazování se tedy mohli zmocnit hráči Fiorentiny, kteří ale o míč vzápětí přichází.
     
    8
    Federico Bernardeschi byl opět vidět. Tentokrát poslal dobrý centr do vápna soupeře, kde ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, a tak Calcio míč odklízí do bezpečí.
     
    10
    Marco Borriello si navedl míč zhruba doprostřed šestnáctky soupeře a dobře vypálil. Jeho střelu Ciprian Tătăruşanu zneškodnil a k dorážce nepustil hostujícího útočníka domácí stoper.
    10. Borrielova střela donutila gólmana Fiorentiny k zákroku
     
    11
    A znovu Marco Borriello, který se prezentuje dalším povedeným pokusem! Jeho střela ale jen těsně minula pravou tyč domácích.
     
    13
    Tak po delší době se do akce dostala také Fiorentina. Jmenovitě to byl Federico Bernardeschi, který napřáhl ke střele. Jeho pokus však jen proskákal kolem tyče.
     
    14
    Rafael odkopává míč poté, co ho k němu dopravil jeho spoluhráč. Míč však končí na hlavě hráčů Cagliari a ti se ho také ujímají.
     
    16
    Zajímavou akci se snažili zakončit hráči Fiorentiny. Proti byl ale Marco Borriello, který je do zakončení nepustil a dobře ubránil svůj tým od inkasování.
     
    17
    Cristian Tello se krásně uvolnil, když obešel hned dva obránce, avšak jeho následně zakončení rozhodně nepatří do kategorie těch nejlepších. S ním si bez větších obtíží poradil Rafael.
     
    19
    Davide Astori si povodil míč hlouběji do poloviny hřiště soupeře. To mu však nebylo nic platné, neboť jeho spoluhráči míč neudrželi a na druhou polovinu hřiště už upalují hráči v bílých dresech, tedy hosté.
     
    21
    Federico Chiesa nám ukázal svou rychlost, když se protlačil mezi dvěma obránci a do pozice hodné centru. Ten nemohl být úspěšný, protože mu předcházel faul na jednoho z hráčů Cagliari.
     
    22
    Nikola Kalinić se nyní mocně vzteká na rozhodčího. Dle jeho názoru byl faulován před brankářem soupeře, když se k němu snášel centr. Dle mého názoru svému pádu však výrazně pomohl on sám.
     
    23
    Riccardo Saponara udělal s míčem pár kliček, načež následoval dobrý centr tohoto hráče. Ten si ale ve své náruči našel Rafael a také ho tam udržel.
     
    24
    Federico Bernardeschi se opět dostal do šance. Fabio Pisacane se mu snažil zabránit v zakončení, to se mu ale nepovedlo a Bernardeschi se dostal ke střele zpoza soupeře. Rafael ji však na poslední chvíli vyrazil mimo levou tyč!
    24. Brankář Rafael dobrým zákrokem podržel svůj tým
     
    26
    Míč má pod kontrolou domácí Fiorentina. O něj ale přichází poté, co Federico Bernardeschi fauluje Simone Padoina.
     
    28
    Bruno Alves nepřipustil sebemenší komplikace pro svůj tým a hlavou odvrátil centr, jenž se pomalu snášel do šestnáctky jeho týmu.
     
    29
    Federico Bernardeschi se snažil doběhnout míč a získat ho. Proti tomu byl ale jeden z hostujících obránců, když ho odpálil až na tribunu.
     
    30
    Cristian Tello také prokázal své schopnosti. Nejprve se zbavil hráče, jenž na něj dotíral, následně napřáhl z opravdu velké dálky a ač bylo jeho zakončení přesné, tak postrádalo výraznější razanci.
     
    32
    A opět ten samý hráč se ocitá v příležitosti. Tentokrát si Cristian Tello ale nepočínal příliš dobře. Možná až trochu nečekaně se k němu snesl ze vzduchu míč, který netrefil vůbec ideálně.
     
    33
    Domácí měli k dispozici rohový kop. Jeho rozehrání se zmocnil Gonzalo Rodríguez. Do zakončení v těsné blízkosti před soupeřovo bránou se zkoušel dostat Nikola Kalinić. To se mu ale nepovedlo a míč tak jen propadl šestnáctkou. Rozehrávat bude brankář Cagliari.
     
    35
    Fiorentina je v této fázi zápasu jasně lepší a i nadále se snaží jakkoliv ohrozit branku soupeře. Nyní měl první gól zápasu na hlavě Nikola Kalinić, který zamířil do protipohybu Rafaela. Míč však jen těsně minul břevno!
     
    37
    Panagiotis Tachtsidis zkoušel do běhu poslat přihrávku svému spoluhráči. Jeho pas ale nebyl nejpřesnější, a tak končí až za brankou Cipriana Tătăruşanua.
     
    38
    Cagliari se dostává k míči a zakládá akci. Dostanou se hráči Calcia ještě před koncem první půle do zakončení?
     
    40
    Ano dostanou! Konkrétně to byl Mauricio Isla, ke kterému se odrazil balón. Hostující záložník svou střelu dobře zakroutil, ale Ciprian Tătăruşanu si pro ní došel a dobře ji uschoval.
     
    41
    Federico Bernardeschi je velmi aktivní a i v posledních momentech hýří pohybem a rozdává přihrávky na všechny strany. Jeho tým se snaží ještě zvrátit skóre a jít tak do druhého poločasu s výhodou v podobě vstřeleného gólu.
     
    42
    A to se jim málem povedlo. Své rychlé nohy rozpohyboval Cristian Tello a dostal se až k zakončení. Byl ale tísněn obráncem, a tak jeho zakončení letělo pouze do míst, kde stál Rafael.
     
    44
    A i další pokus uschovává Rafael ve své náruči. Balón poté putuje na kopačky jeho spoluhráčů.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    45+2
    Marco Borriello ještě ohrozil Cipriana Tătăruşanua z přímého kopu. Domácímu brankářovi ale stačilo míč kontrolovat pouze pohledem, neboť letěl nad břevno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Více ze hry mají zcela určitě hráči domácího týmu. Skóre je však po první půli nerozhodné 0:0. V druhém poločase bude zcela určitě zajímavé sledovat, zda se skóre rozpohybuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Riccardo Saponara se s míčem přihnal do vápna soupeře. Zkoušel své štěstí střelou z větší dálky, avšak ta se nemohla ujmout. Byla totiž dobře zablokována.
     
    46
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Nicola Murru, přichází Senna Miangue.
     
    47
    Federico Chiesa byl nedovoleně faulován, a tak bude mít Fiorentina k dispozici přímý volný kop.
     
    48
    Rozehrávky této standartní situace se ujal Federico Bernardeschi, jenž zkoušel ve vápně najít někoho ze svých spoluhráčů. Svůj centr ale nenasměroval úplně přesně.
     
    49
    Gonzalo Rodríguez dobře zablokoval střelu jednoho z útočníků Cagliari. Ihned poté posílá přihrávku na svého spoluhráče, který se řítí směrem na Rafaela.
     
    50
    Federico Bernardeschi nepolevuje ve své aktivitě! Nyní se zkoušel prodrat skrz dva obránce, ale to se mu nedaří a padá na trávník. Stopeři Calcia tak mohou v klidu rozehrát.
     
    52
    Riccardo Saponara nebyl vůbec daleko od prvního gólu dnešního zápasu! Z výhodné pozice pálí do dolního rohu branky hostů. Rafael se ale stihl natáhnout a tuto střelu vyrazil.
     
    54
    Hra se začíná poměrně dost kouskovat, což je k vývoji tohoto zápasu poměrně logické. Astori posílá přihrávku na pravé křídlo a Fiorentina se bude pokoušet opět ohrozit Rafaela.
     
    56
    Federico Bernardeschi opět velmi aktivně zkoušel rozhodit obranu hostů. Ihned po vstupu do šestnáctky ale upadl a míče se může zmocnit obranná dvojice Calcia.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Nenad Tomović (ACF Fiorentina).
     
    58
    Po centru se ve vápně soupeře objevil sám Marco Borriello. Svou ránu nasměroval přímo pod břevno branky Cipriana Tătăruşanua. S ní však ale neměl domácí brankář příliš práce. Nutno dodat, že Borriello měl velmi ztíženou pozici, protože musel pálit rovnou z otočky.
    58. Borrielova další střela
     
    60
    Žlutou kartu dostává Davide Astori (ACF Fiorentina).
     
    62
    Na hřišti nevidíme v posledních momentech příliš pohledný fotbal. Oba týmy již trochu více brání a do útoku se příliš neženou.
     
    64
    Domácí útočník se nemohl dostat do zakončení díky tomu, že míč zalehl jeden z bránících hráčů.
     
    64
    Nenad Tomović se nyní svíjí na trávníku. U postranní čáry se za bolestivých grimas drží za pravou nohu, ale zda bude pokračovat, to teprve uvidíme.
     
    66
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází Josip Iličić.
     
    66
    Ne, tak Nenad Tomović již dohrál. Na hřišti ho vystřídá Carlos Sanchez.
     
    68
    Tak to byla nádherná střela, kterou ze své kopačky vyslal jeden z útočníků domácí Fiorentiny. Tuto střelu však Rafael viděl a stihl ji vyrazit.
    68. Gólman Rafael se opět vyznamenal
     
    68
    Federico Bernardeschi se zmocnil rozehrávky tohoto rohového kopu. Ten nebyl špatně směřovaný, ale Rafael si pro něj došel do vzduchu a vyrazil ho.
     
    70
    Střídající Josip Iličić si nyyní krásně počkal na míč, jenž se k němu pomalu snášel. Využil toho, že nebyl nikým tísněn a zkusil ohrozit branku soupeře "nůžkami". Tento zajímavý pokus ale končí celkem vysoko nad.
     
    73
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází João Pedro, přichází Marco Sau.
     
    74
    Fiorentina nyní na trávníku opět výrazně dominuje. Její útočné snažení se začíná stupňovat a zřejmě to bude ona, kdo dnes bude chtít urvat celkový počet bodů.
     
    75
    Federico Bernardeschi se dostal k rozehrávce dalšího přímého kopu. Ten spadl ale pouze na hlavu jednoho z hostujících obránců, který neměl problém ho odvrátit.
     
    77
    I další šanci domácích útočníků, kteří jsou nyní velmi aktivní, kryje hostující Rafael.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Senna Miangue (Cagliari Calcio).
     
    79
    Další střídání. Tentokrát odchází velmi aktivní Bernadeschi, který byl jedním z nejlepších na hřišti. Nahradí ho Milan Badelj.
     
    81
    Tak to byla velmi zajímavá akce! Všem fanouškům Fiorentiny se nyní musel zatajit dech. Na povedený centr si naskočil Marco Sau, který z těsné vzdálenosti orazítkoval pouze tyč!
    81. Tyčka zachránila Fiorentinu!
     
    83
    Další rohový kop. Tentokrát ho měla k dispozici opět domácí Fiorentina. Rozehrávky se ujal Federico Chiesa. Svůj centr nenasměroval úplně špatně, avšak blíže k němu měla obrana soupeře.
     
    85
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Simone Padoin.
     
    85
    Borja Valero se málem dostal do zakončení hlavou. Byl ale tísněn obráncem, a tak nemohl zakončit.
     
    87
    Josip Iličić se prezentoval velmi zajímavou střelou. Zkoušel ji zakroutit na vzdálenější tyč. To se mu celkem povedlo, jenže netrefil zařízení.
     
    89
    S posledními minutami zápasu drží míč na svých kopačkách hráči FIorentiny. Podaří se jim ještě vstřelit branku a zvrátit tak vývoj tohoto zápasu na svou stranu?
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    A troufám si říct, že je rozhodnuto! NIKOLA KALINIC si vyskočil v šestnáctce soupeře pro míč a následně ho hlavou usměrnil přes do dolních rohů branky.
    90+2. Nikola KALINIĆ - 1:0
     
    90+4
    Konec zápasu. (16:56:46)

    Adam Pavlíček

    Branky: 90+2. N. Kalinić (Tello)

    Karty:   56. Tomović (FIO), 60. Astori (FIO) – 77. Miangue (CAG)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Gonzalo Rodríguez, Astori, Tomović (66. C. Sánchez), Saponara (66. Iličić) – Tello, Vecino, Valero, Chiesa – Bernardeschi (79. Badelj), N. Kalinić.
    Náhradníci: Sportiello, Satalino – Babacar, Badelj, Cristóforo, De Maio, Iličić, Hagi, Olivera, Salcedo, C. Sánchez.

    Cagliari Calcio: Rafael – Isla, Pisacane, Alves, Murru (46. Miangue) – Ionita (85. Padoin), Tachtsidis, Dessena, Barella – Pedro (73. Sau), Borriello.
    Náhradníci: Colombo, Crosta, Gabriel – Capuano, Di Gennaro, Faragò, Farias, Miangue, Padoin, Salamon, Sau.
    bahis siteleri