Slovan Bratislava U21 – Martin 1:0 (kon.) | Žilina B – L. Mikuláš 4:2 (kon.) | Poprad – R. Sobota 6:1 (kon.)
konec
FK Poprad
6:1 (3:0)
MŠK Rimavská Sobota
sk Neděle 07.05.2017, 17:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemnú nedeľu a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 6. kola 2. ligy skupiny o udržanie. FK Poprad v NTC Poprad nastúpi o 17:00 proti MŠK Rimavská Sobota.

    Popradskí futbalisti sú od začiatku nadstavbovej časti v tabuľke skupiny o udržanie na 1. mieste. Aktuálne majú na konte 41 bodov a pred druhými Lipanami majú náskok až 22 bodov. Popradčania sa teda pomaly pripravujú na koniec záchranných bojov a následne si zmerajú sily s protivníkom zo skupiny západ o to, kto budúci rok zotrvá v 2. celoslovenskej lige a kto poputuje do ešte nižšej súťaže. Popradčania v minulom kole zdolali Hanisku 1:4 a ešte predtým zdolali aj Lipany 1:3.

    Rimavskosobotčania sa už musia zmieriť s vypadnutím z druhej najvyššej súťaže. Aktuálne sú v tabuľke skupiny o udržanie na 3. mieste so ziskom 17 bodov a skóre 18:37. Pred týmto zápasom remízovali s Lipanami 2:2 a ešte predtým zdolali doma Hanisku 3:0.

    V rámci 3. kola skupiny o udržanie sa už Rimavská Sobota s Popradom raz stretla. Stalo sa tak 15. apríla, vtedy Poprad odchádzal z juhu Slovenska s víťazstvom 1:2.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec (C) – Maťaš, Hric, Pečiar, Kica, Daško, Kapláň, Medak, Bilas, Kukoľ, Šesták
    Náhradníci: Lipčák, Palša, Hatok, Šašinka, Gruca

    MŠK Rimavská Sobota: Prošovský – Morháč, Lačarak, Uličný, Ľupták, Kuridze, Fajčík, Petrán (C), Vargic, Mikejev, Vasilko
    Náhradníci: Sekulić, Mazur, Kelemen, Wurczell, Pascarenco

    Rozhodca: Kačenga – Jekkel, Vitko.
     
    Zaujímavou informáciou z domáceho tábora je skutočnosť, že vedenie FK Poprad po základnej časti odvolalo trénera Františka Šturmu a tím zatiaľ vedie hráč Stanislav Šesták. Stal sa z neho akýsi hrajúci tréner.
     
    Hráči už nastupujú na trávnik. Domáci odohrajú stretnutie v bielych dresoch, Rimavskosobotčania sa predvedú v červenomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie otvárajú výkopom futbalisti FK Poprad, ktorí začínajú pomaličky z obrannej polovice a nikam sa nehrnú.
     
    2
    Bilasovi sa ukazoval na útočnej polovici Šesták, no defenzíva hostí bezpečne zablokovala tento pokus o center.
     
    3
    Kapláň sa rozbiehal po pravej strane ihriska. Snažil sa spracovať si prihrávku od Peciara, no loptu mu protihráči vypichli.
     
    4
    Kukoľ sa uvoľnil cez obrancu na ľavej strane a prudko vypálil. Jeho strela smerovala do bočnej siete po vyrazení rimavskosobotským brankárom.
     
    5
    Šesták sa v šestnástke uvoľňoval cez Lačaraka, no napokon si ľahký center od Kapláňa nespracoval.
     
    6
    Dmytro Mikejev si vytváral pozíciu na pravej strane a aj vystrelil. Trafil však iba do popradského hráča.
     
    7
    Popradčania zahrali svoj rohový kop nakrátko. K strele sa dostal Medak, no nepodarilo sa mu trafiť priestor brány.
     
    8
    Poprad dal gól!
    Domáci otvárajú skóre stretnutia! Bilas smeroval do šestnástky a šikovne prihral na kopačku JAKUBA HRICA, ktorý dorazil cez brankára Prošovského.
     
    10
    Kukoľa nechala hosťujúca defenzíva prejsť až príliš blízko. Bol však z ostrého uhla a Prošovský teda veľmi nemal problém zasiahnuť.
     
    11
    Kukoľ preniesol hru cez šestnástku až na opačnú stranu. Kapláň sa tam s loptou zamotal a nemohol už veľmi pokračovať v hre.
     
    13
    Obliehanie brány hostí pokračuje. Kica teraz takou viacmenej strieľanou prihrávkou hľadal v malom vápne Šestáka. Pred ním však tesne zasiahol protihráč.
     
    14
    Popradčania následne zahrávali rohový kop a vytvorili si streleckú šancu. Z vnútra pokutového územia pálil Kukoľ, ale bránu veľmi prestrelil.
     
    15
    Kukoľ sa prekrížil so Šestákom a následne sa mu snažil posunúť loptu späť. Cez dvojicu Rimavskosobotčanov to však nedokázal.
     
    16
    Bilasovi nevyšla kombinácia s Kukoľom a Kicom. Po dlhšej dobe môžu na svoje kopačky získať loptu hostia. Zatiaľ ju však iba odstrelili k Malecovi.
     
    17
    Vladimír Kukoľ to opäť skúšal individuálne. Dostal sa pred pokutové územie, ale protihráči opäť prečítali.
     
    18
    Domáci to vyskúšali po pravej strane. Šesták sa snažil vysunúť Maťaša, no poslal mu až pridlhú prihrávku.
     
    19
    Kukoľ šikovným centrom do malého vápna hľadal Šestáka alebo Kapláňa. Obaja si naskakovali na hlavičkovú možnosť, no loptu vyboxoval Prošovský.
     
    21
    Popradčania opäť podnikli nejakú ofenzívu, tak ako od začiatku zápasu. Nepodarilo sa im tentokrát prejsť opäť po pravej strane.
     
    22
    Medak sa síce zbavil Petrána, ale potom svojím krížnym centrom poslal absolútne zlú loptu, ktorá skončila na kopačkách protihráčov.
     
    23
    Lačarak sa dostal do stretu so Šestákom. Chvíľu si tam potom ešte niečo vysvetľovali.
     
    24
    K prvej strele na popradskú bránu sa dostal hosťujúci Erik Ľupták, ktorý poslal tesne spoza šestnástky tvrdú razantnú strelu. Tá tesne minula pravú žrď.
     
    26
    Vasilko sa cez Kukoľa nepresadil, Kukoľ ho však fauloval a loptu získali hráči Rimavskej Soboty.
     
    28
    Kukoľ rozohrával štandardku Popradu. Loptu poslal priamo na bránku, no hostia ju bezpečne odrazili.
     
    29
    Bilas posielal z pravej strany center. Ten sa takisto neujal, hostia sa ubránili. Tento zápas zatiaľ neprináša veľa vzrušenia, hrá sa prakticky na jednu bránku.
     
    30
    Bilas šikovnou prihrávkou našiel v šestnástke úplne voľného Stanislava Šestáka, ktorý si ešte pripravil loptu a pálil. Triafal však vedľa.
     
    32
    Striedanie v tíme MŠK Rimavská Sobota: z ihriska odchádza Dmytro Mikejev, prichádza Gergö Kelemen.
     
    34
    Problémy na popradskom štadióne robia fanúšikovia Rimavskej Soboty, ktorí už boli usporiadateľskou službou a políciou vykázaní z tribúny a aktuálne "fandia" iba spoza plota. Pustili aj jeden delobuch a hneď sa tam zoskupili policajti, ktorí sa ich snažia upokojiť. Takéto prejavy rozhodne nepatria na futbal.
     
    36
    Kukoľ sa dostal k centru z ľavej strany, no nepodarilo sa mu nájsť svojich spoluhráčov. Obliehanie brány hostí pokračuje. Popradčania sú nasťahovaní na útočnej polovici.
     
    38
    Kica sa snažil prihrávkou do šestnástky nájsť Šestáka alebo Kukoľa. Prihrávku však bezpečne zastavili hráči MŠK.
     
    39
    Videli sme ďalší rohový kop domáceho tímu. Jeho aktérom bol Kukoľ, ktorý centrom však našiel iba ruky brankára Prošovského.
     
    41
    Streleckú príležitosť si vytvoril Duje Medak, ktorý sa dostal do vnútra šestnástky a vystrelil. Brankár Prošovský bol pripravený a loptu uchopil do rúk.
     
    42
    Poprad dal gól!
    Podtatranci zvyšujú svoje vedenie v tomto zápase. Lopty sa v šestnástke zmocnil po prihrávke JOZEF KAPLÁŇ, pozrel sa na bránu a k pravej žrdi usmernil svoju strelu.
     
    43
    Šesták nabehoval do pokutového územia. Snažil sa spracovať si prihrávku od Kukoľa, no pred Šestákom dobre sklzom zasiahol Petrán.
     
    45
    Po rohovom kope domácich sa k strele spoza šestnástky dostal Kapláň. Jeho delovka sa viackrát poodrážala a hostia ju následne vypálili preč.
     
    45
    Poprad dal gól!
    Domáci pridávajú pred polčasovou prestávkou ešte jeden zásah. Rozohrali rohový kop, v šestnástke sa po prihrávke uvoľnil RUDOLF BILAS a nekompromisne zakončil.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tento gól uzavrel prvý polčas, v ktorom sme videli dohromady tri presné zásahy, všetko od domácich hráčov. V 8. minúte sa presadil Hric, v 42. Kapláň a v závere polčasu dal na 3:0 Bilas.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Stanislav Šesták, prichádza Jakub Šašinka.
     
    47
    Popradčania začínajú druhý polčas opäť s ofenzívnymi chúťkami. Z nášho pohľadu útočia domáci zľava doprava.
     
    48
    Maťaš poslal z pravej strany šikovný center do vnútra pokutového územia, kde bol Šašinka, no hlavičkoval tesne vedľa.
     
    49
    Rimavská Sobota po dlhšom čase podnikla útok. Fajčík prenechal pred šestnástkou Mikejevovi, ktorý tvrdo vypálil. Bránu však prestrelil.
     
    50
    Medak sa snažil pred šestnástkou posunúť loptu Šašinkovi. Ten teraz prihrávku veľmi neočakával, dostal ju na dlhú nohu.
     
    51
    Šašinka sa tentokrát rozbiehal na hrote a snažil sa dobehnúť prihrávku Medaka po osi ihriska. Lačarak tento pas dobehol a zastavil ho.
     
    53
    Kukoľ fauloval na útočnej polovici Mikejeva a po nedovolenom zákroku sa mu ihneď ospravedlnil. Hlavný rozhodca karty nevyťahoval.
     
    54
    Opäť spolupráca dvojice domácich hráčov Medak – Šašinka. Medak tentokrát centrom na hranicu pokutového územia aj našiel Šašinku, no zasiahol pri ňom aj brankár Prošovský.
     
    55
    Striedanie v tíme MŠK Rimavská Sobota: z ihriska odchádza Norbert Uličný, prichádza Vladyslav Mazur.
     
    56
    Kukoľ pred šestnástkou prenechal loptu Dujemu Medakovi, ktorý tvrdo vypálil. Strela však našla náručie rimavskosobotského brankára.
     
    58
    Obrovská príležitosť pre domácich. Šašinka už mohol strieľať, no ešte pätičkou vrátil loptu Miroslavovi Daškovi, ktorý tvrdo vypálil, no trafil iba do tela rimavskosobotského brankára!
     
    59
    Poprad dal gól!
    Tak teraz to už domácim vyšlo. Nasťahovali sa do šestnástky, Kapláňovi sa v malom vápne ukázal úplne voľný MIROSLAV DAŠKO, ktorý z tesnej blízkosti iba dorazil do prázdnej brány!
     
    61
    Pomaličky začína úplna deštrukcia a rozklad Rimavskej Soboty, ktorí v doterajšom priebehu ani vôbec neukazujú nejakú snahu o vyrovnanie. Majú minimálne množstvo šancí a domáci brankár Malec je bez práce.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Jozef Kapláň, prichádza Szymon Gruca.
     
    62
    Poprad dal gól!
    Netrvalo dlho a Podtatranci pridávajú aj piaty zásah! JAKUB ŠAŠINKA bol osamotený vo vnútri šestnástky a z tesnej blízkosti prekonal strelou k ľavej žrdi Prošovského.
     
    63
    Striedanie v tíme MŠK Rimavská Sobota: z ihriska odchádza Valeri Kuridze, prichádza Miloš Sekulić.
     
    64
    Šašinka sa opäť pokúšal prekvapiť defenzívu súpera. Tentokrát si na neho obrancovia dali pozor a nenechali mu veľa priestoru. Loptu zachytil Prošovský.
     
    65
    Gruca vyrazil dopredu po pravej strane, no nedovolene ho zastavil Morháč. Hlavný rozhodca okamžite pískal a Poprad získava loptu.
     
    67
    Popradčania si krásne v trojici vyťukali obranu hostí v pokutovom území. Do šance sa uvoľnil Miroslav Daško, ktorý vypálil spred malého vápna, no Prošovský výborne zasiahol.
     
    68
    Isté problémy sa naskytli Vladyslavovi Mazurovi, ku ktorému prišiel aj domáci Medak. Urobil teda športové gesto, hráč Rimavskej Soboty je v poriadku.
     
    69
    Popradčania si vypracovali ďalší strelecký pokus. V šestnástke sa po spracovaní prihrávky uvoľnil Maťaš, no vypálil iba do brankára hostí.
     
    71
    Zdalo sa, že sa do šance vysunie Tomáš Fajčík. Prakticky hneď si ho však všimol Maťaš a dobehol ku kotúľajúcej sa lopte rýchlejšie.
     
    72
    Domáci získali loptu v strede poľa. Kukoľova však odskočila Medakova prihrávka a získali ju hráči MŠK.
     
    73
    Maťaš si v súboji s hosťujúcim Vargicom dopomohol menším faulom. Potiahol protihráča za dres a hlavný rozhodca mu teda udelil žltú kartu.
     
    74
    Domáci futbalisti kontrolujú dianie aj v druhom polčase a stále si vytvárajú nejaké príležitosti. Teraz Maťaš dobrým centrom našiel v päťke uvoľneného Šašinku, ktorý hlavičkoval z tesnej blízkosti, no Prošovský ho vychytať dokázal.
     
    76
    Rimavskosobotčanom sa teraz akosi darí podržať loptu dlhšie na svojich kopačkách. Center brankára Prošovského však už na obrannej polovici zastavili hráči Popradu.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Viktor Maťaš, prichádza Ján Hatok.
     
    78
    Domáci mali k dispozícii rohový kop. V šestnástke si nabehol Bilas, spracoval si prihrávku od Grucu, no vypálil nad bránku.
     
    80
    Gruca sa ukázal Medakovi a následne nasmeroval svoj pohyb priamo na bránku. K zakončeniu sa napokon neprepracoval.
     
    82
    Popradčania sa snažili vypracovať si ďalšiu možnosť. Center Jakuba Hrica však nik z jeho spoluhráčov nezachytil. Skončil v rukách Prošovského.
     
    83
    Kukoľ nepríjemne fauloval Vargica na obrannej polovici hostí. Za svoje zákrok dostáva žltú kartu.
     
    85
    Rimavskosobotčania teraz na niekoľko desiatok sekúnd podržali loptu na svojich kopačkách, no vlastnou chybou sa jej opäť zbavili.
     
    87
    Popradčania zahrávali štandardku. Bilas centrom k vzdialenejšej žrdi našiel Daška, no jeho volej smeroval vedľa.
     
    88
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti ešte skrášľujú svoje víťazstvo! Medak našiel uvoľneného JAKUBA ŠAŠINKU v šestnástke, ktorý mal čas na zamierenie a následne rozvlnil sieť aj po šiesty raz v tomto zápase!
     
    90
    V podstate sa začína toto stretnutie iba dohrávať. Poprad má už víťazstvo dávno vo svojom vrecku a Rimavská Sobota ako keby v tomto zápase ani nemala útok.
     
    90+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    90+1
    Rimavská Sobota dala gól!
    Tak hostia dávajú ešte aspoň jeden čestný gól! V šestnástke nechali domáci veľa priestoru GERGYMU KELEMENOVI, ktorý symbolicky zavesil.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas taktiež patril domácim. Presadil sa Daško a dvakrát Šašinka. Na konečných 6:1 však upravil hosťujúci Kelemen a hostia strelili aspoň jeden čestný.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:45:43)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 8. Hric, 42. Kapláň, 45. Bilas, 59. Daško, 62. Šašinka, 88. Šašinka – 90+1. Kelemen

    Karty:   73. Maťaš (PPD), 83. Kukoľ (PPD)


    FK Poprad: Malec (C) – Maťaš, Hric, Pečiar, Kica, Daško, Kapláň, Medak, Bilas, Kukoľ, Šesták
    Náhradníci: Lipčák, Palša, Hatok, Šašinka, Gruca

    MŠK Rimavská Sobota: Prošovský – Morháč, Lačarak, Uličný, Ľupták, Kuridze, Fajčík, Petrán (C), Vargic, Mikejev, Vasilko
    Náhradníci: Sekulić, Mazur, Kelemen, Wurczell, Pascarenco

    Rozhodčí: Kačenga – Jekkel, Vitko
    bahis siteleri