Saint-Étienne – PSG 0:5 (kon.) | Bordeaux – Marseille 1:1 (kon.) | Montpellier – Lyon 1:3 (kon.)
Nice – Angers 0:2 (kon.) | Bastia – Lorient 2:0 (kon.) | Dijon – Nancy 2:0 (kon.)
Monaco – Lille 4:0 (kon.) | Nantes – Guingamp 4:1 (kon.) | Caen – Rennes 0:1 (kon.)
Méty – Toulouse 1:1 (kon.)
konec
FC Méty
1:1 (0:1)
Toulouse FC
Neděle 14.05.2017, 21:00 • Stade Saint-Symphorien, Méty • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    FC METZ

    Domácí fotbalisté už mají definitivně jistotu záchrany a na druhou stranu se ani zdaleka nepodívají do pohárové Evropy. Na třináctém místě mají Méty pohodlných 42 bodů, avšak hodně špatnou měly po celou sezónu defenzívu. Se sedmdesáti inkasovanými góly jsou totiž Méty v tomto ohledu vůbec nejhorším týmem.

    Posledních pět utkání

    6.5.2017 Lille – Méty 0:2
    29.4.2017 Méty – Nancy 2:1
    22.4.2017 Lorient – Méty 5:1
    18.4.2017 Méty – PSG 2:3
    15.4.2017 Méty – Caen 2:2
     
    TOULOUSE FC

    Také hosté se nacházejí v naprosto klidném středu tabulky, ba co více, jsou na tom prakticky stejně jako jejich dnešní soupeř. Se 42 body sice Toulouse okupuje 12. pozici, ale to jen díky výrazně lepšímu skóre. Hosté letos těží především ze solidní defenzívy, která je šestou nejlepší v Ligue 1, avšak v posledních zápasech se jim nedaří. Za posledních 11 zápasů totiž Toulouse nasbíralo čtyři prohry šest remíz a jen jednu výhru.

    Posledních pět utkání

    6.5.2017 Toulouse – Caen 0:1
    29.4.2017 Monako – Toulouse 3:1
    23.4.2017 Toulouse – Nice 1:1
    15.4.2017 Guingamp – Toulouse 2:1
    9.4.2017 Toulouse – Marseille 0:0
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    14.12.2016 Méty – Toulouse 2:1 pp. (pohár)
    19.11.2016 Toulouse – Méty 1:2
    4.4.2015 Méty – Toulouse 3:2
    8.11.2014 Toulouse – Méty 3:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Metz: Kawašima – Balliu, Biševac, Falette, Udol – Diagné, Doukouré (C) – Sarr, Cohade, Jouffre – N'Guette.
    Náhradníci: Didillon – Rivierez, Milan, Hein, Mandjeck, Vion, Mollett.

    Toulouse FC: Lafont – Amian Adou, Diop, Jullien, Moubandje – Sangaré, Bodiger – Jean, Toivonen, Braithwaite (C) – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Lukebakio, Trejo, Sylla, Sirieix, Yago, Durmaz.

    Rozhodčí: Stéphane Lannoy – Mickaël Annonier, Gilles Lang.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se hned v úvodu dokázali šikovně uvolnit v blízkosti rohového praporku a výsledkem byl centr do pokutového území. Míč proletěl nad hlavami všech hráčů.
     
    2
    Další rychlá akce na pravé straně přinesla výrazný posun hluboko na útočnou polovinu. Následná kombinace vyústila ve slabší střelu Doukourého. Lafont však musel zakročit.
     
    3
    Bleskový protiútok Toulouse byl veden přes Braithwaitea, který dokázal překonat vyběhnuvšího Kawašimu, avšak přihrávku na volného Delorta zastavil jeden z obránců.
     
    4
    Na druhé straně se skvěle uvolnil Ismaïla Sarr, který nakonec kombinoval s N'Guettem. Ten vybojoval pouze rohový kop.
     
    5
    Po následné kombinaci to vzal na sebe aktivní Sarr, nicméně jeho hodně nepovedené zakončení šlo po zemi daleko od tyče Lafontovy brány.
     
    6
    Toulouse se dostalo do další solidní šance. Velké nepřesnosti v domácí obraně dovolily zakončení Braithwaiteovi, jenž volil přízemní střelu. Kawašima připraven!
     
    7
    Nalevo byl důrazně zastaven postupující Udol, jenž se snažil prosadit k centru do pokutového území. Následovat bude pouze vhazování.
     
    9
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou ze své třetí akce do vedení. Po dobré práci jednoho z hostů byl napravo odzbrojen nedůrazný Falette. Následovala výborná přízemní přihrávka Jeana, který před prázdnou bránou našel MARTINA BRAITHWAITEA. Kapitán Toulouse už měl velmi jednoduchou pozici.
    9. Martin BRAITHWAITE - 0:1
     
    10
    Méty se pokusily o rychlou odpověď, ale po akci na pravé straně přišel pouze vysoký centr, jenž prolétl předbrankovým prostorem.
     
    11
    Nadále se domácí po inkasované brance nemohou srovnat. Defenzíva Toulouse teď pracuje velmi dobře a nepouští soupeře blíže ke své bráně.
     
    12
    Ani další akce domácího celku neskončila úspěchem. Míč si staví Lafont, který bude v klidu odkopávat od své brány.
     
    13
    Poměrně kvalitní hra Mét ze samotného úvodu zápasu se dočista vytratila. Převahu v držení míče sice domácí stále mají, ale momentálně kazí i zdánlivě jednoduché přihrávky.
     
    14
    Toulouse stále čeká na případné chyby soupeře a precizně brání v jedenácti hráčích na vlastní polovině. Teď ale Ivan Balliu vybojoval rohový kop.
     
    15
    Chybně nařízený rohový kop teď rozhodí hostům trochu kompenzoval. Po soubojích v pokutovém území je totiž odpískán útočný faul jednoho z fotbalistů Mét.
     
    16
    Přidat nyní musel Lafont, ke kterému mířila hodně prudká malá domů. Míč by sice nešel do prostoru brány, ale sprintující gólman chtěl zamezit i rohovému kopu. Povedlo se.
     
    17
    Z rychlého protiútoku zahrozili hosté. Míč přenesený zprava se zjevil u Toivonena, který chtěl oslovit dobře postaveného Delorta. Míč skončil v Kawašimově náruči.
     
    18
    Znovu se hrálo na útočné polovině Toulouse. Rychlý nákop na rozběhnutého Delorta sice našel adresáta, ale ten míč posunul do rukavic domácího brankáře.
     
    20
    Hodně zbytečnou ztrátu teď předvedl hostující celek. Těžit z toho mohl Ismaïla Sarr, jenž dostal výbornou přihrávku do běhu. Zakončení z levé strany šestnáctky však mířilo jen do Lafonta
    20. Sarrova šance na vyrovnání
     
    21
    Méty pokračují ve zvýšené aktivitě. Znovu se do kombinace dostal Sarr, nicméně ten nyní vybídl Udola, který neodcentroval přesně.
     
    23
    Hra je nyní poměrně hodně neurovnaná. Domácí se sice více snaží kombinovat a tlačí se vpřed, ale zatím to nepřináší kýžený efekt.
     
    24
    Při rychlejší akci Toulouse si obrana Mét znovu nerozuměla. Díky tomu se k zakončení dostal Jean, jenž střílel po zemi, avšak několik decimetrů vedle tyče.
     
    25
    Po dlouhé době vedlo Toulouse akci na levé straně. Nakonec míč doputoval k Moubandjemu, který získal aspoň standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    26
    Jenže centr od rohového praporku si domácí fotbalisté naprosto bezpečně pohlídali a míč je rychle přenesen až k polovině hřiště.
     
    27
    Bohužel pro domácí byl Ismaïla Sarr v útoku osamocený a neměl šanci na úspěch. Poté si pro míč k půlící čáře seběhl Delort, jenž byl povalen na trávník.
     
    28
    Tentokrát se velmi aktivní Andy Delort zjevil více na levé straně, kde si míč přichystal k zakončení. Špatně trefený pokus z hranice šestnáctky šel mimo tři tyče.
     
    29
    Pohlednou kombinací teď domácí dostali míč až k Cohadeovi, jenž si zaběhl až do pokutového území. Výsledkem je rohový kop!
     
    30
    Ani po půlhodině hry se domácí nedostávají do nějakých větších šancí. Další centr ze strany šel hodně daleko za pokutové území.
     
    31
    Hodně nepovedené zakončení nyní obstaral Amian Adou, který s udělal výlet na útočnou polovinu. Míč si to namířil velmi vysoko nad bránu.
     
    33
    Domácí fotbalisté se snaží určovat tempo hry a kombinují poblíž půlící čáry. nějaká kolmá přihrávka směrem k Lafontově bráně se ale zatím nekoná.
     
    34
    Až nyní přilétl k Lafontovi vysoký míč od půlící čáry. Hostující brankář si situaci vcelku bezpečně pohlídal a vyboxoval kulatý předmět do bezpečí.
     
    35
    Registrujeme nepříliš povedené zakončení jednoho z domácích fotbalistů. Přízemní střela byla velmi slabá a skončila v náruči pozorného Lafonta.
     
    36
    Hosté se v posledních minutách prakticky vůbec nedostávají dále než na nějakých patnáct metrů od poloviny hřiště. Stejně je tomu ta i nyní.
     
    37
    Jenže centrované míče ze stran v podání domácích zatím nacházejí hlavy dobře bránících soupeřů. Tentokrát se snažil Cohade, ale ani ten nenašel spoluhráče.
     
    38
    V tomto případě jsme byli svědky kombinace po zemi, avšak ani ta nepřinesla ovoce. N'Guette je prostě v pokutovém území sám a zatím nedostává šanci.
     
    39
    Další velmi nepovedená přihrávka doputovala pouze vedle Lafontovy brány. Hostující gólman při odkopu hledal Delorta, ale ten si pomohl faulem.
     
    40
    Konečně se domácí fotbalisté krásně prodrali blíže k bráně soupeře. Byl to Udol, který se uvolnil a poté přihrával do těsné blízkosti brankáře. Míč však srazil Diop!
     
    41
    Rohový kop domácího celku již nepřinesl nebezpečí. Následovala sice kombinace na útočné polovině, ale vše skončilo ofsajdem Renauda Cohadea.
     
    42
    Neurovnané defenzívy Mét chtěl využít Toivonen. Finský ofenzivně laděný hráč si zaběhl až k brankové čáře, ale jeho kombinace s Delortem neskončila úspěchem.
     
    43
    Postupný útok Toulouse prakticky neexistuje. Hosté stále spoléhají na rychlé akce, a když už se dostanou do klidnější kombinace, pomohou si faulem. Třeba jako teď Moubandje.
     
    44
    Ovšem domácí hromadí jednu nepřesnost za druhou. O další se přičinil Ivan Balliu, který nedokázal kombinovat podél postranní čáry.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí ukončil první poločas a spokojenější jsou zatím fotbalisté Toulouse. Ti sice neměli více ze hry, ale územní převaha Mét zatím nevedla k nějakému trvalejšímu tlaku. Naopak v deváté minutě po rychlé akci dokázal skórovat Martin Braithwaite, díky kterému mají hosté zatím navrch.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jako první se v druhém poločase do útoku vydali fotbalisté Toulouse. Kombinace podél postranní čáry však byla pohlídána.
     
    47
    Až do pokutového území se prokombinovaly Méty. Cohade zakončoval z pravé strany, ale jeho pokus byl zablokován. Stejně dopadla snaha o dorážku z nohy Balliua.
     
    48
    Zdá se, že v druhém poločase se bude pokračovat stejně jako v tom prvním. Kombinují převážně domácí Méty, které se tlačí vpřed.
     
    49
    Jenže snaha domácích byla až moc velká a akce vyústila pouze v útočný faul. Další nedovolený zákrok pak byl odpískán po ataku Delorta.
     
    50
    Rozehrávky volného kopu se ujal Yann Bodiger, nicméně jeho vysoký centr doputoval pouze ke Kawašimovi. Pohodlný zákrok japonského brankáře.
     
    51
    Standardní situaci chvíli po hostech rozehrávali také fotbalisté Mét, nicméně ani jejich souhra neznamenala výrazné ohrožení soupeřova brankáře.
     
    52
    Tentokrát už však Lafont musel zůstat pozorný, neboť ho tvrdým zakončením prověřil Cohade. Míč letěl přesně do náruče brankáře.
     
    53
    Utkání je teď vinou nedovolených zákroků hodně rozkouskované. Další standardní situaci budou rozehrávat hostující borci.
     
    54
    Dlouhý míč sice dolétl až do pokutového území, avšak v něm hlavní rozhodčí spatřil faul na bránícího Balliua. Hrát budou pro změnu domácí.
     
    56
    Znovu byla rozehrávána standardní situace. Tentokrát míč letěl až do blízkosti Albana Lafonta, který měl menší potíže, avšak nadvakrát si přesto poradil.
     
    57
    Hostující celek se snaží uklidnit hru rozvážnou kombinací na vlastní polovině. Chtělo by to však aspoň nějaký posun blíže k půlící čáře.
     
    58
    Nakonec Toulouse ztratilo míč, ale následná kombinace zakončená Cohadeovou střelou nebyla ani zdaleka nebezpečná.
     
    60
    Hosté stále pokračují v soustředění se na defenzivní činnost, jež je doplněna ojedinělými výpady na polovinu soupeře. Na Méty to však pořád stačí.
     
    61
    Znovu se hostující obrana naprosto v pohodě ujala míče a dostává ho daleko od své brány. Ohrožení Kawašimy je ale v nedohlednu.
     
    62
    Důrazný průnik Martina Braithwaitea mohl dospět až k zakončení, ale poslední bránící hráč Mét míč přeci jenom odvrátil do zámezí.
     
    63
    Do konfliktu se teď dostal Ismaïla Sarr s Kelvinem Amianem Adouem. Vše nakonec musí řešit hlavní rozhodčí, který oběma kohoutům důrazně domlouvá.
     
    64
    Ofsajdovou hranici si nyní vůbec nepohlídal Cohade, který zpoza obrany Toulouse sbíhal pro kolmou přihrávku. Hosté však o míč velmi rychle přišli.
     
    65
    Tak konečně se domácí dostali k pořádnému ohrožení brankáře Lafonta. Razantní střelu z pravé strany pokutového území vyprodukoval Cohade, ale hostující gólman byl na správném místě.
     
    66
    Metz právě vstřelilo branku!
    Teď už ale máme vyrovnáno. Na levé straně dostal hodně prostoru ISMAÏLA SARR, který si míč navedl až k hranici malého vápna a technickým pokusem ke vzdálenější tyči překonal skákajícího Lafonta.
    66. Ismaïla SARR - 1:1
     
    67
    Nějaké zdravotní problémy má bohužel pro domácí Milan Biševac. Zdá se, že bude potřeba střídání.
     
    68
    Jako první však do sestavy sáhli hosté. Odpracováno má Yann Bodiger, který je nahrazen Issiagem Syllou.
     
    68
    A přeci jenom přichází okamžité střídání zdravotně indisponovaného Milana Biševace. Jeho místo zaujme Guido Milan.
     
    70
    Při souboji ve středu hřiště si lehce ublížil Delort, ale po krátkém kulhání se hostující útočník jeví býti v pořádku.
     
    71
    Blesková akce domácích vyústila v prudkou kolmici před rozběhnutého N'Guettea. Blíže k míči měl Diop, jenž kulatý předmět odkopl do bezpečí.
     
    72
    V pokutovém území před Kawašimou se ke střele prodral Delort, ale domácí brankář vytáhl famózní zákrok pravou nohou. Poté ještě jeden z hostů upadl na trávník, ale o faul se v žádném případě nejednalo.
    72. Famózní zákrok Ejdžiho Kawašimy
     
    73
    Domácí hru bleskově přenesli k soupeřově šestnáctce. Prudký centr z pravé strany propadl až k Sarrovi, ale ten vytěžil pouze vhazování. Následně už si obrana Toulouse poradila.
     
    74
    Znovu tady máme střídání na obou stranách. Hřiště jako první opustil hostující Ola Toivonen, který je střídán Óscarem Trejem. Z domácích má dohráno Opa N'Guette, místo kterého si "začutá" Thibaut Vion.
     
    76
    Domácí fotbalisté jsou po vyrovnávací brance při chuti. Velmi nebezpečný Sarr si to znovu zleva namířil až do pokutového území, ale teď těsně před ním zasáhl Diop.
     
    77
    Znovu šel jeden z hostů do razantního obranného zákroku, ale opět se jednalo o úspěšný pokus v zabránění útoku soupeře. Méty však budou vhazovat.
     
    79
    Převážně se nyní hraje ve středu hřiště, kde se Toulouse snaží uklidnit rodící se jasnou převahu soupeře.
     
    80
    Na poslední minuty zápasu jde na hřiště Dodi Lukebakio, jenž zaujal pozici Corentina Jeana.
     
    80
    Velká nepříjemnost pro domácí celek. Braithwaite posunul míč k Moubandjemu, který udělal rychlý manévr a v pokutovém území byl podražen. PENALTA!
    80. Faul znamenající pokutový kop
     
    81
    Jenže Andy Delort pohrdl šancí na vstřelení druhé branky svého celku. Hostující útočník volil razantní střelu po zemi, ale Kawašima jeho záměr dokonale vystihl.
    81. Neproměněná penalta Andyho Delorta
     
    82
    Také domácí mají dostřídáno. Místo Yanna Jouffreho jde na trávník Florent Mollett.
     
    84
    Hodně naivně si chtěl Delort vymodlit další pokutový kop ve prospěch Toulouse. Sudí mu ale okatý pád nezbaštil.
     
    85
    Zleva se až do pokutového území prodral Martin Braithwaite, který z úhlu překonal Kawašimu, ale míč si to pak namířil jen do vzdálenější tyče.
    85. Martin Braithwaite trefil tyč
     
    87
    Rychlý výpad směrem na soupeřovu bránu teď vytáhly také domácí Méty, které vybojovaly aspoň volný kop. Rozehrávat se bude z nějakých dvaceti metrů, ale poněkud více z pravé strany.
     
    88
    Zodpovědnost vzal na sebe Florent Mollett, nicméně jeho zakončení letělo přesně do prostoru, který strážil pozorný Lafont.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Domácí Méty mají v závěru jednoznačně více ze hry a tlačí se do útoku. Znovu z jejich akce vyplývá zisk slibného volného kopu.
     
    90+2
    Mollett tentokrát zakončoval zleva a z výrazného úhlu. Hostující gólman byl na správném místě, díky čemuž míč odvrátil daleko za pokutového území.
     
    90+3
    Na druhé straně se zahrával rohový kop, ale ani ten už nepřinesl ohrožení soupeřova brankáře. K nespokojenosti domácích fanoušků Méty kombinují na polovině a zřejmě už se nepokusí rozhodnout.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a oba celky získávají po jednom bodu. V první polovině sice šlo do vedení Toulouse, které v 9. minutě slavilo po trefě Martina Braithwaitea, ale aktivnější byli jednoznačně domácí. Odměnou byla vyrovnávací branka ze 66. minuty, kdy skóroval aktivní Ismaïla Sarr. Přesto Méty mohly přijít o vítězství, nicméně Ejdži Kawašima v 81. minutě vychytal Delortovu penaltu a poté japonskému brankáři pomohla i tyč.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (22:55:32)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 66. Sarr (Doukouré) – 9. Braithwaite (Jean)

    Neproměněná penalta: 81. Delort (TOU), brankář Kawašima zneškodnil


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:13.
    FC Méty: Kawašima – Balliu, Biševac (68. Milan), Falette, Udol – Diagné, Doukouré (C) – Sarr, Cohade, Jouffre (82. Mollett) – N'Guette (74. Vion).
    Náhradníci: Didillon – Rivierez, Milan, Hein, Mandjeck, Vion, Mollett.

    Toulouse FC: Lafont – Amian Adou, Diop, Jullien, Moubandje – Sangaré, Bodiger (68. Sylla) – Jean (80. Lukebakio), Toivonen (74. Trejo), Braithwaite (C) – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Lukebakio, Trejo, Sylla, Sirieix, Yago, Durmaz.

    Rozhodčí: Stéphane Lannoy – Mickaël Annonier, Gilles Lang
    bahis siteleri