Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Bělorusko – Norsko 4:3 (kon.) | Rusko – USA 3:5 (kon.)
Česko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Německo – Lotyšsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Kanada – Finsko 5:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Německo
4:3 (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0)
Lotyšsko
Úterý 16.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:54
    Drama je na světě, Němci si zahrají přesilovku. Arturs Kulda dobře vyblokoval střelu v mezikruží, ale poté naprosto nesmyslně kotouč zalehl a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    55:19
    Velká komplikace pro domácí, je zde přesilovka pro Lotyše. Vyloučen je Christian Ehrhoff, který za brankou úplně zbytečně podrazil soupeře a nyní bude doufat, že stráví na trestné lavici celé dvě minuty.
     
    32:13
    Tlak Němců však utichne po zbytečném faulu, neboť na tým z Pobaltí čeká přesilová hra. Faulem se provinil David Wolf, který si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    29:29
    Němci jsou kompletní a nyní si přesilovku zahrají pro změnu oni. vyloučen je Arturs Kulda, a to na dvě minuty za podražení.
     
    27:22
    I Lotyši si vyzkoušejí hru v početní převaze. Na trestnou lavici usedá Moritz Müller, který si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    08:54
    Němci si zahrají druhou přesilovku v zápase. Další vyloučeným hráčem ze strany Lotyšska je Gunars Skvorcovs, který si odpyká dvě minuty za sekání.
     
    03:41
    Vyloučeným je nakonec Teodors Blugers, který si na trestné lavici odpyká dvě minuty za držení protihráče.

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 32. Wolf (Ehrhoff, Reimer), 32. D. Seidenberg (Kink, Müller), 60. Schütz (Draisaitl), rozh. náj. Tiffels – 39. Skvorcovs (Sotnieks), 49. Sprukts (Indrašis, Sotnieks), 57. Džerinš (Balinskis, Roberts Bukarts)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Miks Indrašis (LAT)
    0:0   Dominik Kahun (GER)
    2. série:
    0:0   Kaspars Daugavinš (LAT)
    0:0   Leon Draisaitl (GER)
    3. série:
    0:0   Roberts Bukarts (LAT)
    1:0   Frederik Tiffels (GER)


    Německo: Grubauer (Aus den Birken) – Ehrhoff (C), Hördler, Reul, Müller, Abeltshauser, D. Seidenberg (A), Krueger – Kink (A), Plachta, Kahun – Fauser, Schütz, Tiffels – Draisaitl, Hager, Wolf – Y. Seidenberg, Reimer, Ehliz – Macek.
    Lotyšsko: Merzlikins (Punnenovs) – Sotnieks, A. Kulda (A), Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis – Daugavinš (C), Džerinš, Roberts Bukarts – Sprukts (A), Rihards Bukarts, Indrašis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Pavlovs, Meija, Bičevskis – Blugers.

    Rozhodčí: Oliver Gouin (CAN), Linus Ohlund (SWE) – Judson Ritter (USA), Peter Šefčík (SVK)
    bahis siteleri