Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Bělorusko – Norsko 4:3 (kon.) | Rusko – USA 3:5 (kon.)
Česko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Německo – Lotyšsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Kanada – Finsko 5:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Německo
4:3 (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0)
Lotyšsko
Úterý 16.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hráči turnaje ze strany Lotyšska:

    Elvis Merzlikins (brankář)
    Andris Džerinš (útočník)
    Oskars Cibulskis (obránce)
    Frederik TIFFELS - 4:3

     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Německo.
    Neskutečné, neskutečné a ještě jednou neskutečné! FREDERIK TIFFELS se stal v nájezdech jediným úspěšným střelcem a za nepopsatelné erupce nadšení domácího publika a i spoluhráčů může slavit vítěznou branku duelu, díky níž se Němci podívají do čtvrtfinále!
     
    3. série
    1:0
    Je rozhodnuto! Frederik Tiffels se rozjel hodně pomalu, z brankoviště zvolil svižnou střelu a brankáři Lotyšska propadl kotouč pod levým betonem do sítě! Němci vítězí a postupují!
     
    3. série
    0:0
    Roberts Bukarts taky neproměnil, když z mezikruží trefil břevno!
     
    64:59
    Neskutečné, Lotyši mohli přeci jen vyhrát! Guntis Galvinš dostal puk na modré a bez přípravy vypálil příklepem, ale Grubauer jeho ránu v zákroku večera zastavil u levé tyče svou lapačkou!
     
    60:17
    A hned tu byla šance! Džerinš dal skvělou žabičku na brankoviště právě Daugavinšovi, ale jeho bekhendovouo ránu Grubauer skvěle vyrazil!
     
    59:59
    Lotyši se dostali ještě do jedné akce a málem rozhodli! Rihards Bukarts dostal od Daugavinše po skvěle sehraném buly pas před prázdnou branku, ale útočník Lotyšů minul!
    59:28 Felix SCHÜTZ - 3:3

     
    59:28
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle utkání nekončí! Němci z neuvěřitelného tlaku vyrovnávají a LANXESS arena se za nepopsatelného hluku otřásá v základech! Po obrovském závaru a křižné přihrávce brankoviště pálil Draisaitl, Elvis Merzlikins jeho ránu nadvakrát vyrazil. V chumlu těl se k odraženému puku dostal FELIX SCHUTZ, jenž jej doklepl do odkryté části branky a odšpuntoval obrovskou vlnu nadšení – 3:3! Asistence: Leon Draisaitl.
     
    58:43
    Právě teď! Grubauer míří na střídačku, ale Lotyši zároveň vyhazují za branku!
     
    57:54
    Drama je na světě, Němci si zahrají přesilovku. Arturs Kulda dobře vyblokoval střelu v mezikruží, ale poté naprosto nesmyslně kotouč zalehl a dostává dvě minuty za zdržování hry.
    56:08 Andris DŽERINŠ - 2:3

     
    56:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Obrat je dokonán, Lotyši jsou o krok blíž čtvrtfinále a někteří diváci předčasně opouštějí své pozice! Ro. Bukarts nabil na modrou čáru Balinskisovi, který vypálil prudkou ránu příklepem a do jeho pokusu v pravou chvíli vložil svou hůl ANDRIS DŽERINŠ, jenž usměrnil kotouč přesně pod břevno. Hradecký útočník je momentálně největším lotyšským hrdinou – 2:3! Asistence: Uvis Balinskis, Roberts Bukarts.
     
    55:19
    Velká komplikace pro domácí, je zde přesilovka pro Lotyše. Vyloučen je Christian Ehrhoff, který za brankou úplně zbytečně podrazil soupeře a nyní bude doufat, že stráví na trestné lavici celé dvě minuty.
    48:22 Janis SPRUKTS - 2:2

     
    48:22
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno a začínáme od znovu, Lotyši se prosazují ze své první velké šance ve třetí části! JANIS SPRUKTS od pravého mantinelu našel u tyče zaparkovaného Indrašise, jenž mu parádně z otočky naslepo kotouč vrátil najetému do mezikruží. Lotyšský útočník se na poprvé neprosadil, ale poté už bekhendovou střelou po ledě propálil Grubauera mezi betony – 2:2! Asistence: Miks Indrašis, Kristaps Sotnieks.
    38:42 Gunars SKVORCOVS - 2:1

     
    38:42
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Před třetí třetinou máme zaděláno na drama, Lotyši se vracejí do hry! Sotnieks posunul ve střední třetině kotouč na GUNARSE SKVORCOVSE, který projel do pásma po pravé straně, naznačil střelu a rychlými kroky se dostal na střed, odkud nechytatelnou ranou ze zápěstí trefil prostor pod vyrážečkou Grubauera – 2:1! Asistence: Kristaps Sotnieks.
     
    36:06
    Dnešní utkání sleduje 18 797 diváků a utkání je tak beznadějně vyprodané!!!
     
    34:13
    Němci jsou kompletní, ale přesto mohli inkasovat! Maris Bičevskis se fantasticky otočil s kotoučem na brankovišti a jeho bekhendový pokus skončil na levé tyči!
     
    32:44
    Šance Lotyšska! Kaspars Daugavinš dvakrát dorážel osamocen na brankovišti, ale na poprvé netrefil kotouč ideálně a posléze jeho pokus zastavil skvěl svou holí ve vzduchu brankář Grubauer!
     
    32:13
    Tlak Němců však utichne po zbytečném faulu, neboť na tým z Pobaltí čeká přesilová hra. Faulem se provinil David Wolf, který si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
    31:29 Dennis SEIDENBERG - 2:0

     
    31:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    A Němci přidávají také druhou trefu! Na pravém křídle uvolnil Müller průnikovou přihrávkou Kinka, jehož ránu Merzlikins dobře vyrazil do strany, ale ke kotouči se nejrychleji dostal z druhé vlny dojíždějí DENNIS SEIDENBERG, který jej pohodlně doklepl po ledě do branky – 2:0! Asistence: Marcus Kink, Moritz Müller.
    31:02 David WOLF - 1:0

     
    31:02
    Německo právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení a tribuny poprvé explodují nadšením! Reimer na modré nabil Ehrhoffovi, jehož prudkou ránu příklepem brankář Elvis Merzlikins vyrazil jen před sebe a volného kotouče se ujel DAVID WOLF, jenž si jej přehodil na bekhend a zakončil v pádu do prázdné branky – 1:0! Asistence: Christian Ehrhoff, Patrick Reimer.
     
    30:47
    A nakonec se málem dočkali poté, co Macek dostal přesný pas na brankoviště, ale z první vyprášil jen pravé rameno brankáře Lotyšska!
     
    29:29
    Němci jsou kompletní a nyní si přesilovku zahrají pro změnu oni. vyloučen je Arturs Kulda, a to na dvě minuty za podražení.
     
    28:30
    Další možnost měl na druhé straně po rychlém otočení hry opět Roberts Bukarts, který skvěle vypálil z kruhu v brejku 2 na 1, ale Grubauer jeho pokus vytáhl levým ramenem!
     
    28:00
    Domáí se v oslabení vydali dopředu a Patrick Hager zakončoval přečíslení s Draisaitlem individuálně, Elvisi Merzlikinsovi kotouč vypadl, ale domácí hvězda se k dorážce nedostala!
     
    27:36
    A hned v úvodu přesilovky přišla velká šance! Ro. Bukarts vypálil z levého kruhu, jeho rána propadla Grubauerovi, ale nakonec ji jeden z obránců odpálil z brankové čáry!
     
    27:22
    I Lotyši si vyzkoušejí hru v početní převaze. Na trestnou lavici usedá Moritz Müller, který si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    25:51
    Obrovská šance Německa! Draisaitl dostal pas k levé tyči, odkud z první vracel kotouč před prázdnou branku Reimerovi, ale ten ve stoprocentní šanci minul!
     
    19:18
    Trojí šance Němců! Nejprve Elvis Merzlikins vychytal Reimera, poté střílel z mezikruží Ehliz a třetí zákrok si lotyšský gólman připsal proti prudkém nahození Seidenberga!
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá jedna minuta!
     
    18:20
    A vzápětí přišla z jejich strany velká šance! Janis Sprukts zachytil nepřesné vyhození a pálil osamocen z mezikruží, ale branku trestuhodně minul!
     
    12:42
    Yasin Ehliz si najel po levé straně do pásma a z velkého úhlu hodně prudce vypálil, nicméně Elvis Merzlikins jeho ránu svou maskou pohotově vyrazil!
     
    09:28
    Němci se usadili v pásmu a po přihrávce Kahuna křížem pálil Yasin Ehliz, ale jeho pokus z první skončil jen na bočním oblouku branky!
     
    08:54
    Němci si zahrají druhou přesilovku v zápase. Další vyloučeným hráčem ze strany Lotyšska je Gunars Skvorcovs, který si odpyká dvě minuty za sekání.
     
    03:41
    Vyloučeným je nakonec Teodors Blugers, který si na trestné lavici odpyká dvě minuty za držení protihráče.

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 32. Wolf (Ehrhoff, Reimer), 32. D. Seidenberg (Kink, Müller), 60. Schütz (Draisaitl), rozh. náj. Tiffels – 39. Skvorcovs (Sotnieks), 49. Sprukts (Indrašis, Sotnieks), 57. Džerinš (Balinskis, Roberts Bukarts)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Miks Indrašis (LAT)
    0:0   Dominik Kahun (GER)
    2. série:
    0:0   Kaspars Daugavinš (LAT)
    0:0   Leon Draisaitl (GER)
    3. série:
    0:0   Roberts Bukarts (LAT)
    1:0   Frederik Tiffels (GER)


    Německo: Grubauer (Aus den Birken) – Ehrhoff (C), Hördler, Reul, Müller, Abeltshauser, D. Seidenberg (A), Krueger – Kink (A), Plachta, Kahun – Fauser, Schütz, Tiffels – Draisaitl, Hager, Wolf – Y. Seidenberg, Reimer, Ehliz – Macek.
    Lotyšsko: Merzlikins (Punnenovs) – Sotnieks, A. Kulda (A), Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis – Daugavinš (C), Džerinš, Roberts Bukarts – Sprukts (A), Rihards Bukarts, Indrašis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Pavlovs, Meija, Bičevskis – Blugers.

    Rozhodčí: Oliver Gouin (CAN), Linus Ohlund (SWE) – Judson Ritter (USA), Peter Šefčík (SVK)
    bahis siteleri