Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Bělorusko – Norsko 4:3 (kon.) | Rusko – USA 3:5 (kon.)
Česko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Německo – Lotyšsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Kanada – Finsko 5:2 (kon.)
konec
Kanada
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Finsko
Úterý 16.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paříž (kapacita: 13 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    40:35 Matt DUCHENE - 5:2

     
    40:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada však takový plán hned v první minutě zavrhuje! Couturier našel najeté MATTA DUCHENA, který ujel dvojici finských obránců. V. Lajunen se po něm natahoval marně, Duchene si naznačením položil Säteriho a forhendem zasunul puk za jeho beton – 5:2! Asistence: Sean Couturier.
    36:51 Atte OHTAMAA - 4:2

     
    36:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec končí Honkova individuální akce přeci jen gólem! Obránce Dallasu dokončil svůj slalom a přihrál na modrou čáru. ATTE OHTAMAA prostřelil skrumáž před Pickardem a kotouč se zastavil až v síti – 4:2! Asistence: Julius Honka, Joonas Kemppainen.
    28:09 Brayden POINT - 4:1

     
    28:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada přidává šťastnou, ale zaslouženou branku a navyšuje náskok! Mathesonova střela prolétla okolo Konecného a odrazila se od zadního mantinelu poněkud atypicky. Säteri se přesouval na druhou stranu, volný puk našel nejrychleji BRAYDEN POINT a poslal jej do sítě – 4:1! Asistence: Mike Matheson, Colton Parayko.
    13:45 Mitch MARNER - 3:1

     
    13:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada proměňuje druhou přesilovku ze tří a nemilosrdně trestá! Stačilo jí na to deset sekund. Scheifele se otočkou dostal zpoza brány a přihrál dozadu MITCHI MARNEROVI. Útočník Toronta prostřelil Säteriho a zaznamenal druhý gól – 3:1! Asistence: Mark Scheifele, Nathan MacKinnon.
    04:08 Colton PARAYKO - 2:1

     
    04:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    V Paříži se strhla neuvěřitelná přestřelka od prvních minut! Kanaďané využili přesilovku po osmi vteřinách a dokázali, že tato herní činnost je jejich obrovskou zbraní. Marner přenechal na vrcholu kruhu puk COLTONU PARAYKOVI a mladý obránce přidal tvrdou ranou třetí gól ve třetím zápase – 2:1! Asistence: Mitch Marner.
    03:08 Jani LAJUNEN - 1:1

     
    03:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod! Za dvaadvacet sekund se Finům podařilo vyrovnat. Reprezentanti Suomi vybojovali puk na pravém kruhu a dostali jej před branku. Zásluhou Hännikäinena a Osaly se kotouč odrazil k JANIMU LAJUNENOVI, a ten už dorážel do prázdné branky – 1:1! Asistence: Oskar Osala.
    02:46 Mitch MARNER - 1:0

     
    02:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nádherná akce kanadských mladíků znamená vedení pro mistry světa! Ohtamaa zůstal jediný proti dvěma Kanaďanům a Point přihrál MITCHI MARNEROVI. Ten si stáhl puk na střed, položil si finského obránce a zavěsil přesně pod horní tyčku – 1:0! Asistence: Brayden Point, Mike Matheson.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 3. Marner (Point, Matheson), 5. Parayko (Marner), 14. Marner (Scheifele, MacKinnon), 29. Point (Matheson, Parayko), 41. Duchene (Couturier) – 4. J. Lajunen (Osala), 37. Ohtamaa (Honka, Kemppainen)


    Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly (A) – Duchene, Couturier, Killorn – Konecny, Marner, Point – B. Schenn. Trenér: Jon Cooper.
    Finsko: Säteri (Korpisalo) – Ohtamaa, Honka, Jaakola (A), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Kukkonen (C), Järvinen – Aho, Filppula (A), Rantanen – M. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Savinainen, Sallinen, Pihlström – J. Lajunen, Hännikäinen, Osala.
    Trenér: Lauri Marjamäki.

    Rozhodčí: Mark Lemelin (AUT), Stephen Reneau (USA) – Brian Oliver (USA), Alexander Otmachov (RUS)

    Diváci: 10 202 (76 % celkové kapacity)
    bahis siteleri