Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Bělorusko – Norsko 4:3 (kon.) | Rusko – USA 3:5 (kon.)
Česko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Německo – Lotyšsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Kanada – Finsko 5:2 (kon.)
konec
Kanada
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Finsko
Úterý 16.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paříž (kapacita: 13 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Za odraženým pukem spěchal J. Lajunen, ale Pickard vystartoval z branky a rybičkou píchl kotouč do středního pásma.
     
    57:46
    Ještě jedna přesilovka pro Kanadu. Mika Pyörälä (FIN) je vyloučen na dvě minuty za sekání.
    51:22 Neuznaný gól: Kotouč přešel do branky po odpískání.

     
    51:22
    Po Hietanenově střele se puk odrazil vysoko nad bránu a rozhodčí přerušili hru. Po dopadu na led jej dorazil do prázdné branky Filppula, jenže to už bylo dávno po přerušení. Gól neplatí.
     
    49:32
    Minutu a dvě sekundy bude hrát Finsko v pěti proti třem. Calvin de Haan (CAN) usedá na trestnou lavici na dvě minuty za sekání.
     
    48:34
    Marc-Edouard Vlasic (CAN) je dalším potrestaným hráčem. Zkušený obránce San Jose si odsedí dvě minuty za krosček.
     
    45:41
    Jeff Skinner (CAN) nedotáhl svůj únik po pravém křídle do gólového konce a později u mantinelu fauloval. Odpyká si dvě minuty za faul loktem.
     
    42:25
    Po kanadské střele zazvonila tyčka za Säterim!
    40:35 Matt DUCHENE - 5:2

     
    40:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada však takový plán hned v první minutě zavrhuje! Couturier našel najeté MATTA DUCHENA, který ujel dvojici finských obránců. V. Lajunen se po něm natahoval marně, Duchene si naznačením položil Säteriho a forhendem zasunul puk za jeho beton – 5:2! Asistence: Sean Couturier.
     
    37:25
    Finové po vstřeleném gólu okamžitě ožili a probudili i diváky. Aho objel branku, ale nepodařilo se mu zasunout puk za tyč! Neprosadil se ani dorážející M. Aaltonen.
    36:51 Atte OHTAMAA - 4:2

     
    36:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec končí Honkova individuální akce přeci jen gólem! Obránce Dallasu dokončil svůj slalom a přihrál na modrou čáru. ATTE OHTAMAA prostřelil skrumáž před Pickardem a kotouč se zastavil až v síti – 4:2! Asistence: Julius Honka, Joonas Kemppainen.
     
    29:21
    Finové se mohou dostat do hry až po zbytečném faulu Calvina de Haana (CAN). Obránce New Yorku Islander podrazil Rantanena a odsedí si dvě minuty. Komerční přestávka.
    28:09 Brayden POINT - 4:1

     
    28:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada přidává šťastnou, ale zaslouženou branku a navyšuje náskok! Mathesonova střela prolétla okolo Konecného a odrazila se od zadního mantinelu poněkud atypicky. Säteri se přesouval na druhou stranu, volný puk našel nejrychleji BRAYDEN POINT a poslal jej do sítě – 4:1! Asistence: Mike Matheson, Colton Parayko.
     
    26:47
    Finové přečkali v závěru oslabení obrovské šance Kanady! O'Reilly protlačil puk za Säteriho, ale tomu na brankové čáře pomohl Hietanen. Dorážka Scheifeleho šla do boční sítě!
     
    24:49
    Kanada je v plném počtu a vylučuje se pro změnu na druhé straně. Antti Pihlström (FIN) obdržel dvě minuty za podražení.
     
    22:30
    Sallinen se pustil do akce proti kanadské přesile, ale vykoledoval si faul. Josh Morrissey (CAN) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. Finové si poprvé zahrají v početní výhodě.
    13:45 Mitch MARNER - 3:1

     
    13:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada proměňuje druhou přesilovku ze tří a nemilosrdně trestá! Stačilo jí na to deset sekund. Scheifele se otočkou dostal zpoza brány a přihrál dozadu MITCHI MARNEROVI. Útočník Toronta prostřelil Säteriho a zaznamenal druhý gól – 3:1! Asistence: Mark Scheifele, Nathan MacKinnon.
     
    13:35
    Oba hráči se pak ještě kočkovali na ledě a Sebastian Aho (FIN) za to zaplatil dvěma minutami za hrubost. Finům se to bude zřejmě zdát nespravedlivé, ale po komerční pauze začne přesilovka Kanady. Lasse Kukkonen (FIN) dostal navíc kvůli protestům desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    12:14
    De Haan se po pravé straně protáhl až před branku a střílel. Säteri vykopl puk betonem a Finové dostali hru do středního pásma.
     
    07:33
    Finové budou hrát znovu ve čtyřech. Miro Aaltonen (FIN) je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl v obličeji Leeho. Přesilovka Kanady začne po komerční pauze.
    04:08 Colton PARAYKO - 2:1

     
    04:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    V Paříži se strhla neuvěřitelná přestřelka od prvních minut! Kanaďané využili přesilovku po osmi vteřinách a dokázali, že tato herní činnost je jejich obrovskou zbraní. Marner přenechal na vrcholu kruhu puk COLTONU PARAYKOVI a mladý obránce přidal tvrdou ranou třetí gól ve třetím zápase – 2:1! Asistence: Mitch Marner.
     
    03:58
    O'Reilly vyslal do akce po křídle Simmondse, který byl při pokusu natlačit se před branku faulován. Joonas Järvinen (FIN) je potrestán dvěma minutami za hákování.
    03:08 Jani LAJUNEN - 1:1

     
    03:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod! Za dvaadvacet sekund se Finům podařilo vyrovnat. Reprezentanti Suomi vybojovali puk na pravém kruhu a dostali jej před branku. Zásluhou Hännikäinena a Osaly se kotouč odrazil k JANIMU LAJUNENOVI, a ten už dorážel do prázdné branky – 1:1! Asistence: Oskar Osala.
    02:46 Mitch MARNER - 1:0

     
    02:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nádherná akce kanadských mladíků znamená vedení pro mistry světa! Ohtamaa zůstal jediný proti dvěma Kanaďanům a Point přihrál MITCHI MARNEROVI. Ten si stáhl puk na střed, položil si finského obránce a zavěsil přesně pod horní tyčku – 1:0! Asistence: Brayden Point, Mike Matheson.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 3. Marner (Point, Matheson), 5. Parayko (Marner), 14. Marner (Scheifele, MacKinnon), 29. Point (Matheson, Parayko), 41. Duchene (Couturier) – 4. J. Lajunen (Osala), 37. Ohtamaa (Honka, Kemppainen)


    Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly (A) – Duchene, Couturier, Killorn – Konecny, Marner, Point – B. Schenn. Trenér: Jon Cooper.
    Finsko: Säteri (Korpisalo) – Ohtamaa, Honka, Jaakola (A), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Kukkonen (C), Järvinen – Aho, Filppula (A), Rantanen – M. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Savinainen, Sallinen, Pihlström – J. Lajunen, Hännikäinen, Osala.
    Trenér: Lauri Marjamäki.

    Rozhodčí: Mark Lemelin (AUT), Stephen Reneau (USA) – Brian Oliver (USA), Alexander Otmachov (RUS)

    Diváci: 10 202 (76 % celkové kapacity)
    bahis siteleri