Tomsk – Samara 0:2 (kon.) | Orenburg – Ufa 1:1 (kon.) | Ural – Lok. Moskva 1:2 (kon.)
Spartak – Groznyj 3:0 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | Machačkala – Rostov 1:2 (kon.)
Zenit – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Arsenal Tula – Perm 0:0 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
0:2 (0:0)
CSKA Moskva
Středa 17.05.2017, 18:30 • Kazan Arena, Kazaň. Kapacita: 45,105 diváků. • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Přeji vám příjemný středeční podvečer u 29. kola Premier Ligy. V jeho rámci se utkají dva tradiční Ruské fotbalové kluby, konkrétně FC Rubin Kazaň hostí v Kazan Aréně, s kapacitou před 45000 míst, tým CSKA Moskva.
     
    FC Rubin Kazaň

    Rubin se v letošní sezóně aktuálně nachází na 9. pozici se ziskem 35 bodů. Rozhodně to není to, na co je klub z Kazaně zvyklý. Vždy totiž bojoval o přední příčky, které mu zaručovali i Evropské poháry. Letos se ale potkává s nevyrovnanými výsleky, především v zápasech na cizích hřištích.

    Ve venkovních zápasech získali pouze 13 bodů, naposled prohráli poměrem 2:4 s Rostovem, který je ale doma suveréní. Tým táhne především Brazilský útočník Jonathas, který je s osmi brankami nejlepším střelcem Kazaně, což je při faktu, že Rubin střílí v průměru 1 gól na utkání, pro něj dost lichotivá statistika.

    Domácím bude v dnešním utkání chybět kvůli poraněnému lýtku obránce Taras Burlak a Belgický záložník Maxime Lestienne, kterého svazuje nějaké svalové zranění. Jak si i bez těchto dvou borců poradí jejich kouč, Španěl Javier Carlos Gracia se dozvíme až na hřišti.
     
    CSKA Moskva

    Snad nejslavnější Ruský fotbalový klub, se aktuálně nachází na 2. místě. Na titul již pomýšlet nemohou, jelikož ztráta na první Spartak činí už nedostižných 10 bodů. Spíše se musí hráči CSKA dívat směrem dolů tabulkou, kde je pouze s bodovou ztrátou dohání Zenit Petrohrad. Výhrou v dnešním utkání by se hodně přiblížili kvalifikacím Ligy Mistrů, samozřejmě za okolností, že by Zenit doma neporazil Krasnodar, by si tyto boje mohli zajistit definitivně.

    Letošní sezónu si zkomplikovali především v podzimní části, ve které hráli u skupinovou fázi Ligy Mistrů, tudíž jejich přípravy na ligové utkání nebyly stoprocentní. To mělo také za příčinu jejich brzké vyřazení z Ruského poháru, kde nedokázali v osmifinále porazit druholigový Yenisey. V letosním roce je to ale úplně jiné kafe. Nebodovali pouze v domácím utkání se Spartakem, kterému podlehli po boji poměrem 1:2. To se také dostáváme k jejich formě na domácím hřišti, která je i přes pouhou jednu prohru, řadí až na 5. pozici tabulky domácích utkání. Venku jsou prozměnu s pouhými devíti inkasovanými brankami nejlepším týmem!

    Nejlepším střelcem týmu je šestigólový Izraelský záložník, Bibras Natcho. Tým vede trenér Viktor Gončarenko, jak si poradí v utkání ve kterém bude chybět Aleksej Berezutski, to se dozvíme v 18:30!
     
    Vzájemné zápasy

    Pohled na utkání těchto dvou týmů neslibuje žádnou gólovou podívanou, v posledních třech vzájemných střetnutích padly pouze 2 branky, které ale dali hráči CSKA! V podzimní části se týmy Rubinu a CSKA potkali v Moskevské Aréně, kde se rozešli bez branek. Utkání ale rozhodně svazoval předchozí zápas Ligy Mistrů, kde CSKA po obrovském boji pouze remizovala s Leverkusenem a připravila se tak o možnost pokračování v jarních bojích po Evropě.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Zambrano, Kambolov, Sergio Sánchez – O. Kuzmin, Caktaš, M'Vila, Tkačuk – Kanunnikov, Jonathas, Rochina.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Bauer, I. Achmetov, Machatadze, Nabiullin, Song, Žemaletdinov, Ustinov.

    CSKA Moskva: Akinfejev – V. Berezuckij, Vasin, Ignaševič – Fernandes, Golovin, Natcho, Wernbloom, Ščennikov – Čalov, Vitinho.
    Náhradníci: Ovčinnikov, Pomazun – Dzagojev, Gordjušenko, Ionov, Chosonov, Kučajev, G. Milanov, Nababkin, Z. Tošić, Žamaletdinov..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Již v první minutě utkání se pokusil Vitinho o střelu ze střední vzdálenosti, Ryžikov byl ale pozorný.
     
    3
    U míče jsou hosté, kteří aktuálně kombinují na hranici pokutového území domácích.
     
    4
    O střelu se pokusili také domácí, kteří se z brejkové situace dostali až do vápna hostů. Jonathas ale svým pokusem našel pouze Akinfjeva.
     
    5
    Ze standartní situace se pokoušel vystřelit Natcho, jeho pokus ale zamířil pouze do zdi.
     
    6
    Domácí s rozvahou kombinují na své polovině a snaží se najít skulinku v obraně hostů, zatím ale marně. Míč poté získávají hráči CSKA.
     
    7
    Po nádherné individuální akci Wernblooma se hosté dostali do obrovské šance, nejprve již zmiňovaný hráč vystřelil na Ryžikova, který jeho střelu s velkými potíži vyrazil před sebe, kde nabíhal Vitinho, ten ale svým pokusem také trefil Kazaňského brankáře. Ten tak svými pohotovými zákroky drží domácí celek ve hře.
    7. První vážnější ohrožení domácí branky
     
    9
    V šanci se octili i domácí, střela Jonathase ale byla zblokována hostujícími obránci.
     
    10
    Hosté budou mít možnost zahrávat rohový kop.
     
    11
    Centrovaný míč od rohového praporku ale našel pouze Ryžikova, který jej poté bezpečně schoval v rukavicích.
     
    11
    V útočné snaze se ukopl Golovin, který poslal nechtěně míč až k Ryžikovi, který tak může rozjet další kombinace svého týmu.
     
    12
    Domácí kombinují na polovině soupeře, následně ale vinou mnoha nepřesností míč ztrácí.
     
    13
    V kombinaci na polovině soupeře pokračují hosté, následný centr s velkými potíži odvrací domácí obrana.
     
    14
    Na zemi zůstává, po tvrdém souboji na polovině Kazaně, ležet Fernandes.
     
    15
    Už je ale s bolestmi na nohou, u míče pokračují hosté.
     
    15
    Po centru za obranu z kopačky Čalova se ke střele dostal Golovin, jeho pokus byl ale domácí obranou zblokován.
     
    16
    Domácí se nadvakrát snažili dostat do pokutového území soupeře nakopávanými míči, v obou případech si ale obrana hostů bez sebemenších problémů poradila.
     
    17
    Centrovaný míč do vápna domácích teď poslal Natcho, následně jej obrana Kazaně odvrátila. Poté fauloval Vitinho na polovině hřiště.
     
    18
    Na centr Natcha z pravého křídla si naskočil Čalov, jeho pokus byl ale ovlivněn soubojem, míč poté zamířil do zámezí.
     
    20
    Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Berezutskij, jeho pokus byl ale ztečován na další roh.
     
    21
    Na dvakrát se hosté snažili dostat míč do vápna centry, v první případě domácí obrana pozorně odvrátila míč, po druhém centru skončil míč v zámezí.
     
    22
    Hosté se povedenou kombinací na polovině soupeře dostali k dalšímu ohrožení branky Ryžikova, po centru z levé strany celkem ve výhodné pozici zakončoval Vitinho, pro CSKA ale bohužel hodně mimo.
     
    24
    S velkými problémy se dokázali hosté osvobodit, nejprve se ale Jonathas výborně uvolnil na středu hranice vápna, následnou přihrávkou ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    26
    Kombinací na polovině domácích se snažili dostat do šance hráči CSKA, následně ale ztratili míč, poté ho opět získali a pokračují na své polovině.
     
    26
    Ke střele ze střední vzdálenosti se probojoval Golovin, jeho pokus ale našel pouze připraveného Ryžikova.
     
    28
    Hosté jsou více na míči, pokračují v kombinaci na polovině soupeře, aktuálně bude vhazovat Fernandes.
     
    28
    Výbornou střelu poslal z nějakých 22 metrů Natcho, jeho pokus s velkou obtíží dokázal Ryžikov vyrazit nad branku!
    28. Natchův povedený pokus Ryžikov zneškodnil
     
    29
    Veškerá snaha domácích o vstřelení branky končí ještě před pokutovým územím hostů, pokračovat tak mohou právě hráči Moskevského CSKA.
     
    30
    Po faulu u jejich vápna budou mít hosté možnost zahrávat zajímavou standartní situaci.
     
    30
    Vitinho poslal centr do vápna, ten byl ztečován k Natchovi, který se snažil vystřelit. Jeho pokus byl ale také zblokován, odskočil k Čalovi, kterého pokus hlavou Ryžikova neohrozil.
     
    31
    Centrovaný míč za obranu nedokázal Fernandes dostihnout, odkopem od branky tak bude pokračovat domácí ochránce svatyně.
     
    32
    Hosté se ihned po ztrátě míče dostávají k tomuto kulatému štěstí, Fernandes přihrává Vitinhovi, který ale poté trefuje pouze boční síť!
     
    34
    Další snaha domácích končí ještě před pokutovým územím CSKA, kteří také získávají míč a hrnou se do další šance.
     
    35
    Golovin se opět pokusil o střelu z dálky, jeho pokus ve vzduchu zaplachtil a domácímu brankáři zadělal na velké problémy! Ten jeho střelu vyrazil pouze před sebe, kde nabíhal Wernbloom, vše ale vyřešil včasným odkopem jeden z obránců domácího celku!
     
    36
    Další snaha domácích končí opět tam, kde všechny jejich pokusy, k míči se tak dostávají hosté, kteří jsou v útoku rozhodně nápaditější.
     
    38
    I přesto se ale dostali domácí do velké šance! Kuzmin se dostal k míči na pravém křídle, poté si míč natáhl k vápnu a odcentroval. Na jeho pokus si naskočil Jonathas, byl ale zády k brance a jeho pokus zamířil nad Akinfejevovu branku!
    38. Jonathas pálil nad branku
     
    39
    Míč teď drží více domácí, jejich snaha je ale zatím bez nápadu.
     
    40
    Do průniku po pravé straně se odhodlal Kanunnikov, jeho snahu ale zhatil včasným zákrokem Ignaševič.
     
    41
    Hosté pokračují kombinací na polovině soupeře, následně se pokoušejí o přihrávku za obranu, tentokrát ale neúspěšně.
     
    42
    Ke střele z velké vzdálenosti se odhodlal Vitinho, jeho pokus ale zřejmě letí ještě teď.
     
    44
    Po centru z levé strany se dostal ke střele v malém vápně Čalov, jeho pokus ale postrádal vše potřebné ke vstřelení branky.
     
    45
    Minutu před koncem prvního dějství se míč pohybuje především na středu hřiště, nepřesnost obou týmu ztežuje další útočné akce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První dějství bylo v režii hostujících borců. Ti kombinovali na polovině soupeře, dostali se i do pár větších šancí, využít ale nedokázali ani jednu, v čemž je domácí napodobili a do kabin se tak jde za bezbrankového stavu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté začali druhou půli s míčem na kopačkách, ihned poté se dostali do první šance, kterou ale domácí obrana dokázala odvrátit.
     
    47
    Nyní pokračují hráči CSKA v kombinaci na soupeřově polovině hřiště.
     
    48
    Snaha Wernblooma dostat se k míči byla pouze za cenu faulu, pokračovat tak mohou domácí hráči.
     
    49
    Červenou kartu dostává Mijo Caktaš (FC Rubin Kazaň).
    49. Červená karta pro Caktaše!
     
    49
    Komplikace pro domácí! Červenou si vysloužil za faul na Berezutskijho Caktaš, který má tak alespoň jistotu teplé vody ve sprše. Za každým negativem je nějaké pozitivum.
     
    51
    Hosté budou mít kombinace na polovině soupeře o něco lehčí, jak se s tímto nepříjemným rozhodnutím sudího domácí vypořádají?
     
    52
    Ostré souboje vidíme od obou týmů, po jednom takovém budou pokračovat domácí.
     
    53
    Přihrávka Natcha za obranu na nabíhajícího Čalova byla moc dlouhá, poté se do šance dostal Jonathas, který už byl osamocen za obranou hostů, vše ale zastavil jeho útočný faul.
     
    54
    Domácí se zavřeli ve svém pokutovém území, na polovině hřiště nechali pouze Jonathase, který si ale na pravém křídle výborně naběhl na přihrávku, poté přihrál Vilovi, kterého pokus byl zblokován.
     
    55
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Oleg Kuzmin, přichází Alex Song.
     
    56
    Na centrovaný míč hostů od rohového praporku si nejvýše naskočil brankář CSKA Akinfejev, který tak zneškodnil veškeré šance domácích na branku v oslabení.
     
    57
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Vasilij Berezuckij, přichází Alan Dzagojev.
     
    57
    Hostující trenér posiluje útočné síly svého týmu, posílá do hry dalšího záložníka, který hraje především směrem dopředu, ze hry odchází pravý obránce.
     
    58
    Byli to ale domácí, kteří měli šanci ohrozit branku Moskevských, konkrétně M'Vila centroval z pravého křídla, jeho nabídku s chutí přijal Akinfejev.
     
    59
    Na centr Dzagojeva z pravé strany si zkoušel naběhnout Čalov, v souboji se Sanchezem ale neuspěl a míč skončil v zámezí.
     
    61
    Domácí po zisku míče rozhodně nikam nepospíchají, naopak svojí nepřesností odevzdávají míč soupeři.
     
    62
    Šenikov se pokoušel odcentrovat z levého křídla, jeho pokus našel Vitinha, který ale hlavou netrefil míč přesně a ten nakonec bez sebemenších problémů ukryl Ryžikov v rukavicích.
     
    63
    Fanoušci Moskevského CSKA jsou i přes né příliš příznivý stav ve varu a ženou svůj tým k první brance utkání, tu mohl přidat Čalov, centrovaný míč mu ale sebral pohotým zákrokem Kambolov.
     
    64
    Hosté i přes ztrátu ihned získávají míč a vkládají se do další kombinace na polovině soupeře.
     
    64
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Georgij Machatadze.
     
    65
    Po přenesení hry na levou stranu se pokoušel odcentrovat Šenikov, míč z jeho kopačky ale doletěl až do zámezí.
     
    66
    Vitinho svým aktivním presingem získal míč a styl hry se opět opakuje.
     
    67
    Hráči Rubinu jsou napasovaní ve svém pokutovém území, kam míří jeden centr za druhým. Momentálně ale zůstává ležet na trávníku jeden z domácích hráčů, nebyl viděn žádný tvrdý souboj, tudíž je možné, že je to taktická volba.
     
    68
    Dobrá volba to ale rozhodně nebyla, jelikož hráč musí za lajnu a oslabuje svůj tým podruhé.
     
    69
    Hosté se dostali ze své poloviny, jelikož byla ale jejich kombinace velmi složitá, míč opět získávají hosté.
     
    70
    Kromě centrovaných míčů do vápna domácích chybí hostům nějaký nápad na vstřelení branky, je ale pravda, že přes 10 protihráčů není lehké podniknout nějakou finální přihrávku.
     
    71
    Po faulu Songa budou mít hosté zajímavou příležitost! Z nějakých 18 metrů budou zahrávat přímý kop.
     
    71
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgij Ščennikov, přichází Georgi Milanov.
    72. VITINHO - 0:1
     
    72
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A je to tu! Přesně tohle mohlo pomoct hostům ke vstřelení branky! Ze standartní situace napříhl VITINHO, který nejen že dokázal přestřelit zeď, dokonce dokázal míč usadit tak, že na něj nedosáhl ani Ryžikov a dostává tak svůj tým do slibného vedení!
     
    73
    Do šance se dostali i přes menší počet hráčů domácí, konkrétně Jonathas, který ale svůj pokus hlavou nedokázal usměrnit.
     
    74
    I po inkasované brance ale zůstávají domácí hráči zavřeni na své polovině, spíše čekají na nějaký vhodný protiútok. Zda otevřou obranu a dokážou srovnat, nebo se jim do rozbité obrany dostanou hosté a udeří oni, to je otázka příštích 15 minut!
     
    76
    Když už se ale dobrou kombinací dostanou domácí do útoku, chybí pak jejich hráči v obraně. Čalov ale tentokrát nepřihrál, nýbrž zkusil akci individuálně, načež byla domácí obrana připravena.
     
    78
    Hosté kombinují na polovině domácího celku, výsledek 1:0 by jim ale rozhodně stačil, proto se také nikam nehrnou a vyčkávají na reakce protihráčů.
     
    79
    Ti sice zareagovali ziskem míče, poté ale nepřesným centrem z levé strany zhatil jejich šance Tkačuk. Akinfejev si jeho nepřesný míč pohlídal.
     
    80
    Hosté se neštítí ani přihrávek mezi dvěmi hráči, navyšuje se tak procentuální úspěšnost jejich přihrávek, především ale čas, který rozhodně potřebují domácí.
     
    81
    Po přihrávce Golovina se o střelu z malého vápna pokoušel Čalov, střílel ale přes hráče a jeho pokus skončil hodně vedle Ryžikovy branky.
     
    82
    Místo toho, aby branka hostů utkání oživila, myslím tím útočnou snahu domácích směrem dopředu, ještě víc se hra uklidnila a hosté kombinují na své polovině. Domácí již rozhodně nemají čas vyčkávat.
     
    83
    Vyloučení Caktaše rozhodně utkání ovlivnilo, byla ale pouze otázka času, kdy se domácím jejich pasivita vymstí. Aktuálně sice kombinují na polovině hřiště, jejich přihrávky jsou ale bez jakéhokoli nápadu.
     
    84
    Ale tohle je neuvěřitelné! Nejprve se vynikajícím zákrokem po střele Čalova prezentovat Ryžikov, následně se ale ke střele do úplně prázdné brány dostal Dzagojev, který ji o pořádný kus minul. Nevím, zda mohou domácí více děkovat Ryžikovi, nebo bohu!
    84. Čalov ani Dzagojev vedení CSKA nenavýšili!
     
    86
    A další nepřesnosti v kombinaci hostů zaviňují ztráty míče. Jonathas ale zkouší střílet spíše ze zmaru, jelikož jeho pokusy jsou bez razance a o přesnosti ani nemluvě.
     
    87
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Yann M'Vila, přichází Ilzat Achmetov.
     
    88
    Na zemi zůstává po jednom z tvrdých soubojů ležet Natcho, zřejmě ale vinou křečí ve stehně.
     
    89
    Golovin přihrával osamocenému Čalovovi za obranu domácích, ten byl ale až moc osamocený, čehož si sudí všiml a odpískal ofsajdové postavení.
     
    90
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Čalov, přichází Zoran Tošić.
     
    90+1
    Hosté ještě ušetřili trochu času střídáním, sudí dnešního utkání ale nastavuje další 3 minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Hosté drží míč na polovině soupeře, u rohového praporku se jim zjevně líbí.
     
    90+3
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A přesto si dnešní vítězství hosté pojišťují! Vitinho si na levém křídle pohrál s obráncem, poté nakopl míč na ALANA DZAGOJEVA, který tvrdou ránou prostřelil bezmocného Ryžikova! Ihned poté sudí končí utkání!
    90+3. Alan DZAGOJEV - 0:2
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, hosté v dnešním zápase pečlivou a přesnou hrou potvrdili, že nejsou předních příčkám Ruské Premier Ligy náhodou. Za to domácí hráči Kazaně také potvrdili, že jejich hra letos není taková, na jakou jsou její fanoušci zvyklí.

    V první půli drželi více míč na kopačkách hráči CSKA, kteří se dostali i do občasných šancí, žádnou z nich ale v branku proměnit nedokázali, hosté jim také nehodlali oponovat a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

    Do druhé půle vstoupili hosté opět aktivně, hra byla jednoznačně v jejich režii. Vše vygradovalo ve 49. minutě, kdy byl zřejmě chybně vyloučen Caktaš. Poté se domácí hráči zatáhli na svoji polovinu a hosté kombinovali. Dlouho se prosadit nedokázali, až v 72. minutě se vynikající ránou z přímého kopu prosadil Vitinho. Hosté i přes inkasovanou branku a oslabení obranu příliš neotevřeli. V 90+3. minutě ale dokázal uniknout Vitinho s Dzagojevem a ti dokonali dnešní dílo.

    Utkání tak zná vítěze, je jím zcela zaslouženě Moskevské CSKA, a i když je pro ně titul už dávno v tabu, rozhodně jim tyto 3 body pohou v cestě do LM! Jelikož jejich sok z Petrohradu dokázal doma porazit Krasnodar, bude boj o předkola nejprestižnější soutěže světa ještě zajímavý. Hráči CSKA jej mají ale pevně ve svých rukou, jelikož v další a zároveň posledním utkání hostí trápící se Machačkalu.

    Tohle je pro dnešní den ode mně vše, díky za pozornost, přeji příjemný zbytek středečního dne a někdy příště, třeba u Ruské Premier Ligy, napočtenou. (20:32:44)

    Daniel Bertók

    Branky: 72. Vitinho, 90+3. Dzagojev (Vitinho)

    Karty:   49. Caktaš (RKZ)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:9.
    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Zambrano, Kambolov, Sergio Sánchez – O. Kuzmin (55. Song), Caktaš, M'Vila (87. I. Achmetov), Tkačuk – Kanunnikov, Jonathas, Rochina (64. Machatadze).
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Bauer, I. Achmetov, Machatadze, Nabiullin, Song, Žemaletdinov, Ustinov.

    CSKA Moskva: Akinfejev – V. Berezuckij (57. Dzagojev), Vasin, Ignaševič – Fernandes, Golovin, Natcho, Wernbloom, Ščennikov (71. G. Milanov) – Čalov (90. Z. Tošić), Vitinho.
    Náhradníci: Ovčinnikov, Pomazun – Dzagojev, Gordjušenko, Ionov, Chosonov, Kučajev, G. Milanov, Nababkin, Z. Tošić, Žamaletdinov.

    Rozhodčí: Vilkov – Stipidi, Koloskov
    bahis siteleri