Česko – Litoměřice 3:7 (kon.)
konec
Česko
3:7 (1:2, 1:0, 1:5)
HC Stadion Litoměřice
Pátek 25.08.2017, 18:00 • Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný pátek všem hokejovým fanynkám a fanouškům u Onlajnů. K programu českých reprezentací se nyní znovu přidává i něžnější pohlaví, po dvojzápase seniorského týmu s Tornadem Moskva nás tentokrát čekají první utkání národního výběru do 18 let.

    České mladice pod taktovkou koučů Pavla Zuziaka a Jiřího Vozáka se na konci srpna tradičně usadily v Roudnici nad Labem. Na dosti chladném, ale zároveň útulném stadionu jsme vždy hostili soupeřky z Ruska, bohužel letos už nikoli. Sborná prostě a jednoduše nepřijela, místo toho se před dvěma týdny zúčastnila turnaje v Kanadě.

    Pětidenní kemp by se ale bez zápasů neobešel, juniorky tak budou hrát proti mužstvům z Ligy staršího dorostu. Dnes večer vyzvou Litoměřice, zítra ve stejném čase pak Kralupy nad Vltavou.
     
    Nominace českého týmu:

    Brankářky:
    Kristýna Bláhová (Tábor), Karolína Juřicová (Havlíčkův Brod).

    Obránkyně:
    Anna Kotounová (Tábor), Daniela Pejšová (Chomutov), Adéla Škrdlová (Třebíč), Magdalena Erbenová (Benátky nad Jizerou), Vivien Šmajdová (Cheb), Monika Krčková (Technika Brno), Kristýna Hájková (Skuteč).

    Útočnice:
    Sára Čajanová, Natálie Mlýnková (obě Zlín), Alexandra Halounová, Sandra Halounová (obě Plzeň), Veronika Lorencová (Klatovy), Barbora Machalová (Žďár nad Sázavou), Agáta Sarnovská (Litoměřice), Sabina Matoušková (Karlovy Vary), Karolína Hornická (Jablonec nad Nisou), Zuzana Černá (Benešov), Patricie Škorpíková (Karviná), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Anna Fabšicová (Strakonice).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Po pouhých 35 sekundách se starší dorostenci Litoměřic ujímají vedení! Sebastian Švalich se vydal s pukem za branku a pak našel před brankovištěm volného JAKUBA LOIMECKERA, který bekhendem zakončil přesně do růžku – 0:1! Asistence: Sebastian Švalich.
     
    01:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ovšem českým juniorkám stačilo pouhých 28 sekund, aby vyrovnaly! Vyhrály souboj ve středním pásmu, Barbora Machalová pak našlápla po levém hrazení a vybídla NATÁLII MLÝNKOVOU. I ona zakončila bekhendem, byť tentokrát po ledě, a jedeme zase od nuly – 1:1! Asistence: Barbora Machalová, Magdalena Erbenová.
     
    02:32
    Česká brankářka Kristýna Bláhová je v plné permanenci. Za obránkyně se protáhl Švalich, před gólmankou byl sám a pak ještě dvakrát dorážel. Ani jednou však její beton nepřekonal.
     
    03:08
    Předem se omlouvám za případné chyby ve jménech litoměřických hráčů, některá nejsou příliš dobře čitelná.
     
    03:52
    Na druhé straně to zkoušela Sandra Halounová. Zatím sledujeme hokej v obrovském tempu.
     
    04:42
    Jedna z českých hráček osekávala soupeře jako vánoční stromeček, ten i přesto vypálil. Zblokovaný puk jen tak tak zastavila Bláhová špičkou betonu.
     
    05:27
    Na druhé straně mířila do horního litoměřického růžku Anna Kotounová, ovšem lapačka Ondřeja Paťhy byla na svém místě.
     
    06:22
    Mlýnková zatáhla puk do pásma, Machalová pak obkroužila branku. Kotouč poslala podél čáry, ovšem tam žádnou kamarádku nenašla a akce skončila.
     
    06:51
    Zatím jsme viděli asi tak jedno přerušení, akce střídá akci, byť zatím jsou spíše ve fázi pokusu.
     
    07:12
    Tuším, že to byla Karolína Hornická, kdo tvrdě pálil přes beka od modré čáry. Gólman se vyrážečkou natahoval marně, ale kotouč zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    08:24
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ještě v první desetiminutovce je na světě třetí branka utkání, do vedení se vracejí litoměřičtí mladíci. Z úhlu střílel Vojtěch Chňapko a když Kristýna Bláhová kotouč neudržela, z brankoviště ho dorazil do prázdné klece MAREK VANĚK – 1:2. Asistence: Vojtěch Chňapko.
     
    09:09
    Skoro stejně rychle mohla zase přijít česká odpověď, tentokrát z přečíslení tři na jednoho. Sabina Matoušková však litoměřickou branku přestřelila!
     
    10:20
    Přečíslení tentokrát pro hosty, Zdeněk Fabry dorážel odražený puk jen do boční síťky.
     
    10:50
    V podobné pozici jako Matoušková se teď zjevila Veronika Lorencová. Zakončovala bekhendem, kotouč jí ale bohužel pro českou reprezentaci ujel!
     
    11:18
    Fabry ukončil své střídání ranou, kterou zastavila Bláhová držadlem hole, potom musel naopak Paťha podržet nahozený kotouč.
     
    12:27
    Ve třetí obraně českého týmu hraje Anna Fabšicová, jinak útočnice. Teď ztěžka stíhala nabrusleného protivníka, nakonec jí pomohly spoluhráčky.
     
    13:23
    Zakázané uvolnění Litoměřic, strhující tempo utkání pokračuje. Tedy rozhodně strhující na dívčí poměry.
     
    13:43
    Střelu Daniely Pejšové od modré čáry šikovně tečovala některá ze spoluhráček, ale kotouč proskákal vedle branky.
     
    14:24
    Další přečíslení se rýsovalo pro druhou českou formaci, která je zatím asi nejvíc vidět. Sabině Matouškové však kotouč ujel. O chvíli později se mezi soupeři chtěla prokličkovat Natálie Mlýnková, hůl jednoho z nich jí v tom zabránila.
     
    15:05
    Libor Student obkroužil českou obránkyni a v situaci dva na nikoho předložil puk Švalichovi. Bláhová se výtečně přesunula a nadvakrát šanci zneškodnila.
     
    15:53
    Usměvavá česká brankářka si připisuje další zákrok, to když se kolem soupeřky obtočil Kryštof Matuška a velmi pohotově vypálil.
     
    16:24
    Mlýnková podržela puk u hrazení, pak ho vrátila Adéle Škrdlové na modrou čáru, ovšem při jejím nahození nikdo neclonil Paťhovi. Ten tak snadno ukryl kotouč do lapačky.
     
    16:41
    Zdeněk Fabry se opřel do nabídky spoluhráče, Bláhové teď pomohla právě Škrdlová, která hokejkou zblokovala puk do ochranné sítě.
     
    17:04
    Třetí český útok vyhrál souboj o puk u mantinelu a nahodil ho na Paťhu, ten však měl dostatek času, aby ho hned rozehrál.
     
    17:52
    Vivien Šmajdová se vracela s kotoučem, už jsem se bál, aby ho zbrkle neodevzdala. Krásně ale zvedla hlavu a viděla, že má na všechno dost času.
     
    18:53
    Veronika Lorencová ze všech sil bojovala o zisk útočné třetiny a když potom Litoměřice puk rozehrávaly, zase ho vypíchla zpátky.
     
    19:35
    Mario Typán dostal přihrávku na modrou čáru, puk si potáhl do středu hřiště. To už se k němu ale sjely dvě vosy a aniž by je čekal, zezadu mu puk odebraly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut se z pohledu ženského hokeje odehrálo ve skvělém tempu. Litoměřičtí hokejisté k němu české hráčky doslova donutili, což je samozřejmě bez ohledu na výsledek jenom dobře.

    Dva góly jsme viděli hned v samém začátku, národní tým odpověděl na vedoucí branku soupeře, který si pak ale vzal náskok zpátky. Sledujeme poměrně vyrovnaný hokej, byť hostující tým má přece jenom trochu navrch.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:41.
     
    Abych ještě doplnil, co je zásadní. Za Litoměřice nastupují hráči ročníku 1999 a mladší, zatímco za českou ženskou osmnáctku to jsou ročnky 2000 a mladší. Je tedy naprosto jasné, že kluci mají výraznou fyzickou převahu a že jsou v utkání favoritem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce BARBORY MACHALOVÉ nám znovu vyrovnává skóre! Druhá česká formace skvěle forčekovala a vystihla rozehrávku soupeřů. Machalová si pak nabruslila středem hřiště a Paťhu překonala libovým zakončením ke druhé tyčce – 2:2! Asistence: Sabina Matoušková, Natálie Mlýnková.
     
    21:26
    Litoměřičtí mladíci reagují mohutným tlakem, který až teď přerušuje Bláhová po střele od modré čáry.
     
    21:57
    Ve hře poprvé vidíme i čtvrtou českou formaci, ta první třetinu nehrála.
     
    22:51
    A abych doplnil předešlé, v této periodě zůstává na střídače v pořadí první česká pětice.
     
    23:26
    Magda Erbenová potvrdila zkušenosti z dorostu Benátek nad Jizerou i své fyzické parametry, bleskově dobruslila Švalicha, který se už už dostával před Bláhovou. Doslova ho oddělila od kotouče.
     
    24:34
    Kryštof Matuška zakončil litoměřickou rotaci tak, že chtěl Bláhovou překvapit střelou od pravého hrazení. Česká gólmanka sice vypadala, že by se od tyčky mohla odlepit, ale prostor na ledě si neomylně pohlídala.
     
    24:47
    Jakmile hosté vyhráli buly, do puku se chtěl opřít Tomáš Domin, a očekávali jsme skutečně bombu. Místo toho si Domik téměř vykloubil rameno a Češky dostaly puk z pásma.
     
    25:27
    I přes zakrytý výhled měla Bláhová dost času na to, aby zasáhla proti nahození právě od Domina.
     
    25:54
    A litoměřická formace definitivně zakončila své střídání střelou Pavla Vydličky. Bláhová chytá skvěle, od trochu nešťastného druhého gólu puky nevyráží a je velkou českou oporou.
     
    26:45
    Skvělý protiútok. Natálie Mlýnková přebruslila soupeře, který hraje s plexisklem, tedy o dva roky staršího! Neměla ale čas vyjet do lepší střelecké pozice, tak musela pálit bekhendem, vychladlý Paťha zasáhl úspěšně.
     
    27:57
    Kališníci dál tvrdí hru. Proti Bláhové neuspěli jak Student, tak v dalším střídání Vaněk. Ten by potřeboval svou ránu zvednout.
     
    28:56
    Škoda pro český tým, že Barbora Machalová nezpracovala nabídku Adély Škrdlové. Mohlo z toho být přečíslení.
     
    29:22
    Za českou brankou svedly pikantní souboj o puk Magdalena Erbenová s Anetou Cornovou, tedy loňskou členkou české osmnáctky. Díky pomoci Bláhové vyhrály Češky.
     
    29:46
    Litoměřice v polovině utkání střídají brankáře, Ondřeje Paťhu nahrazuje Filip Kohout.
     
    30:51
    Sára Čajanová uháněla po levém hrazení, a přestože měla výbornou rychlost, v pravý čas zasekla a potom nahodila puk za bránu.
     
    31:31
    Škorpíková nabídla puk zpoza brány Tereze Mazancové, té ale v klíčové chvíli sjel z čepele! Na druhé straně zase bušil na vyrovnaný stav kapitán Zdeněk Fabry.
     
    32:18
    Magdalena Erbenová ukázkově zblokovala střelu Vojtěcha Chňapka, nejen v české defenzivě je znát velká obětavost.
     
    32:59
    Když jsem zmínil fyzickou převahu litoměřických dorostenců, samozřejmě je potřeba dodat, že vzhledem k soupeřkám ji nemohou využít tak, jak jsou zvyklí, což jim dost ubírá. To bychom ale všech 22 děvčat vezli do nemocnice.
     
    34:12
    Na Moniku Krčkovou určitě dotírá spousta kluků, teď na ní dotíral jeden z útočníků. Krčková ho zablokovala tělem a Bláhová v pravý moment vyjela z branky, aby kotouč rozehrála.
     
    34:59
    Výborná Kristýna Bláhová dál ničí litoměřické nájezdníky! Nejdřív po buly skvěle reflexivně vytáhla střelu Loimeckera, pak skočila po puku rybičku. A v dalším střídání vychytala v samostatném úniku Fabryho.
     
    35:56
    Marek Vaněk s Kryštofem Matuškou svůj rychlý protiútok trochu přetáhli. První jmenovaný pak už spíš jen vracel puk od brankové čáry, Bláhová si ho lapačkou pohlídala.
     
    36:11
    Troufnu si říct, že to je pro Tomáše Domina (LTM) poprvé v životě, co je vyloučený za hru tělem v ženském hokeji. V souběžné jízdě poslal na mantinel Sáru Čajanovou. Jde o vůbec první trest v zápase!
     
    37:26
    Juniorkám se zatím přesilová hra nedaří vůbec podle představ, naopak musely čelit zejména aktivnímu Švalichovi, proti němuž znovu zasahuje Bláhová.
     
    37:54
    A Zdeněk Fabry "zoči-voči" znovu ztroskotal na české brankářce! Oslabení hrají čtyři hráči nejstaršího ročníku, proto s nimi má česká sestava i přes početní převahu plné ruce práce.
     
    38:30
    Stadion je kompletní, dlužno říct, že ani oslabení ho od útočných choutek neodradilo.
     
    39:14
    Matuška v přečíslení dva na jednoho přihrál Čapkovi, ten ale musel kotouč zpracovávat otočkou a na ledě pak byly neomylné betony Bláhové.
     
    39:46
    V závěru jsme ještě viděli, jak se jeden z dorostenců vlastním přičiněním rozsekal u mantinelu. Volný puk vzala Sára Čajanová, pak mohla střílet Patricie Škorpíková, ale kotouč na bránu neprošel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    České juniorky hned v prvním střídání druhé části vyrovnaly, znovu se o to postarala druhá formace. Od té doby měli litoměřičtí starší dorostenci výrazně navrch, na ledě jasně dominovali, ale do skóre to zatím přetavit nedokázali. Hlavní důvod se jmenuje Kristýna Bláhová! I zbytek české sestavy ale bojuje, jak jenom může.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Střelecké trápení Zdeňka Fabryho pokračuje, teď trefil tyčku české branky. A aby toho nebylo málo, pak ji orazítkoval i Jakub Loimecker!
     
    41:16
    Ve třetí třetině nechali čeští trenéři sedět druhou formaci, tedy tu, kterou se postarala o obě branky.
     
    41:46
    Vojtěch Chňapko se mohl Bláhové zeptat, kam to chce, ale přestřelil vzdálenější tyčku.
     
    42:19
    Druhá přesilovka pro českou reprezentaci, Litoměřice pykají za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Vojtěch Chňapko (LTM).
     
    42:55
    Zblokovaná střela Daniely Pejšové šla do zadního plexiskla, Češky se nyní drží v útočném pásmu.
     
    43:21
    Přesilovka hokejistek ale končí, za podražení je vyloučena Alexandra Halounová (CZE). Budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    43:43
    Litoměřické nahození mířilo přesně na Bláhovou, Libor Student ho navzdory snaze nestihl dojet.
     
    44:18
    Právě Student potom znovu nabral rychlost a střílel ke druhé tyčce, jenže minul.
     
    44:49
    Litoměřice už jsou kompletní. To nezabránilo Sáře Čajanové, aby se vyhla soupeři a v útočném pásmu i vystřelila. Obráncova teč nadělala Kohoutovi vic škody než užitku.
     
    45:21
    Už i juniorky jsou kompletní. Bláhová dostala kotoučem do masky, ale je to odolná dívka a nepotřebovala přerušit hru.
     
    46:23
    Jakub Loimecker hledal prostor, jak by se mohl vydat dopředu kolem Vivien Šmajdové. Ale ta ho prostě nepustila, střelu přes obránkyni pak zachytila Bláhová.
     
    46:44
    Česká gólmanka zlikvidovala i dobrý pokus obránce Michala Racka od modré čáry, byť nadvakrát.
     
    47:17
    Sebastian Švalich místo vzdálenějšího růžku trefil Annu Fabšicovou do košíku, ale puk se o ní jenom tak otřel.
     
    47:32
    Právě Švalich (LTM) je vyloučen za napadení.
     
    47:53
    Vojtěcha Chňapka (LTM) v úniku vychytala nataženým betonem Bláhová, následně je vyloučen za podražení a Češky jdou na dlouhou přesilovku pět na tři!
     
    48:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    I v dvojnásobné přesilovce čelila Bláhová litoměřickému přečíslení, ale hned vzápětí české hokejistky výhodu využívají a poprvé vedou! Filip Kohout první střelu DANIELY PEJŠOVÉ vyrazil zpět k ní a česká obránkyně na druhý pokus i ze střední vzdálenosti propasírovala kotouč za čáru – 3:2! Asistence: Anna Kotounová, Alexandra Halounová.
     
    49:59
    Kališníci přestáli klasické oslabení bez úhony a už hrají v plném počtu.
     
    50:45
    Vojtěch Chňapko se šikovně vyhnul hitu Kristýny Hájkové a bezprostředně poté vypálil. Kristýna Bláhová se však nenechala zaskočit. Kolik má zákroků, padesát?
     
    51:12
    Zakázané uvolnění Litoměřic vrací hru před Kohouta. České juniorky dokonale využily momentu překvapení a ač se to při tlaku soupeřů ve druhé třetině zdálo jako nemožné, teď mají k vítězství blíž!
     
    52:12
    Na levou stranu dostal kotouč kapitán Stadionu Zdeněk Fabry, tentokrát přestřelil české břevno.
     
    52:52
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ale litoměřičtí dorostenci se nevzdali, po dlouhých 44 minutách konečně skórují a vyrovnávají! Od modré čáry tvrdě vypálil Dominik Kamp a teč ZDEŇKA FABRYHO před českou brankou poslala puk mimo dosah Bláhové – 3:3. Asistence: Dominik Kamp.
     
    54:16
    Zdá se mi, jakoby Češky po gólu přidaly. Zatím na nich není úbytek sil znát. Přesto teď musela zasahovat opět Bláhová, kotouč letěl z hole Kryštofa Matušky.
     
    55:10
    Nyní byl hlavní roznodčí k Češkám trochu milosrdný, mohl – a asi i měl – je vyloučit za podražení.
     
    55:19
    Michal Racek se vydal středem hřiště kupředu, jeho sólo ale gólem nekončí. Bláhová udržela puk mezi rukou a tělem.
     
    55:46
    Patricie Škorpíková bekčekovala při úprku jednoho ze soupeřů, zezadu na něj dotírala jako otravný hmyz. Po chvíli skončil kotouč na střídačce.
     
    55:58
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion před koncem zápasu otáčí skóre zpátky ve svůj prospěch. A znovu se dočkal ZDENĚK FABRY, který znovu tečoval střelu Dominika Kampa mezi betony Bláhové – 3:4! Asistence: Dominik Kamp.
     
    56:14
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Další kotouč v české síti už znamená, že Litoměřice tenhle zápas asi vyhrají. Po levé straně se všem utrhnul KRYŠTOF MATUŠKA a střelou mezi ruku a tělo Bláhové rozvlnil síť – 3:5. Asistence: Vojtěch France.
     
    56:59
    Česká blondýnka ale stihla ještě jednu velkou krádež! Jak jinak nazvat zákrok, kterým sebrala gól Marku Vaňkovi. Litoměřický forvard pak složil hlavu do dlaní, zatímco jeho spoluhráč jel Bláhové pogratulovat k zákroku.
     
    58:28
    Zdeněk Fabry versus Kristýna Bláhová dnes už poněkolikáté, tentokrát ztroskotal na jejím betonu a další hráč poslal dorážku vedle.
     
    58:47
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Českým juniorkám závěr zápasu nevyšel a inkasují pošesté. Jakoby hokejisté Stadionu našli ten správný recept – znovu to byla tvrdá rána Dominika Kampa od modré čáry. Tentokrát ji přesně tečoval SEBASTIAN ŠVALICH – 3:6. Asistence: Dominik Kamp, Tomáš Bacilek.
     
    59:29
    Veronika Lorencová mohla ještě zmírnit porážku, ale ve střelecké pozici k ní na poslední chvíli přistoupil protihráč.
     
    59:46
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A ještě se hosté radují ze sedmé trefy. PAVEL VYDLIČKA nabral rychlost a Bláhová se po jeho střele na druhou tyčku natahovala snaživě, leč marně – 3:7. Asistence: Michal Racek.
     
    Konec zápasu.
     
    Starší dorostenci Litoměřic tedy po dramatickém průběhu porážejí české hokejistky do 18 let. Vítězství je to vzhledem k obrazu hry zasloužené, ale juniorky se dlouho skvěle držely, ještě v 53. minutě vedly 3:2 a sahaly po nečekaném triumfu! Závěr jim ale vůbec nevyšel, Stadion pěti góly skóre otočil.
     
    Každopádně o výsledek tady moc nešlo. Chlapecký tým, a to dokonce ještě o rok starší, připravil národnímu týmu nesmírně kvalitní zápas. Neříkám že všechny, ale celá řada českých hokejistek předvedla pod tlakem a tíhou okamžiku lepší výkony než v běžných zápasech s dívkami. A to klidně i s Ruskami, které vždy do Roudnice jezdily. Nemusíme litovat, že tentokrát nepřijely.

    I přes sedm inkasovaných branek pak jednoznačně zazářila gólmanka Kristýna Bláhová. Soupeři si s českou hrdinkou dlouho lámali hlavy, to její zásluhou měly Češky až do konce naději na skvělý výsledek.
     
    Ode mě je to pro dnešek už všechno, z roudnického mrazáku se s vámi loučím. Budu se těšit zase na počtenou zítra od 18 hodin, kdy naše juniorky vyzvou starší dorost Kralup nad Vltavou. (20:09:28)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Mlýnková (Machalová, Erbenová), 21. Machalová (Matoušková, Mlýnková), 49. Pejšová (Kotounová, A. Halounová) – 1. Loimecker (Švalich), 9. Vaněk (Chňapko), 53. Fabry (Kamp), 56. Fabry (Kamp), 57. Matuška (France), 59. Švalich (Kamp, Bacilek), 60. Vydlíčka (Racek)


    Česko: Bláhová (Juřicová) – Kotounová, Pejšová, Škrdlová, Erbenová (C), Šmajdová, Fabšicová, Krčková, Hájková – S. Halounová, A. Halounová, Lorencová – Matoušková, Mlýnková, Machalová – Sarnovská, Z. Černá, Hornická – Čajanová, Škorpíková, Mazancová. Trenér: Pavel Zuziak.
    HC Stadion Litoměřice: Paťha (30. Kohout) – Student, Racek, Kamp, Bacilek, Domin, France, Čapek, Cornová, Vydlička, Fabry, Švalich, Loimecker, Chňapko, Matuška, Vaněk, Hruška, Typán.

    Rozhodčí: Místecký – Votrubec, Košťálová.

    Diváci: 69
    bahis siteleri